Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zašto šatro? Zar nismo dokazali koliko smo jaki protiv onih koji su na papiru jači?
Prosečna smo reprezentacija, imali momentum u zadnjih par utakmica..ni Švedska ni Norveška nisu na papiru jači, Portugal jeste ali turnire igramo tradicionalno očajno. Uspeh ce biti i proci grupu i osmina finala, a ovde se najavljuje bar cetvrtfinale ili polufinale.

Prosečna smo reprezentacija, imali momentum u zadnjih par utakmica..ni Švedska ni Norveška nisu na papiru jači, Portugal jeste ali turnire igramo tradicionalno očajno. Uspeh ce biti i proci grupu i osmina finala, a ovde se najavljuje bar cetvrtfinale ili polufinale.

Ne, nismo prosečna reprezentacija, to je već potcenjivanje bez osnova. Trenutno smo blizu svetskog vrha, a videćemo koliko ćemo to i da pokažemo na SP. Sa svoje strane, ne želim da pratim nijedan sport računajući na najgore, a pod maskom objektivnosti.

Ne, nismo prosečna reprezentacija, to je već potcenjivanje bez osnova. Trenutno smo blizu svetskog vrha, a videćemo koliko ćemo to i da pokažemo na SP. Sa svoje strane, ne želim da pratim nijedan sport računajući na najgore, a pod maskom objektivnosti.
Ja ne volim ni precenjivanje bez osnova...nismo u top 10 svetskih reprezentacija i to je cinjenica. Brazil, Argentina, Francuska, Spanija, Portugal, Nemacka, Belgija, Holandija, Engleska, Hrvatska, Danska, Poljska su sve reprezentacije koje su ili jace ili kompaktnije od nas. Sad ces reci da verovatno Poljaci i Danci nisu jaci od nas ali igrali smo ne tako davno s njima i bili rutinirani.

Ja ne volim ni precenjivanje bez osnova...nismo u top 10 svetskih reprezentacija i to je cinjenica. Brazil, Argentina, Francuska, Spanija, Portugal, Nemacka, Belgija, Holandija, Engleska, Hrvatska, Danska, Poljska su sve reprezentacije koje su ili jace ili kompaktnije od nas. Sad ces reci da verovatno Poljaci i Danci nisu jaci od nas ali igrali smo ne tako davno s njima i bili rutinirani.

Portugalci to nisu pokazali, dok Hrvati i Poljaci ni u ludilu nisu jači od nas. Danci su samo kompaktniji, ne i kvalitetniji. Uostalom, ako ti je validan argument taj duel sa Danskom, onda je po istom kriterijumu Portugal slabiji od nas, a svi znamo da to ipak nije tako.

Trenutno smo 21.
Ispred nas su stavili Iran, Vels, Senegal, Kolumbiju, USA.

To bi sve pobedili kontam pa je realno da smo 16 zapravo. Na 15 mestu su Švajcarci i to tek treba da vidimo ko je bolji.

https://www.fifa.com/fifa-world-ranking/men?dateId=id13792
та фифина листа не значи апсолутно ништа, пореде се бабе и жабе, пореди се нешто што је не упоредиво

Prosječna ste reprezentacija među 32 koje su na SP (ako gledamo sve reprezentacije na svijetu, onda ste daleko od prosjeka, čak naginjete vrhu.). Ozbiljnje analitičke kuće vas, što se tiče šansi za osvajanje SP, stavljaju na 16. mjesto. To je maltene sredina. Znači, u pravu si, na SP spadate u prosječne reprezentacije. Ali i Kostarika 2014. je bila prosjek npr. SAD je prosjek stalno (ili ispod prosjeka), a prošli su grupu 1994. 2002. (četvrtfinale-u grupi izbacili Portugal, u osmini Meksiko), 2010. (prvi u grupi s Englezima), 2014. (u grupi s Portugalom, Njemačkom i Ganom bili 2. iza Njemačke.). A nikad nisu imali reprezentaciju jaču nego Srbija ima sada. Meksiko prolazi grupu svaki put. Oni jesu zajebani, tehnički su potkovani, imaju jak kult reprezentacije, obožavaju igrat za Meksiko itd..... ali opet su prosjek među 32. Tako da, i slabije reprezentacije su prolazile grupe, i jače su ispadale. To je jedna utakmica na taj jedan dan i to je to. Nema popravnog. Grupa vem je zajebana, to je istina. Ali možete lako bit 1. u grupi. Kao što možete bit 3. i ne bi bilo iznenađenje. Ljudi polete, misle da je to samo tako, seoski turnir. Znam jer je i kod nas tako. Samo se piše kolko smo jači nego 2018. A ne piše se da u osmini idemo na zajebanog protivnika kako god okreneš. Naša grupa je nešto lakša, nešto smo bolje rangirani, tako da bi neprolazak grupe realno bio neuspjeh. Ali na svakom SP se desi da netko tko je trebao dalje ispadne.

Prosječna ste reprezentacija među 32 koje su na SP (ako gledamo sve reprezentacije na svijetu, onda ste daleko od prosjeka, čak naginjete vrhu.). Ozbiljnje analitičke kuće vas, što se tiče šansi za osvajanje SP, stavljaju na 16. mjesto. To je maltene sredina. Znači, u pravu si, na SP spadate u prosječne reprezentacije. Ali i Kostarika 2014. je bila prosjek npr. SAD je prosjek stalno (ili ispod prosjeka), a prošli su grupu 1994. 2002. (četvrtfinale-u grupi izbacili Portugal, u osmini Meksiko), 2010. (prvi u grupi s Englezima), 2014. (u grupi s Portugalom, Njemačkom i Ganom bili 2. iza Njemačke.). A nikad nisu imali reprezentaciju jaču nego Srbija ima sada. Meksiko prolazi grupu svaki put. Oni jesu zajebani, tehnički su potkovani, imaju jak kult reprezentacije, obožavaju igrat za Meksiko itd..... ali opet su prosjek među 32. Tako da, i slabije reprezentacije su prolazile grupe, i jače su ispadale. To je jedna utakmica na taj jedan dan i to je to. Nema popravnog. Grupa vem je zajebana, to je istina. Ali možete lako bit 1. u grupi. Kao što možete bit 3. i ne bi bilo iznenađenje. Ljudi polete, misle da je to samo tako, seoski turnir. Znam jer je i kod nas tako. Samo se piše kolko smo jači nego 2018. A ne piše se da u osmini idemo na zajebanog protivnika kako god okreneš. Naša grupa je nešto lakša, nešto smo bolje rangirani, tako da bi neprolazak grupe realno bio neuspjeh. Ali na svakom SP se desi da netko tko je trebao dalje ispadne.
Kad Mitar, Tadić, SMS, Vlahović i drugi budu On Fire od prosečne se pretvaramo u Brazil iz 2002.

Kad Mitar, Tadić, SMS, Vlahović i drugi budu On Fire od prosečne se pretvaramo u Brazil iz 2002.
Naravno. Ako navedeni svi odreda odigraju fenomenalnu utakmicu, tu dodaš Kostića i Gudelja. Ostali da odigraju dobre utakmice, npr. stoperi i golman da nemaju pomračenja uma, i možete dobit Brazil. Kao da se Brazil nikad nije mučio s nikim u grupnoj fazi. Pamtim Norvešku 1998. Švicarsku 2018. Meksiko 2014. Švedsku 1994., Sjevernu Koreju 2010. (to su dobili, al jedva) Ne gube utakmice u grupi( ne pamtim poraz njihov u skupini osim tog), ali znaju odigrati X.

Naravno. Ako navedeni svi odreda odigraju fenomenalnu utakmicu, tu dodaš Kostića i Gudelja. Ostali da odigraju dobre utakmice, npr. stoperi i golman da nemaju pomračenja uma, i možete dobit Brazil. Kao da se Brazil nikad nije mučio s nikim u grupnoj fazi. Pamtim Norvešku 1998. Švicarsku 2018. Meksiko 2014. Švedsku 1994., Sjevernu Koreju 2010. (to su dobili, al jedva) Ne gube utakmice u grupi( ne pamtim poraz njihov u skupini osim tog), ali znaju odigrati X.
Ma da bude X nama puna kapa. Ide nam u prilog da će Brazil da odvali Švajcarsku. Ja mislim da ćemo obrni - okreni sa Švicom da igramo za prolaz, ako ne bude nekih iznenađenja u našu korist.

Ma da bude X nama puna kapa. Ide nam u prilog da će Brazil da odvali Švajcarsku. Ja mislim da ćemo obrni - okreni sa Švicom da igramo za prolaz, ako ne bude nekih iznenađenja u našu korist.
Kažem, od kad pratim Svjetska prvenstva, Brazil grupu prolazi sa 3 pobjede. Eventualno 2 pobjede i nerješenim. Jedini njihov poraz u grupi (koji ja pamtim) je od Norveške 98. Mislim da su pred kraj tekme dobili gol iz penala. Normalno da je sve moguće, ali treba se poklopit dosta stvari. U KO fazi sam ih gledao da budu nadigrani i nemoćni; Francuska 1998. i 2006., Nizozenska 2010. Njemačka 2014. Jedino od Belgije 2018. nisu nadigrani. Imali su hrpu šansi. A pogotovo od Argentine 1990. To je nemoguće kako su izgubili. Jedan genijalan pozet Diega i ispade Brazil već u osmini. Grupu prošli, naravno, s 3 pobjede, a Argentina se provukla kao treća u skupini.

Za Urugvaj, Senegal,Meksiko i Svajcarsku ne mislim da su jaci od nas..ali svi navedeni jesu, cak bih i Italiju dodao tu iako ne igraju SP #Agram14
Nije poanta ko je stvarno jači od vas (roster/forma) od ovih plasiranih bolje od vas. Tu se gledalo i ko je u kojoj skupini, s kim se križa itd. Naravno da snaga momčadi također igra veliku ulogu, ali neki su završili koje mjesto više, neki koje mjesto niže zbog skupine i kostura.
I ja mislim da bi na 10 utakmica protiv svake od ovih momčadi imali ili bolji omjer, ili bi bilo izjednačeno. Ali nije u tome stvar.

Прилажем вам распоред РАСПОРЕД УТАКМИЦА НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ – ПО ДАНИМА и ЧАСОВИМА, па бирајте шта ће да гледате.

Катар 2022
Недеља, 20. новембар

17 Катар – Еквадор
Понедељак, 21. новембар
14 Енглеска - Иран
17 Сенегал – Холандија
20 САД – Велс
Уторак, 22. новембар
11 Аргентина - Саудијска Арабија
14 Данска - Тунис
17 Мексико – Пољска
20 Француска – Аустралија
Среда, 23. новембар
11 Мароко - Хрватска
14 Немачка - Јапан
17 Шпанија – Костарика
20 Белгија – Канада
Четвртак, 24. новембар
11 Швајцарска – Камерун
14 Уругвај - Јужна Кореја
17 Португал - Гана
20 Бразил - Србија
Петак, 25. новембар

11 Велс - Иран
14 Катар - Сенегал
17 Холандија – Еквадор
20 Енглеска – САД
Субота, 26. новембар
11 Тунис - Аустралија
14 Пољска - Саудијска Арабија
17 Француска - Данска
20 Аргентина – Мексико
Недеља, 27. новембар
11 Јапан – Костарика
14 Белгија – Мароко
17 Хрватска - Канада
20 Шпанија – Немачка
Понедељак, 28. новембар
11 Камерун – Србија
14 Јужна Кореја - Гана
17 Бразил – Швајцарска
20 Португал - Уругвај
Уторак, 29. новембар
16 Еквадор - Сенегал
16 Холандија – Катар
20 Велс - Енглеска
20 Иран – САД
Среда, 30. Новембар
16 Аустралија - Данска
16 Тунис - Француска
20 Пољска - Аргентина
20 Саудијска Арабија – Мексико
Четвртак, 1. децембар
16 Хрватска - Белгија
16 Канада – Мароко
20 Јапан - Шпанија
20 Костарика - Немачка
Петак, 2. децембар
16 Гана - Уругвај
16 Јужна Кореја - Португал
20 Србија - Швајцарска
20 Камерун – Бразил

Poslednja izmena od moderatora:
Naime, profesor Džošua Bul sa Oksforda koristio je matematički model kako bi izračunao ko će biti pobednik Mundijala, odnosno kako bi napravio čitav kostur i predvideo ishode svih grupa na ovogodišnjem Mundijalu u Kataru.

Algoritam koji je napravljen je simulirao utakmice grupne faze ukupno 1.000.000 puta i uzeo najverovatnije ishode. Potom je utakmice nokaut faze simulirao po 100.000 puta, takođe izračunavši verovatnoću prolaska jedne od ekipa u narednu fazu takmičenja.

https://www.telegraf.rs/sport/katar...edium=android&utm_campaign=push_notifications

Karim Benzema, prva zvezda Francuske i osvajač poslednje Zlatne lopte, neće nastupiti na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Fudbaler Real Madrida doživeo je povredu tokom treninga, a iako je bilo najave da bi mogao da propusti samo duel protiv Australije, prema informacijama koje je preneo Žulijen Loren, novinar ESPN-a, Benzema neće biti u mogućnosti da pomogne saigračima tokom čitavog Svetskog prvenstva.

https://nova.rs/sport/katar-2022/karim-benzema-svetsko-prvenstvo-katar/?ref=push

Nije mu vreme i mene jednostavno ne hvata ona uobičajena atmosfera. Čak ni činjenica da Srbija igra ne pomaže. Ja sam sad više u fazonu slava,Božić,NG, završni račun :lol:... Za SP ja sam navikao da pijem pivo u bašti kafića u kratkoj majici a ne kuvano vino na božićnom vašaru u zimskoj jakni.

Nadam se da nikada više ovakav experiment neće praviti.

krećemo svi direktni prenosi na RTS i Arena Sport

najava.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back