Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svako ima pravo na svoje mišljenje. :)
A pisati kako Hrvatska nije velesila jer nema osvojeno SP je smešno...Što se tiče EP-a tu nije bilo medalja ali jeste bila pri vrhu.

Pa ako cemo da se vodimo tom logikom ok.Mozemo reci da je Madjarska fudbalska sila,jer su prije 60 godina bili neko i nesto u fudbalu,mnogi kazu.A titule nemaju.Onda po toj logici je i Svedska fudbalska sila.Ako cemo imati neke kriterijume.Sila u sportu se broji valjda titulama.Da ne bude da sam sada mrzitelj neki Hrvatske,sto je besmisleno.Nek neko pogleda neko samo moje komentare na temi o Ep u Kosarci o reprezentaciji Srbije.Vidjecete da nisam nimalo bio navijacki naklonjen i pristrasan u iznosenju komenatara.Po toj logici kada bi covjek vidio moje komentare o ekipi Srbije,rekao bi da ja sada mrzim i Srbiju itd.Sto je besmisleno i van logike.Ja sam samo brutalno realna.Tako sam ocjenio i Hrvatsku u fudbalu.Brutalno realno.

Inace Ep sam pogodio osvajaca lako,Spaniju,jos prije osmine final,a nije ni bila medju top 5 favorita.Jos su mi i moji rekli kao navijas za Spaniju.Sto je besmisleno.Samo sam bio realan.Portugal tipujem na ovom Sp.Ne kazem da cu pogoditi pobjednika,to nije lako.Al da cu biti blizu to ocu.Sve najbolje

I jedan forumas me je tada pitao koga da odigram na kladionici da uzme EP kosarka,rekoh mu Spanija objektivno,da Lik uzme pare.Lik uzeo i zahvalio mi.Da sam htio navijacki rekao bi mu Srbija i znam da bi bacio pare.Znaci bio sam realan.Posle finala.Lik mi kaze hvala preko foruma.I milo mi je bilo,zbog njega

Poslednja izmena:
ja glasao za Španiju pa vi kako za koga

Mudar izbor.Sjajan tim.Ne zaboravi da su oni na EP igrali super fudbal.Ispali polufinale od Azura na penale.Realno njih niko nije dobio na terenu u 90 ili 120 minuta.Izugibili su penale,al to je lutrija.Lako su mogli osvojit proslo Ep.Italija se srecno provukla taj mec.Od tada boljeg tima.Super izbor Spanija.

Plasi me njihov zrijeb nije lak.Sve bi ih do finala cekale jake ekipe.

A i u zanosu su sportskom.Osvojili su Kosarku Ep i Sp.Hoce to i fudbalu.Da objedine.Super Furija.Jedva cekam da ih vidim na terenu.Super ekipa bas

Mudar izbor.Sjajan tim.Ne zaboravi da su oni na EP igrali super fudbal.Ispali polufinale od Azura na penale.Realno njih niko nije dobio na terenu u 90 ili 120 minuta.Izugibili su penale,al to je lutrija.Lako su mogli osvojit proslo Ep.Italija se srecno provukla taj mec.Od tada boljeg tima.Super izbor Spanija.
aman sa tim Italijanima , cela utakmica katanađo , dva tri puta dođu pred gol protivnika srećno realiziraju šansu i idu dalje , nije to fudbal

Pa ako cemo da se vodimo tom logikom ok.Mozemo reci da je Madjarska fudbalska sila,jer su prije 60 godina bili neko i nesto u fudbalu,mnogi kazu.A titule nemaju.Onda po toj logici je i Svedska fudbalska sila.Ako cemo imati neke kriterijume.Sila u sportu se broji valjda titulama.Da ne bude da sam sada mrzitelj neki Hrvatske,sto je besmisleno.Nek neko pogleda neko samo moje komentare na temi o Ep u Kosarci o reprezentaciji Srbije.Vidjecete da nisam nimalo bio navijacki naklonjen i pristrasan u iznosenju komenatara.Po toj logici kada bi covjek vidio moje komentare o ekipi Srbije,rekao bi da ja sada mrzim i Srbiju itd.Sto je besmisleno i van logike.Ja sam samo brutalno realna.Tako sam ocjenio i Hrvatsku u fudbalu.Brutalno realno.
Mađarska je bivša sila. Urugvaj je bivša sila. Ja živim u 21. veku i govorim u prezentu. Hrvatska je sila i želim im da to budu još dugo.

Mađarska je bivša sila. Urugvaj je bivša sila. Ja živim u 21. veku i govorim u prezentu. Hrvatska je sila i želim im da to budu još dugo.

Urugvaj je sila 2 Sp,2 Oi ,15 Kopi Ameriku = 19 titula

Hrvatska 0 Sp,0 Ep, 0 Oi = 0

Budi realan.Urugaj bivsa Sila.Urugvaj je i sada sila.U zadnjih 20 godina su 3 pita bili sampioni Juzne Amerike

Suarez i Kavani su bolji nego cijeli tim Hrvatske ako izuzmes Modrica

Ne postoji bivsa sila.Kada si sampion onda si vjecna Sila.Znaci Brazil je bivsa sila zato sto su dugo bez Mundijala.Besmisleno Urugvaj,Brazil su npr sile.Madjari i Hrvati su niko i nista.Sta ti znaci to biti dobar a nemas titulu.To istorijski ne znaci nista.Eto sada su jaki u vrhu ok.Al to nije krunisano titulom.To vazi ne samo za Hrvate nego i za Belgiju, Svedsku itd.To su male reprezentacije.Urugvaj je gigant.Kakve igrace je dao svijetu Pored svih titula

Poslednja izmena:
Francuska je na putu do titule Sp igrala sa 2 velike sile.Argentina i Urugvaj a posle toga je igrala sa dobrim reprezentacijama Bel i Cro.I to je cinjenica.Sa obicnim selekcijama bez trofeja koje su sada po kvalitetu medju top 10.Al bili su Bugari 1990 ih medju top 10 u svijetu.Pa jel Bugarska sila,naravno da nije.Bugari su bili treci na Sp 1994.Ko im to sada cijeni.A da su tada uzeli Mundijal.Usli bi u klub vjecnih.Niko nikada ne bi mogao da ih ospori.Kao ni Zvijezdu u klupskom fudbalu niti bilo koji klub koji je osvojio pehar Ls.

Ajaks znas od kada nije uzeo Ligu sampiona.Klub u uzasnoj krizi.Al Ajaks je uvijek Ajaks.Gigant fudbala,nevidjeni velikan.Klub koji ima 4 titule LS.I skolu fudbala koja je u svijetu jedna jedina.Ponos Ned

Poslednja izmena:
Nema kraja a? Cavani, Suarez, Forlan... Hrvatska samo može sanjati takve klase. Imaju 2 SP-a prije 70 i 90 godina i zato su danas sila. Al imaju i Copa Americu, a Hrvatska nema ni pišljivi EURO. Jesam blizu?
Btw, kako je Mađarska bivša sila? To što su imali jednu od najjačih reprezentacija u povijesti nogometa ne znači da su bili sila. Jer nisu pobjedili u finalu Nijemce. To što prije i poslije nisu izgubili utakmicu godinama, nema veze, ni to što su te iste Nijemce u skupini tukli 6 razlike i vodili 2:0 u finalu. Pošto nisu uzeli finale oni su goli kooratz.

Poslednja izmena:

Madjarska da (doduse pokusavaju sad kao nesto da se vrate na staze stare slave , dosta ulazu i malo kao da im je zivnuo fudbal u poslednje vreme ali nije to jos ni blizu onaj nivo na kom su bili tamo 50-ih godina prolog veka i kakav oni prizeljkuju) ali Urugvaj definitivno nije bivsa sila , Urugvaj je itekako relevantan i dan danas, ono vec duzi niz godina konstantno su tu medju 10-ak top reprezentacija na svetu, svi igraci im igraju u vrhunskim klubovima i najjacim svetskim ligama pocevsi od Brazila, Argentine, Meksika pa do Spanije, Italije, Engleske, Nemacke, takodje primera radi 2010 u Juznoj Africi igrali polufinale SP, onda naredne godine 2011 osvojili Copa America rekordni 15. put pa onda 2014 na SP u Brazilu u grupi pobedili Englesku i Italiju (da bi eto u 1/8 finala bili eliminisani od tada zaista izuzetno jake i raspolozene Kolumbije), na proslom Mondijalu 2018 u Rusiji u grupi lagano pobedili domacina Rusiju sa 3:0, u 1/ finala eliminisali prvaka Evrope Portugal da bi eto u 1/4 finalu ispali od buduceg prvaka sveta Francuske (bese mislim i da su bez Suareza igrali taj mec protiv Francuza) ali dobro opet udjose u Top 8 i na kraju to Svetsko prvensto zavrsili sa 4 pobede i 1 porazom zauzevsi na kraju vrlo visoko 5. mesto, tako da ono konstantno su tu pri vrhu, mozda nikad ne vaze ono za top favorita kao recimo Brazil, Argentina, Francuska, Spanija ali niko ih ne zeli za rivala i konstantno su tu pri vrhu, slicno kao i Hrvati, mada mozda imaju cak i bolji kontinuitet nego Hrvati jer ti kad pogledas bas u 21. veku Hrvatska osim tog srebra i finala 2018 u Rusiji nije prosla grupnu fazu na Mondijalima (2002, 2006 i 2014 su ispadali vec u grupi a 2010 u Juznu Afriku se nisu ni plasirali) dok Urugvaj u ovom veku ima jedno ispadanje u grupnoj fazi (2002 u Japanu i Juznoj Koreji), jedno polufinale, jedan prolazak u 1/8 finala i jedno 1/4 finale i 5. mesto + 1 titulu kontinentalnog prvaka , znaci ipak kad se sve sabere imaju malo bolji kontinuitet od Hrvata.

Poslednja izmena:
ne bih rekao...dobri su hrvati...jedino im Rebic fali..mozda Rakitic...ko ce po vama biti iznenadjenje..? Usa ili neka afrička reprezentacija...od azijskih ne oceekujem mnogo..

Pa s obzirom da ovaj put pripremni period, uigravanje i pripreme za SP prakticno ne postoje i da 10-ak dana pred pocetak Mondijala vecina reprezentacija odnosno selektora jos nije objavila ni spasak igraca koji idu na SP i da ce se ekipe skupiti tek nekoliko dana pred samo SP ..........ono sve je moguce, jako je tesko reci ko ce se kako snaci u takvim okolnostima i ko ce kako izgledati na tom SP, ono nema pripremnog perioda ,ne znamo ko kako igra i ko je u kakvoj formi.
Sto se tice iznenadjenja rekao sam ranije da bi po meni recimo Senegal mogao da bude prijatno iznenadjenje i hit prvenstva, imaju zaista dobre i vec iskusne igrace i svi igraju u najjacimevropskim ligama tipa Sadio Mane, Keita Balde, Chikou Kujate,Idrisa Gueje, Mendi , Kulibali,Balo-Ture, Sarr, po meni jedino su pozadi u zadnjoj liniji mozda malcice tanji ali zato imaju zaista odlican ofanzivni potencijal i vrlo talentovan tim , pritom imaju i sjajnog selektora, Aliou Sise , onaj simpaticni lik sa dredovima koji je bio i kapiten njihove reprezentacije onoj cuvenoj reprezentaciji Senegala iz 2002. kada su bili hit tog Svetskog prvenstva , pritom je sa 46 godina jos uvek mlad trener a vec relativno dugo je na klupi Senegala, od 2015. sto je pomalo i atipicno za africke selekcije koje nemaju previse strpljenja i volecesto da menjaju selektore.

Takodje po svemu vidjenom dosad mogli bi i mi da budemohit prvenstva ali sa nama se nikad ne zna.

Takodje recimo Urugvaj i Hrvatska bi standardno mogli da budu favoriti iz senke.

Sto se tice reprezentacija iz Azije, videcemo koliko Japan moze u grupi sa Kostarikom, Spanijom i Nemackom, po meni mozda i mogu da iznenade Nemce koji vec godinama unazad nisu nista posebno, Juzna Koreja ovaj put mislim da nema bas kvalitet kao na nekim prethodnim Mondijalima i tesko ce dalje u grupi sa Urugvajem, Portugalom i Ganom dok recimo Iran bi mogao svasta da napravi, secamo se i 2018 u Rusiji kada su bili u grupi sa Spanijom, Portugalom i Marokom i kada im je za dlaku izmakao plasman u nokaut fazu, stvarno su onako pokazali muda pre svega i odlicno igrali, a da stvar bude ludja ovaj put su u grupi sa Amerikancima, Englezima i Velsanima a znamo svi i sta se desava u Iranu i za aktuelnu geopoliticku situaciju i sigurno da ce mecevi protiv Amera i Engleza za njih biti nesto vise od samog sporta, a svi znamo kako su fanaticni i kako ne daju na sebe, mislim da ce tu ako treba otici doslovno da izginu na terenu i da ce dati 200% od svojih mogucnosti, verovatno imaju i posebne premije za mec sa recimo Amerima ali mislim da to njima nije potrebno, tako da bice interesantno ispratiti Irance u toj grupi.

Dobro, povlacim sto sam rekao za Urugvaj. :)

Koliko vidim nisu ni oni jos objavili spisak igraca koji idu na SP.

Ja se nadam da cemo videti par novih imena u njihovoj selekciji ili igraca koji jos nisu imali previse prilike da igraju za reprezentaciju kao sto su recimo Nikolas De La Kruz iz River Plate (koji je ajde u poslednje vreme se maloi ustalio u reprezentaciji), Niko Lopez koji igra za Tigres u Meksiku, odlican i vrlokreativan igrac, ja ga se secam odlicno dok je igrao u Internacionalu u Brazilu, jako talentovan igrac koji eto ima vec 29 godina i vec godinama ceka na debi u reprezenaciji a igra zaista odlicno u Tigresu na 68 utakmica 2 gola zasad i ko zna koliko jos asistencija (inace Tigres jedna zaista izuzetna ekipa), takodje recimo David Terans iz Atletiko Paranensea bi mogao na SP, takodje recimo i Diego Rosi iz Fenerbahcea igra dosta dobro kaoi Darvin Nunjez iz Liverpula koji je verovatno vec manje-vise izvestan, Fakundo Tores isto igra odlicno u Orlandu u americkoj MLS ligi, mada videcemo, mislim da imaju bas pregrst odlicnih igraca i njihov od prosle godine novi selektor bice na slatkim mukama (nazalost na klupi vise nema legendarnog Oskara Tabareza), iako mislim da jos uvekdosta zavise od Suareza i Kavanija , mislim da bi trebalo malo vec da gledaju njih da rasterete koliko je moguce i da malo prebace teret na neke nove mladje igrace iako oni i dalje igraju odlicno , Kavani zaista ima dobru sezonu u Valensiji kao i Suarez koji se ove godine vratio u svoj maticni Nacional iz Montevidea nakon sto Atletiko Madrid nije produzio ugovor sa njim iako je bio prvi strelac ekipe prosle sezone.

Inace bice interesantno u grupi Gana - Urugvaj , repriza onog cuvenog okrsaja u 1/4 finalu iz Juzne Afrike 2010.

hrvatski sastav je smesan. mozda prodju ovu laku grupu, ali sigurno ispadaju u osmini.
Sastav nam je, kako bi vi rekli, smehotres. I prolazak grupe bi bio fantastičan uspjeh za ovu grupu smiješnih igrača. Jer realno, Belgija je jača, tu nemamo o čemu pričati; samo Lukaku i De Bruyne su bolji od svih hrvatskih igrača zajedno. Kanada ima jednog Alphonsa Daviesa, beka kakvog Hrvatska ne može imati ni na igrici. Kad tu dodamo Jonathana Davida (koji trese mreže u Lilleu, s kojim je osvojio prvenstvo i superkup) i neprelaznog Milana Borjana, jasno je ko tu kosi a ko vodu nosi. S tim da je Kanada bila prvak Sjeverne Amerike što ju svrstava u nogometne sile. Hrvatska nikad nije bila prvak Europe. Brojke su neumoljive. Maroko ne znam je li treba spominjati. Bili su prvaci Afrike 1976., što ih, naravno, svrstava među sile, za razliku od Hrvatske koja, rekli smo,nije bila prvak Europe 1976. Zatim, ako uzmemo u obzir da su se rješili Halilhodžića( koji se plasirao na prvenstvo, ali je to napravio bez najvećih zvijezda) i postavili velikog Walida Regrauia, koji je u momčad vratio jednog Ziyecha, igrača Chelsea opasnog kao kobra. Da ne spominjemo bekove Maroka, Hakimi i Mazraoui. Dovoljnio je reći PSG i Bayern. Realno, Hrvatska ako uzme bod bit će dobro. Dva boda, puna kuća. Shvatite ljudi, Maroko i Kanada su sile, imaju trofeje, osvajali su nešto. Još ako dodamo uvijek neugodnu Belgiju, Hrvatska ako uzme bod ili dva bit će sretna.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back