Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se tice iznenadjenja rekao sam ranije da bi po meni recimo Senegal mogao da bude prijatno iznenadjenje i hit prvenstva, imaju zaista dobre i vec iskusne igrace i svi igraju u najjacimevropskim ligama tipa Sadio Mane, Keita Balde, Chikou Kujate,Idrisa Gueje, Mendi , Kulibali,Balo-Ture, Sarr, po meni jedino su pozadi u zadnjoj liniji mozda malcice tanji ali zato imaju zaista odlican ofanzivni potencijal i vrlo talentovan tim , pritom imaju i sjajnog selektora, Aliou Sise , onaj simpaticni lik sa dredovima koji je bio i kapiten njihove reprezentacije onoj cuvenoj reprezentaciji Senegala iz 2002. kada su bili hit tog Svetskog prvenstva , pritom je sa 46 godina jos uvek mlad trener a vec relativno dugo je na klupi Senegala, od 2015. sto je pomalo i atipicno za africke selekcije koje nemaju previse strpljenja i volecesto da menjaju selektore.
Mane ne ide na SP. Ozlijedio se jučer.

Madjarska da (doduse pokusavaju sad kao nesto da se vrate na staze stare slave , dosta ulazu i malo kao da im je zivnuo fudbal u poslednje vreme ali nije to jos ni blizu onaj nivo na kom su bili tamo 50-ih godina prolog veka i kakav oni prizeljkuju) ali Urugvaj definitivno nije bivsa sila , Urugvaj je itekako relevantan i dan danas, ono vec duzi niz godina konstantno su tu medju 10-ak top reprezentacija na svetu, svi igraci im igraju u vrhunskim klubovima i najjacim svetskim ligama pocevsi od Brazila, Argentine, Meksika pa do Spanije, Italije, Engleske, Nemacke, takodje primera radi 2010 u Juznoj Africi igrali polufinale SP, onda naredne godine 2011 osvojili Copa America rekordni 15. put pa onda 2014 na SP u Brazilu u grupi pobedili Englesku i Italiju (da bi eto u 1/8 finala bili eliminisani od tada zaista izuzetno jake i raspolozene Kolumbije), na proslom Mondijalu 2018 u Rusiji u grupi lagano pobedili domacina Rusiju sa 3:0, u 1/ finala eliminisali prvaka Evrope Portugal da bi eto u 1/4 finalu ispali od buduceg prvaka sveta Francuske (bese mislim i da su bez Suareza igrali taj mec protiv Francuza) ali dobro opet udjose u Top 8 i na kraju to Svetsko prvensto zavrsili sa 4 pobede i 1 porazom zauzevsi na kraju vrlo visoko 5. mesto, tako da ono konstantno su tu pri vrhu, mozda nikad ne vaze ono za top favorita kao recimo Brazil, Argentina, Francuska, Spanija ali niko ih ne zeli za rivala i konstantno su tu pri vrhu, slicno kao i Hrvati, mada mozda imaju cak i bolji kontinuitet nego Hrvati jer ti kad pogledas bas u 21. veku Hrvatska osim tog srebra i finala 2018 u Rusiji nije prosla grupnu fazu na Mondijalima (2002, 2006 i 2014 su ispadali vec u grupi a 2010 u Juznu Afriku se nisu ni plasirali) dok Urugvaj u ovom veku ima jedno ispadanje u grupnoj fazi (2002 u Japanu i Juznoj Koreji), jedno polufinale, jedan prolazak u 1/8 finala i jedno 1/4 finale i 5. mesto + 1 titulu kontinentalnog prvaka , znaci ipak kad se sve sabere imaju malo bolji kontinuitet od Hrvata.

Urugvaj je uzeo Kopa Amerika 15.A zadnjih decenija koliko oces.On nije dugo uzeo Mundijal ali titule da.Sila fudbalska.Ko ima bolje golgetere od njih zadnju deceniju Suarez,Kavani,Forlan prije,niko nije imao takve napadace u timu

Na spisku se nalaze:

Golmani: Predrag Rajković, Vanja Milinković-Savić, Marko Dmitrović;

Odbrana: Nikola Milenković, Stefan Mitrović, Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Strahinja Eraković, Filip Mladenović, Srđan Babić;

Sredina terena: Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Filip Kostić, Nemanja Gudelj, Ivan Ilić, Saša Lukić, Nemanja Radonjić, Darko Lazović, Andrija Živković, Uroš Račić, Nemanja Maksimović, Marko Grujić, Filip Đuričić;

Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović;

Na dobar dan se možete pošibat sa svakim. Recimo, da svi odigraju odličnu utakmicu, čak i s Brazilom. Kostić i ko vam igra s druge strane, Radonjić? Mogu probijat njihove bekove cijeli dan. Naravno da ćete i vi patit od njihovog napada. U vezi isto mislim, na dobar dan, da se možete nosit s njima.
Makar, realno je da u toj tekmi uživate, dobijete Kamerun i borba sa Švicarskom za prolaz. Švicarci su jaki u 3pm. Imaju vrh golmana, klasične likove od prije 4 jare, ali i nove igrače koji igraju u baš jskim klubovima. Kad sam im vidio spisak, iznenadio sam se.

Na dobar dan se možete pošibat sa svakim. Recimo, da svi odigraju odličnu utakmicu, čak i s Brazilom. Kostić i ko vam igra s druge strane, Radonjić? Mogu probijat njihove bekove cijeli dan. Naravno da ćete i vi patit od njihovog napada. U vezi isto mislim, na dobar dan, da se možete nosit s njima.
Makar, realno je da u toj tekmi uživate, dobijete Kamerun i borba sa Švicarskom za prolaz. Švicarci su jaki u 3pm. Imaju vrh golmana, klasične likove od prije 4 jare, ali i nove igrače koji igraju u baš jskim klubovima. Kad sam im vidio spisak, iznenadio sam se.

Na dobar dan tebe ne drmaju kompleksi, pa zaobiđeš srpski forum i okreneš se svojoj reprezentaciji :whistling:

Srbija protiv Brazila ne igra samo za sebe, nego i za Hrvatsku. Jer ako kojim slučajem Brazil izgubi i od Srbije i od Švicarske, Hrvatskoj će biti dosta lakši put do naslova prvaka svijeta. Uvijek je na SP nezgodno u Ko fazi igrati protiv Brazia. Zato se uzdamo u Kostića i Radonjića, 2 igrača koji će napadati najslabiji dio brazilske momčadi, njihove bekove. Kostića je stvorio Kovač, a Radonjića iz pepela podigao Jurić i malo mu sreće dao. Jer da nije Jurića, još bi s klupe navijao za Payeta.
Zato sretno Srbiji u skupini a Hrvatskoj u finalu:

Poslednja izmena od moderatora:
Srbija protiv Brazila ne igra samo za sebe, nego i za Hrvatsku. Jer ako kojim slučajem Brazil izgubi i od Srbije i od Švicarske, Hrvatskoj će biti dosta lakši put do naslova prvaka svijeta. Uvijek je na SP nezgodno u Ko fazi igrati protiv Brazia. Zato se uzdamo u Kostića i Radonjića, 2 igrača koji će napadati najslabiji dio brazilske momčadi, njihove bekove. Kostića je stvorio Kovač, a Radonjića iz pepela podigao Jurić i malo mu sreće dao. Jer da nije Jurića, još bi s klupe navijao za Payeta.

"Lakši put do naslova prvaka sveta" :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:

Hvala na lipim željama. Nego ajde da počne prvenstvo da vidimo ko je gde. Nek bude finale vi i mi, ali malo morgen da se igra jos 10 puta u Kataru. Francuska je uzela posle 20 godina SP. To im je prva od EP 2000. Ti se nadaš kao Španci EP 08 SP 10 EP 12. Pre će Belgija do finala i da uzme realno.

Hvala na lipim željama. Nego ajde da počne prvenstvo da vidimo ko je gde. Nek bude finale vi i mi, ali malo morgen da se igra jos 10 puta u Kataru. Francuska je uzela posle 20 godina SP. To im je prva od EP 2000. Ti se nadaš kao Španci EP 08 SP 10 EP 12. Pre će Belgija do finala i da uzme realno.
Ma šalim se malo, naravno.Treba ti se poklopit dosta stvari da na SP odeš daleko; da li ždrijeb (Tuska 2002.), da li sudačka odluka (penal na Tottiju protiv Australije 2006., penal na Robbenu 2014. protiv Mexica ), da li sreća (Gyan na Gana-Urugvaj 2010, Mijat 1998. protiv Nizozemske, Thuram 2 gola nama u polufinalu, jedina 2 gola u karijeri je zabio u polufinalu SP), da li ti neki igrač izdivlja prvenstvo (Zidane 2006, Maradona 19086, Ronaldo 2002, Baggio, Stoitchkov, Romario 1994. ...) Francuzi u Kataru neće daleko. Pogledaj im roster, i pogledaj vezu. Ko u toj vezi može raditi razliku u bitnoj utakmici? 1 igrač. Jasno mi je da će igrati kao i do sada kod Deschampsom. Gotovo pa bunker (obrana je vrlo jaka), i na kontre (napad je super jak). Sve je to legitimno. Ali šta ako u ko fazi prvi prime gol protiv, npr. Španjolske? Kako će do lopte, i šta će s njom kad je osvoje? U zadnjoj trećini su brutalni, oćeš krila, oćeš čiste 9ke, oćeš povučene napadače. Imaju sve na vrhunskoj razini. Ali jednostavno smatram da bez jakog veznog reda ne možeš uzeti SP. A oni u vezi vode ovo:
Eduardo CamavingaReal Madrid
Matteo GuendouziMarseille
Adrien RabiotJuventus
Aurelien TchouameniReal Madrid
Jordan VeretoutMarseille
Youssouf FofanaMonaco

Btw, nikako se ne slažem za Belgiju. De Bruyne, Curtois, Lukaku, Tielemans, Carrasco i to je to od igrača na top nivou trenutno. 2018. su bili puno jači i možda čak zaslužili naslov prvaka po igri.

Ma šalim se malo, naravno.Treba ti se poklopit dosta stvari da na SP odeš daleko; da li ždrijeb (Tuska 2002.), da li sudačka odluka (penal na Tottiju protiv Australije 2006., penal na Robbenu 2014. protiv Mexica ), da li sreća (Gyan na Gana-Urugvaj 2010, Mijat 1998. protiv Nizozemske, Thuram 2 gola nama u polufinalu, jedina 2 gola u karijeri je zabio u polufinalu SP), da li ti neki igrač izdivlja prvenstvo (Zidane 2006, Maradona 19086, Ronaldo 2002, Baggio, Stoitchkov, Romario 1994. ...) Francuzi u Kataru neće daleko. Pogledaj im roster, i pogledaj vezu. Ko u toj vezi može raditi razliku u bitnoj utakmici? 1 igrač. Jasno mi je da će igrati kao i do sada kod Deschampsom. Gotovo pa bunker (obrana je vrlo jaka), i na kontre (napad je super jak). Sve je to legitimno. Ali šta ako u ko fazi prvi prime gol protiv, npr. Španjolske? Kako će do lopte, i šta će s njom kad je osvoje? U zadnjoj trećini su brutalni, oćeš krila, oćeš čiste 9ke, oćeš povučene napadače. Imaju sve na vrhunskoj razini. Ali jednostavno smatram da bez jakog veznog reda ne možeš uzeti SP. A oni u vezi vode ovo:
Eduardo CamavingaReal Madrid
Matteo GuendouziMarseille
Adrien RabiotJuventus
Aurelien TchouameniReal Madrid
Jordan VeretoutMarseille
Youssouf FofanaMonaco

Btw, nikako se ne slažem za Belgiju. De Bruyne, Curtois, Lukaku, Tielemans, Carrasco i to je to od igrača na top nivou trenutno. 2018. su bili puno jači i možda čak zaslužili naslov prvaka po igri.
Ok, videcemo ko ce dokle.

I jedni i drugi imamo jake protivnike u osmini. Ako ne bude iznenađenja. Mi na Nijemce ili Španjolce, vi na Portugal ili Urugvaj.

Iznenađenje bi bilo da vi uopšte prođete grupu, videćemo kakva je kvota na vaše ispadanje u grupnoj fazi, pa da se zarade neke pare na tome :whistling: Inače, kompleksi te ni u sitne sate ne puštaju, prosto moraš da kampuješ na srpskom forumu :lol:

Ne bih podcenjivao ni druge dve ekipe. Ko zna sta moze da bude, nadam se da ce nasi biti hladne glave i nece sebi dopustati crvene kartone kao na prethodnim takmicenjima.

Samo gledam objektivno.Mi smo Portugal dobili jednim super danom.I time sto u Bg nije bilo Var tehnologije.Objektivno oni su trebali prvi da budu

Oni su vec u polufinalu po meni

Samo gledam objektivno.Mi smo Portugal dobili jednim super danom.I time sto u Bg nije bilo Var tehnologije.Objektivno oni su trebali prvi da budu

Oni su vec u polufinalu po meni

Ono što se desilo u Beogradu jeste na štetu Portugalaca, a u Lisabonu ih nismo samo pobedili, već potpuno ponizili. Onakva dominacija na terenu jedne od najjačih svetskih reprezentacija (po imenima, ne kao tim) nije često viđana, mogu eventualno da se setim onog rasturanja Brazila od strane Nemačke na SP 2014. Mi možemo da zgazimo svakoga, jer konačno više ne gajimo defanzivni stil igre, već koristimo puni ofanzivni potencijal. I nastavićemo dok je Piksi selektor, što će biti problem za bilo koga. Došli smo u situaciju da nas niko više ne želi za protivnika u bilo kojoj fazi takmičenja, sad idemo korak dalje.

Portugal je po kvalitetu medju 4 najace ekipe Mundijala.Nismo mi imali srece u Bg.Nego Portugal je pokrafen od sudije.Oni su tu Svajcarsku koja je pojela kvalifikacije u teskoj grupi.Oni su nju dobili prije par mjeseci 4 0.

Brazil je veca sila od njih.Ali oni trenutno imaju bolji tim i bolju timsku igru od Brazila.Ako pogledate Igrace Portugala.To su manje vise sve igraci Psg i Man City.Odbrana njihova je Psg i Man City igraci.Ne budite naivni.Brazil da je igrao Evropske kvalifikacije,pitanje bi li se kvalifikovao na Mundijal.Ovaj sada Brazil.Svaka Evropska Sila,bi bila prva u Juznoamerickim kvalifikacijama

Portugal je po kvalitetu medju 4 najace ekipe Mundijala.Nismo mi imali srece u Bg.Nego Portugal je pokrafen od sudije.Oni su tu Svajcarsku koja je pojela kvalifikacije u teskoj grupi.Oni su nju dobili prije par mjeseci 4 0.

Brazil je veca sila od njih.Ali oni trenutno imaju bolji tim i bolju timsku igru od Brazila.Ako pogledate Igrace Portugala.To su manje vise sve igraci Psg i Man City.Odbrana njihova je Psg i Man City igraci.Ne budite naivni.Brazil da je igrao Evropske kvalifikacije,pitanje bi li se kvalifikovao na Mundijal.Ovaj sada Brazil.Svaka Evropska Sila,bi bila prva u Juznoamerickim kvalifikacijama

Vidi, čak i u Beogradu smo ih nadigrali, a tačno je da im je poništen čist gol. Međutim, i u toj situaciji ne bi bio da Stefan Mitrović nije onako odreagovao. Oni bi trebalo da budu po kvalitetu među četiri najbolje selekcije na svetu, ali kada bismo mi računali šta je sve trebalo da budemo po kvalitetu u prethodnim decenijama, ne bi bila daleko ni svetska titula. Ona nam je izmakla jer individualne kvalitete nismo uspevali da pretočimo u timske, baš kao što ni Portugal ne uspeva godinama. Stoga, oni su za nas tim kojeg smo dva puta brutalno nadigrali, dok sa druge strane zamerka može da dođe jedino na nepostojanje VAR tehnologije u beogradskom meču, što priznajemo i mi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back