Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Realno, igrati finale SP je ogroman uspjeh, nije kao zvezdina titula ali je uspjeh. dinamo je osvojio Kup Sajamskih Gradova, sto je pandam nekadasnjem kupu UEFA. Ono sto mene najvise boli (navijam protiv vas u svakom segmentu zivota) je sto od osamostaljenja stancujete vrhunske igrace. Taman kad covjek pomisli e nema vise, pojave se igraci tipa Rebic ili Kovacic, o Modricu je izlisno pricati jer je najbolji igrac sa ovih prostora ikad. Mislim da hrvati imaju izgradjen sistem koji forsira napadacki fudbal bez obzira na protivnika, i nema kalkulacija, uvijek se ide na pobjedu. Oni su i dan danas medju 7-8 najboljih reprezentacija na svijetu i to se za neko vrijeme nece promijeniti. Sto se nas tice, prolazak grupe bi bio uspjeh veliki.
Što će brojke i potvrditi: 8 prvaka svijeta + 5 finalista=13.
Broj klupskih prvaka Europe=22
Broj klupskih prvaka svijeta=30

Možda je Liga Nacija cipiripi ali pre godinu dana na Evropskom prvenstvu Francuzi su ispali od Švajcarske u osmini finala. Imaju pad od tog osvajanja kao i Italija što je pukla posle osvajanja Evropskog.

Uspon u igri imaju Brazil, Holandija, Belgija i Danska.

Ovi ostali su u padu ili stagniraju.

Poslednja izmena:
Zvezda kada je igrala sa Liverpulom na Marakani komentarise Englezi.Danas igra Liverpul sa bivsim sampionom Evrope.Pa to je cast ogromna.Koga boli uvo oce li sada Zvezda igrati Ls ili ne.Osvojena je već,arhivirana odavno.Psg ima milione ali je mali Klub bez titule,sto im je Real pokazao

Meni je svejedno da li ce Zvezda igrat Ls ili ispast u kvalifikacijama isto sranje.Zvijezda ce uvijek biti brend i veliki klub.Samo 13 klubova u svijetu je nosiio naslov Sp i Ls sampiona medju njima je i Zvijezda.Mirna je Czv za narednih 100 godina.Nije bilo lako al su osvojili.To je legat zauvijek

Valensija ima 2 finala Ls izgubljena
Arsenal nema Ls

Psg je nema

Man City a ulazu tone novca

I ko su oni niko.Real,Milan, Bajern,Zvezda to su sampioni
Slažem se.Svi ti klubovi su OSVOJILI titulu u toj nekoj godini.Sad,neko zbog realnog kvaliteta,neko više zbog srećnih okolnosti.
Konkretno,Zvezdinoj tituli prvaka Evrope u sezoni 1990/1991 se ne može ni riječ prigovoriti.To mogu da kažem kao neko ko nikad nije bio navijač nekog fudbalskog kluba.Ne zanima me da budem dio grupa i ne identifikujem se s klubom jer mi priroda nije takva.Igrao sam u školi do 14 god. fudbal do iznemoglosti,i ništa više.Nikad trenirao.Ali igru pratim godinama i sjećam se dobro Zvezdinog puta do titule.
Više nego zasluženo,u direktnim duelima s protivnicima koji su za svako poštovanje.Lično,najviše zamjerki imam za njihovu igru u finalu ali gledajući sav put do titule potpuno zaslužena.

Slažem se.Svi ti klubovi su OSVOJILI titulu u toj nekoj godini.Sad,neko zbog realnog kvaliteta,neko više zbog srećnih okolnosti.
Konkretno,Zvezdinoj tituli prvaka Evrope u sezoni 1990/1991 se ne može ni riječ prigovoriti.To mogu da kažem kao neko ko nikad nije bio navijač nekog fudbalskog kluba.Ne zanima me da budem dio grupa i ne identifikujem se s klubom jer mi priroda nije takva.Igrao sam u školi do 14 god. fudbal do iznemoglosti,i ništa više.Nikad trenirao.Ali igru pratim godinama i sjećam se dobro Zvezdinog puta do titule.
Više nego zasluženo,u direktnim duelima s protivnicima koji su za svako poštovanje.Lično,najviše zamjerki imam za njihovu igru u finalu ali gledajući sav put do titule potpuno zaslužena.

Pa bila bi tuga da nisu osvojili dobili su Bajern Minhen u Minhenu i zamisli da su kiksali u finalu protiv Marseja,ko bi slavio 2 mjesto.Tjesili bi se par godina ovo je veliki uspjeh ( a nije) i pricali bi da su moralni pobjednici,a to pricaju svi koji ne osvoje titulu.Nakon 10,20 godina samo bi tuga ostala i prica,propustena sansa,to ti znaci biti drugi

Znas kad ce Hrvati opet igrati finale Mundijala mozda za 100 godina

Što će brojke i potvrditi: 8 prvaka svijeta + 5 finalista=13.
Broj klupskih prvaka Europe=22
Broj klupskih prvaka svijeta=30

Ne blamiraj se,eto niste osvojili al ste igrali finale.Koga boli uvo za finaliste.Vas Ivanisevic u tenisu je izgubio par Wimbledon finala.Sam je govorio da je neuspjeh za njega.Na kraju je osvojio Wimbldon i postao veliki Igrac.Svi ga pamte kao osvajaca Wimbldona a ne covjeka koji je gubio finala

Posteno je govorio,samo se sampioni pamte.Nemate titulu u fudbalu,nebitni ste

Spanci kada su ispali od Rusa u fudbalu.Gledao sam njihovu emisiju Chriringuito jeli su se od muke.Govorili su kako nikad nisu imali laksi zrijeb do finala a ispali od Rusa.Rekli su Hrvatska jak tim,al nisu sila u fudbalu,cak ni Belgiju ne cijene

Dio Zrijeba u kom su bili Hrvatska,Rusija,Spsnija,Engleskq je bio mnogo laksi od dijela zrijeba gdje su bili Francuska,Brazil, Urugvaj, Portugal ,Belgija,Meksiko

Spanci su bili ubijedjeni da idu do finala govorili izbjegli Francusku,Brazil

Poslednja izmena:
Realno Hrvatska je ulaskom u finale SP ucinila prakticno nemoguce i time zadala "domaci zadatak" svim ekipama sa Balkana pa i cele centralne i istocne Evrope.
Ti kad pogledas koje su zemlje bile svetski prvaci ili igrali finala SP, to su uglavnom sve zemlje od 50,60,70 ili 200 miliona stanovnika, jedino je Urugvaj koji ima slican broj stanovnika kao Hrvatska davne 1930 i 1950 uspeo da osvoji SP (kao recimo i 15 puta da osvoji Copa America i bude kontinentalni sampion po cemu drze rekord i ispred su Brazila i Argentine po broju osvojenih titula prvaka Juzne Amerike) , sto takodje govori koliki je ulazak u finale zapravo nestvaran uspeh bio.

Takodje i ono trece mesto 98. u Francuskoj je isto ono maltene vredno titule prvaka sveta,mislim ipak medalja je medalja i izuzetna je stvar vratiti se sa Svetskog prvenstva sa medaljom (evo recimo jedan mocni Brazil koji je sinonim za fudbal pa nema medalju sa SP vec 20 godina) .

Tako da ti kad pogledas za svega 20 i nesto godina koliko Hrvati samostalno nastupaju imaju vec po jednu bronzu i srebro sa Mondijala, EP su propustili samo jedno (ono 2000. u Holandiji i Belgiji sa koga smo ih mi eliminisali u onoj antologijskoj utakmici na Maksimiru u jesen 99-te) , ucestvovali su na duplo vise velikih takmicenja od nas (propustili su samo jedno SP ono u Juznoj Africi 2010 i jedno EP 2000 ) i pobedili su sve najjace selekcije dosad sem Brazila i Portugala.

Inace tesko je porediti sad uspeh Crvene Zvezde 1991 i ulazak Hrvatske u finale SP 2018 (ili trece mesto 98-me) , ipak klupski i reprezentativni fudbal nije bas za poredjenje, ipak su to dve skroz razlicite kategorije, ono Liga sampiona ili tada Kup sampiona se igra svake godine a SP je samo jednom u 4 godine, pritom nije isto izgubiti u finalu LS i u finalu SP jer u LS nema srebrne i bronzane medalje (jer taj koncept je u svim sportovima vezan pretezno za reprezentativna takmicenja) a na SP itekako ima i svakako je velika stvar vratiti se sa Mondijala sa srebrom ili bronzom, znaci nije nikakva floskula ali svaka medalja sa Svetskog prvenstva sija kao zlato.

Realno Hrvatska je ulaskom u finale SP ucinila prakticno nemoguce i time zadala "domaci zadatak" svim ekipama sa Balkana pa i cele centralne i istocne Evrope.
Ti kad pogledas koje su zemlje bile svetski prvaci ili igrali finala SP, to su uglavnom sve zemlje od 50,60,70 ili 200 miliona stanovnika, jedino je Urugvaj koji ima slican broj stanovnika kao Hrvatska davne 1930 i 1950 uspeo da osvoji SP (kao recimo i 15 puta da osvoji Copa America i bude kontinentalni sampion po cemu drze rekord i ispred su Brazila i Argentine po broju osvojenih titula prvaka Juzne Amerike) , sto takodje govori koliki je ulazak u finale zapravo nestvaran uspeh bio.

Takodje i ono trece mesto 98. u Francuskoj je isto ono maltene vredno titule prvaka sveta,mislim ipak medalja je medalja i izuzetna je stvar vratiti se sa Svetskog prvenstva sa medaljom (evo recimo jedan mocni Brazil koji je sinonim za fudbal pa nema medalju sa SP vec 20 godina) .

Tako da ti kad pogledas za svega 20 i nesto godina koliko Hrvati samostalno nastupaju imaju vec po jednu bronzu i srebro sa Mondijala, EP su propustili samo jedno (ono 2000. u Holandiji i Belgiji sa koga smo ih mi eliminisali u onoj antologijskoj utakmici na Maksimiru u jesen 99-te) , ucestvovali su na duplo vise velikih takmicenja od nas (propustili su samo jedno SP ono u Juznoj Africi 2010 i jedno EP 2000 ) i pobedili su sve najjace selekcije dosad sem Brazila i Portugala.

Inace tesko je porediti sad uspeh Crvene Zvezde 1991 i ulazak Hrvatske u finale SP 2018 (ili trece mesto 98-me) , ipak klupski i reprezentativni fudbal nije bas za poredjenje, ipak su to dve skroz razlicite kategorije, ono Liga sampiona ili tada Kup sampiona se igra svake godine a SP je samo jednom u 4 godine, pritom nije isto izgubiti u finalu LS i u finalu SP jer u LS nema srebrne i bronzane medalje (jer taj koncept je u svim sportovima vezan za reprezentativna takmicenja) a na SP itekako ima i svakako je velika stvar vratiti se sa Mondijala sa srebrom ili bronzom, znaci nije nikakva floskula ali svaka medalja sa Svetskog prvenstva sija kao zlato.

Kakav zadatak da budu drugi,nema tu nikakvog zadatka.Biti drugi je tragedija u svakom sportu.To nije bruka blam,nego tragedija

Kakav zadatak da budu drugi,nema tu nikakvog zadatka.Biti drugi je tragedija u svakom sportu.To nije bruka blam,nego tragedija

Da bas je "bruka" stici do finala SP LoL

Zasto se mi jednom tako ne "obrukamo" nego su nas brukali Azerbejdzanci, Estonci i slicni, mislim tako nesto nama ni u ludilu nije moglo da se desi i pitanje je oce li vise ikad neka reprezentacija sa ovih prostora uspeti da ponovi makar njihov uspeh iz 98. i trece mesto ako vec ne ulazak u finale.
Mislim oni koji omalovazavaju ili osporavaju taj podvig su totalni kreteni i neznalice koje nemaju pojma o cemu pricaju.

Inace ti si nas smarao ceo EuroBasket i pisao stotine postova prepune raznih nebuloza a sad vidim dosao si i na fudbal da nam prodajes muda za bubrege i da baljezgas neke gluposti koje nemaju veze sa mozgom ni sa zdravim razumom.

Pa bila bi tuga da nisu osvojili dobili su Bajern Minhen u Minhenu i zamisli da su kiksali u finalu protiv Marseja,ko bi slavio 2 mjesto.Tjesili bi se par godina ovo je veliki uspjeh ( a nije) i pricali bi da su moralni pobjednici,a to pricaju svi koji ne osvoje titulu.Nakon 10,20 godina samo bi tuga ostala i prica,propustena sansa,to ti znaci biti drugi

Znas kad ce Hrvati opet igrati finale Mundijala mozda za 100 godina
Слажем се с овим што кажеш да остаје само име побједника.Сурова истина коју многи не желе да прихвате.Или си узео тај наслов или не.Знам да је оно што су Хрвати урадили велики домет за сваку репрезентацију.Али наравно,најбољи нијесу.Нијесу ушли у тај клуб јер опет кажем,памте се само прваци.Историја,не само у спорту,препуна је тих примјера.Па замислимо нпр да је Наполеон рекао послије Ватерлоа "Па добро...ми смо тренутно друга,трећа најјача сила у свијету."
Нема тога.Свако такмичење је рат у малом.

Da bas je "bruka" stici do finala SP LoL

Zasto se mi jednom tako ne "obrukamo" nego su nas brukali Azerbejdzanci, Estonci i slicni, mislim tako nesto nama ni u ludilu nije moglo da se desi i pitanje je oce li vise ikad neka reprezentacija sa ovih prostora uspeti da ponovi makar njihov uspeh iz 98. i trece mesto ako vec ne ulazak u finale.
Mislim oni koji omalovazavaju ili osporavaju taj podvig su totalni kreteni i neznalice koje nemaju pojma o cemu pricaju.

Inace ti si nas smarao ceo EuroBasket i pisao stotine postova prepune raznih nebuloza a sad vidim dosao si i na fudbal da nam prodajes muda za bubrege i da baljezgas neke gluposti koje nemaju veze sa mozgom ni sa zdravim razumom.

Zasto pogresno citiras moje rijeci.Nisam rekao da je bruka stici do finala nego tragedija.Kakav status ima Hrvatska u fudbalu nikakav.Da li je sila fudbalska pa nije

Nemaju nijednu titulu u fudbalu

1.Reprezentacija im ima 0 titula

Sp-nemaju titulu

Ep nemaju titulu

Oi nemaju titulu

Omladinci njihovi nisu osvojili nikad nista

2.Njhovi klubovi imaju 0 titular.

3.I sada tu prodaju muda za bubrege.Oce da lazno ubijede sve kako su sila u fudbalu.I kako je 2 mjesto uspjeh,skoro kao biti sampion svijeta.

4.Holandija je sila kao nacija u fudbalu

-Ona jeste izgubila 3 finala SP

-Holandija ima titulu Ep Sampiona u fudbalu

-Ajaks je 4 puta bio sampion Evrope,

Psv i Fejnord su takodje bili sampioni Evrope

-Omladinci su im bili sampiono.

5.Zakljucak Hrvatska nema nikakav status

-Nije sila,ne postoji sila bez titule.

-Trenutno su u fudbalu masu bolji od Srbije i drugih Ex yu zemalja.

Zadatak je zadala drugim Balkanskim zemljama Grcka 2004 i Zvezda 1991.

Qq zadatak 2 mjesto da budete najbolji gubitnik na prvenstvu.Zadatak se zadaje sa titulama.

Znate li sta znaci biti drugi da vam je samo malo hvalilo da budete sampion.

To vam je kao u skoli radimo nas 20 npr jedan test.I od nas 20 jedan jedan prodje.Ostali svi pali,i sada ovaj sto je drugi najbolji od nas 20 , njemu je falio jedan bod da prodje Test, e to vam znaci biti drugi.On koji je najgore uradio fali mu 40 bodova npr.Koja je razlika fali li ti jedan bod ili ti fali 40 bodova svakako si pao i ides kuci popisan.Samo jedan ide kuci nasmijan,samo jedan je sampion.I to je zadatak a ne biti drugi.Najveca je tuga biti drugi.Jel taj jedan mec koji te djeli od titule u fudbalu,to ti je kao taj jedan bod sto ti je nekada falio u skoli da prodjes test iz Matematike

Srbija je vece ime od Hrvatske u fudbalu.Gleda se cijela Istorija.Da nisu Spanija il Francuska mozda vece ime od Brazila u fudbalu.Jer Brazil zadnjih decenija nije osvajao Mundijal a npr Spanija je zadnjih decenija dominirala u fudbalu.Naravno da se gleda cijela istorija.Hrvati su bolji zadnjih 20 godina i to je to.Al opet smo mi bili omladinski prvaci svijeta u Fudbalu a ne oni, dobili smo Brazil.Naravno da je najveca titula u Fudbalu Liga sampiona i Mundijal za A reprezentacije.Niko to ne spori.Najbolje bi bilo da imamo Mundijal osvojen al jbg nemamo.Al tu ima zemalja Koje ni ligu evrope nemaju.A tu prosipaju prica sila su.A u cemu to da vas zamolim ?

Onda ona glupa prica,pa bili smo drugi,treći.Sve ste bili samo ne sampioni.

Ne mozes da se natezes Rambo,jer nemas argumente nego samo praznu pricu.Veliki je uspjeh biti drugi,teske besmislice pricas.Neka nesto osvoje u fudbalu Hrvati.Prvi cu im priznat da su sila i skinut kapu i kraj price.Jos su izgubili finale kao turisti.Napunila im Francuska mrezu.Tu si vidio u finalu da nisu Sila.Svako finale Mundijala je tenzija,Drama skoro svako.Ovo finale je bilo rijeseno posle 45 minuta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back