Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi

Ko će osvojiti Svetsko prvenstvo?

• Ukupno glasova
    137
  • Anketa je zatvorena .
Pa dobro to sad trenuto nema veze sto je Inter sampion Evrope..

Jer Mancester jeste institucija,i veoma je privlacan svim igracima,najvise zbog saradnje sa Fergusonom...

Ali nema sanse da predje Snajder kod njih,bar ne ove godine,njemu je cilj da osvoji jos tri trofeja sa Interom(superkup Italije,Evrope i Svetsko prvenstvo za klubove)

Da secam se da su vam ga nudli,na srecu mi smo ga ugrabili pre vas:)

Lud je ako ode iz Intera u Mančester, to je glup potez, sumnjam da će tako nešto i da uradi.
Ne zanimaju Berluskonija igrači, samo pare.:per::mrgreen:

САМО ЈЕДНА МОЛБА ЗА МОДЕРАТОРЕ
КАДА СЕ ЗАВРШИ ОВО СП И КАДА ОВАЈ ПОД-ФОРУМ ЗАМРЕ, НЕМОЈТЕ ГА БРИСАТИ ИЛИ РАДИТИ НЕШТО СЛИЧНО ЈЕР ЋЕМО АУТОМАТСКИ ИЗГУБИТИ СВЕ ОВЕ МУКОМ САКУПЉЕНЕ ПОСТОВЕ ОДАВДЕ !
ЗНАЧИ ЗАМАСКИРАЈТЕ ГА, СКЛОНИТЕ АЛИ НЕК НАМ ПОСТОВИ ОСТАНУ НА БРОЈУ!

Ovde već duže vreme nema moderatora, tako da ovaj tvoj post teško da će neko videti...:neutral:

Nisam bre:mrgreen: Delim misljenje da je Snajder vise zasluzio od Cavija jer je Inter u direktnom dvomecu u polufinalu lige sampiona izbacio Barsu,dakle Snajder vs Cavi,i na kraju osvojio trofej...

Snajder je sa Interom uzeo sve sto se moze uzeti ove godine(titula u Italiji,kup i Liga sampiona) i bio najbolji igrac kluba uz Milita,dok Cavi uzeo "samo' titulu u Spaniji...

Plus Snajder je dao pet golova na ovom svetskom i imao nekoliko asistencija,dok je Cavi za sad samo asistent...Eto to su razlozi zasto mislim da pre treba Snajderu da pripadne:)

Nisam bre:mrgreen: Delim misljenje da je Snajder vise zasluzio od Cavija jer je Inter u direktnom dvomecu u polufinalu lige sampiona izbacio Barsu,dakle Snajder vs Cavi,i na kraju osvojio trofej...
Nema veze Gari, ovde se ne bira najbolji igrač LŠ-a, nego najbolji igrač godine generalno ... Kanavaro je dobio 2006-e, a uzeo je "samo" kalčo pored SP-a ... 1999-e Manu je uzeo tripl krunu, ali to je bila ubedljivo Rivaldova pobeda ... Nije LŠ jedini kriterijum ...

Ćavi je prvi asistent Primere, 99 bodova sa Barsom i prvi igrač Španije tako da ispunjava sve kriterijume ...

Snajder je sa Interom uzeo sve sto se moze uzeti ove godine(titula u Italiji,kup i Liga sampiona) i bio najbolji igrac kluba uz Milita,dok Cavi uzeo "samo' titulu u Spaniji...
Ovo sve ide pod uslovom da Španija bude svetski prvak ...

Plus Snajder je dao pet golova na ovom svetskom i imao nekoliko asistencija,dok je Cavi za sad samo asistent...Eto to su razlozi zasto mislim da pre treba Snajderu da pripadne:)
Opet ti kažem nemoj biti tako banalan, jer podsetiću te da Kanavaro nije imao nijedan gol ili asistenciju 2006-e, a zasluženo je bio najbolji igrač jer je odigrao doktorski, baškao što Ćavi igra sada ...

Protiv Paragvaja nije imao asistenciju, ali je lagano petom izbacio Iniestu koji je dodao Pedru a onda Vilja dao gol ... Ćavi tu nema direktan gol ili asistenciju, ali je začetnik akcije i to na sjajan način, ali ti to nećeš videti jer nije dao gol kao Snajder, međutim meni je to jednako važno ...

Zanimljive su mi reakcije na plasman u finale bilo koje ekipe unatrag 20-ak godina. Uvijek su imali puno sreće, nije se igralo napadački, nisu ničim oduševili bla bla truć truć...

Za razliku divnog nogometa od Brazila iz 70 ili 82 ili Ctuyffove Nizozemske iz 74 ili ne znam kaj...:eek:

Meni je to smiješno, jer je gledajući stare snimke (primjerice finale iz 74 ili 82), nevjerojatno koliko se nogomet promijenio...pa ti ljudi su bukvalno hodali po terenu, osim onih s loptom...:mrgreen:....također se gledaju samo nekakvi isječci i legendariziraju igrači i momčadi, a da pustiš neku lošiju tekmu u cijelosti, rekao bi "pa ovi pojma nemaju"

Na ovom turniru je jedna Nizozemska morala u 20-ak dana dobiti 6 brutalno pripremljenih, domoljubno napaljenih ekipa, koje jedu travu od prve do zadnje minute i Nizozemska u svojim redovima (naročito veza i napad) imaju ponajbolje europske igrače.

Također me čudi da ljudi pričaju o faulu kod prvog gola. Ne slažem se. van Bommel je prljav igrač bez dvojbe, ali u konkretnoj situaciji bio je bliži lopti od Urugvajca i njegov izbor je bio napraviti blok i propustiti loptu. To kaj se ovaj odbio od njega ko pijesak o stijenu, njegov je problem. Drugo bi bilo da je Urugvajac bio bliži lopti. I uostalom kad neko zafitilji bombu u rašlje s 30 metara, mislim da... drugi gol je bio toliko mali ofsajd, da je sudačka greška uvijek moguća i od toga ne treba praviti dramu (osim ako nisi Urugvajac naravno;)).

Svi mi navijamo za male, ali brate mili Nizozemska je bolja od Urugvaja, koje nosi luđački zanos, ali objektivno nisu ni za 4....

I uostalom kom je draže gledati Urugvaj, Ganu ili Paragvaj u finalu, a ne Brazil, Nizozemsku, Njemačku ili Španjolsku...finale mora biti veliko, puno najjačih igrača, a ne krljanje u domoljubnom zanosu....:mrgreen:....ovo je nogomet a ne bojno polje...

Poslednja izmena:
САМО ЈЕДНА МОЛБА ЗА МОДЕРАТОРЕ
КАДА СЕ ЗАВРШИ ОВО СП И КАДА ОВАЈ ПОД-ФОРУМ ЗАМРЕ, НЕМОЈТЕ ГА БРИСАТИ ИЛИ РАДИТИ НЕШТО СЛИЧНО ЈЕР ЋЕМО АУТОМАТСКИ ИЗГУБИТИ СВЕ ОВЕ МУКОМ САКУПЉЕНЕ ПОСТОВЕ ОДАВДЕ !
ЗНАЧИ ЗАМАСКИРАЈТЕ ГА, СКЛОНИТЕ АЛИ НЕК НАМ ПОСТОВИ ОСТАНУ НА БРОЈУ!
Razmotricemo molbu. :)

Ovde već duže vreme nema moderatora, tako da ovaj tvoj post teško da će neko videti...:neutral:

:bye:

Nema veze Gari, ovde se ne bira najbolji igrač LŠ-a, nego najbolji igrač godine generalno ... Kanavaro je dobio 2006-e, a uzeo je "samo" kalčo pored SP-a ... 1999-e Manu je uzeo tripl krunu, ali to je bila ubedljivo Rivaldova pobeda ... Nije LŠ jedini kriterijum ...

Ćavi je prvi asistent Primere, 99 bodova sa Barsom i prvi igrač Španije tako da ispunjava sve kriterijume ...

Ovo sve ide pod uslovom da Španija bude svetski prvak ...

Opet ti kažem nemoj biti tako banalan, jer podsetiću te da Kanavaro nije imao nijedan gol ili asistenciju 2006-e, a zasluženo je bio najbolji igrač jer je odigrao doktorski, baškao što Ćavi igra sada ...

Protiv Paragvaja nije imao asistenciju, ali je lagano petom izbacio Iniestu koji je dodao Pedru a onda Vilja dao gol ... Ćavi tu nema direktan gol ili asistenciju, ali je začetnik akcije i to na sjajan način, ali ti to nećeš videti jer nije dao gol kao Snajder, međutim meni je to jednako važno ...

Pa imao je i Snajder i golove i asistencije...Snajder je imao bolju sezonu od Cavija i neces me ubediti u suprotno,ja nisam rekao da je Cavi los,nego da ove godine Snajder ima vise uspeha i da realno vise zasluzuje zlatnu loptu...

Kao sto ti rekoh Snajder i asistira i daje golove...

Pa imao je i Snajder i golove i asistencije...Snajder je imao bolju sezonu od Cavija i neces me ubediti u suprotno,ja nisam rekao da je Cavi los,nego da ove godine Snajder ima vise uspeha i da realno vise zasluzuje zlatnu loptu...

Kao sto ti rekoh Snajder i asistira i daje golove...
Snajder ima više uspeha, ali individualno Ćavi ima bolju sezonu ... To ti je ono kad gledamo kako ko igra tokom cele godine, bez obzira na rezultate, i bez obzira na to dal igra u Realu ili Alavešu ... Jebbote, ima i Materaci više uspeha od Baneta Ivanovića prošle godine, pa ne znači da je imao bolju sezonu ... I prošle godine je D. Alveš imao sjajnu sezonu i daleko uspešniju od Maikona, ali MAikon je imao bolju individualno jer je cele godine igrao na perfektnom nivou, kao i Ćavi ove ... O tome ti ja pričam, i kako da te ubedim i objasnim ti nešto kad ni ne znaš o čemu govorim ...

Ako Španija osvoji, Ćavi više zaslužuje nagradu, ako osvoji Holandija Snajder dobija 100% ... Sve zavisi od finala, ali generalno Ćavi je tokom cele godine bolju formu imao i bolje partije prikazivao od Snajdera, i ne bi bilo prvi put da nagradu ne osvoji onaj koji to zaslužuje na terenu, nego su se gledali uspesi tima ...

Snajder ima više uspeha, ali individualno Ćavi ima bolju sezonu ... To ti je ono kad gledamo kako ko igra tokom cele godine, bez obzira na rezultate, i bez obzira na to dal igra u Realu ili Alavešu ... Jebbote, ima i Materaci više uspeha od Baneta Ivanovića prošle godine, pa ne znači da je imao bolju sezonu ... I prošle godine je D. Alveš imao sjajnu sezonu i daleko uspešniju od Maikona, ali MAikon je imao bolju individualno jer je cele godine igrao na perfektnom nivou, kao i Ćavi ove ... O tome ti ja pričam, i kako da te ubedim i objasnim ti nešto kad ni ne znaš o čemu govorim ...

Ako Španija osvoji, Ćavi više zaslužuje nagradu, ako osvoji Holandija Snajder dobija 100% ... Sve zavisi od finala, ali generalno Ćavi je tokom cele godine bolju formu imao i bolje partije prikazivao od Snajdera, i ne bi bilo prvi put da nagradu ne osvoji onaj koji to zaslužuje na terenu, nego su se gledali uspesi tima ...

Ovo je moj poslednji post na ovu temu.Ne znam stvarno sta si se zakacio mene i mog misljenje koje verujem deli vecina realnih ljudi ovde...To sto ti obozavas Cavija,ne daje ti pravo da ga uzdizes kao da je ove sezone ubedljivo najbolji igrac na svetu...

Za mene Cavi nema nikako individualno bolju sezonu,kao sto ti napisah tu su u najmanju ruku jednaki,sa tim da trofeji stavljaju prevagu u korist Holandjanina...

A tvoje poredjenje Materacija i Ivanovica je toliko smesno u ovom smislu,sta hoces da kazes da je Cavi ove sezone bio bolji od Snajdera kao sto je Bane Ivanovic od Materacija?:eek: ccc

Znam ja apsolutno o cemu govoris,samo ti i dalje meni podmeces kako sam ja rekao da je Cavi los...Cavi je za sada pruzio vise u fudbalu,tu nema govora,ali Snajder je ovu sezonu bolje odigrao,to statistika i trofeji koje je uzeo pokazuje i amin.

...Individualno kao sto ti kazes je blistao,doneo Interu svojim golovima i asistencijama mnogo pobeda,koju su na kraju rezultovale trofejima...

Ovo je moj poslednji post na ovu temu.Ne znam stvarno sta si se zakacio mene i mog misljenje koje verujem deli vecina realnih ljudi ovde....
A šta si se ti zakačio mene i mog mišljenja? Isto tako, većina realnih ljudi će ako odgleda bar 50% utakmica Ćavija i Snajdera ove sezone (samo njih dvojcu da prate, nijednog drugog igrača) reći da je Ćavi imao bolju sezonu ...

To sto ti obozavas Cavija,ne daje ti pravo da ga uzdizes kao da je ove sezone ubedljivo najbolji igrac na svetu...
Uopšte ga ne obožavam, ali je lik genije ... Daleko više volim Iniestu, koji takođe briljira na SP-u, ali Ćavi je bez premca trenutno na svetu ... Ove sezone na svojoj poziciji jeste najbolji na svetu ...

Za mene Cavi nema nikako individualno bolju sezonu,kao sto ti napisah tu su u najmanju ruku jednaki,sa tim da trofeji stavljaju prevagu u korist Holandjanina...
Za mene jeste, jer bilo je utakmica gde je Snajder bio jako loš, išao je od sjaja do očaja, dok je Ćavi konstantno bio perfektan ...

ZA tvoje poredjenje Materacija i Ivanovica je toliko smesno u ovom smislu,sta hoces da kazes da je Cavi ove sezone bio bolji od Snajdera kao sto je Bane Ivanovic od Materacija?:eek: ccc
Smešno je to što ti nisi razumeo i što si toliko plitak oko nekih stvar ... Da ti uprostim, to je poređenje dato da bi ti konačno razumeo da mi ovde ne poredimo Inter ili Barsu jer tu odlučuju trofeji, nego poredimo dva fudbalera kao individue, ono što su oni pružili na terenu ...

Znam ja apsolutno o cemu govoris,samo ti i dalje meni podmeces kako sam ja rekao da je Cavi los...Cavi je za sada pruzio vise u fudbalu,tu nema govora,ali Snajder je ovu sezonu bolje odigrao,to statistika i trofeji koje je uzeo pokazuje i amin.
Kao prvo, ti si lud majke mi :roll: ... Gde i kako sam ja podmetnuo tebi tezu da je Ćavi loš igrač????

Kao drugo, statistikom ne možeš porediti igrače tih pozicija, a i generalno statistika je varljiva ... Ona tu služi kao bonus, a ne kao glavni kriterijum ...

I da, Ćavi je odigrao bolju sezonu i amin ...

...Individualno kao sto ti kazes je blistao,doneo Interu svojim golovima i asistencijama mnogo pobeda,koju su na kraju rezultovale trofejima...
Jeste naravno, ali Ćavi je prosto bio bolji, jer je bolji igrač i celu sezonu je odigrao na većem nivou i kraj priče ... To što nije začinio sa toliko trofeja kao Snajder je druga stvar ...

Dao sam ti primer Rivalda i Bekama - Bekam je imao fantastičnu sezonu, osvojio tripl-krunu, ali Rivaldo je jednostavno bio bolji bez obzira na manjak trofeja ... Tako ti je i sada u ovoj situaciji, i u onoj Bane - Materaci što ne možeš da razumeš ...

Ok Walken,sad ti lepo kazem nemoj samo da me vredjas,da pises tu kako sam ja lud i sve je ok:ok:
Nisam te vređao, nego ako izvrćeš moje reči i još me ubeđuješ onda jesi lud :D ... NAravno, ne zlonamerno lud kao neki psihopata ...

Cavi je najbolji u galaksiji,Ranijeri je najveci i najtrofejniji trener svih vremena:lol:
Kakve veze sad Ranijeri ima sa ovim majke ti :rotf: ...

Meni ta Spanija deluje smesno, oni kao da svrsavaju na to sto ce da izmene 28 pasova na sredini terena u okviru od 5 metara...?

Nadam se da ce Holandjani da ih probude u nedelju, i da im objasne da nije sve u 1800 pasova po utakmici...Barselona je verovatno jos u cudu kako nisu osvojili Ligu Sampiona kad se najvise dodaju :lol:

Poslednja izmena:
Nisam te vređao, nego ako izvrćeš moje reči i još me ubeđuješ onda jesi lud :D ... NAravno, ne zlonamerno lud kao neki psihopata ...

Kakve veze sad Ranijeri ima sa ovim majke ti :rotf: ...

Ranijerija sam pomenuo iz zajebancije,jer ti je jedan od omiljenih trenera koga stalno hvalis,a nije se bas naosvajao trofeja;)

Jesi vredjao si me,ali ok nema veze sad.Sto se tice rasprave oko Snajdera ja nisam jedini ovde koji je rekao da on zasluzuje zlatnu loptu i da je trenutno bolji od Cavija(ove sezone),ali ti si zapeo mene da napusavas tu kao da sam rekao da je Raca Petrovic(a ne Snajder) bolji od Cavija,i da mi govoris da sam lud jer to mislim...

Poslednja izmena:
Meni ta Spanija deluje smesno, oni kao da svrsavaju na to sto ce da izmene 28 pasova na sredini terena u okviru od 5 metara...?

Nadam se da ce Holandjani da ih probude u nedelju, i da im objasne da nije sve u 1800 pasova po utakmici...Barselona je verovatno jos u cudu kako nisu osvojili Ligu Sampiona kad se najvise dodaju :lol:

I ja se nadam da ce Holandija uzeti,ali realno Spanija je favorit.Da Barsa=Farsa:lol: Nije bas sve ni u tim dodavanjima...:D

Hobotnica Pol prognozira finale SP

00031061.jpg

Vidovita hobotnica Pol sutra će dati prognozu da li će u nedeljnom finalu fudbalskog Svetskog prvenstva u Južnoj Africi pobediti Španija ili Holandija. Proslavljeni oktopod je do sada pogodio rezultat svakog duela koji je Nemačka igrala na Mundijalu, a sutra će prvi put pokušati da predvidi ishod utakmice u kojoj ne nastupaju "panceri", prenosi Beta.

Portparolka akvarijuma "Morski život" u Oberhauzenu, Tanja Muncig, objavila je da će Pol prvo prognozirati rezultat utakmice za treće mesto koju će u subotu u Port Elizabetu igrati Nemačka i Urugvaj.

Potom će ljubiteljima klađenja pokušati da pomogne i pri izboru konačnog šampiona turnira.

Pol je bio ljubimac medija tokom celog Mundijala sve dok nije predvideo da će Španija u polufinalu eliminisati Nemačku, što se i obistinilo. Većina Nemaca sada Pola zamišlja kao obrok na tanjiru.

Ranijerija sam pomenuo iz zajebancije,jer ti je jedan od omiljenih trenera koga stalno hvalis,a nije se bas naosvajao trofeja;)
Pa nema veze što nema trofeja, on je i dalje jedan od najboljih u nekim stvarima ... Baš zbog toga mi je jedan od omiljenih, što nema taj kompleks trofeja i što je nepravedno podcenjen, baš kao i Milito npr. od fudbalera (ali to se kod njega promenilo) ...

Jesi vredjao si me,ali ok nema veze sad.
Aman čoveče to nije uvreda ... Uvreda bi bila da sam ti rekao šiptare jedan, ili pederčino, ali ovo nije ... Pa ja to kažem svakom ko ne može da skapira neke stvari, ali nikad iz zle namere, nego jednostavno uzrečica ...

Sto se tice rasprave oko Snajdera ja nisam jedini ovde koji je rekao da on zasluzuje zlatnu loptu i da je trenutno bolji od Cavija(ove sezone)ali ti si zapeo mene da napusavas tu i da mi govoris da sam lud jer to mislim...
Znam da nisi jedini, jer i ja mislim da Snajder zaslužuje ako Holandija osvoji, ali to ne menja činjenicu da je Ćavi tokom cele sezone bolje partije pružao ...

I nisam ti ja rekao da su lud što misliš tako, nego što si mi nabio na nos da ja izvrćem tvoje reči, a to se nikako nije desilo ...

Back