Zanimljive su mi reakcije na plasman u finale bilo koje ekipe unatrag 20-ak godina. Uvijek su imali puno sreće, nije se igralo napadački, nisu ničim oduševili bla bla truć truć...
Za razliku divnog nogometa od Brazila iz 70 ili 82 ili Ctuyffove Nizozemske iz 74 ili ne znam kaj...
Meni je to smiješno, jer je gledajući stare snimke (primjerice finale iz 74 ili 82), nevjerojatno koliko se nogomet promijenio...pa ti ljudi su bukvalno hodali po terenu, osim onih s loptom...

....također se gledaju samo nekakvi isječci i legendariziraju igrači i momčadi, a da pustiš neku lošiju tekmu u cijelosti, rekao bi "pa ovi pojma nemaju"
Na ovom turniru je jedna Nizozemska morala u 20-ak dana dobiti 6 brutalno pripremljenih, domoljubno napaljenih ekipa, koje jedu travu od prve do zadnje minute i Nizozemska u svojim redovima (naročito veza i napad) imaju ponajbolje europske igrače.
Također me čudi da ljudi pričaju o faulu kod prvog gola. Ne slažem se. van Bommel je prljav igrač bez dvojbe, ali u konkretnoj situaciji bio je bliži lopti od Urugvajca i njegov izbor je bio napraviti blok i propustiti loptu. To kaj se ovaj odbio od njega ko pijesak o stijenu, njegov je problem. Drugo bi bilo da je Urugvajac bio bliži lopti. I uostalom kad neko zafitilji bombu u rašlje s 30 metara, mislim da... drugi gol je bio toliko mali ofsajd, da je sudačka greška uvijek moguća i od toga ne treba praviti dramu (osim ako nisi Urugvajac naravno

).
Svi mi navijamo za male, ali brate mili Nizozemska je bolja od Urugvaja, koje nosi luđački zanos, ali objektivno nisu ni za 4....
I uostalom kom je draže gledati Urugvaj, Ganu ili Paragvaj u finalu, a ne Brazil, Nizozemsku, Njemačku ili Španjolsku...finale mora biti veliko, puno najjačih igrača, a ne krljanje u domoljubnom zanosu....

....ovo je nogomet a ne bojno polje...