Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi

Ko će osvojiti Svetsko prvenstvo?

• Ukupno glasova
    137
  • Anketa je zatvorena .
Ne verujem, nisu se nešto pokazali na Kupu nacija, mada su Portugalci go qurac, ne bi me čudilo da njih zajebu. Al' im dajem male šanse protiv Karioka.

Ma ebeš kup afričkih nacija. Šta reći kad ga osvoji Egipat, kog je izbacio buđavi Alžir. To takmičenje i nije baš reprezentativno, više je za klince da se pročuju.
Al' crni Azatothe, ovo me živo interesuje što kažeš o Brazilu.
'Ajde mi reci ko su glavni igrači u njihovom timu? :think:
Pazi kad mislim da će Drogba & co. lakše da biju Brazil, nego Portugal.

Pa upravo tako, šta reći kad ga je osvojio Egipat, i pritom jedini pokazao nešto što liči na fudbal? Kakvi su onda ostali timovi?

Brazilcima ne igraju ni Ronaldinjo, ni Ronaldo, ni Pato, ni Roberto Karlos, recimo, ali su izgleda dosta dobro ukomponovani, i Dunga je od njih napravio baš, ono, tim.

Cezar, Maikon, i Lusio iz Intera, Žuan i Žulio Baptista iz Rome, Dani Alveš iz Barse, Tijago Silva iz Milana, Melo iz Juventusa, Elano iz Galatasaraja, Kaka iz Reala, Robinjo iz Santosa, Luis Fabijano iz Sevilje, Nilmar iz Viljareala - to su neki kojih sam se odmah setio i koji su im okosnica ekipe.

Čini mi se i da su skoro dobili u prijateljskoj valjda Argentinu 6 - 2. Nemoj ti misliti da čim im ne igraju Pele, Ziko, i Ronaldo, da su odmah boranija. Imaju oni ogroman fond igrača, i najopasniji su baš kad neko od tih igrača napravi tim.

Ma na Brazilce i Nemce uvek racunaj, to ti je zlatno pravilo...
A Englezi, Spanci i Holandjani, mogu da lese kolko god hoce po kvalifikacijama i prijateljskim, ali kad treba da pokazu ko su i sta su, oni to i urade, obicne vodonose Kariokama i Pancerima...
Ali i corava koka zrno ubode;), pa cemo videti sta ce biti...

Pa upravo tako, šta reći kad ga je osvojio Egipat, i pritom jedini pokazao nešto što liči na fudbal? Kakvi su onda ostali timovi?

Brazilcima ne igraju ni Ronaldinjo, ni Ronaldo, ni Pato, ni Roberto Karlos, recimo, ali su izgleda dosta dobro ukomponovani, i Dunga je od njih napravio baš, ono, tim.

Cezar, Maikon, i Lusio iz Intera, Žuan i Žulio Baptista iz Rome, Dani Alveš iz Barse, Tijago Silva iz Milana, Melo iz Juventusa, Elano iz Galatasaraja, Kaka iz Reala, Robinjo iz Santosa, Luis Fabijano iz Sevilje, Nilmar iz Viljareala - to su neki kojih sam se odmah setio i koji su im okosnica ekipe.

Čini mi se i da su skoro dobili u prijateljskoj valjda Argentinu 6 - 2. Nemoj ti misliti da čim im ne igraju Pele, Ziko, i Ronaldo, da su odmah boranija. Imaju oni ogroman fond igrača, i najopasniji su baš kad neko od tih igrača napravi tim.

Pa valjda ti je jasno da su u ovom timu glavni igrači Maikon i Dani Alveš uz golmana Cezara...mislim, pishaj se na Brazil kom su glavni igrači bekovi. Kaka proglašen najgorim pojačanjem u Španiji, em rovit, em u očajnoj formi, Felipe Melo proglašen najgorim pojačanjem u Italiji, Robinjo ima problema sa mozgom...kukaće oni za Patom i Dijegom.
A Lusio i Žuan jesu velikog formata - kiksare velikog formata :mrgreen: K'o stvoreni za Drogbu
P.S. Nisu boranija, ali ne verujem da će predaleko dogurati. Brazilci su sa Sokratesom, Karekom i Zikom pucali '82, '86 i '90 bez problema, slutim da će slično proći i sada.

Pa ni Dijego nije nešto u formi, čak naprotiv.

Ne bih ja tako lako otpisao trio Grafite - Nilmar - Fabijano. Pogotovo Fabijana koji je u kvalifikacijama bio drugi strelac sa 9 golova, iza Čileanca Suaza.

A dobro, nemojmo ni da se zavaravamo tim kvalifikacijama. Ipak, tamo pet prolazi, a konkurencija i nije neka. Svaka čast i Grafiteu i Nilmaru i Fabijanu, al' nijedan od njih nije toliki problem za dobru odbranu. Nema osim Robinja nijednog napadača svetskog formata, a i sredina im je tralala...šta reći kad su Žilberta Silvu aktivirali sa gerijatrije, pored toliko dobrih igrača. Dijego u kakvoj god da je formi ili Pato sigurno mogu više da pruže od ovog penzosa.

A onda uporedi sastav "Slonova" i formu njihovih igrača, od Drogbe i Kalua, do Jaje i Kolo Turea i Zokore. Sumnjam da će ovakav Brazil tu nešto uraditi

Prolazi četiri a peti ide u baraž, a o konkurenciji dovoljno govori to da je Argentina bila četvrta. Znam da oni imaju malog debelog narkomana bez imalo pojma o svom poslu na klupi, ali čisto sumnjam da bi mnogo evropskih ekipa moglo da ponovi to što su Čile i Paragvaj uradili.

Stoji, naravno, to da je Drogba bolji napadač od svih navedenih, ali ne vidim zašto životinja kakva je Lusio ne bi mogao da ga zaustavi. Lusio je u ovom momentu jedan od najboljih odbrambenih na svetu, i igra u odličnoj formi, mada ume da kiksne, naravno.

No, čak i da ga ne zaustavi u potpunosti, čisto sumnjam da sam Drogba može više štete da nanese Lusiju i Cezaru nego što Fabijano, Grafite, i Robinjo (pa i Kaka) zajedno mogu da nanesu Krmovačinoj odbrani.

Sa druge strane, na klupi Obale Krmovače sedi Sven Goran Erikson, tako da, ko zna.

Back