Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi

Ko će osvojiti Svetsko prvenstvo?

• Ukupno glasova
    137
  • Anketa je zatvorena .
A plus što im je prosek godina 35, ebote...i dalje su im glavni igrači Gatuzo, Kamoranezi i sl. penzosi.
Preterujete, jesu malo stariji ali opet imaju ekipu koja može do trona, i uopšte nisu anonimusi nego odlični igrači, druga je stvar što nisu popularni ili niste čuli za njih ... Tako i za LAneta Jovanovića mogu ostali reći da je anonimus i da je katastrofa što ide, a on čovek igra odlično u repki ...

Glavni igrači uopšte nisu Kamoranezi i Gatuzo, nego Bufon (njemu godine ne predstavljaju apsolutno nikakav problem), Kjelini (25 godina), Markizio (24 godine), De Rosi (26 godina) i Pacini ili Đilardino u napadu a oni imaju 25 i 28 godina ... Tu su i sjajni Di Natale i Kvaljarela još od napadača, Krišito je fantastičan igrač i verujem da će on pre igrati nego Groso ...

Ne bih ja njih uopšte otpisivao ...

Bufon i nije mator, to niko nije ni rekao, ali samo golman ne može da ih spasi, kao što nije mogao da spasi ni Juve očajne sezone.
Pa da bacimo pogled samo na odbranu: Kanavaro 37, Zambrota 33, Legrotalje 34, Groso 33. Slažem se, Kjelini i Markizio neka igraju, pa ipak, kakvu su sezonu imali u Juveu? Kjelini je dugo bio i povređen, ako se ne varam, pitanje je u kakvoj će formi biti za SP. A ebg, ako neki Fulam razbije Juve, a Juve je 5-6 u Italiji, onda je veliko pitanje koliko su kvalitetni ostali igrači u tom Kalču koji će igrati za reprezentaciju. Toti i Del Pjero su ipak bili klasa za ove sadašnje, izuzev Pirla na kog će sad da spadne ceo tim.

Bufon i nije mator, to niko nije ni rekao, ali samo golman ne može da ih spasi, kao što nije mogao da spasi ni Juve očajne sezone.
Bufon je bio dosta puta povređen ove sezone, ali u dosta tekmi je spašavao Juve poraza ...

Pa da bacimo pogled samo na odbranu: Kanavaro 37, Zambrota 33, Legrotalje 34, Groso 33. .
Kjelini 25, Krišito 23, Boketi 23, Bonući 23, a možda bude išao i Santon koji ima 19 ...

Ne mora da znači da će svi ovi matroci igrati, verujem da će biti podeljeno - Zambrota, Kjelini, Kanavaro, Krišito ...

Slažem se, Kjelini i Markizio neka igraju, pa ipak, kakvu su sezonu imali u Juveu? Kjelini je dugo bio i povređen, ako se ne varam, pitanje je u kakvoj će formi biti za SP.
Iako je Juve imao očajnu sezonu, njih dvojca su bili sjajni kad god su igrali, a Markizio je najbolji igrač Juventusa ove sezone ... Da nisu bili toliko povređeni, i Juve bi bio bolji na tabeli ...

A ebg, ako neki Fulam razbije Juve, a Juve je 5-6 u Italiji, onda je veliko pitanje koliko su kvalitetni ostali igrači u tom Kalču koji će igrati za reprezentaciju. Toti i Del Pjero su ipak bili klasa za ove sadašnje, izuzev Pirla na kog će sad da spadne ceo tim.
Neki Fulam igra u finalu, tako da su veoma dobro odradili tu kampanju ... Nisu klasa DP-a naravno, ali nisu ni neki očajni igrači koji su slučajno tu ... Uostalom, žabari su se uvek uzdali u jaku odbranu ...

Група А
1.ЈАР 2.Француска 3.Мексико 4.Уругвај

Иако су Французи лоше одиграли квалификације, мислим да ће ипак на Светском првенству све одрадити рутински. Мексико и Уругвај су једини тимови у овој групи за респект, поред Француза, док је Ј. Африка аутсајдер ове групе. Ј. Африканци немају искуства на великим такмичењима, нити имају квалитетан играчки кадар. По мени, за 2. место ће се борити Мексико и Уругвај.

Група Б
1.Аргентина 2.Нигерија 3.Јужна Кореја 4.Грчка

Мислим да ће Аргентинци одрадити посао већ у прва два меча, док у трећем неће играти за пролаз даље. Фаворит за друго место је по мени екипа Грчке. Нигерија, поред пар квалитетних фудбалера, мислим да нема квалитет за пролаз даље, јер је афрички фудбал још иза европског. Јужна Кореја ће по мени бити последња у групи.

Група Ц
1.САД 2.Енглеска 3.Словенија 4.Алжир

Енглези сигурно иду даље, имаће велики мотив, јер нису играли на Европском првенству 2008. Имају највећи квалитет од свих екипа у овој групи. За друго место ће се борити САД и Словенија, а благу предност дајем Словенији. Алжир, може да изненади, али нема квалитет за другу рунду.

Група Д
1.Немачка 2.Србија 3.Гана 4.Аустралија

Како да прокоментаришем ову групу, а да не кажем да Србија иде даље? Немци увек опасни, али знају да киксну, не леже им балканци. На Европском првенству 2008. изгубили су меч у групи од Хрватске, резултатом 1:2. Србија ако понови игру из квалификација може даље, играчи су у одличној форми и великом успону, а и велики адут нам је селектор, Радомир Антић. Гана, финалиста овогодишњег купа Афричких нација, може да конкурише за друго место, али ипак, мислим (и надам се) да ће се њихова кампања завршити већ у групној фази. Аустралија је екипа која може да направи чудо, али било би превише за њих да прођу у следећу фазу.

Група Е
1.Холандија 2.Данска 3.Камерун 4.Јапан

Холанђани су апсолутни фаворити у овој групи, и мислим да ће своју улогу оправдати. Јапан је изгубио свој квалитет, мислим да су лошији него пре пар година, и неће конкурисати за друго место. Данци, су по мени, друга екипа која наставље такмичење. Камерун нема квалитет да прође даље.

Група Ф
1.Италија 2.Словачка 3.Парагвај 4.Нови Зеланд

Италијани иду даље сигурно, то се питање не поставља. Словачка је одиграла фантастично у квалификацијама, али мислим да не може своју игру да понови на светском првенству, по мени, даље иду уз Италију, Парагвајци. Нови Зеланд је и можда најслабија екипа на првенству.

Група Г
1.Обала Слоноваче 2.Бразил 3.Португал 4.Северна Кореја

Најнеизвеснија група на првенству. Велика битка ће се водити између Бразила и Португала за прво место, а Обала Слоноваче може да искористи то и запрети им. Северна Кореја је велики успех направила самим тим што се уопште и квалификовала.

Група Х
1.Шпанија 2.Швајцарска 3.Чиле 4.Хондурас

Шпанија већ две године игра у фантастичној форми, и мислим да ће тако и наставити. Швајцарци и Чилеанци ће се борити за друго место, док је Хондурас аутсајдер.

Ako ćemo pošteno, bolje bi bilo Kuzmanović umesto Stankovića...a odakle ti ideja da umesto Pantelića ubacuješ Lazovića, kad je ovaj indijanac Panta konačno ušao u extra formu.
Tošić u vrh formi, takođe...treba ih gurati sad kad su u naletu

Pa Pantelic je uvek u formi,samo sto u repki ne moze da da gol...Mislim da je Lazovic brzi i lucidniji igrac od Pantelica,tako da je moje licno misljenje Lazovic pre Pantelica...Milijas je veca rupcaga od Dekija...Stankovic je jedan od onih igraca koji mora da igra i to ti je valjda postalo jasno zadnjih par godina...Niko ne moze da ga istera iz startnih 11,ma kako lose igrao

Pa Pantelic je uvek u formi,samo sto u repki ne moze da da gol...Mislim da je Lazovic brzi i lucidniji igrac od Pantelica,tako da je moje licno misljenje Lazovic pre Pantelica...Milijas je veca rupcaga od Dekija...Stankovic je jedan od onih igraca koji mora da igra i to ti je valjda postalo jasno zadnjih par godina...Niko ne moze da ga istera iz startnih 11,ma kako lose igrao

Pantelic koliko me nervirao ne mogu a da ne primetim da je dobar asistent, pogotovo kada igra sa kreativnijim igracima tipa Kuzmanovic, Krasic, Jovanovic. Mnogo se vise istice nekim petama ili povratnim loptama nego sto igra klasicnog spica koji daje dosta golova i zato je mnogo koristan. Lazovic je bas izraziti spic koji ima sjajne predispozicije i za skok igru i za prodor i za kontre. O Milijasu ne bih trosio reci. Stankovic ko Stankovic il igra il ne igra ali jedno je sigurno da od kada je dosao Murinjo i stavio ga malo vise prema odbrani da trci kao lud i da je mnogo poboljsao igru u odnosu na ranija vremena kada je bio kao muva bez glave, niti je imao neki centarsut niti neki rezonski sut na gol (manji od 20m) niti asistenciju samo se dobacuje sa saigracima i toliko.

Pantelic koliko me nervirao ne mogu a da ne primetim da je dobar asistent, pogotovo kada igra sa kreativnijim igracima tipa Kuzmanovic, Krasic, Jovanovic. Mnogo se vise istice nekim petama ili povratnim loptama nego sto igra klasicnog spica koji daje dosta golova i zato je mnogo koristan. Lazovic je bas izraziti spic koji ima sjajne predispozicije i za skok igru i za prodor i za kontre. O Milijasu ne bih trosio reci. Stankovic ko Stankovic il igra il ne igra ali jedno je sigurno da od kada je dosao Murinjo i stavio ga malo vise prema odbrani da trci kao lud i da je mnogo poboljsao igru u odnosu na ranija vremena kada je bio kao muva bez glave, niti je imao neki centarsut niti neki rezonski sut na gol (manji od 20m) niti asistenciju samo se dobacuje sa saigracima i toliko.

To da.Stankovicu vise lezi taj zadnji vezni,agilniji je,a mozda i najveca njegova korist za repku je njegov autoritet kao kapitena i jednog od najiskusnijih reprezentativaca

Pa u poslednjoj sezoni kad je igrao za Hertu, a dok su tekle kvalifikacije i nije bio u nekoj formi...niti je igrao. Ako se sećaš, za nekoliko utakmica nije bio ni pozvan, što zbog povreda, što zbog neigranja u klubu.
Sve, sve, jeste, da je holandska liga dosta tanja od bundeslige, ali 20 golova u polusezoni u Ajaksu je ipak za respekt. Čini mi se da je u najboljoj formi ikad, uz prvu sezonu u Herti

Milijaša ne bih ni vodio, a što se tiče Lazovića, gotiviš ga zato što je iz KG. I ja sam, ali budimo realni, posle onog crvenog kartona u roku od pet minuta zbog gestikulacije sudiji, nikad ga više ne bih zvao...dečko je klasičan debil, više može da šteti ekipi, nego da donese dobro...podseća me na Kežmana po tome

In 38 days, it begins. The World Cup captivates more people around the globe than any other event, sporting or otherwise. Every four years, in pubs and corporate boardrooms, thatched huts and flophouses, fans of “the Beautiful Game” gather around televisions and transistor radios—and now, for the deep of pocket, iPhones and 3-D flat screens—to cheer for their heroes. They watch and listen by the billions, holding their breath at every corner kick, falling to their knees or leaping for joy at every goal scored. That this year’s tournament is in South Africa, where apartheid was the law of the land until 1994, only adds to the heightened sense of celebration—this is about a whole lot more than just soccer.

For the June issue of Vanity Fair, Annie Leibovitz set out to capture some of the sport’s biggest stars, including Portugal’s Cristiano Ronaldo, Ivory Coast’s Didier Drogba, Cameroon’s Samuel Eto’o, and Brazil’s Kaká. Leibovitz’s portraits are, well, revealing. And underwear has never looked so patriotic. In America, these men might not enjoy the same name recognition as the stars of the N.F.L.—that game that we call football—but for most of the planet, they are more than just showstoppers. They are gods.

A. A. Gill, in his accompanying June-issue essay, captures just how important football (don’t you dare call it “soccer,” he warns) and the World Cup are to the 6.8 billion of us who live on Planet Earth. “Football took to the world pitch at about the same time as the modern independent nation-state,” Gill writes. “After a flag, a national anthem, and a press release decrying Yankee imperialism, the next thing newly minted nations do is build a stadium and come up with a national grudge match.”

Grudges old and new will be settled (or worsened) beginning on June 11, as South Africa opens the World Cup in Soweto against Mexico. Must-see games abound from there on, with England vs. U.S.A. (June 12) and most any matchup from the so-called Group of Death—Ivory Coast vs. Portugal (June 15), Brazil vs. Ivory Coast (June 20), Portugal vs. Brazil (June 25)—topping the list from the opening round.

You don’t have to be a footie fan to enjoy the tournament. (How many of you follow swimming when it’s not the Olympics and Michael Phelps?) To keep up with all the news and festivities, check in every day with our soccer football blog, Fair Play, which will be filing from South Africa . And as you’re watching and reading, remember the closing quote to Gill’s essay, from the great Scottish player and coach Bill Shankly: “Some people believe football is a matter of life and death. I can assure you it is much, much more important than that.”

world-cup-blog.jpg

VANITY-FAIR-WORLD-CUP-DROGBA-RONALDO-COVER.jpg

yildiz-futbolculardan-cok-ozel-pozlar--629209.Jpeg

yildiz-futbolculardan-cok-ozel-pozlar--629209.Jpeg

yildiz-futbolculardan-cok-ozel-pozlar--629195.Jpeg

yildiz-futbolculardan-cok-ozel-pozlar--629191.Jpeg

Znači, ne pamtim kada sam poslednji put video nešto ovoliko gej. :D

Eto na prvoj slici je prosto urnebesan. :D

argentina bi osvojila da ih ne vodi onaj mentol narkoman
dzaba i mesi i hugain i ekipa kad imash sujetnu dileju na klupi
brazil isto sumnjam
englezi...lol ko i uvek pushiona..a i nemaju neke igrache,jedini adut im je kapelo al ne moze on da igrra...docice negde do penala(nemci 100%) i tu gube makar panzeri shutirali vezanih ochiju
italija mi deluje preslabo po imenima al slozice ih lipi dobro
spanija jaka na papiru ali uvek kiksaju
francuzi bolje da nisu proshli na onu prevaru henrija
holandjani meni totalna nepoznanica...mogu al sumnjam
ja tipujem na nemce...i ako isto nemaju nekog selektora imaju sad novi talas mladih kvalitetnih igracha...ako se ukombinuje sa starijim i shkatriraju neki koji su totalno izduvali a vuku se na ime(klose...mada ne verujem) prvi favoriti
mi ko po obichaju pushimo od svih u grupi...kolektivno trovanje,smetale im kopachke,smeshtaj,sunce,vlaznost,visina,duzina,shirina..bla,bla,bla(citaj: nemamo kvalitet za bolje)

Treba ocekivati da na ovom prvenstvu africke selekcije zabeleze bolje rezultate nego ikad. Senegal i Gana u vec imali zapazene role, kao i Kamerun i Nigerija ranije al cini mi se da su ovaj put spremni za jos koji korak napred. Sad nesto gledam grupe i ladno su svi afrikanci u igri za drugi krug, nemaju autsajdera nijednog.

Grupa A
Domacin Juzna Afrika, pored nikad slabije francuske sa sve Domenekom na celu, Urugvaja i Meksika lagano moze da se bori za prvo mesto ako se sloze kockice. Doduse moze da zavrsi i kao poslednjeplasirana ali tesko, ni Urugvaj ni Meksiko nisu ni blizu svog zenita iz proslosti.

Grupa B
Licno bih se iznenadio da Nigerija ne zavrsi kao druga, ispred Grcke i Koreje. Gaucosi su ipak prejaki iako imaju Maradonu na klupi.

Grupa C
Alziru od svih Africkih selekcija dajem najmanje sansi. Slovenija i Amerika ruku na srce nisu krem svetskog fudbala ali su svakako jaci od njih. Voleo bih da prodje Slovenija.

Grupa D
E ovde se mi pitamo, oderemo li Gance nista od njih :D

Grupa E
Kamerun. Danci jaki, Japan los, Holandija ce ih gaziti redom.Ovde Kamerunu predvidjam prolazak, Danci znaju da odigraju dobro prvenstvo, imaju solidan tim al prednost dajem lavovima izmedju ostalog i zbog individualnog kvaliteta.

Grupa G

Najjaca selekcija u najtezoj grupi, Obala Slonovace. Da su u grupi A ulozio bih kucu na to da dolaze do polufinala. Ovako cak i ako se izbore za drugo mesto pored Brazila i Portugala idu na Spance...nije moglo teze. Bas nema srece ova sjajna generacija.

Back