Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi

Ko će osvojiti Svetsko prvenstvo?

• Ukupno glasova
    137
  • Anketa je zatvorena .
Primitivac Ronaldo

00030508.jpg

Bes i ogorčenje zbog poraza od Španije i eliminacije sa Svetskog prvenstva, Kristijano Ronaldo, portugalska zvezda, iskalio je - pljuvanjem u pravcu kamere! Tačnije, kamermanu među noge.

Naime, prostački ispad najskupljeg igrača današnjice dogodio se neposredno po završetku duela u Kejp Taunu u trenutku kada mu je jedan od kamermana prišao i pokušao da ovekoveči njegovu reakciju posle meča. To se nimalo nije dopalo vidno neraspoloženom Ronaldu, koji je prvo pogledom "ustrelio" čoveka koji je obavljao svoj posao, a zatim je, iz usta, "ispalio projektil" u njegovom pravcu. Čini se da se u poslednjem momentu uzdržao da pljuvačku ne "zalepi" direktno u objektiv.

Portugalacu, razumljivo, nije bilo ni do čega posle utakmice, a sve što je rekao novinarima povodom poraza je: "Pitajte Karlosa Keiroša", upirući prst u pravcu selektora.

Ronaldo se nije proslavio ni na ovom Mundijalu. Jedan gol, u demoliranju Severne Koreje, te nekoliko opasnih udaraca sa distance i "prekida" su sve što su ljubitelji fudbala videli ovog puta od njega.

Ronaldo- BOLID!

Pozdrav svima, evo i ja da se prikljucim i ostavim moje neke utiske i zapazanja...:) Kao samo SP jedva cekam,praticu vecinu utakmica (otvaranje nemogu gledati nazalost :( ) i iskreno mi je zao povredjenih Balaka,Esijena,Ferdinanda,Bekama.....Milito i Pirlo ce igrati verovatno,Drogba isto mozda zaigra,jer na Fifa sajtu pise da su rekli da jos nista nije gotovo u vezi Drogbe.....GRUPA A: Po meni najzanimljivija grupa,Francuzi losi u pripremnim utakmicama ali ce svakako biti tvrd orah,Meksiko i Urugvaj sigurno najaci u napadu,JAR svakako nije za potcenjivanje,stavise ocekujem da ce proci grupu....po meni grupu prolaze:JAR i Francuska......GRUPA B: Argentina veliki favorit,ostali ce se tuci za drugo mesto,Nigerija ima najtalentovanije igrace ali nemaju taktiku i disciplinu u igri i zato im nebih davao prednost...moja procena: Argentina, Juzna Koreja.....GRUPA C: Veliki favoriti Englezi i SAD koji su nikad vise zeljni prolaska grupe,ali pokazali su da su im odbrane suplje i onda na scenu stupa Slovenija...Alzir mozda nekom otkine bod i nista vise...grupu prolaze:Engleska i mala prednost SAD...GRUPA D: Nemci ko Nemci , brzi ,ostri ,tvrdi , uvek do kraja igraju bice veoma,veoma tesko, Gana bez Esijena je bleda senka , trce ko sumanuti bez taktike,Australija igra bunker igru da ugusi protivnika i onda tuce kontrom....NEBIH ZA OVU GRUPU SAD DA PROGNOZIRAM JER MI IGRAMO U NJOJ, pa da se nebi naslo uvredjenih...GRUPA E: Zanimljiva grupa u kojoj su po meni najbolji Holandjani , mislim da bi uz njih trebali proci Danci dalje jer su ova dva tima po meni klasa ispred Kameruna i Japana....dakle:Holandija i Danska...GRUPA F: Italijani ce nekako proci kroz iglene usi a na mala vrata bi uz njih trebali proci Paragvajci koji imaju odlican napad...Slovacka je debitant i neocekujem previse od njih,NZ isto nije neki bauk pa neverujem da bi prosli grupu..moja procena:Italija i Paragvaj...GRUPA G: Brazil apsolutni favorit,imaju brzinu,sut , opasni iz prekida,kvalitetne igrace....Portugal i O.Slonovace bi trebali voditi bitku za 2. mesto , ali po meni je bolji Portugal...Slonovi mozda bez Drogbe, i pokazalo se da nisu slozni kao tim sto ce ih kostati plasmana medju 16 najboljih...DPR Koreja mi je nepoznanica ali neocekujem nista od njih...dalje idu: Brazil i Portugal...GRUPA H: Neocekujem predobru igru Spanaca ali mislim da ce osvojiti svih 9 bodova u grupi ...Svajcarsku drma kriza,u pripremnim utakmicama nisu tresli mreze,Honduras bi tu mogao da iskoci iz senke a razlog je taj sto su u kvalifikacijama uspeli dva puta dobiti Meksiko i jednom Amere...od Cilea neocekujem mnogo,prvenstveno jer im se naj napadac povredio(Suazo)....moja procena : Spanija i Svajcarska/Honduras

Ovo je o svim timovima izuzev Srbija jer mi je tesko za nas izdvajati posebne stvari,uocio sam mnogo mana a i vrlina i pozitivnih stvari,ali nebih da iznosim , nace se vas 10 koji ce osuti paljbu po mojim misljenjima, pa je bolje da ih zadrzim za sebe pa cu videti da li sam bio u pravu kad SP bude pocelo.......Inace mislim da Brazil uzima ;)

Evo moje poruke napisane 5 juna...Grupu A sam totalno promasio,tipovao na jar i francusku a ispali oboje...grupu B sam lagano ubo kao i grupu C ,u grupi E me iznenadio japan..grupu f sam promasio za slovacku,grupu g ubo,a u grupi h nije se videlo puno golova od strane spanaca kao sto sam i ocekivao ali sam potcenio cile...evo postokak koji sam tipovao i koliko sam pogodio:

Grupa A: 0/2
Grupa B: 2/2
Grupa C: 2/2
Grupa E: 1/2
Grupa F: 1/2
Grupa G: 2/2
Grupa H: 1/2

Grpu D nisam hteo tipovati.

I peti put uspješan. Pogodio sam točan ishod utakmice Australije i Srbije, 2:1.

:vatromet:

Nastavljam li niz?

* Danska - Japan 4:1
* Kamerun - Nizozemska 0:0
* Slovačka - Italija 2:4
* Paragvaj - Novi Zeland 1:0

Ona momčad kojoj ste davali najviše izgleda za osvajanje SP-a posljednja u skupini ;) . Loši ste prognozeri, za razliku od mene.

Dobro je ,svatili smo da si uspjesan . ajd sad mrs. videcemo tvoje kockaste kako ce da ispuse na EURO 2012 (naravno ako se plasiraju tamo :hahaha: )

Primitivac Ronaldo

00030508.jpg

Bes i ogorčenje zbog poraza od Španije i eliminacije sa Svetskog prvenstva, Kristijano Ronaldo, portugalska zvezda, iskalio je - pljuvanjem u pravcu kamere! Tačnije, kamermanu među noge.

Naime, prostački ispad najskupljeg igrača današnjice dogodio se neposredno po završetku duela u Kejp Taunu u trenutku kada mu je jedan od kamermana prišao i pokušao da ovekoveči njegovu reakciju posle meča. To se nimalo nije dopalo vidno neraspoloženom Ronaldu, koji je prvo pogledom "ustrelio" čoveka koji je obavljao svoj posao, a zatim je, iz usta, "ispalio projektil" u njegovom pravcu. Čini se da se u poslednjem momentu uzdržao da pljuvačku ne "zalepi" direktno u objektiv.

Portugalacu, razumljivo, nije bilo ni do čega posle utakmice, a sve što je rekao novinarima povodom poraza je: "Pitajte Karlosa Keiroša", upirući prst u pravcu selektora.

Ronaldo se nije proslavio ni na ovom Mundijalu. Jedan gol, u demoliranju Severne Koreje, te nekoliko opasnih udaraca sa distance i "prekida" su sve što su ljubitelji fudbala videli ovog puta od njega.

Smradina od coveka, jos vise ga mrzim posle pljuvanja kamermana. Kako bi voleo da mu neko polomi noge i da ga malo spusti na zemlju.

Dobro je ,svatili smo da si uspjesan . ajd sad mrs. videcemo tvoje kockaste kako ce da ispuse na EURO 2012 (naravno ako se plasiraju tamo :hahaha: )

To se sigurno ne će dogoditi, Hrvatska je u top 10 svjetskog nogometa (FIFA-ina ljestvica). A usput ima najlakšu kvalifikacijsku skupinu ikad. A usput ima motiva pokazati se u najboljem svjetlu nakon propuštenog SP-a. Hrvatska na EP prolazi skupinu 100% i uz malo sreće bar na ishod iz Lyona, dok se Srbija ne kvalificira na nijedno veliko natjecanje najmanje do 2016.

To se sigurno ne će dogoditi, Hrvatska je u top 10 svjetskog nogometa (FIFA-ina ljestvica). A usput ima najlakšu kvalifikacijsku skupinu ikad. A usput ima motiva pokazati se u najboljem svjetlu nakon propuštenog SP-a. Hrvatska na EP prolazi skupinu 100% i uz malo sreće bar na ishod iz Lyona, dok se Srbija ne kvalificira na nijedno veliko natjecanje najmanje do 2016.

Posle ovog SP-a sigurno nece biti.

Uzvišeni malo si ti nas (Hrvatsku) malo uzvisio previše, čini se meni.:mrgreen:

Prvo, mislim da je veliki kiks neodlazak na ovaj SP, jer je Ukrajina prosječna ekipa do bola, čak su ih i Grci izbacili, a mi nismo. Prvi put u prvom šeširu i zayebemo, da smo prošli nitko nas iz prvog šešira ne bi maknuo dugo.

Ova grupa je dobra, ali imamo puno problema. Obrana dosta spora, vrlo bitna Lovrenova sezona u Lyonu. Nemamo balans na desnoj strani veznog reda, neko brzo, prodorno krilo, al umjesto toga ima hrpu plejmejkera, yebi ga nemreju svi vodit igru, treba neko i šprintat:mrgreen:. Pitanje je kaj bu s Da Silvom, di će, kak će igrat i tako to...neće uopće biti lako na startu dobiti Latviju vani i Grke doma, ne treba se zavaravati i unaprijed prognozirati neka ljuta polufinala 2012. i slično, treba skupinu proći...

Uzvišeni malo si ti nas (Hrvatsku) malo uzvisio previše, čini se meni.:mrgreen:

Prvo, mislim da je veliki kiks neodlazak na ovaj SP, jer je Ukrajina prosječna ekipa do bola, čak su ih i Grci izbacili, a mi nismo. Prvi put u prvom šeširu i zayebemo, da smo prošli nitko nas iz prvog šešira ne bi maknuo dugo.

Ova grupa je dobra, ali imamo puno problema. Obrana dosta spora, vrlo bitna Lovrenova sezona u Lyonu. Nemamo balans na desnoj strani veznog reda, neko brzo, prodorno krilo, al umjesto toga ima hrpu plejmejkera, yebi ga nemreju svi vodit igru, treba neko i šprintat:mrgreen:. Pitanje je kaj bu s Da Silvom, di će, kak će igrat i tako to...neće uopće biti lako na startu dobiti Latviju vani i Grke doma, ne treba se zavaravati i unaprijed prognozirati neka ljuta polufinala 2012. i slično, treba skupinu proći...

S Ukrajincima smo odigrali 0:0 i 2:2, bez pobjednika. Presudna je bila sramota protiv Engleza na Maksimiru, činjenica da smo s trećom postavom pregaženi na Wembeyu (prvi put nakon 67 godina) protiv motivirane engleske prve, te činjenica da su Englezi pustili Ukrajincima da se osvete za propušteno EP 2008.

Ja sam samo rekao da ćemo skupinu na EP 100% proći, a o kvalifikacijskoj ne treba trošiti riječi. Da smo birali ne bi lakšu dobili. Samo treba odlično odigrati protiv Grka dvije utakmice, a sve ostalo rutina. Plašiš se Latvije, koja je u prošlim kvalifikacijama izgubila od Grčke 5:2. I još motiv: sprati ljagu s prošlog SP-a (još da se na EP susretnemo s Engleskom ili Turskom), osvojiti posljednje EP pred smak svijeta... A sad sve ovisi o ozljedama, pa s trećom postavom izgubili smo od Engleske 4 razlike.

Ova lista je potpuno ne realna i ne pokazuje kvalitete ekipa.Italija bolja od Agentine???Takodje i Portugal???

No, na svakoj je ljestvici Hrvatska bolja od Srbije.

* FIFA-ina ljestvica: Hrvatska 10., Srbija 15.
* UEFA-ina ljestvica: Hrvatska 6., Srbija 14.
* Elo ljestvica: Hrvatska 8., Srbija 15.
* Aggregated Football World Ranking-List ("The Aggregated Football World Ranking-List is an alternative Ranking-System for men's national teams in football (soccer). It consists of the sum of all ranks in 9 different Ranking-System for men's national teams in football: FIFA World Rankings, World Football Elo Ratings, The Roon Ba, InternationalMark, AQB Sports Ratings, Voros McCracken, Rsoccer, Mondfoot and Chance de Gol. "): Hrvatska 11., Srbija 13.
* http://en.wikipedia.org/wiki/Strongest_football_nations_by_Elo_Ratings

Loran Blan novi selektor Francuza

Kao što su i najavili, čelnici Fudbalske federacie Francuske imenovali su Lorana Blana za novog selektora “trikolora”.

Blan će na toj funkciji zameniti Rajmona Domeneka, koji se nije proslavio na ovom Mondijalu jer su njegovi izabranici eliminisani već u prvoj fazi, a pritom su pažnju čitave fudbalske javnosti konstantno privlačili skandalima, nesuglasicama, čak i bojkotom treninga.

Brazil plače, Paris Hilton uhapšena zbog marihuane na SP

Pauza na Svetskom prvenstvu je gotova, danas se igraju još dve četvrtfinalne utakmice a Blicsport.rs nastavlja da vam svakodnevno prenosi sve što se dešava na i oko Mondijala i kroz svojevrstan blog na stranama našeg specijala.

U Brazilu je danas nezvanični dan žalosti zbog brodoloma reprezentacije na Mondijalu. Izostala je uobičajena jutarnja buka po glavnim gradovima države, a navijači i navijačice koji su poslednjih nedelja u ritmu sambe prizivali šestu titulu, sede zamišljeno po verandama i baštama restorana.

Krah "karioka" koji verovatno niko u državi nije ni očekivao protiv Holandije, pogodio je i navijače van zemlje. Neki su nažalost toliko loše podneli poraz, da su, poput mladića sa Haitija sebi oduzeli život. Selektor Karlos Dunga je podneo ostavku, a javnost pati za ubitačnim triom - Ronaldo, Adrijano, Ronaldinjo.

Brazil plače, Paris Hilton uhapšena zbog marihuane na SP

Pauza na Svetskom prvenstvu je gotova, danas se igraju još dve četvrtfinalne utakmice a Blicsport.rs nastavlja da vam svakodnevno prenosi sve što se dešava na i oko Mondijala i kroz svojevrstan blog na stranama našeg specijala.

U Brazilu je danas nezvanični dan žalosti zbog brodoloma reprezentacije na Mondijalu. Izostala je uobičajena jutarnja buka po glavnim gradovima države, a navijači i navijačice koji su poslednjih nedelja u ritmu sambe prizivali šestu titulu, sede zamišljeno po verandama i baštama restorana.

Krah "karioka" koji verovatno niko u državi nije ni očekivao protiv Holandije, pogodio je i navijače van zemlje. Neki su nažalost toliko loše podneli poraz, da su, poput mladića sa Haitija sebi oduzeli život. Selektor Karlos Dunga je podneo ostavku, a javnost pati za ubitačnim triom - Ronaldo, Adrijano, Ronaldinjo.

verujem....

Back