Sveto Trojstvo

Israphel

Aktivan član
Poruka
1.853
Ako bi mogli oni koji vjeruju u njega da ga objasne,meni ono baš i nema logike :)

Postoji još jedna dogma proistekla iz Biblije, a to je da se Isus (koji je navodno Bog) žrtvovao za sve ljude na krstu.

Međutim ako je on (Isus) Bog ovo isključuje mogućnost žrtve, Bog ne može da se žrtvuje jer je po definiciji neuništiv, a žrtva zahtijeva gubitak da bi se zvala žrtvom.

Znači sama smrt na krstu zarad oproštenja grijehova se nije dogodila jer Bog ne može umrijeti (ili bilo što drugo izgubiti).

Neko može tvrditi da je on nakratko umro pa uskrsnuo i da kratko vrijeme u Svemiru nije bilo Boga (3 dana).

Međutim ni ova tvrdnja ne može biti istinita s obzirom da je Bog neuništiv.

Ovo nas na žalost dovodi do neizbiježnog zaključka da je cijeli događaj sa raspećem u stvari samo bila predstava namjenjena impresioniranju tadašnjih gledalaca bez neke stvarne potrebe da se oproste bilo čiji grijehovi sa tom žrtvom.

Grijehovi, po meni, nisu bili oprošteni, jednostavno, jer nije bilo žrtve. Dogma svetog trojstva mislim da ne dozvoljava Isusovu žrtvu i samom time negira oprost grijehova kroz raspeće koje postaje samo obična farsa, odnosno predstava.

Poslednja izmena od moderatora:
Nisi razumeo. Bog je poslao svoga sina na zemlju, koji je bio od krvi i mesa i on je doziveo fizicku smrt kao i svaka osoba(po drugoj teoriji Isus je bio bogocovek).
Nešto ovako? Ja kada želim nekome da oprostim ne bacim sina pod auto no oprostim.
Ovu sam sliku našao, nadam se da se neće niko uvrijediti :) :
049-God-Logic-1.jpg

- - - - - - - - - -

prijatelju nemoj da se uvredis, ali ti to ocigledno nikako i nikada neces razumeti

Greška u početku, nisam siguran jel vrijedno čitanja.

Dovoljno bi bilo da kazem da je Trojedni Bog odlucio, da posalje spasitelja, a Isus je bio taj koji je sam odlucio da to on licno sprovede.

Dakle niko mu to nije naredio, nego je to bila njegova licna Bozasnka volja i odluka
.

Ivan 12:49 - "Jer ja nijesam govorio sam od sebe, nego Otac, koji me posla, on mi dade zapovijed, što da kažem i što da govorim."

Ivan 5:30 - "Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe. Sudim, kako čujem. Moj je sud pravedan; jer ne tražim volje svoje, nego volju onoga, koji me je poslao.

Znači Isus ništa ne radi sam od sebe no ima misiju koju mu je dao Bog.

ZLO SAMO NE STAJE ONO MOZE SAMO UNISTENJEM DA SE ZAUSTAVI.
..,
Iako Bozji zakon zahetva smrt onoga koji se odvojio od izvora zivota i prouzrokuje zlo.

Iako Bozji zakon kaze da je plata za greh smrt.

ZAKONODAVAC SAM PLACA TU KAZNU SVOJOM SMRCU POSTAVSI ZBOG TOGA BogoCOVEK I POZIVA NAS DA SE VRATIMO.
Kakav je to Bog koji ispašta zbog grijeha svojih stvorenja? Imam osjećaj i da hoće ne može ništa učiniti.

NIJE MOGAO.

Bog je mogao da to ucini u svojoj svemoci, ali bi sa time gazio ljubav i slobodnu volju svojih bica.

Ali zato sto postuje principe ljubavi, ne moze da im samo oprosti.

Zato jer i mu ne mozemo samo tako da oprostimo ljudima na zemlji koji krse zakone.

Zasto?

Pa ako oprostimo jednome, pa drugome itd.
Onda svi imaju pravo da cine zlo i da im se prasta.

Pouka priče- ne praštajte to su đaolja posla.
Da je samo oprostio ne bi pogazio nikakvu slobodnu volju,da je samo oprostio pokazao bi samo ljubav, a ljubav nije da baciš svog sina pod auto da bi spasi neke ljude iako ih možeš spasiti jednom riječju i bez bacanja sina pod auto.

- - - - - - - - - -

I posto iz navedenih razloga greh ne moze jednostavno da se oprosti ili tolerise,
ZAKONODAVAC dolazi sam i placa tu kaznu koju smo mi zasluzili,
SMRT.
Vecnu smrt.
Nije da ne shvatam ali ne shvatam.
Grijeh može da se oprosti ako se pokaješ.
A tek mi nije jasan ovaj drugi dio, Bog iskusio vječnu smrt? Zar nije Bog besmrtan,po tebi je nestao zauvijek? Klanjaš se Bogu koji će vječno biti mrtav?

Sam Isus Hristos je dobrovoljno uzeo to delo na sebe.

Iz ljubavi prema svojim stvorenjima.

Kao sto mi imamo ljubav prema nasoj deci.

16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.
17 Jer Bog ne posla Sina svog na svet da sudi svetu, nego da se svet spase kroza Nj.
Jovan 3,16,17.

Nje dobrovoljno kao što sam rekao, a kao i što i ti stihovi kažu no ga je bacio pod auto.
Znači Bog ga je poslao da spasi svijet, nije to on dobrovoljno uzeo na sebe.

Evo ođe još veći apsurd, moli se da ga zaobiđe ono što je predodređeno iako je navodno to dobrovoljno djelo.

Matej 26,39 I otide malo dalje, pade ničice na svoje lice, i pomoli se: "Oče moj, ako je moguće, neka me mimoiđe čaša ova! Ali ne kako ja hoću, nego kako ti hoćeš."

Greška u početku, nisam siguran jel vrijedno čitanja.

Ivan 12:49 - "Jer ja nijesam govorio sam od sebe, nego Otac, koji me posla, on mi dade zapovijed, što da kažem i što da govorim."

Ivan 5:30 - "Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe. Sudim, kako čujem. Moj je sud pravedan; jer ne tražim volje svoje, nego volju onoga, koji me je poslao.

Znači Isus ništa ne radi sam od sebe no ima misiju koju mu je dao Bog.

Izvadio si tekst izvan kontelsta kojeg sam objasnio.

Kontekst kaze da je Isus odlucio sam da dodje i umre za coveka.

A sada taj posao koji je Isus dosao da obavi jeste posao polsusnosti Bogu.

Isus uzima ulogu Adama koji je pao i nastavlja gde je Adam stao.

Dakle Adam je bio neposlusan Isus na njegovo emsto postaje poslusan.

Posto je Isus uzeo ulogu spasioca a Otac je taj koji hoce da posaLje nekoga A NEMA KOGA.

Isus se javlja i kaze:

Jes 6:8 Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.
Jes 6:9 A On reče: Idi, i reci tom narodu: Slušajte ali nećete razumeti, gledajte ali nećete poznati
.

isus se stavlja na raspolaganje Ocu jer Otac zeli da posalje spasioca svetu.

I onda ga Otac salje.

To je Isusova odluka ne Oceva...

O tome je rec...

Poslednja izmena od moderatora:
Rim 5:12 Zato, kao što kroz jednog čoveka dođe na svet greh, i kroz greh smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi sagrešiše.

21 Jer budući da kroz čoveka bi smrt, kroz čoveka i vaskrsenje mrtvih.
22 Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.
23 Ali svaki u svom redu: novina Hristos; a potom oni koji verovaše Hristu o Njegovom dolasku;
1 Korincanima 15.

Rim 5:17 Jer kad za greh jednog carova smrt kroz jednog, koliko će većma oni koji primaju izobilje blagodati i dar pravde u životu carovati kroz jednog Isusa Hrista!

Znam da si neposten, ali nisam znao da si ovoliko.

Posto je Isus uzeo ulogu spasioca a Otac je taj koji hoce da posaLje nekoga A NEMA KOGA.

Isus se javlja i kaze:

Jes 6:8 Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.
Jes 6:9 A On reče: Idi, i reci tom narodu: Slušajte ali nećete razumeti, gledajte ali nećete poznati
.

I onda ga Otac salje.

O tome je rec...

Bježi bre... Pričaš mi o vađenju iz konteksta a taj stih što navodiš je izvađen iz konteksta
Stihovi govore o Isaiji a ne o Isusu

Izaija 6,1 U godini smrti kralja Uzije vidjeh Svemogućega gdje sjedi na prijestolju visoku i uzvišenu. Skut je njegov ispunjavao hram.
Izaija 6,2 Serafi su stajali pred njim. Svaki je imao šest krila. Dvjema je zaklanjao lice svoje, dvjema noge svoje, a dvjema se lebdeći držao.
Izaija 6,3 Jedan je vikao drugome: "Svet, svet, svet je Gospod nad vojskama! Puna je sva zemlja slave njegove."
Izaija 6,4 I zadrmaše se pragovi na vratima od glasa, kojim su vikali, i kuća se napuni dima.
Izaija 6,5 Tada ja povikah: "Jao meni, ja sam izgubljen; jer sam čovjek nečistih usana i stojim kod naroda nečistih usana. I ugledah kralja, Gospoda nad vojskama, vlastitim očima!"
Izaija 6,6 Tada jedan od serafa doletje k meni, u ruci mu živ ugljen, što ga je bio uzeo sa žrtvenika kliještima.
Izaija 6,7 Dotače se njim usta mojih i reče: "Gle, ovo se dotače usana tvojih: krivnja zlodjela tvojih iščeznu, grijeh se tvoj utamani!"
Izaija 6,8 I začuh glas Svemogućega, koji reče: "Koga da pošljem? Tko će ići po nalogu mojemu?" Ja odgovorih: "Evo mene, pošlji me!"
Izaija 6,9 On reče: "Idi, reci tome narodu: "Slušajte samo, slušajte, ali nećete razumjeti! Gledajte samo, gledajte, ali nećete poznati!
Izaija 6,10 Učini da otvrdne srce tome narodu! Učini gluhima uši njegove, slijepima oči njegove, da ne vidi očima svojim, da ne čuje ušima svojim, da srce njegovo ne dobije spoznaje, da se ne obrati i ne ozdravi!"

Izaija 6,11 Ja upitah: "Dokle, Svemogući? On odgovori: "Dok ne opuste gradovi, da budu bez stanovnika, kuće da budu bez ljudi, i zemlja dok ne opusti,
Izaija 6,12 Dok Gospod ne protjera u daljinu ljude i ne bude pustoš velika u zemlji.

Znači Isus je po tvojoj logici Isaija koji treba da -Učini da otvrdne srce tome narodu! Učini gluhima uši njegove, slijepima oči njegove, da ne vidi očima svojim, da ne čuje ušima svojim, da srce njegovo ne dobije spoznaje, da se ne obrati i ne ozdravi!

Jasno je da Isaija govori o sebi... :P
z:poz: :rtfm:

Da ne otvaram novu temu, procitao sam ovo za ovog popa iz Zabara sto se bavi egzocicmom,-ne znam da li sam dobro rekao- i podsetio se jednom davno razgovora sa jednim covekom na tu temu egzocizma.

Da li u Srbi to stvarno postoji?
Molim vas na pp da mi napisete
Imaš u Crnoj Gori u Podgorici Ferida Orahovca, bio je i na RTCG znam za dosta ne muslimana kojima je njegov tretman pomogao, ugl sve što radi je uči ajete iz Kur'ana, nikakve amajlije, končiće i ostale gluposti ne daje, ako oćeš još informacija javi se na PP :)

Bježi bre... Pričaš mi o vađenju iz konteksta a taj stih što navodiš je izvađen iz konteksta
Stihovi govore o Isaiji a ne o Isusu

Izaija 6,1 U godini smrti kralja Uzije vidjeh Svemogućega gdje sjedi na prijestolju visoku i uzvišenu. Skut je njegov ispunjavao hram.
Izaija 6,2 Serafi su stajali pred njim. Svaki je imao šest krila. Dvjema je zaklanjao lice svoje, dvjema noge svoje, a dvjema se lebdeći držao.
Izaija 6,3 Jedan je vikao drugome: "Svet, svet, svet je Gospod nad vojskama! Puna je sva zemlja slave njegove."
Izaija 6,4 I zadrmaše se pragovi na vratima od glasa, kojim su vikali, i kuća se napuni dima.
Izaija 6,5 Tada ja povikah: "Jao meni, ja sam izgubljen; jer sam čovjek nečistih usana i stojim kod naroda nečistih usana. I ugledah kralja, Gospoda nad vojskama, vlastitim očima!"
Izaija 6,6 Tada jedan od serafa doletje k meni, u ruci mu živ ugljen, što ga je bio uzeo sa žrtvenika kliještima.
Izaija 6,7 Dotače se njim usta mojih i reče: "Gle, ovo se dotače usana tvojih: krivnja zlodjela tvojih iščeznu, grijeh se tvoj utamani!"
Izaija 6,8 I začuh glas Svemogućega, koji reče: "Koga da pošljem? Tko će ići po nalogu mojemu?" Ja odgovorih: "Evo mene, pošlji me!"
Izaija 6,9 On reče: "Idi, reci tome narodu: "Slušajte samo, slušajte, ali nećete razumjeti! Gledajte samo, gledajte, ali nećete poznati!
Izaija 6,10 Učini da otvrdne srce tome narodu! Učini gluhima uši njegove, slijepima oči njegove, da ne vidi očima svojim, da ne čuje ušima svojim, da srce njegovo ne dobije spoznaje, da se ne obrati i ne ozdravi!"

Izaija 6,11 Ja upitah: "Dokle, Svemogući? On odgovori: "Dok ne opuste gradovi, da budu bez stanovnika, kuće da budu bez ljudi, i zemlja dok ne opusti,
Izaija 6,12 Dok Gospod ne protjera u daljinu ljude i ne bude pustoš velika u zemlji.

Znači Isus je po tvojoj logici Isaija koji treba da -Učini da otvrdne srce tome narodu! Učini gluhima uši njegove, slijepima oči njegove, da ne vidi očima svojim, da ne čuje ušima svojim, da srce njegovo ne dobije spoznaje, da se ne obrati i ne ozdravi!

Jasno je da Isaija govori o sebi... :P
z:poz: :rtfm:

Isaija je prorcka knjiga i isaija je prorok.

On tu prorokuje za Isusa u prenosnom smislu.

Rekao sam ti da izvrces cinjenice jer ne poznajes pismo.

To namerno radis.

Kada je jedan stranac tvoj zemljak Arap dosao u jerusalim i kuio je knjigu isaije i poneo.

Duh sveti kaze Filipu da ide kod njega i da mu objasni isaiju.

I bas tu Filip pokazuje sva prorocastva o Isusu u Isaiji

Apg 8:26 A andjeo Gospodnji reče Filipu govoreći: Ustani i idi u podne na put koji silazi od Jerusalima u Gazu i pust je.
Apg 8:27 I ustavši podje. I gle, čovek Arapin, uškopljenik, vlastelin Kandakije carice arapske, što beše nad svim njenim riznicama, koji beše došao u Jerusalim da se moli Bogu,
Apg 8:28 Pa se vraćaše, i sedeći na kolima svojim čitaše proroka Isaiju.
Apg 8:29 A Duh reče Filipu: Pristupi i prilepi se tim kolima.
Apg 8:30 A Filip pritrčavši ču ga gde čita proroka Isaiju, i reče: A razumeš li šta čitaš?
Apg 8:31 A on reče: Kako bih mogao razumeti ako me ko ne uputi? I umoli Filipa te se pope i sede s njim.
Apg 8:32 A mesto iz pisma koje čitaše beše ovo: Kao ovca na zaklanje odvede se, i nem kao jagnje pred onim koji ga striže, tako ne otvori usta svojih.
Apg 8:33 U Njegovom poniženju ukide se sud Njegov. A rod Njegov ko će iskazati? Jer se Njegov život uzima od zemlje.
Apg 8:34 Onda uškopljenik odgovori Filipu i reče: Molim te, za koga ovo govori prorok? Ili za sebe ili za koga drugog?
Apg 8:35 A Filip otvorivši usta svoja, i počevši od pisma ovog, pripovedi mu jevandjelje Isusovo.

Apg 8:36 Kako idjahu putem dodjoše na nekakvu vodu; i reče uškopljenik: Evo vode, šta brani meni da se krstim?
Apg 8:37 A Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svog, možeš. A on odgovarajući reče: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji.
Apg 8:38 I zapovedi da stanu kola, i sidjoše oba na vodu, i Filip i uškopljenik, i krsti ga.
Apg 8:39 A kad izidjoše iz vode, Duh Sveti pade na uškopljenika, a andjeo Gospodnji uze Filipa, i više ga ne vide uškopljenik; nego otide putem svojim radujući se.

Bolje bi ti bilod a se vratis svojoj hriscanskoj veri i da psotupis kao ovaj Arapin...

Poslednja izmena:
Ako bi mogli oni koji vjeruju u njega da ga objasne,meni ono baš i nema logike :)

Postoji još jedna dogma proistekla iz Biblije, a to je da se Isus (koji je navodno Bog) žrtvovao za sve ljude na krstu.

Međutim ako je on (Isus) Bog ovo isključuje mogućnost žrtve, Bog ne može da se žrtvuje jer je po definiciji neuništiv, a žrtva zahtijeva gubitak da bi se zvala žrtvom.

Znači sama smrt na krstu zarad oproštenja grijehova se nije dogodila jer Bog ne može umrijeti (ili bilo što drugo izgubiti).

Neko može tvrditi da je on nakratko umro pa uskrsnuo i da kratko vrijeme u Svemiru nije bilo Boga (3 dana).

Ovo nas na žalost dovodi do neizbiježnog zaključka da je cijeli događaj sa raspećem u stvari samo bila predstava (svojevrstan cirkus) namjenjena impresioniranju tadašnjih gledalaca bez neke stvarne potrebe da se oproste bilo čiji grijehovi sa tom žrtvom.

Grijehovi nisu bili oprošteni, jednostavno, jer nije bilo žrtve. Dogma svetog trojstva ne dozvoljava Isusovu žrtvu i samom time negira oprost grijehova kroz raspeće koje postaje samo obična farsa, odnosno predstava.

Ti si ovo delimicno lepo shvatio,ali si lose zakljucivao.Ja tebe,kao hriscanin,cak ne bih ni puno ispravljao u tim tvojim tvrdnjama,no objasnicu ti kolko mogu.
Sto se tice dela gde si rekao da Bog ne umire,u pravu si.Isus nije samo Bog,nego je i covek. Razmisli,zasto se Bog nikada ranije nije zrtvovao za covecanstvo na ovakav nacin?Zato sto Bog smrt ne okusa,upravu si!Zasto je Bog morao postati covek?Pa upravo zato sto se Bog ne moze zrtvovati u smrt,vec covek.Hrist je imao dvojaku prirodu-prirodu Boga i prirodu coveka.On je bio potpun covek i potpun Bog (ne postavljaj mi pitanje,molim te o tome sa kim je razgovarao ako je on potpun Bog i sl,jer je to druga tema,tema o Sv. Trojstvu,ne zelim da se udaljimo od ove teme).Kao covek,on je bio smrtan,ali kao Bog nije! Bas zato sto Bog smrt ne okusa,a covek da,Hrist na krstu izgovara recenicu,davno prorecenu u Davidovim psalmima:"Ili,Ili,lama savahtani!?" odnosno:"Boze moj,Boze moj,zasto si me ostavio?!" zato jer je covek morao umreti,a Bog nije mogao. U tom trenutku,koliko sam ja razumeo, je doslo do razdvajanja te njegove 2 prirode,koja ce ubrzo postati jedna ponovo.

Dakle,to sto ti tvrdis da je on nakratko umro pa vaskrsnuo,pa u svemiru nije bilo Boga,to niko ne tvrdi.

A on je stvarno bio razapet,i to za oprastanje grehova svih ljudi na svetu?A znas li koji je to greh? To je praroditeljski greh od Adama i Eve,jer je Hrist tada izmirio coveka sa Bogom.Na svakoj ikoni raspeca videces Adamovu lobanju ispod krsta kako je spira krv.Odnosno kako Isus cisti taj praroditeljski greh!

Sveta Trojica ne samo da nije nelogicna,vec je i neizbezna.Bog je ljubav.A Bog postoji oduvek.Kako on postoji pre svih stvorenja,on pre stvaranja nije imao koga da voli.A ako nije imao koga da voli on onda ne moze biti ljubav,onda on ne moze biti Bog,jer je Bog ljubav!A opet,Bog je postojao oduvek.Da je Bog voleo sebe oduvek,to onda ne bi bila ljubav,vec egoizam! Bog zato postoji oduvek iz ljubavi Oca prema Sinu i Sina prema Svetome Duhu i Svetoga Duha prema Ocu!

Kakav je to prorok pedofil koji se ženi devetogidšnjom devojčicom?

prorok koji je dobijao razne povlastice zbog svog 'prorokovanja'... prorok koji je samo profitiao svojim 'prorokovanjem', jer je imao zena koliko hoce, para koliko hoce, privatnu vojsku, privatnu drzavu

uporedi Muhameda i apostola Pavla ko su i sta su bili pre vizije i posle vizije... jedan je imao malo, a posle vizije je dobijao sve, drugi je imao dosta i bio los covek, ali se posle vizije odrekao svega i stavio cenu na svoju glavu, ne bi li sirio Isusova ucenja

jednima je uzor ovaj prvi, drugima je uzor apostol Pavle

Ovo nas na žalost dovodi do neizbiježnog zaključka da je cijeli događaj sa raspećem u stvari samo bila predstava (svojevrstan cirkus) namjenjena impresioniranju tadašnjih gledalaca bez neke stvarne potrebe da se oproste bilo čiji grijehovi sa tom žrtvom.

Grijehovi nisu bili oprošteni, jednostavno, jer nije bilo žrtve. Dogma svetog trojstva ne dozvoljava Isusovu žrtvu i samom time negira oprost grijehova kroz raspeće koje postaje samo obična farsa, odnosno predstava.
Gospod Isus je imao dvije prirode u jednoj licnosti, ali nepomijesane, neslivene.

Upravo zbog toga što ne možeš da razumiješ, baš zato možeš da izvališ

"Koji je radi nas ljudi i našeg spasenja sišao sa nebesa, i ovlapotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovjek"

Ne nazivamo ga džabe bogočovjek. Njegova ljudska priroda je umrla na krstu a ne Božija.

Isus se VJEČNO ishodi od Oca kroz Duha Svetoga. Da bi to shvatio, moraš da shvatiš da Otac nije bukvalno otac. To bi onda značilo da je on u nekom trenutku postao otac Isusu (Sinu), a da to prije nije bio. Što bi bilo apsurdno jer Bog nema početak niti kraj, on jeste.
Što implicira da Otac, Sin i Sveti Duh zajedno i oduvijek ZAJEDNO postoje - i time dobijamo Trojstvo.

Jehovini Svedoci kao pravi hriscani ne prihvataju tu dogmu o trojstvu i veruju samo ono sto pise u Bibliji
Da je Bog JEDAN JHVH Tvorac svega i
da je Isus Bozji Sin.

Znam da si neposten, ali nisam znao da si ovoliko.

Isus se javlja i kaze:

.

I onda ga Otac salje.

O tome je rec...

Zasto coiveka nazivas nepostenim, sta si onda ti?
Ovi stihovi se ne odnose na Isusa vec na Isaiju.Stih broj 5 I rekoh: Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana, jer Cara Gospoda nad vojskama videh svojim očima.
6 A jedan od serafima dolete k meni držeći u ruci živ ugljen, koji uze s oltara kleštima,
7 I dotače se usta mojih, i reče: Evo, ovo se dotače usta tvojih, i bezakonje tvoje uze se, i greh tvoj očisti se
8 Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.
9 A On reče: Idi, i reci tom narodu: Slušajte ali nećete razumeti, gledajte ali nećete poznati.
10 Učini da odeblja srce tom narodu i uši da im otežaju, i oči im zatvori, da ne vide očima svojim i ušima svojim da ne čuju i srcem svojim da ne razumeju i ne obrate se i ne iscele.
Isaija i Bog razgovaraju.

Zasto coiveka nazivas nepostenim, sta si onda ti?
Ovi stihovi se ne odnose na Isusa vec na Isaiju.Stih broj 5 I rekoh: Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana, jer Cara Gospoda nad vojskama videh svojim očima.
6 A jedan od serafima dolete k meni držeći u ruci živ ugljen, koji uze s oltara kleštima,
7 I dotače se usta mojih, i reče: Evo, ovo se dotače usta tvojih, i bezakonje tvoje uze se, i greh tvoj očisti se
8 Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.
9 A On reče: Idi, i reci tom narodu: Slušajte ali nećete razumeti, gledajte ali nećete poznati.
10 Učini da odeblja srce tom narodu i uši da im otežaju, i oči im zatvori, da ne vide očima svojim i ušima svojim da ne čuju i srcem svojim da ne razumeju i ne obrate se i ne iscele.
E moj PLP razocarao si me.

Sada si nam pokazao da ti Bibliju i jevndjelja nikada nisi ni citao i zato siris zablude ovde po internetu.

PA SAM ISUS KAZE DA SE TO STO JE ISAIJA IZGOVORIO ODNOSI U STVARI NA NJEGA.

Na taj ancin je izreceno prorocanstvo o Isusu koji ce biti poslan svojom odlukom i kako ce biti prihvacen.

Na ovakav nacin se u Bibliji cesto nesto prorice.

EVO:
Mt 13:10 I pristupivši učenici rekoše Mu: Zašto im govoriš u pričama?
Mt 13:11 A On odgovarajući reče im: Vama je dano da znate tajne carstva nebeskog, a njima nije dano.
Mt 13:12 Jer ko ima, daće mu se, i preteći će mu; a koji nema, uzeće mu se i ono što ima.
Mt 13:13 Zato im govorim u pričama, jer gledajući ne vide, i čujući ne čuju niti razumeju.
Mt 13:14 I zbiva se na njima proroštvo Isaijino, koje govori: Ušima ćete čuti, i nećete razumeti; i očima ćete gledati, i nećete videti.
Mt 13:15 Jer je odrvenilo srce ovih ljudi, i ušima teško čuju, i oči su svoje zatvorili da kako ne vide očima, i ušima ne čuju, i srcem ne razumeju, i ne obrate se da ih iscelim.
Mt 13:16 A blago vašim očima što vide, i ušima vašim što čuju.

ISUS SAM KAZE DA JE TO PROROCANSTVO ISAIJINO KOJE CE ON ISPUNITI.

ISAIJI JE NA OVAJ ANCIN POKAZANO KAKO JE DOSLO DO TOGA DA CE ISUS BITI TAJ KOJI CE DOCI NA OVU ZEMLJU NI DA JE TO BILA NJEGOVA ODLUKA.

Isiaja je prorok...

Poslednja izmena:

EVO APOSTOL JOVAN NAM JOS DIREKTNIJE KAZE DA SE TE RECI ISAIJINE NE ODNOSE NA ISAIJU VEC NA ISUSA:

Joh 12:38 Da se zbude reč Isaije proroka koji reče: Gospode! Ko verova govorenju našem? I ruka Gospodnja kome se otkri?
Joh 12:39 Zato ne mogahu verovati, jer opet reče Isaija:
Joh 12:40 Zaslepio je oči njihove i okamenio srca njihova, da ne vide očima ni srcem razumeju, i ne obrate se da ih iscelim.
Joh 12:41 Ovo reče Isaija kad vide slavu Njegovu i govori za Njega.

Da li si ti to postao veci i od apostola Jovana?

Vreme bi bilo da procitas Sveto pismo prijatelju´jer ocigledno ga nisi citao i da se malo uzmes pameti jer je vreme blizu

Da li sada razumes zasto sam rekao da je neposten?

Poslednja izmena:

Back