Svetinje: srpsko jedinstvo, četništvo i bratstvo sa Rusima - na meti neprijatelja!

našeg velikog Njegoša
Imali smo mi SRBIJANCI veće pesnike i mislioce od vašeg Njegoša, ali naravno da oni pošto su SRBIJANCI ne mogu budu slavljeni kao Njegoš pošto je on Crnogorac. O tome kako je Njegoš naj naj će se slože i Milo Lompar i Dragoslav Bokan.

Zato mi SRBIJANCI moramo da se oslobodimo tuđinskog jarma koji nam uništava indentitet.

Ne kaže se "Trabaš da posetiš", nego "Treba da posetiš" ili "Trebalo bi da posetiš"!
Da, hvala na ispravci.

Imali smo mi SRBIJANCI veće pesnike i mislioce od vašeg Njegoša, ali naravno da oni pošto su SRBIJANCI ne mogu budu slavljeni kao Njegoš pošto je on Crnogorac. O tome će se slože i Milo Lompar i Dragoslav Bokan.

Zato mi SRBIJANCI moramo da se oslobodimo tuđinskog jarma koji nam uništava indentitet.

Da, hvala na ispravci.
Pa kako ide? Ima li neka stranka na političkoj sceni da će ti to ostvariti? :mrgreen:

Pa kako ide? Ima li neka stranka na političkoj sceni da će ti to ostvariti? :mrgreen:
Nema u parlamentu još uvek ali postoji već sijaset "pokreta za..." koji su SRBIJANSKI. Na primer, Udruženje starosedelaca Kraljeva, čijeg su osnivača i predsednika Ivana Matovića zarobile Oskarove snage i još se nalazi u zarobljeništvu.

Незамерање је једно, али приступање сасвим друго. МИ једноставно нисамо део запада. Не припадамо ту. Ми припадамо источно православној култури. А у европи, постоје две културе, Ова наша и западна. Запад није Рубенс, Гоја и Томас Ман. Запад је је и Јасеновац. И то пре свега Јасонвац, Јадовно, Јастребарско, Јаме, ГЛинска Црква, Подриње и Мачва 1914. године. То је запад, као и Бомбардовање колона српских избеглица, Жута кућа, спаљивање православних цркава.
Lijepo rečeno
Trebalo bi na referendumu pitati građane osjećaju li pripadnost Zapadnoj Europi ili ne.

Pa sad neke stvari je svakako trebao malo bolje da izhendluje, ali ipak ne treba zanemariti da je imao i svezane ruke i baš jako mali manevarski prostor, pritom oslanjao se na pomoć Rusije sa onim pijanim Jeljcinom koja se tad i sama raspadala i koja tad ni sebi nije mogla da pomogne a ne nama, i dok su recimo Hrvati imali podršku Vatikana i celog zapadnog sveta, Bošnjaci imali podršku Turaka, Saudijaca, Katara, Emirata i gotovo celog sunitskog sveta mi smo bili sami i praktično sami protiv svih.
Pa čak eto i u takvim okolnostima za vreme Slobe uspeli smo da ne dozvolimo da se rat ne prelije i unutar Srbije, očuvana je gotovo kompletna infrastruktura, sve fabrike (koje su posle 5. Oktobra bud zašto rasprodate i poklonjene), institucije, uprkos sankcijama ipak je sve kako tako funkcionisalo (izuzev te hiperinflacije 1993.), očuvana je državna zajednica sa Crnom Gorom i Kosmet u sastavu Republike Srbije, eto stvorena je i Repubika Srpska (još jedna srpska država preko Drine što ono nije postojalo vekovima ako je i tad , što je bila crvena linija i za Bošnjake i za Hrvate i za Amerikance i NATO da Srbi ne smeju da imaju svoju državu sa zapadne obale Drine), izboksovana je i rezolucija 1244 po kojoj Kosmet ostaje u sastavu Srbije, itd.

Mislim to su sve neke činjenice i sad koliko je bio ne(sposoban) je isto diskutabilno i relativno i može se posmatrati i iz ovog i iz onog ugla i svakako da smo mogli da prođemo i znatno gore nego što smo prošli.
разумијем и признајем сложеност ситуације, треба бити поштен па рећи

али знам лично (од странаца којису били укључени у наша дешавања) и потврђено да су Срби од два потеза често бирли најгори
ти странци су мене питали зашто су то срби радили
шта ћу им рећи, глупаци

Imali smo mi SRBIJANCI veće pesnike i mislioce od vašeg Njegoša, ali naravno da oni pošto su SRBIJANCI ne mogu budu slavljeni kao Njegoš pošto je on Crnogorac. O tome kako je Njegoš naj naj će se slože i Milo Lompar i Dragoslav Bokan.

Da, hvala na ispravci.
ми имамо горски венац вредније него све ваше заједно пута десет

Kakvi su to srpski cetnici koji se loze na drzavnu svojinu, i KGB oficira Putina? :dontunderstand:

Je li to ono kao moderne trans zene, postoje i moderni srpski cetnici?
Какава државна својина? Братство са Русима, не са неким Русом посебно. Уосгталом, КГБ официр, има право да се поврати и да пет буде Рус. Као што југословени могу да се врае и опет буду Срби. На супрот четницима су ***********е.

ми имамо горски венац вредније него све ваше заједно пута десет
Njegoš je bio crnogorski narodni mislilac koji nije imao formalno obrazovanje. Mi SRBIJANCI imamo jednog Branu Petronijevića rođenog u selu Sovljak kod Uba 1875. godine (umro u Beogradu 1954te) koji je studirao medicinu i filozofiju u Beču kao stipendista Kneževine Srbije, da bi potom doktorirao filozofiju u Lajpcigu i čije je delo Načela metafizike iz 1900-te priznato u akademskim krugovima evropske filozofske javnosti.

U odnosu na SRBIJANSKOG filozofa Branislava Branu Petronijevića, crnogorski narodni mislilac Njegoš je bio nešto kao Miroljub Petrović ("ideš pod mač, bato!") onog vremena.

Nema u parlamentu još uvek ali postoji već sijaset "pokreta za..." koji su SRBIJANSKI. Na primer, Udruženje starosedelaca Kraljeva, čijeg su osnivača i predsednika Ivana Matovića zarobile Oskarove snage i još se nalazi u zarobljeništvu.
Ma nemoguće da nema u Skupštini. Suljo i Rasim nisu u Skupštini? Za muftijinog malog lažeš, sećam se da sam ga video... :lol:

Njegoš je bio crnogorski narodni mislilac koji nije imao formalno obrazovanje. Mi SRBIJANCI imamo jednog Branu Petronijevića rođenog u selu Sovljak kod Uba 1875. godine (umro u Beogradu 1954te) koji je studirao medicinu i filozofiju u Beču kao stipendista Kneževine Srbije, da bi potom doktorirao filozofiju u Lajpcigu i čije je delo Načela metafizike iz 1900-te priznato u akademskim krugovima evropske filozofske javnosti.

U odnosu na SRBIJANSKOG filozofa Branislava Branu Petronijevića, crnogorski narodni mislilac Njegoš je bio nešto kao Miroljub Petrović ("ideš pod mač, bato!") onog vremena.
Crnogorca i Srbijanca ujedinjuje to što su Srbi, a istovremeno biti Srbin je granica između njih i tebe. :D

cc99c7d76f1f63813503604cbc5bd231.jpg

17. jula 1986. Los Andjeles proglasio Danom sećanja na đenerala Mihailovića. Regan poručio da je Draža bio prvi borac protiv dve tiranije bliznakinje: nacizma i komunizma.
Greška je što prvom prilikom nije vraćen kralj, čime bi naše veze sa Amerikancima za period koji je dolazio bile mnogo prisnije, a time bi dijaspora u SAD dobila na značaju i postiglo bi se jedinstvo sa narodom u zemlji.
Ali on je bio komunista, ili ako ne toliko, onda je SDB bila komunistička. Ali, i SANU i udruženje pisaca su mu pomogli da svoj neokomunistički režim utvrdi.
Kralj Petar je imenovao Tita premijerom nakon Viškog sporazuma. Nije li tako bilo?

Матовић? Па уз то Иван и староседеоц?
Тај може бити само дошљак из Далмације, само тамо се скраћују имена у надимке који се затим називају хрватским именима.
Мато, Нико, Стипе, Јуре, Анте, Крешо, Дује.

Матовић? Па уз то Иван и староседеоц?
Тај може бити само дошљак из Далмације, само тамо се скраћују имена у надимке који се затим називају хрватским именима.
Мато, Нико, Стипе, Јуре, Анте, Крешо, Дује.
Najverovatnije ga je Zbiljaš izmislio. Niko osim Zbiljaša nije čuo za tog Matovića i njegov slučaj. :D

Crnogorca i Srbijanca ujedinjuje to što su Srbi,
Crnogorci nisu Srbi jer se u osnovi srpstva nalazi predanje o Kosovskom boju odnosno Kosovski mit, a crnogorski velikaši nisu učestvovali u bici na Kosovu Polju 15. juna 1389. godine. Crnogorci nisu ni bili upoznati sa Kosovskim ciklusom narodnih epskih pesama sve dok Njegoša s tim nije upoznao Simo Sarajlija, a ovaj se naložio i odma Crnogorci najveći vitezovi kneza Lazara retroaktivno postadoše.

Naravno, Crnogorci su zarad svojih interesa priznali Republiku Kosovo i pred vratima su Evropske unije. A nas SRBIJANCE njihovi pjesnici sa Terazija i daje lože da "ne popuštamo."

Crnogorci nisu Srbi jer se u osnovi srpstva nalazi predanje o Kosovskom boju odnosno Kosovski mit, a crnogorski velikaši nisu učestvovali u bici na Kosovu Polju 15. juna 1389. godine. Crnogorci nisu ni bili upoznati sa Kosovskim ciklusom narodnih epskih pesama sve dok Njegoša s tim nije upoznao Simo Sarajlija, a ovaj se naložio i odma Crnogorci najveći vitezovi kneza Lazara retroaktivno postadoše.
Po tebi Crnogorci nisu Srbi, zato što se muslimanima sviđa da umanjuju Srbe, da ih dele i sl.

Back