DJ 5ak
Domaćin
- Poruka
- 4.138
Mislim da je jedina zdrava nacionalna integracija Srba oko kraljevske dinastije i Kraljevskog doma. I tu nema opasnosti o "gibaničarenja" i turbo folka, jer je to jedna veoma kulturna porodica.
Odlaske u Rusiju je besmileno isticati kao dokaz bratstva i ljubavi. Ne da tamo nikad nisam bio, nego nisam bio ni u Svilajncu ni u Knjaževcu, ni u Mrkonjić Gradu, ali svakako imam svest o povezanosti sa tim mestima i ljudima iz tih mesta.
Ne tek to bi stvorilo podele u društvu (ja mislim i veće nego Vučić) jer prosto sam taj metod nasleđivanja vlasti na osnovu krvne loze je već pogrešan i istorijski i društveno prevaziđen i prosto velika većina ljudi ovde nisu monarhisti, takođe tu opet neki bi fazon bili za neku drugu dinastiju,neki bi izmislili neku treću, itd.
Tako da to definitivno ne, a što se tiče Rusije, pa mislim činjenica je da imamo neraskidive istorijske i duhovne veze sa njima i da kroz istoriju bližeg saveznika nismo imali, ali to je opet samo istorija i geopolitika i to ne znači ljudima mnogo u svakodnevnom životu nit sad nešto posebno zbližava ljude što vidimo i na primeru ogromnog broja Rusa koji su došle ovde u prethodnih par godina, uostalom ipak drugačiji od njih ili oni od nas po pitanju mentaliteta, senzibiliteta, načina komunikacije, itd (a da ne govorim što je danas i Rusija isto jedno dosta nesrećno i tragično društvo (i pritom vrlo surovo i okrutno), možda tragičnije i od našeg i mislim ukoliko želimo da izgradimo neku pozitivnu i zdravu atmosferu i zdravo društvo svakako nisu ni oni sad neko na koga bi trebalo da se ugledamo, sad svaka njima čast što su ne znam potukli Napoleona i Hitlera, što su poslali prvi Gagarina u svemir, što su sredinom prošlog veka pomogli brojnim narodima i zemljama širom sveta da se oslobode lanaca zapadnog kolonijalizma, što ne znam zauzimaju blizu 1/5 kopnene mase na Zemlji, što su najjača vojna i nuklearna sila i što mogu da se suprostave Americi i NATO-u, itd , to sve stoji i sve je to super ali kao što rekoh to ne znači mnogo ljudima u svakodnevnom životu niti danas to nešto posebno zbližava ljude na pre svega nekom ličnom nivou.