Svetinje: srpsko jedinstvo, četništvo i bratstvo sa Rusima - na meti neprijatelja!

Mislim da je jedina zdrava nacionalna integracija Srba oko kraljevske dinastije i Kraljevskog doma. I tu nema opasnosti o "gibaničarenja" i turbo folka, jer je to jedna veoma kulturna porodica.
Odlaske u Rusiju je besmileno isticati kao dokaz bratstva i ljubavi. Ne da tamo nikad nisam bio, nego nisam bio ni u Svilajncu ni u Knjaževcu, ni u Mrkonjić Gradu, ali svakako imam svest o povezanosti sa tim mestima i ljudima iz tih mesta.

Ne tek to bi stvorilo podele u društvu (ja mislim i veće nego Vučić) jer prosto sam taj metod nasleđivanja vlasti na osnovu krvne loze je već pogrešan i istorijski i društveno prevaziđen i prosto velika većina ljudi ovde nisu monarhisti, takođe tu opet neki bi fazon bili za neku drugu dinastiju,neki bi izmislili neku treću, itd.
Tako da to definitivno ne, a što se tiče Rusije, pa mislim činjenica je da imamo neraskidive istorijske i duhovne veze sa njima i da kroz istoriju bližeg saveznika nismo imali, ali to je opet samo istorija i geopolitika i to ne znači ljudima mnogo u svakodnevnom životu nit sad nešto posebno zbližava ljude što vidimo i na primeru ogromnog broja Rusa koji su došle ovde u prethodnih par godina, uostalom ipak drugačiji od njih ili oni od nas po pitanju mentaliteta, senzibiliteta, načina komunikacije, itd (a da ne govorim što je danas i Rusija isto jedno dosta nesrećno i tragično društvo (i pritom vrlo surovo i okrutno), možda tragičnije i od našeg i mislim ukoliko želimo da izgradimo neku pozitivnu i zdravu atmosferu i zdravo društvo svakako nisu ni oni sad neko na koga bi trebalo da se ugledamo, sad svaka njima čast što su ne znam potukli Napoleona i Hitlera, što su poslali prvi Gagarina u svemir, što su sredinom prošlog veka pomogli brojnim narodima i zemljama širom sveta da se oslobode lanaca zapadnog kolonijalizma, što ne znam zauzimaju blizu 1/5 kopnene mase na Zemlji, što su najjača vojna i nuklearna sila i što mogu da se suprostave Americi i NATO-u, itd , to sve stoji i sve je to super ali kao što rekoh to ne znači mnogo ljudima u svakodnevnom životu niti danas to nešto posebno zbližava ljude na pre svega nekom ličnom nivou.

nisam bio ni u Svilajncu ni u Knjaževcu,
Trebaš da posetiš jer oba mesta su naše lepe SRBIJANSKE varoši.

376458_svilajnacrekonstruisana-kriva-carsija-foto-so-svilajnac-4_orig[1].jpg

Svilajnac

canvas[1].png

Knjaževac

Четништво и братство са Русима су добитна комбинација.

Поготово са данашњег руског становишта.

Da sa ruskog pogotovo, sad ne bi nekima da rušim sneška ali u stvarnosti Ruse u principu zabole za nas, mislim premali smo mi naspram njih da bi se oni bavili nama, takođe istina je da zapravo Rusi danas vrlo malo znaju o Srbiji i Balkanu generalno i skoro im je jednaka nepoznanica kao i recimo za Amere, prosto se ne bave nama barem ne ni 2% kao mi njima.

Inače znam preko neta jednu Beloruskinju (a oni su inače baš hard core i možda veći Rusi i od samih Rusa), ona je inače starija od mene, ima 40 i kusur godina, pritom fakultetski je obrazovana, govori tečno par stranih jezika, dosta je i putovala, živela je i preko jedno vreme (između ostalog i u Rusiji jedan kraći period) i recimo ja njoj kad pričam o Srbiji, o Balkanu, o nekim našim lokalnim stvarima, ona pojma nema, recimo nema pojma koja je razlika između Srbije i Slovenije niti između Srbije i Hrvatske (osim što je načula da su kao nešto ratovali i da se baš nešto i ne gotive previše), takođe pitao sam je jel je videla ovo šta se dešava ovde i ove silne proteste kod nas, kaže isto da je slabo u toku, ono možda nešto malo ako bude na nekom kanalu tamo na kratko ali to je tamo neka trećerazredna vest, kao recimo neka vest iz Konga ili Vijetnama, doduše eto kroz priču kad sam joj ja to malo sve kao prezentovao nešto ona mi je rekla da bi možda nekom prilikom volela da dođe, da vidi i taj deo sveta, ali generalno da su Srbija i Balkan za nju totalna egzotika i totalna nepoznanica, sad ne zato što je ona neobrazovana, nesvesna, ovakva ili onakva ili šta ti ja znam već prosto se ne bave nama.

Tako da neki prosečan Rus ono teško da bi znao i da nađe Srbiju na geografskoj karti a ne da zna ko su četnici i da se loži na četnike, mislim fascinantno je to koliko neki ljudi ovde žive ono totalno u nekom svom svetu koji su iskonstruisali u svojoj glavi i koliko su skroz operisani od bilo kakvoj osećaja za realnost.

Čekaj malo jesi prespavao 90 te ili si rodjen 2000 i neke?
Eto sta lose obrazovanje cini ni deca vise ne poznaju svoju istoriju...
Zadnjih 25 godina nema ratova, proterivanja Srba i spaljivanja srpskih kuća.
Recept za saradnju sa NATO i Zapadom itekako postoji.
Vi koji verujete u suprotno ste ostrašćeni i nerealni.

Srpska ekonomija sada jača i više neće biti da Srbi rade za 50 maraka. Mom ćalu 93-će je jedno vreme plata bila 3 nemačke marke.

Sa zadovoljstvom smo skinuli Miloševića. Samo mi žao što ga nisu obesili 6.oktobra.

Да ли ти то предлажеш да покушамо да остваримо братство са ОВК,, неутралном Кном, коју заболе, или са усташком емиграцијом из Сиднеја? Друго и не постоји.
Ajde molim te ne patetiši. Probaj da budeš malo realniji. Zadnjih 25 godina je pokazan ispravan recept kakvu spoljnu politiku Srbija treba da vodi.
Nezameranje sa Zapadom i kompromis. Jačanje ekonomije, međunarodna trgovina sa SAD i EU.

Ovih dana na forumu kulminira. :D

Najčešće, svako ko želi da naruši jednu, želi i druge dve svetinje da naruši takođe. Retki su izuzeci.

Na televizijama ne pokušavaju, jer po imenima i biografijama odmah bismo znali ko su i šta su.
Ali forumi su idealna platforma, jer mogu da se lažno predstavljaju kao Srbi, nema načina da se proveri jesu li.

Problem (za njih) je što u forumi ograničenog dometa. No, teško da su nekog Srbina preobratili da bude protiv svetinja, navednih u naslovu:
1. Srpsko jedinstvo,
2. Četništvo - Ravna Gora,
3. Bratstvo sa Rusima.

Pitanje za sve, prvenstveno za braću četnike: šta mislite, kako im ide? :lol:
Treba da se zapitas kako ide cetniciama ,koji su njihovi rezulatati za Srbe :D ,otkad cetnici vode kolo ode Kosovo ,nema Srba u Hrvatskoj a Bosnu ste hladno mogli da uzmete da se niste na cetnistvo furali.Samo naprijed uz blagoslov SPC cetnici,ne moze na niko nista,sveti narod itd :super:

Zadnjih 25 godina nema ratova, proterivanja Srba i spaljivanja srpskih kuća.
Recept za saradnju sa NATO i Zapadom itekako postoji.
Vi koji verujete u suprotno ste ostrašćeni i nerealni.

Srpska ekonomija sada jača i više neće biti da Srbi rade za 50 maraka. Mom ćalu 93-će je jedno vreme plata bila 3 nemačke marke.

Sa zadovoljstvom smo skinuli Miloševića. Samo mi žao što ga nisu obesili 6.oktobra.

Pa bila mu je plata 3 marke zahvaljujući tom istom Zapadu i NATO-u.

A tek to da srpska ekonomija "jača" je totalni nonsens, mislim da usled devalvacije i inflacije porasle su plate ali su višestruko skočile i cene svega, uostalom kako ekonomija može da jača kad ništa ne proizvodimo i nemamo maltene ni jednu jedinu našu fabriku i celu zemlju i sve resurse smo poklonili strancima (ili su nam oni oteli nebitno), mislim to je sad isto kao kada bi ja prodao stan u kome živim sa mojima i koji realno danas vredi barem 200 hiljada evra prodao za 20,30 hiljada nekom ili mi neko došao, uzeo mi stan i dao mi neku crkavicu od 20,30 hiljada pa ja posle da tvrdim kako sam finansijski i ekonomski ojačao, kako mi je bolje jer eto sad imam u džepu 20,30 soma a pre sam bio švorc i nisam imao ništa ili sam radio za neku siću , e to je taj nivo ekonomskog "rasta".

Ovih dana na forumu kulminira. :D

Najčešće, svako ko želi da naruši jednu, želi i druge dve svetinje da naruši takođe. Retki su izuzeci.

Na televizijama ne pokušavaju, jer po imenima i biografijama odmah bismo znali ko su i šta su.
Ali forumi su idealna platforma, jer mogu da se lažno predstavljaju kao Srbi, nema načina da se proveri jesu li.

Problem (za njih) je što u forumi ograničenog dometa. No, teško da su nekog Srbina preobratili da bude protiv svetinja, navednih u naslovu:
1. Srpsko jedinstvo,
2. Četništvo - Ravna Gora,
3. Bratstvo sa Rusima.

Pitanje za sve, prvenstveno za braću četnike: šta mislite, kako im ide? :lol:
ovo prvo ok ali ova druga dva sranje nevidjeno

U Srbiji 1944. godine, četnički teror se manifestovao kroz brojne zločine, uključujući masakre, ubistva i pljačke. Ovi zločini su bili usmereni protiv partizana i civila osumnjičenih za saradnju sa njima.

Značajniji primeri četničkog terora 1944. godine:
  • Masakr u Drugovcu:
    Dana 29. aprila 1944. godine, pripadnici JVuO (Jugoslavenske vojske u otadžbini) ubili su 76 meštana sela Drugovac kod Smedereva, nakon borbe sa partizanima.

• Masakr u Pomoravlju:
    U noći 1/2. februara 1944. godine, četnici su u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu ubili 46 osoba, uglavnom intelektualaca, proglašenih za komuniste, što je bio deo šire kampanje terora u tom periodu.

• Ubistvo 16 stanovnika sela Prekornica kod Rijeke Crnojevića.

• Ubistvo 9 lica u okolini Raške, uključujući i žene.

• Pokolj nad ranjenicima partizanske bolnice na Jastrepcu, gde je zaklano 15 ranjenika.

• Ubistvo Vojmira Toromana u Pranjanima.

• Zaklani Milovan Negovanović i Miroslav Jelić u Vodicama na Zlatiboru.

• Ubistvo tri žene na obali Drine kod Badovinaca.
  • Ostali zločini:
    U celoj Srbiji, četnici su činili brojne druge zločine, uključujući paljenje kuća, pljačke i teror nad lokalnim stanovništvom.

Ovi događaji su deo šireg konteksta četničkog terora i nasilja nad civilima tokom Drugog svetskog rata u Srbiji.
@Mystic+ @De Sisti @Lagerta, да ли се слажете са овим тврдњама да су четници били велико зло које је задесило Србију и да је једино рјешење била катарза оличена у Титу и комунистима?😎

@Mystic+ @De Sisti @Lagerta, да ли се слажете са овим тврдњама да су четници били велико зло које је задесило Србију и да је једино рјешење била катарза оличена у Титу и комунистима?😎
Eh,to nije napiso prečan.Takvi se postovi zaobilaze.

Pa bila mu je plata 3 marke zahvaljujući tom istom Zapadu i NATO-u.

A tek to da srpska ekonomija "jača" je totalni nonsens, mislim da usled devalvacije i inflacije porasle su plate ali su višestruko skočile i cene svega, uostalom kako ekonomija može da jača kad ništa ne proizvodimo i nemamo maltene ni jednu jedinu našu fabriku i celu zemlju i sve resurse smo poklonili strancima (ili su nam oni oteli nebitno), mislim to je sad isto kao kada bi ja prodao stan u kome živim sa mojima i koji realno danas vredi barem 200 hiljada evra prodao za 20,30 hiljada nekom ili mi neko došao, uzeo mi stan i dao mi neku crkavicu od 20,30 hiljada pa ja posle da tvrdim kako sam finansijski i ekonomski ojačao, kako mi je bolje jer eto sad imam u džepu 20,30 soma a pre sam bio švorc i nisam imao ništa ili sam radio za neku siću , e to je taj nivo ekonomskog "rasta".
Nemaš pojma. Ništa nije tako. Milošević je napravio onu inflaciju da bi pokupio deviznu štednju pošto Gazda Jezda i Dafina nisu dovoljno pokrali kao i "Fond za preporod".

Sada imamo sasvim pristojne plate. Nisu ni retki ljudi koji imaju 3-4 hiljade evra pa i više.

Ajde molim te ne patetiši. Probaj da budeš malo realniji. Zadnjih 25 godina je pokazan ispravan recept kakvu spoljnu politiku Srbija treba da vodi.
Nezameranje sa Zapadom i kompromis. Jačanje ekonomije, međunarodna trgovina sa SAD i EU.
Незамерање је једно, али приступање сасвим друго. МИ једноставно нисамо део запада. Не припадамо ту. Ми припадамо источно православној култури. А у европи, постоје две културе, Ова наша и западна. Запад није Рубенс, Гоја и Томас Ман. Запад је је и Јасеновац. И то пре свега Јасонвац, Јадовно, Јастребарско, Јаме, ГЛинска Црква, Подриње и Мачва 1914. године. То је запад, као и Бомбардовање колона српских избеглица, Жута кућа, спаљивање православних цркава.

Nemaš pojma. Ništa nije tako. Milošević je napravio onu inflaciju da bi pokupio deviznu štednju pošto Gazda Jezda i Dafina nisu dovoljno pokrali kao i "Fond za preporod".

Sada imamo sasvim pristojne plate. Nisu ni retki ljudi koji imaju 3-4 hiljade evra pa i više.
Милошевић је издражавао државу у време ригорозних санкција. Како би куповао лекове, и опрему.

Четништво и братство са Русима су добитна комбинација.

Поготово са данашњег руског становишта.
четништво је кад не зна ни пушком опалити а камоли основе борбеног кретања и сл. 🤬

братство са русима не постоји у истом смислу ко и то четништво

пар кућа низ улицу од мене је живио прави четник који је прошао Маћедонију, оба балканска и први свјетски рат као четник
касније је постао југословен кад се напијо отрова са извора југоројализма 🤬

Четници нису били за Русе.

Руси су:
1) Унели заваду између Срба и Бугара тиме што су Бугарима усадили мегаломанске идеје
2) Сјебали Први српски устанак и тиме обогаљили ослобођење од Турака
3) Аустрији продали БиХ и Новопазарски Санџак у замену за то да се Велика Бугарска шири на српске територије (мењали српске земље за српске земље)
4) Подстакли масакр Обреновића и долазак на власти пашићевих радикалских бандита и Аписове официрске мафије која нас је увела у Први светски рат и националну катаклизму
1) Зар нису они практично створили модерни бугарски идентитет?
2) Како тачно? Знам да су доста слали војне помоћи. Мислим Први устанак је био користан целој Европи да полако избацује Турке из Европе.
3) Ово БиХ (пан интендед) разумео заправо. Наша сујета и тврдоглавост нас је заслепила да видимо Русе у лошем светлу у оваквим стварима, били смо шкрти са својим жељама и зато је гомила народа српског страдала безвезе.
4) Како кад је Александар гледао да буде ближи Русима. Петар је био француски човек пре свега, чак се борио у Француско-Пруском рату на страни Француза. Мада да, више бих волео да смо сарађивали са Аустријом, сва њена непријатељства према њема јесу због сарадње са Русијом која је скроз непрактична за нас.

Trebaš da posetiš jer oba mesta su naše lepe SRBIJANSKE varoši.

Pogledajte prilog 1767640
Svilajnac

Pogledajte prilog 1767643
Knjaževac

Zbiki, vi poturad, mislite da ako naučite ekvicu da ste savladali srpski! Nee, mora i gramatika! :lol:

Ne kaže se "Trabaš da posetiš", nego "Treba da posetiš" ili "Trebalo bi da posetiš"!

A tvoju ljubav prema Knjaževcu, Svilajncu i celoj Srbiji, prokomentarisaću citiranjem vanremenskih stihova našeg velikog Njegoša slavnog:

"Trgovac ti laže sa smijehom, žena laže suze prosipljući, a niko krupno ka Turčin ne laže." Petar Petrović Njegoš.

:hahaha: :hahaha: Ma važi, Sloba za sve kriv (inače bismo bili Švajcarska). :roll::roll:

A i ko to ovde ima platu 3,4 hiljade evra, možda neka sačica pojedinaca koja radi u IT industriji (i to samo neki od njih), mislim čak ni neki načelnici i direktori državnih institucija nemaju tolike plate, ono ni blizu, ti koje imaju ovde tolike plate su statistička greška.

Neka realna prosečna plata kod nas je nekih 65-70 hiljada što je katastrofa na ovu skupoću i na ove cene.

:hahaha: :hahaha: Ma važi, Sloba za sve kriv (inače bismo bili Švajcarska). :roll::roll:

A i ko to ovde ima platu 3,4 hiljade evra, možda neka sačica pojedinaca koja radi u IT industriji (i to samo neki od njih), mislim čak ni neki načelnici i direktori državnih institucija nemaju tolike plate, ono ni blizu, ti koje imaju ovde tolike plate su statistička greška.

Neka realna prosečna plata kod nas je nekih 65-70 hiljada što je katastrofa na ovu skupoću i na ove cene.
злоба је био неспособни трут

злоба је био неспособни трут

Pa sad neke stvari je svakako trebao malo bolje da izhendluje, ali ipak ne treba zanemariti da je imao i svezane ruke i baš jako mali manevarski prostor, pritom oslanjao se na pomoć Rusije sa onim pijanim Jeljcinom koja se tad i sama raspadala i koja tad ni sebi nije mogla da pomogne a ne nama, i dok su recimo Hrvati imali podršku Vatikana i celog zapadnog sveta, Bošnjaci imali podršku Turaka, Saudijaca, Katara, Emirata i gotovo celog sunitskog sveta mi smo bili sami i praktično sami protiv svih.
Pa čak eto i u takvim okolnostima za vreme Slobe uspeli smo da ne dozvolimo da se rat ne prelije i unutar Srbije, očuvana je gotovo kompletna infrastruktura, sve fabrike (koje su posle 5. Oktobra bud zašto rasprodate i poklonjene), institucije, uprkos sankcijama ipak je sve kako tako funkcionisalo (izuzev te hiperinflacije 1993.), očuvana je državna zajednica sa Crnom Gorom i Kosmet u sastavu Republike Srbije, eto stvorena je i Repubika Srpska (još jedna srpska država preko Drine što ono nije postojalo vekovima ako je i tad , što je bila crvena linija i za Bošnjake i za Hrvate i za Amerikance i NATO da Srbi ne smeju da imaju svoju državu sa zapadne obale Drine), izboksovana je i rezolucija 1244 po kojoj Kosmet ostaje u sastavu Srbije, itd.

Mislim to su sve neke činjenice i sad koliko je bio ne(sposoban) je isto diskutabilno i relativno i može se posmatrati i iz ovog i iz onog ugla i svakako da smo mogli da prođemo i znatno gore nego što smo prošli.

Pa sad neke stvari je svakako trebao malo bolje da izhendluje, ali ipak ne treba zanemariti da je imao i svezane ruke i baš jako mali manevarski prostor, pritom oslanjao se na pomoć Rusije sa onim pijanim Jeljcinom koja se tad i sama raspadala i koja tad ni sebi nije mogla da pomogne a ne nama, i dok su recimo Hrvati imali podršku Vatikana i celog zapadnog sveta, Bošnjaci imali podršku Turaka, Saudijaca, Katara, Emirata i gotovo celog sunitskog sveta mi smo bili sami i praktično sami protiv svih.
Pa čak eto i u takvim okolnostima za vreme Slobe uspeli smo da ne dozvolimo da se rat ne prelije i unutar Srbije, očuvana je gotovo kompletna infrastruktura, sve fabrike (koje su posle 5. Oktobra bud zašto rasprodate i poklonjene), institucije, uprkos sankcijama ipak je sve kako tako funkcionisalo (izuzev te hiperinflacije 1993.), očuvana je državna zajednica sa Crnom Gorom i Kosmet u sastavu Republike Srbije, eto stvorena je i Repubika Srpska (još jedna srpska država preko Drine što ono nije postojalo vekovima ako je i tad , što je bila crvena linija i za Bošnjake i za Hrvate i za Amerikance i NATO da Srbi ne smeju da imaju svoju državu sa zapadne obale Drine), izboksovana je i rezolucija 1244 po kojoj Kosmet ostaje u sastavu Srbije, itd.

Mislim to su sve neke činjenice i sad koliko je bio ne(sposoban) je isto diskutabilno i relativno i može se posmatrati i iz ovog i iz onog ugla i svakako da smo mogli da prođemo i znatno gore nego što smo prošli.
17. jula 1986. Los Andjeles proglasio Danom sećanja na đenerala Mihailovića. Regan poručio da je Draža bio prvi borac protiv dve tiranije bliznakinje: nacizma i komunizma.
Greška je što prvom prilikom nije vraćen kralj, čime bi naše veze sa Amerikancima za period koji je dolazio bile mnogo prisnije, a time bi dijaspora u SAD dobila na značaju i postiglo bi se jedinstvo sa narodom u zemlji.
Ali on je bio komunista, ili ako ne toliko, onda je SDB bila komunistička. Ali, i SANU i udruženje pisaca su mu pomogli da svoj neokomunistički režim utvrdi.

Back