Khal Drogo
Elita
- Poruka
- 17.898
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim da su tu Stefan i Vukan sačekali Savu. Hvosno bi valjda bila prva neka srpska teritorija na tom putu s Hilandara. Tako bi barem trebalo da je.Врло и интересантно зашто Сава доноси тело Светог Симеуна у Хфосно које је на Вукановој територији?
Šta je sad pa tebi!?Tko kaže da je sveti Sava stvarno postojao? Gdje mu je grob?
Метохија прва на путу?Mislim da su tu Stefan i Vukan sačekali Savu. Hvosno bi valjda bila prva neka srpska teritorija na tom putu s Hilandara. Tako bi barem trebalo da je.
Знамо где му је најстарији препис Законоправила власништво ХАЗУ па погледај и продискутуј њима.Tko kaže da je sveti Sava stvarno postojao? Gdje mu je grob?
Pa ok, pojasni ako misliš da nije.Метохија прва на путу?
Vukan nije Bodinov sin već Nemanjin, a on je imao Hvosno kao svoje, tako da je mogao da ostavi svom sinu, uz Toplicu, pošto je u pitanju najstariji sin.Поставља се питање откуд на Вукановој територији обзиром да сасвим дигурно није била од Бодина у власти краљева Дукље.
Ma zadirkuje, nemoguće da ne zna.Знамо где му је најстарији препис Законоправила власништво ХАЗУ па погледај и продискутуј њима.
Хфосно је било у саставу првобитне Дукље ако је Вукан краљ он влада тим територијама не носи се тело оца Симеона Мироточивог негде успут већ на плански бирано место где се састају у намери да расправе све могуће предходне недоумице.Pa ok, pojasni ako misliš da nije.
Vukan nije Bodinov sin već Nemanjin, a on je imao Hvosno kao svoje, tako da je mogao da ostavi svom sinu, uz Toplicu, pošto je u pitanju najstariji sin.
Evo šta kaže Prvovenčani o tom događaju.Хфосно је било у саставу првобитне Дукље ако је Вукан краљ он влада тим територијама не носи се тело оца Симеона Мироточивог негде успут већ на плански бирано место где се састају у намери да расправе све могуће предходне недоумице.
Симболика у повратку тела је присећање на завет Оца он није ту сахрањен тако да нема никакве логике да се тако крупан догађај десио на станици уз пут.
То као кад би се велику сабор у Расу десио негде Прњавору јер им је то било уз пут.
Прескочио си битне сзвари о Деси желиш да почнеш причу о Немањи и да завршиш са његовим оцем хипотетички али то није могуће управо сам на то указивао на оном клипу по Стефану Првовенчаном.
Немањаа пре?
Ма одкуд знам Белош Урош Лицинине није битно.
Почиње удеона власт у Рашкој небитно што влада Деса и што то нико не помиње и није ни важно за контролни из математике.
Мислим сви ови догађаји рефлектују ствари из прошлости и њихових идеолошких очева и узора.
Pogledaj i sam najbliži kopneni put.Хфосно је било у саставу првобитне Дукље ако је Вукан краљ он влада тим територијама не носи се тело оца Симеона Мироточивог негде успут већ на плански бирано место где се састају у намери да расправе све могуће предходне недоумице.
Симболика у повратку тела је присећање на завет Оца он није ту сахрањен тако да нема никакве логике да се тако крупан догађај десио на станици уз пут.
То као кад би се велику сабор у Расу десио негде Прњавору јер им је то било уз пут.
Прескочио си битне сзвари о Деси желиш да почнеш причу о Немањи и да завршиш са његовим оцем хипотетички али то није могуће управо сам на то указивао на оном клипу по Стефану Првовенчаном.
Немањаа пре?
Ма одкуд знам Белош Урош Лицинине није битно.
Почиње удеона власт у Рашкој небитно што влада Деса и што то нико не помиње и није ни важно за контролни из математике.
Мислим сви ови догађаји рефлектују ствари из прошлости и њихових идеолошких очева и узора.
Па описије догађај да су му дошли христољубиви људи и замолили за то све једно и историчари мисле да се прво састао са Вуканом. Мислиш да је случајно прошао кроз Рибницу?Vukan drži Duklju, Hvosno i Toplicu kao veliki knez. To je jedna linija između Srbije i Vizantije. Sveti Sava sa moštima Svetog Simeona mora negde da uđe u Srbiju na svom putu ka Rasu i Studenici. Preko Duklje s Hilandara nema smisla, kao ni preko Toplice. Najbliži put je da u Srbiju uđe preko Hvosna.
Stefan i Vukan kada su čuli da stiže s moštima njihovog oca pošli su mu u susret. Ne znam zašto ti je to toliko neobično!?
Ne znam dal je uopšte prošao kroz Ribnicu? Poenta je bila izmirenje braće, zaštita Nemanjinih moštiju, jer Carigrad je pao pod krstaše.Па описије догађај да су му дошли христољубиви људи и замолили за то све једно и историчари мисле да се прво састао са Вуканом. Мислиш да је случајно прошао кроз Рибницу?
Bre, ne mogu da se setim ovako iz glave šta je Nemanja vratio Vizantiji posle poraza na Moravi 1190.Равно и Ниш враћено?
Izgleda da su vizantijski posle 1190.Равно и Ниш враћено?
Тако би требало то и ја памтим о женидба Стефана Првовенчаног је било разграничење и помирење где су Ромеји вратили свој виа милитарис према Београду. Међутим сасвим могуће да је област двоструке контроле јер се код крсташког похода помуњу Срби из утврђења Равно који су имали битку са крсташима који нису под Немањином контролом.Izgleda da su vizantijski posle 1190.
Pogledajte prilog 1692468
Pa i razumljivo je. Moravska dolina je žila kucavica na Balkanu. Bez nje bi Vizantija mogla da se slika a i ne bi se više graničila s Ugarskom.
Битка на Морави је била битка између Србије и Византије, која се одиграла у јесен 1191. године, у области око Јужне Мораве. Војска византијског цара Исака II Анђела поразила је снаге великог жупана Стефана Немање и повратила Ниш, као и главни пут према тврђави Равно и градовима Браничеву и Београду. Недуго након битке дошло је до склапања српско-византијског мира. Немања је признао врховну византијску власт, а мир је потврђен браком између Немањиног средњег сина Стефана Првовенчаног и византијске принцезе Евдокије.Izgleda da su vizantijski posle 1190.
Pogledajte prilog 1692468
Pa i razumljivo je. Moravska dolina je žila kucavica na Balkanu. Bez nje bi Vizantija mogla da se slika a i ne bi se više graničila s Ugarskom.
Hm, mislim da posle proterivanja Evdokije dogovori s Vizantijom za Stefana više ne važe. Tako barem meni deluje.Питање кад је протерао Евдокију да ли се тога држао.
Сад колико је могао да се прошири у односу на Бугарску.Hm, mislim da posle proterivanja Evdokije dogovori s Vizantijom za Stefana više ne važe. Tako barem meni deluje.
Pa u tom trenutku nije mogao jer izbija građanski rat između njega i Vukana. Nije imao vremena za širenje teritorije.Сад колико је могао да се прошири у односу на Бугарску.