- Poruka
- 28.618
Па да од деведесетих се почело то цитирати без икакве провере.Небитно је толико где је чланак објављен, могао је и у неком научном магазину или Политикином Забавнику где такође објављује неке чланке, битно је шта садржи.Зато и кажем да не треба мешати верска убеђења са овим.Онда је то Радивој Радић лажно преставио јер је овако написао.
"О чему је, заправо, реч? Деведесетих година XXвека у више прилика се чак и на научним скуповима могло чути како људи са највишим квалификацијама цитирају одломак писма које је Сава Немањић упутио епископу Иринеју, а у којем је најмлађи Немањин син наводно тврдио да је „Исток мислио да смо ми Запад, а Запад да смо Исток... А ми смо Срби судбином предодређени да будемо Исток на Западу и Запад на Истоку, и да признајемо изнад себе само небески Јерусалим, а на земљи никога“. Да не наводимо колико је овај цитат, набијен националним поносом и надменом самоувереношћу, био навођен и злоупотребљаван у служби дневне политике."
Ја бих рекао да је његово излагање у служби политике такође јер је чланак из ПОЛИТИКЕ.
Међутим ствар би била толико небитна у животу да нема политичку позадину.
Та крилатица је у складу са црквеном и световном политиком Светог Саве и Немањића.
Исто као што посланица Јеврејима и још неке ствари су приписане апостолу Павлу иако није он писао неко је писао из његовог окружења коме је теологија апостола Павла добро позната
Више користи од духовних поука које можеш научити од Светог Ссве а и политичких него ли од оваквих јефтиних вао јбте чланака у политици.
И тај ће у рапторницу сигуран сам .
Радић је већ у пензији.