SDG (Soli Deo Gloria)
Veoma poznat
- Poruka
- 10.049
Ko od stvorenja nema pozajmljen život?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislite SADA niste svesni da ste POSTOJALI PRE RAĐANJA?
Ako ste POSTOJALI pre rađanja, onda ste tada MORALI DA BUDETE SVESNI (da li se slažete)?
Ako niste bili svesni ni pre rađanja...
šta ste onda bili?
Svest je spoznaja,saznanje ,recimo ti se ne secas sigurno trenutka kad si izasao iz majke,znaci tada nisi bio svestan a postojao si defakto...svesnost ne znaci postojanje.
Zivot je dar od Boga.
Diskutabilno je šta znači to "sum".
Moje mišljenje je da to "sum" se odnosi na individualni čovečiji karakter, ali ne i na čovečiju suštinu.
Znači Bog ima život, i On je odlučio da nama DARUJE život?
Tako je,On je zivot sam po sebi,izvor,osovina,centar oko koga se svi vrtimo i od koga svi polazimo i kome se svi vracamo.
Ko je izgovorio ove reči (ko jedini može da izgovori ove reči):
"Ja sam Onaj što jeste"
Exo 3:13 A Mojsije reče Bogu: Evo, kad otidem k sinovima Izrailjevim, pa im kažem: Bog otaca vaših posla me k vama, ako mi kažu: Kako Mu je ime? Šta ću im kazati?
Exo 3:14 A Gospod reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste. I reče: Tako ćeš kazati sinovima Izrailjevim: Koji jeste, On me posla k vama.
Exo 3:15 I opet reče Bog Mojsiju: Ovako kaži sinovima Izrailjevim: Gospod Bog otaca vaših, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev, posla me k vama; to je ime moje doveka, i to je spomen moj od kolena na koleno.
Da li ćemo se svi vratiti Njemu?
Da li ćemo se svi vratiti Njemu?
Rev 22:11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.
Rev 22:12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
...
Po delima = večno?
ILI
Po delima = PRAVEDNO (onoliko treba da bude kažnjen koliko je čovek zaslužio)!
Šta je po Vama ispravno od ova dva?
nastavak...
Rev 22:13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.
Znači, neko je recimo samo učinio laž (nije krao, nije kršio ostale zapovesti), i pomalo psovao, malo bludio...
ipak, nije prihvatio Spasitelja (imao je prilike da se upozna, živi u 21. veku u Evropi) i to ga isključuje iz večnog života...
da li će takav grešnik da se muči VEČNO?
Ili će primiti PRAVEDNO "po delima" kaznu (koliko je zaslužio)?
"Idite od Mene, prokleti, u oganj večni koji je pripremljen đavolu i anđelima njegovim, ... , i ovi će otići u muku večnu" (Mt. 25.41,46)Rev 22:11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.
Rev 22:12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
...
Po delima = večno?
ILI
Po delima = PRAVEDNO (onoliko treba da bude kažnjen koliko je čovek zaslužio)!
Šta je po Vama ispravno od ova dva?
nastavak...
Rev 22:13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.
Znači, neko je recimo samo učinio laž (nije krao, nije kršio ostale zapovesti), i pomalo psovao, malo bludio...
ipak, nije prihvatio Spasitelja (imao je prilike da se upozna, živi u 21. veku u Evropi) i to ga isključuje iz večnog života...
da li će takav grešnik da se muči VEČNO?
Ili će primiti PRAVEDNO "po delima" kaznu (koliko je zaslužio)?
Vecan,a moze da se prevede isto bicu ono sto zelim da budem,apsolutno slobodna volja,apsolut u svakom pogledu.
Duša je duh Božji koji je udahnut čoveku, zar ne? On mora postojati od kada i Bog.Da li je duša postojala oduvek?
Shvatate da JEDINO biblijski Bog ima takve atribute?
Ne postoji drugo biće u svemiru koje ima takve osobine...
Mogli bi da malo analiziramo koja je to osobina koja ga izdvaja od svih drugih stvorenih bića... ne samo što smo mi stvorena bića, već nemamo mogućnost da budemo prisutni u vremenu, niti svuda prisutni, niti smo bezvremenska bića... sva stvorenja su OGRANIČENA - prostorom, vremenom i materijom! "Onaj koji jeste" to nije!
Znate da je ovde u pitanju glagol "biti"?
A da li znate da kada stavite Jevrejske reči, "bio", "sada" i "biće" jednu ispod druge i kada saberete sva slova dobijete JHVH?
Šta Vam to govori?
To nam govori da postoji samo JHVH u svemiru koji POSTOJI (očigledno izvan svih kategorija kojima smo mi stvorena bića ogrančeni).
Da li je materija postojala oduvek? Nije.
Da li je vreme postojalo oduvek?
Da li je prostor postojao oduvek?
Da li je duša postojala oduvek?
"Idite od Mene, prokleti, u oganj večni koji je pripremljen đavolu i anđelima njegovim, ... , i ovi će otići u muku večnu" (Mt. 25.41,46)
"... u oganj večni i pakao ognjeni " (Mt. 18.8-9)
2. Solunjanima 1,9. Koji će primiti muku, pogibao večnu od lica Gospodnjeg i od slave Njegove...
Možda bi mogli da uzmemo u obzir grčki ORIGINAL (naravno ne izopačen Westcott-Hort)...
i sve ostale stihove koji govore o kazni (uništenju)?
Rev 20:12 I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
Rev 20:13 I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.
Rev 20:14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.
Rev 20:15 I ko se ne nađe napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno.
Kako može pakao da bude bačen u jezero ognjeno?
Duša je duh Božji koji je udahnut čoveku, zar ne? On mora postojati od kada i Bog.