Sveta trojica?

Trojstvo, da li znači negaciju jednog boga i da li je hrišćanstvo sa trojstvom uopšte monoteizam?

• Da, trojstvo je negacija jednog boga i hrišćanstvo nije monoteizam.

glasova: 2 28,6%
  • Ne, trojstvo nije negacija jednog boga i hrišćanstvo jeste monoteizam.

glasova: 5 71,4%

• Ukupno glasova
    7
Ne, nije!

Postoji kazna, "po delima" svojima...

za sve one koji su odlučili svojom slobodnom voljom (Bog ih nije uslovio ničim) da odbace Isusa Hrista i dar Božji - večni život.

Odbaciti PLAN SPASENJA znači osuditi sebe na pravednu kaznu, "po delima" svojim!

Naravno,povrsno si razumeo ono sto sam ti rekao.Bog gleda na srce,nameru,tendenciju licnosti.Ono sto ti istinski jesi,gleda te u sustini tvoga bica i po tome ce suditi.Bar ja tako mislim.

AKO je duša večna, ONDA...

Pakao = večne muke

(užasna doktrina koja ima strašnu posledicu da je mnogima biblijski Bog ljubavi pogrešno predstavljen, kao osvetoljubiv i nemilosrdni sudija, samim tim milioni su odgurnuti su od večnog života... vernici u večitom strahu, a ogroman broj njih su odbacili sa gađenjem takvog Boga koji večno muči ljude)

Ko je odgovoran za ovakvu predstavu Boga ljubavi?

Mat 23:13 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli.

Šta kaže Hrist? Nisu li sveštenici odgovorni zato što zatvaraju carstvo nebesko od ljudi?

Mrtvi = komuniciranje sa "svetim ljudima" (palim anđelima)

Deu 18:9 Kad uđeš u zemlju koju ti Gospod Bog tvoj daje, ne uči se činiti gadna dela onih naroda.
Deu 18:10 Neka se ne nađe u tebe koji bi vodio sina svog ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, ni koji gata po zvezdama, ni koji gata po pticama, ni uročnik,
Deu 18:11 Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlim duhovima, ni opsenar ni koji pita mrtve.
Deu 18:12 Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini, i za takve gadove tera te narode Gospod Bog tvoj ispred tebe.

Da li postoji mogućnost da se pali anđeli predstave kao umrli? Ako postoji ova mogućnost, kako znate da se nisu lažno predstavili?

Isa 8:19 I ako vam kažu: Pitajte vrače i gatare, koji šapću i mrmljaju, recite: Ne treba li narod da pita Boga svog? Ili će pitati mrtve mesto živih?
Isa 8:20 Zakon i svedočanstvo tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore.

Nije li u svim vekovima bilo ovakve žalosne prakse? Kako znamo koji duh stoji iza tih svetih mrtvih ljudi, koji su se javljali?

2Co 11:13 Jer takvi lažni apostoli i prevarljivi poslenici pretvaraju se u apostole Hristove.
2Co 11:14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svetla.
2Co 11:15 Nije dakle ništa veliko ako se i sluge njegove pretvaraju kao sluge pravde, kojima će svršetak biti po delima njihovim.

Da li može da se čoveku (verniku) javi pali anđeo i da se predstavi kao umrli?

Poslednja izmena:
Pakao = večne muke

(užasna doktrina koja ima strašnu posledicu da je mnogima biblijski Bog ljubavi pogrešno predstavljen, kao osvetoljubiv i nemilosrdni sudija, samim tim milioni su odgurnuti su od večnog života)
Ne znam da li je užasna, ali tako piše:
"Idite od Mene, prokleti, u oganj večni koji je pripremljen đavolu i anđelima njegovim, ... , i ovi će otići u muku večnu" (Mt. 25.41,46)

Pakao = večne muke

(užasna doktrina koja ima strašnu posledicu da je mnogima biblijski Bog ljubavi pogrešno predstavljen, kao osvetoljubiv i nemilosrdni sudija, samim tim milioni su odgurnuti su od večnog života)

Mat 23:13 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli.

Mrtvi = komuniciranje sa "svetim ljudima" (palim anđelima)

Deu 18:9 Kad uđeš u zemlju koju ti Gospod Bog tvoj daje, ne uči se činiti gadna dela onih naroda.
Deu 18:10 Neka se ne nađe u tebe koji bi vodio sina svog ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, ni koji gata po zvezdama, ni koji gata po pticama, ni uročnik,
Deu 18:11 Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlim duhovima, ni opsenar ni koji pita mrtve.
Deu 18:12 Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini, i za takve gadove tera te narode Gospod Bog tvoj ispred tebe.

Da li postoji mogućnost da se pali anđeli predstave kao umrli? Ako postoji ova mogućnost, kako znate da se nisu lažno predstavili?

Isa 8:19 I ako vam kažu: Pitajte vrače i gatare, koji šapću i mrmljaju, recite: Ne treba li narod da pita Boga svog? Ili će pitati mrtve mesto živih?
Isa 8:20 Zakon i svedočanstvo tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore.

Nije li u svim vekovima bilo ovakve žalosne prakse? Kako znamo koji duh stoji iza tih svetih mrtvih ljudi, koji su se javljali?

2Co 11:13 Jer takvi lažni apostoli i prevarljivi poslenici pretvaraju se u apostole Hristove.
2Co 11:14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svetla.
2Co 11:15 Nije dakle ništa veliko ako se i sluge njegove pretvaraju kao sluge pravde, kojima će svršetak biti po delima njihovim.

Da li može da se čoveku (verniku) javi pali anđeo i da se predstavi kao umrli?

Moze ali na spomen Isusa Hrista se razoblicava.U kome je Duh Sveti taj pali andjeo pred njim je nemocan.

Ne znam da li je užasna, ali tako piše:
"Idite od Mene, prokleti, u oganj večni koji je pripremljen đavolu i anđelima njegovim, ... , i ovi će otići u muku večnu" (Mt. 25.41,46)

Pogledajte kako ta doktrina utiče na prevodioce:

Matthew 25:46

(BBE) And these will go away into eternal punishment; but the upright into eternal life.

(CEV) Then Jesus said, "Those people will be punished forever. But the ones who pleased God will have eternal life."

(Croatian IS) Ovi će ući u muku vječnu, a pravednici u život vječni.

(Croatian ST (KS)) "I otići će ovi u muku vječnu, a pravednici u život vječni."

(Croatian E2R) Tako će oni otići u vječnu patnju, a pravednici u vječni život."

(EMTV) "And these shall go away into eternal punishment, but the righteous into eternal life."

(ERV) "Then these evil people will go away to be punished forever. But the godly people will go and enjoy eternal life."

(ESV) And these will go away into eternal punishment, but the righteous into eternal life."

(GNB) These, then, will be sent off to eternal punishment, but the righteous will go to eternal life."

(GW) "These people will go away into eternal punishment, but those with God's approval will go into eternal life."

(ISV) These people will go away into eternal punishment, but the righteous will go into eternal life."

(KJV) And these shall go away into everlasting punishment: but the righteous into life eternal.

(KJV+) AndG2532 theseG3778 shall go awayG565 intoG1519 everlastingG166 punishment:G2851 butG1161 theG3588 righteousG1342 intoG1519 lifeG2222 eternal.G166

(LITV) And these shall go away into everlasting punishment, but the righteous into everlasting life.

(MKJV) And these shall go away into everlasting punishment, but the righteous into everlasting life.

(RV) And these shall go away into eternal punishment: but the righteous into eternal life.

(Serbian DK) I ovi će otići u muku večnu, a pravednici u život večni.

(Serbian LBc) И ови ће отићи у муку вечну, а праведници у живот вечни.

(Serbian SPc) И ови ће отићи у муку вјечну, а праведници у живот вјечни.

(Serbian DS) I otići će ovi u muku večnu, a pravednici u život večni.

(Serbian EC) I otići će ovi u večnu kaznu, a pravednici u život večni.

(Serbian SA) Tada će ovi otići da večno ispaštaju, a pravednici u večni život."

Ali da ne izgubimo iz vida i kontekst...

Mat 25:31 A kad dođe Sin čovečiji u slavi svojoj i svi sveti anđeli s Njime, onda će sesti na prestolu slave svoje.
Mat 25:32 I sabraće se pred Njim svi narodi, i razlučiće ih između sebe kao pastir što razlučuje ovce od jaraca.
Mat 25:33 I postaviće ovce s desne strane sebi, a jarce s leve.
Mat 25:34 Tada će reći car onima što Mu stoje s desne strane: hodite blagosloveni Oca mog; primite carstvo koje vam je pripravljeno od postanja sveta.
Mat 25:35 Jer ogladneh, i daste mi da jedem; ožedneh, i napojiste me; gost bejah, i primiste me;
Mat 25:36 Go bejah, i odenuste me; bolestan bejah, i obiđoste me; u tamnici bejah, i dođoste k meni.
Mat 25:37 Tada će Mu odgovoriti pravednici govoreći: Gospode! Kad Te videsmo gladna, i nahranismo? Ili žedna, i napojismo?
Mat 25:38 Kad li Te videsmo gosta, i primismo? Ili gola, i odenusmo?
Mat 25:39 Kad li Te videsmo bolesna ili u tamnici, i dođosmo k Tebi?
Mat 25:40 I odgovarajući car reći će im: Zaista vam kažem: kad učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste.
Mat 25:41 Tada će reći i onima što Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj večni pripravljen đavolu i anđelima njegovim.
Mat 25:42 Jer ogladneh, i ne dadoste mi da jedem; ožedneh, i ne napojiste me;
Mat 25:43 Gost bejah, i ne primiste me; go bejah, i ne odenuste me; bolestan i u tamnici bejah, i ne obiđoste me.
Mat 25:44 Tada će Mu odgovoriti i oni govoreći: Gospode! Kad Te videsmo gladna ili žedna, ili gosta ili gola, ili bolesna ili u tamnici, i ne poslužismo Te?
Mat 25:45 Tada će im odgovoriti govoreći: Zaista vam kažem: kad ne učiniste jednom od ove moje male braće, ni meni ne učiniste.
Mat 25:46 I ovi će otići u muku večnu, a pravednici u život večni.

... zapazimo da će kaznu da prime vernici (u ovoj glavi se govori o 10 devojaka - o vernim ljudima) zbog NE ČINJENJA dobrih dela?

Pakao = večne muke

(užasna doktrina koja ima strašnu posledicu da je mnogima biblijski Bog ljubavi pogrešno predstavljen, kao osvetoljubiv i nemilosrdni sudija, samim tim milioni su odgurnuti su od večnog života... vernici u večitom strahu, a ogroman broj njih su odbacili sa gađenjem takvog Boga koji večno muči ljude)

ko kaze da je bog ljubav, bog je pravda, a ti sto se tesis svojom naukom, nece ti to prodje.
ako se ne pokajes i ne pricescujes nema raja, samo krckanje.

Hajed'mo iz pocetka, pitanje glasi:
Moze li neko da mi krajnje pojednostavi sta zapravo znaci termin "sveti duh" i koga on predstavlja? Znam sta je Bog i "sin Boziji" ali sam zbunjen po pitanju svetog duha.
cini mi se, ispravite me ako gresim, da niko nije dao zadovoljavajuci odgovor. Stveta Trojica, Sveto Trojstvo, je tvorevina Prvog nikejskog sabora iz 325. godine odrzanom pod pokroviteljstvom paganskog imperatora mocne Rimske Imperije. Formulacija data u Nikejskom kredu je neshvatljiva cak i visokoucenom laiku, a nekmoli obicnom nepismenom ili polupsimenom coveku. Sta vise, "sveti oci" su sugerirali da se niko, osim onih najobrazovanijih duhovnika, ne upusta u tumacenje te doktrine. Sasvi je izvesno da je ono, doktrina "svetog trojstva" nehriscanski nauk koji se pojavljivao u religijama Misira i starkog Vavilona, a prihvacen kao "hricanski nauk koji drzi da je bog jedno bice koje postoji kao jedinstvo tri osobe. Ovo ucenje je Dogma i nema temelja u Svetom pismu.

Back