Sveta trojica?

Trojstvo, da li znači negaciju jednog boga i da li je hrišćanstvo sa trojstvom uopšte monoteizam?

• Da, trojstvo je negacija jednog boga i hrišćanstvo nije monoteizam.

glasova: 2 28,6%
  • Ne, trojstvo nije negacija jednog boga i hrišćanstvo jeste monoteizam.

glasova: 5 71,4%

• Ukupno glasova
    7
Ako si vernik zasto rec Bog pises mali slovom ? Da li znas razliku kada se pise malim i velikim slovom ?
Kazi u svojoj parohiji svome svesteniku da si Sin Boziji, dobices zabranu da dolazis u crkvu godinu dana.
Po tvom pisanju vidi se da nisi vernik SPC.

zasto ti pises satana velikim slovom.
a gle sad kada su jevandjela pisana uopste nije bilo razmaka niti velikih/malih slova na grckom, da li znas nesto uopste o tome?
ako ti nisi bozije dete cije si, sotonino?

Postoji Biblija, a tamo ne postoji slavljenje ikona,krsna slava,badnjak...za koje je neutral rekao da su srpski obicaji.

Ikone su poštovali još Jevreji u Starom zavetu po Božjem nalogu:

„Držite subote moje, i svetinju moju poštujte. Ja sam Gospod. “ (3 Mojs. 19:30)

U toj svetinji (prvo šatoru sastanka i kovčegu zaveta a zatim hramu) bile su ikone:

„A šator ćeš načiniti od deset zavesa od tankog platna uzvedenog i od porfire i od skerleta i od crvca; i po njima da budu vezeni heruvimi “ (2 Mojs. 26:1)
„A sve zidove domu unaokolo iskiti rezanim heruvimima i palmama i razvijenim cvetovima iznutra i spolja “ (1 Car. 6:29)

Badnjaci i krsne slave su dio crkvenog predanja, već rekoh. Inače, slave potiču još iz drugog veka među hrišćanima, kada Srbi još nisu primili hrišćanstvo niti bili na Balkanu.

Poslednja izmena:
zasto ti pises satana velikim slovom.
a gle sad kada su jevandjela pisana uopste nije bilo razmaka niti velikih/malih slova na grckom, da li znas nesto uopste o tome?
ako ti nisi bozije dete cije si, sotonino?
Gde sam ja napisala pomenutu rec velikim slovima ?
Da li znas razliku kada danas u 21. veku napise rec Bog malim tj velikim slovom ?
Reci svom sveteniku da si Sin Boziji , da vidis kako ces proci, ako ides u crkvu

u svim ovim postovima ti je objasnjeno pravoslavlje ukratko, dovoljno je da ulozis malo truda i da shvatis neke stvari, a ne slepo da se drzis sektaskog ucenja i negativne propagande.
Apsolutno nema negativne propagande. Ista ovakva pitanja sam pitala svetenike SPC,dok sam zivela u Jugoslaviji, i niko od njih se nije ljutio i vredjao zbog takvih pitanja, bas su se trudili i to opsirno da odgovore.
Ovde sam otvorila temu o ikanoma i njiovoj vezi sa Biblijom, skocili svi, a svestenik dao objasnjenje i uopste ne pada u vatru,kao pojedinci ovde.

Apsolutno nema negativne propagande. Ista ovakva pitanja sam pitala svetenike SPC,dok sam zivela u Jugoslaviji, i niko od njih se nije ljutio i vredjao zbog takvih pitanja, bas su se trudili i to opsirno da odgovore.
Ovde sam otvorila temu o ikanoma i njiovoj vezi sa Biblijom, skocili svi, a svestenik dao objasnjenje i uopste ne pada u vatru,kao pojedinci ovde.

Pa zato je i svestenik a mi obicni vernici,revnitelji vere Pravoslavne :cool:

Gde sam ja napisala pomenutu rec velikim slovima ?
Da li znas razliku kada danas u 21. veku napise rec Bog malim tj velikim slovom ?
Reci svom sveteniku da si Sin Boziji , da vidis kako ces proci, ako ides u crkvu

izvinjavam se, mozda sam pogresio u vezi da nisi pisala velikim slovom satana ili sotona
ne znam razliku jer poznajem samo jednog boga, pisao velikim ili malim slovom njemu se sustina ne menja.
pa cesto slusam od svestenika spc da smo mi deca bozija, sto sam ja shvatio kao jedinka da sam i ja njegov sin.

izvinjavam se, mozda sam pogresio u vezi da nisi pisala velikim slovom satana ili sotona
ne znam razliku jer poznajem samo jednog boga, pisao velikim ili malim slovom njemu se sustina ne menja.
pa cesto slusam od svestenika spc da smo mi deca bozija, sto sam ja shvatio kao jedinka da sam i ja njegov sin.
Menja se , al dobro.
Reci svom sveteniku ono sto si napisao ovde. Da si ti Boziji Sin kao Isus, da vidis sta ce ti reci.

Back