Sveta trojica?

Trojstvo, da li znači negaciju jednog boga i da li je hrišćanstvo sa trojstvom uopšte monoteizam?

• Da, trojstvo je negacija jednog boga i hrišćanstvo nije monoteizam.

glasova: 2 28,6%
  • Ne, trojstvo nije negacija jednog boga i hrišćanstvo jeste monoteizam.

glasova: 5 71,4%

• Ukupno glasova
    7
Ko kaze da je samo imaginarno jedan?Imas tri licnosti koje imaju istu sustinu ili prirodu.

Poučavajte šta čekate?
A šta znači

Ista suština a šta ista priroda?

T Tejcima dodatno pitanje glasi: Kako znate i koje dokaze imate da vaš Bog nije imaginarnojedan a u realu su Sveta Trojca?
нама је она свеједно непојмљива. јер ми Бога спознајемо само у оној мери колико (и како) нам се открива. а открива нам се као Света Тројица.

Kome se Bog nije otkrio kao numerično jedna duhovna osoba (duša) već se otkrio kao Sveta Trojca?

Šta to znači Sveta Ttojca?

Citat Original postavio Smeško_s Pogledaj poruku

Kome se Bog nije otkrio kao numerično jedna duhovna osoba (duša) već se otkrio kao Sveta Trojca?

Prilikom Isusovog krštenja. Sin u vodi, Sveti Duh kao golub, glas Oca sa nebesa.

Moja greška izvinjavam se pošto nisam postavio jasno pitanje, pokušaću ponovo.

Kojoj verskoj zajednici Bog se nije dao otkriti kao numerično jedna duhovna osoba, ličnost (jedna duša) već im se otkiva da su Sveta Trojica?

Citat Original postavio Smeško_s Pogledaj poruku
Moja greška izvinjavam se pošto nisam postavio jasno pitanje, pokušaću ponovo.

Kojoj verskoj zajednici Bog se nije dao otkriti kao numerično jedna duhovna osoba, ličnost (jedna duša) već im se otkiva da su Sveta Trojica?

Aha super! dakle kod Pravoslavaca Bog nije numerično jedan Bog, niti je Pravoslavni Bog jedna duhovna ličnost, osoba (jedna duša) Fino, a sada podučavaj i obijasni forumu šta znači Pravoslavlje a potom i koliko ličnosti ili osoba (ali duša ) imaju ti vaši Bogovi koji se otkrivali kao Sveta Trojica?

Dodatna pitanja

Da li Pravoslavac zna šta znači "Numerično jedan"?
Ili šta je ličnost ali osoba i naravno šta je"Duša"?

Kako znate i koje dokaze imate?

Poslednja izmena:
Aha super! dakle kod Pravoslavaca Bog nije numerično jedan Bog,
Numerično je jedan Bog.
niti je Pravoslavni Bog jedna duhovna ličnost, osoba (jedna duša)
Bog sa tri ličnosti.

Fino, a sada podučavaj i obijasni forumu šta znači Pravoslavlje
Pravoslavlje znači jedina prava Crkva Hristova koja potiče od apostola.

Ili šta je ličnost ali osoba i naravno šta je"Duša"?
Ličnost ili lice - Izraz kojim se u Pravoslavnoj Crkvi određuje osobnost svake osobe u Svetoj Trojici - Oca, Sina i Svetog Duha.

Kako znate i koje dokaze imate?
Sveto Pismo i Sveto Predanje.

Emanuel*;21829697]Numerično je jedan Bog.

Šta znači numerično je jedan Bog

Bog sa tri ličnosti.

Šta znači Bog sa tri ličnosti kada Pravoslavac na ovom forumu tvrdi da Bog nije ličnost

Pravoslavlje znači jedina prava Crkva Hristova koja potiče od apostola.

Da li je to isto kao i kod subotara? ako je tako onda nije jedina apostolska Crkva nego su najmanje dve

Ličnost ili lice - Izraz kojim se u Pravoslavnoj Crkvi određuje osobnost svake osobe u Svetoj Trojici - Oca, Sina i Svetog Duha.

Super šta to sada treba da znači,. Sveta Trojica jesu Tri osobe za svaku lice po jedna osobnost?

Sveto Pismo i Sveto Predanje.

To ti tako kažeš ali ja hoću da vidim kojeg si apostola citirao, koja knjiga koja glava pa da zajedno to proverimo

Šta znači numerično je jedan Bog
Znači da postoji samo jedan Bog koji je stvorio sve i koji je neuzrokovan i bespočetan.

Šta znači Bog sa tri ličnosti kada Pravoslavac na ovom forumu tvrdi da Bog nije ličnost
To znači da nam se Bog pokazao u tri lica koja imaju istu jedinstvenu prirodu, jednu moć, jedno delanje, jednu zajedničku energiju.

Da li je to isto kao i kod subotara? ako je tako onda nije jedina apostolska Crkva nego su najmanje dve

Crkva je jedna, zato što je Ona jedno duhovno telo s jednom glavom, Isusom Hristom: "... i Njega postavi iznad svega za glavu Crkvi; koja je telo Njegovo .." (Ef. 1.22-23); i s jednim Duhom Svetim koji boravi u Njoj (Ef. 4.4-6 ; Flplj. 1.27).

Vlast koju je Isus Hristos dao apostolima se na dalje kroz polaganje ruku (rukopoloženje), prenosila svim potonjim pastirima Crkve, sve do današnjeg dana i do kraja veka (apostolsko prejemstvo). Subotari nemaju kontinuitet rukopolaganja kao ni jedna druga protestantska sekta tako da se o njima ne može govoriti kao o crkvi.

Super šta to sada treba da znači,. Sveta Trojica jesu Tri osobe za svaku lice po jedna osobnost?
Znači da tri Ipostasi (lica) rade jedinstveno, ali svaka po svom sopstvenom načinu. Jedna hoće i radi kao Otac, druga kao Sin, treća kao Sveti Duh.

To ti tako kažeš ali ja hoću da vidim kojeg si apostola citirao, koja knjiga koja glava pa da zajedno to proverimo
Šta te konkretno interesuje?

Poslednja izmena:
Emanuel*;21830637]Znači da postoji samo jedan Bog koji je stvorio sve i koji je neuzrokovan i bespočetan.

Fino a koliko Bogova ima u Svetu Trojcu?
Isus za sebe kaže da je početak! dal je to kontradiktorno tvom izrazu "bespočetan"?

To znači da nam se Bog pokazao u tri lica koja imaju istu jedinstvenu prirodu, jednu moć, jedno delanje, jednu zajednička energiju.

Ama to ponavljate kao papagaji ali što ne navedeš tvoje dokaze?

Crkva je jedna, zato što je Ona jedno duhovno telo s jednom glavom, Isusom Hristom: "... i Njega postavi iznad svega za glavu Crkvi; koja je telo Njegovo .." (Ef. 1.22-23); i s jednim Duhom Svetim koji boravi u Njoj (Ef. 4.4-6 ; Flplj. 1.27).

Ako je jedna onda gde je ta crkva? subotari kažu da je to njihova a pravoslavci opet da nije već jedna i da je to pravoslavna! sada ja pitam ko nas to ovde vara i laže?

Šta znači duhovno telo?
Ko "Njega postavi iznad svega za glacu Crkve?
Kažeš jednim Duhom Svetim a ja pitam: Koji Sveti Duh? koji ili čiji, Očev Sinovljev ili tog TREĆEG Boga Svetog Duha?

Vlast koju je Isus Hristos dao apostolima se na dalje kroz polaganje ruku (rukopoloženje), prenosila svim potonjim pastirima Crkve, sve do današnjeg dana i do kraja veka (apostolsko prejemstvo). Subotari nemaju kontinuitet rukopolaganja kao ni jedna druga protestantska sekta tako da se o njima ne može govoriti kao o crkvi.

Odakle Isusu HRISTOSU ta vlast da daje, ko mu dade tu vlast?
Ako Subotari nemaju kontinuitet rukopolaganja da l to znači da su oni(subotari) lažna Hristova Crkva sa lažnim kanalom i lažnim lancom pun jeresnih rečenica?

Znači da tri Ipostasi (lica) rade jedinstveno, ali svaka po svom sopstvenom načinu. Jedna hoće i radi kao Otac, druga kao Sin, treća kao Duh Božiji.

Fino! sada mene interesuje šta znači:
TRI lica a šta TRI osobe?
Od ovih TRI LICA kaži mi "Ko je kome glava"

Šta znači TRI IPOSTASI? kako znaš da Bog ima ni manje ni više nego baš TRI ipostasi i naravno koje dokaze imaš?

Šta te konkretno interesuje?

Kako sve to znaš i koje dokaze imaš?

Fino a koliko Bogova ima u Svetu Trojcu?
Jedan.

Isus za sebe kaže da je početak! dal je to kontradiktorno tvom izrazu "bespočetan"?
Nije kontradiktorno jer je tim Isus potvrdio svoju božansku prirodu. To da je Isus početak znači da on sam predstavlja početak svemu, i da bez njega nije ništa stvoreno. Kao što u Otkrivenju piše "Prvi i Poslednji, Početak i Svršetak".
To znači da nam se Bog pokazao u tri lica koja imaju istu jedinstvenu prirodu, jednu moć, jedno delanje, jednu zajednička energiju.
Ama to ponavljate kao papagaji ali što ne navedeš tvoje dokaze?
"Ja i Otac jedno smo", kaže Isus.
1. Jovanova 5,7. Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.
Ako je jedna onda gde je ta crkva? subotari kažu da je to njihova a pravoslavci opet da nije već jedna i da je to pravoslavna! sada ja pitam ko nas to ovde vara i laže?
Lažu subotari jer njih nije stvorio Hrist i apostoli nego Elen Vajt.

Šta znači duhovno telo?
Ko "Njega postavi iznad svega za glacu Crkve?
Kažeš jednim Duhom Svetim a ja pitam: Koji Sveti Duh? koji ili čiji, Očev Sinovljev ili tog TREĆEG Boga Svetog Duha?
Duhovno telo znači zajednica, povezanost, kao što su delovi tela povezani u jedno.
Otac ga je postavio.
Sveti Duh ishodi od Oca preko Sina ali nije isto što i Otac ili Sin.

Ima vlast jer je dio Boga. Vlast mu daje Otac jer zajedno i skladno deluju.

Ako Subotari nemaju kontinuitet rukopolaganja da l to znači da su oni(subotari) lažna Hristova Crkva sa lažnim kanalom i lažnim lancom pun jeresnih rečenica?
Tako je.

TRI lica a šta TRI osobe?
Lice, ličnost ili osoba su sinonimi.
Ne znam šta ti znači to "ko je kome glava".

Šta znači TRI IPOSTASI? kako znaš da Bog ima ni manje ni više nego baš TRI ipostasi i naravno koje dokaze imaš?
Ipostasi je grčka reč za lice. Ostalo sam već odgovorio.

Sustina ili priroda oznacava ono sto je zajednicko Trojici(kao sto je svi ljudi imaju ljudsku prirodu).

Tako sto nam se Bog otkriva kao Trojica u Crkvi.

Svima se Bog otrio kao numerično jedan Bog samo vama TTejcima se "ON" otrkivao kao Sveta Trojca, baš mi je drago što imate ljudsku prirodu,

Ipostasi je grčka reč za lice. Ostalo sam već odgovorio.

Kako znaš i koje dokaze imaš? Ono što si ti odgovorio je JEREŠTINA bazirana na ništa (nulu) sve dok ne navodiš reference.

Ne znam šta ti znači to "ko je kome glava".

Pitaj filološki fakultet možda oni znaju priloži im i ovo:

Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu.

[TD="align: right"] 1.Kor. 11,3.
[/TD]

Poslednja izmena:
Šta znači duhovno telo?

Duhovno telo znači zajednica, povezanost, kao što su delovi tela povezani u jedno.
Duhovno telo pravoslavcima znači zajednica, povezanost kao što su delovi tela povezani u jedno!
Super! a dal je ta zajednica jedno ili JEDAN Bog? jedno telo ili TRI zasebna tela?

Ko njega postavi za glavu Crkve?

Otac ga je postavio.
Super! znači da je Otac Bog i glava Isusu. Dakle Bog je taj koji daje i postavlja. Možeš da obijasniš kako iz ovoga zamišljaš tog jednog Boga sa TRI lica, jesu li sva TRI lica isti, jednaki i ravni baš u svemu?

Sveti Duh ishodi od Oca preko Sina ali nije isto što i Otac ili Sin.
Nije isto ali je TREĆE LICE jednog Boga! referencu imaš?

Ima vlast jer je dio Boga. Vlast mu daje Otac jer zajedno i skladno deluju.
Šta znači dio Boga? zar Bog nije jedan nego sastavljen od delova? a to što deluju u skladu meni znači da Isus ima zajednicu sa svojim Ocem i Bogom isto kako bi trebali imati i ti i ja. A to se zove "JEDAN DUH SVI IMAMO"

trinity.jpg

Već ti je odgovoreno, Smeško, ali evo, ponovo:

Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.

I Jovanova, stih 5.

I ja sam vama dao još bolji odgovor ali vi nemate jer ste ostali bez komentara.

Scholar theologians kaže: Da, "ALI" to je deo crkvene doktrine koja treba bidi uvedena u prevodima, ako se to ne radi onda potpuno odbacivamo nauku Trojstva.

http://forum.krstarica.com/showthrea...1#post21767692

1John 5:7 For
19 there are three that testify,20 5:8 the Spirit and the water and the blood, and these three are in agreement.

icon1.png
Re: VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

quote_icon.png
Original postavio Neo The Chosen One
Kakvo je ovo Jehovisticko falsifikovanje?Cime se bre sve ne sluze sektasi da prevare pravoverne.

http://www.bible-researcher.com/comma.html

Sa ovim i na osnovu ovih uvaženih učenjaka samo treba da se čita šta je priloženo?
Ako ko ima argumente neka demantuje učenjaka u međuvremenu ja ću vam postirati još jednu mišljenje.

Edward Gibbon (1737-1794), "one of the greatest historians who ever lived" explains the reason for the removal of 1 Jn 5:7 (as found in KJV) from most modern Bibles:

"Of all the manuscripts now extant, above fourscore in number, some of which are more than 1200 years old, the orthodox copies of the Vatican, of the Complutensian editors, of Robert Stephens are becoming invisible; and the two manuscripts of Dublin and Berlin are unworthy to form an exception...In the eleventh and twelfth centuries, the Bibles were corrected by LanFrank, Archbishop of Canterbury, and by Nicholas, a cardinal and librarian of the Roman church, secundum Ortodoxam fidem. Notwithstanding these corrections, the passage is still wanting in twenty-five Latin manuscripts, the oldest and fairest; two qualities seldom united, except in manuscripts....The three witnesses have been established in our Greek Testaments by the prudence of Erasmus; the honest bigotry of the Complutensian editors; the typographical fraud, or error, of Robert Stephens in the placing of a crotchet and the deliberate falsehood, or strange misapprehension, of Theodore Beza." - Decline and fall of the Roman Empire, IV, Edward Gibbon, p. 418.

Gibbon was defended in his findings by his noted contemporary, British scholar Richard Porson who also published conclusive proofs that the verse of 1 John 5:7 as found in the KJV was only first inserted by the Church into a few Latin texts around 400 C.E. - Secrets of Mount Sinai, James Bentley, pp. 30-33).

Regarding Porson's clear proof, Gibbon later said:

"His structures are founded in argument, enriched with learning, and enlivened with wit, and his adversary neither deserves nor finds any quarter at his hands. The evidence of the three heavenly witnesses would now be rejected in any court of justice; but prejudice is blind, authority is deaf, and our vulgar Bibles will ever be polluted by this spurious text."

http://www.biblegateway.com/passage/...fen-NIV-30633a
1 John 5:8 Late manuscripts of the Vulgate testify in heaven: the Father, the Word and the Holy Spirit, and these three are one. 8 And there are three that testify on earth: the (not found in any Greek manuscript before the fourteenth century)

http://www.codexsinaiticus.org/en/ma...7&zoomSlider=0
7 For they that testify are three,
8 the Spirit, and the water, and the blood, and the three are one.

Srdačan pozdrav i svako dobro vam želim.​

Back