Sveta trojica?

Trojstvo, da li znači negaciju jednog boga i da li je hrišćanstvo sa trojstvom uopšte monoteizam?

• Da, trojstvo je negacija jednog boga i hrišćanstvo nije monoteizam.

glasova: 2 28,6%
  • Ne, trojstvo nije negacija jednog boga i hrišćanstvo jeste monoteizam.

glasova: 5 71,4%

• Ukupno glasova
    7
Moze li neko da mi krajnje pojednostavi sta zapravo znaci termin "sveti duh" i koga on predstavlja? Znam sta je Bog i "sin Boziji" ali sam zbunjen po pitanju svetog duha.
U pitanju je jedno od lica ili dimenzija Boga. Kaže se za Oca da Ga niko nikada nije video, Sin je taj preko kog se Bog javlja svojim stvorenjima, fizički, a za Svetog Duha bi se moglo reći da je ona savest koja nam mnogo puta proradi kada krenemo da radimo nešto loše. Bitno je da znaš da je sve to jedan Bog, ali Ga opisujemo u ova tri lica.

U pitanju je jedno od lica ili dimenzija Boga. Kaže se za Oca da Ga niko nikada nije video, Sin je taj preko kog se Bog javlja svojim stvorenjima, fizički, a za Svetog Duha bi se moglo reći da je ona savest koja nam mnogo puta proradi kada krenemo da radimo nešto loše. Bitno je da znaš da je sve to jedan Bog, ali Ga opisujemo u ova tri lica.

Jel to znaci da ateisti nemaju savest>?

Bog Otac je takodje Sveti Duh. Pre Isusovog utelovljenja sve tri licnosti Bozanstva su bile Duh Sveti.
Jednu zovemo Otac drugu Sin a treca Duh sveti u svojim ulogama. Tako ih razlikujemo.
Inace bismo morali da ih zovemo Duh sveti broj 1. Duh sveti 2. Duh Sveti 3.

Duh sveti je taj koji utice svojom silom na nasu savest, um, srce.
On nas obraca, poziva, vodi i daje silu da zivimo zivotom vere.
To je njegov udeo.

Nije isto sveti duh o kom govori biblija i ( bog koji se zove sveti duh ) i koji je po časti i slavi jednak sinu i Bogu Ocu. Da bi nešta razumeli ne valja skakati sa jedne na drugu temu nego se držati jedne teme dok se ne rasčisti to pitanje u ovom slučaju šta je sveti duh. Imam argumente da je sveti duh jedan od trojice u božanskoj ličnosti ni manje ni više nego satana. Ako vas interesuje možemo da razmotrimo to pitanje.

BOG JE DUH I SVE TRI LICNOSTI BOZANSTVA SU DUH SVETI

Bozanstvo sacinjava tri licnosti. Odvojene licnosti.

Biblija kaze da je Bog Duh. i da je Bog sveto bice.
Sto znaci da je Bog DUH SVETI.

Svaka od tri licnsoti je DUH SVETI.

Joh 4:24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.

1.Sam 2:2 Nema svetog kao što je Gospod; jer nema drugog osim Tebe; i nema stene kao što je Bog naš.

Zbog plana spasenja coveka, se jedna od 3. Bozanske osobe, predstavlja kao Otac jer je posinio Isusa koji pre toga nije bio njegov sin.
To je ucinjeno radi plana spasenja.

Druga Bozanska licnost nam je predstavljena kao Sin.
A trece lice Bozanstva je ostalo samo Duh sveti.

Inace bismo morali da ih zovemo duh sveti broj jedna broj dva broj tri ili slicno?

Ovako ih razlikujemo po njihovim ulogama koje su sami se bi odredili u planu spasenja coveka.

Ovde je lepo opisano sta je Hristos i zasto ucinio:

5 Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, neje SMATRAO ZA OTIMANJE STO JE JEDNAK S BOGOM
7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.
Filibljanima 2.

Duh sveti, trece lice Bozastva je ucinio da se drugo lice Bozastva utelovi kroz Mariju.

Mt 1:18 A rođenje Isusa Hrista bilo je ovako: kad je Marija, mati Njegova, bila isprošena za Josifa, a još dok se nisu bili sastali, nađe se da je ona trudna od Duha Svetog.

2.Kor 13:14 Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista i ljubav Boga i Oca i zajednica Svetog Duha sa svima vama. Amin.
U ovom stihu vidimo njihove zadatke u spasenju covecanstva.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bozanstvo sacinjava tri licnosti. Odvojene licnosti.

Biblija kaze da je Bog Duh. i da je Bog sveto bice.
Sto znaci da je Bog DUH SVETI.

Svaka od tri licnsoti je DUH SVETI.

Joh 4:24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.

1.Sam 2:2 Nema svetog kao što je Gospod; jer nema drugog osim Tebe; i nema stene kao što je Bog naš.

Zbog plana spasenja coveka, se jedna od 3. Bozanske osobe, predstavlja kao Otac jer je posinio Isusa koji pre toga nije bio njegov sin.
To je ucinjeno radi plana spasenja.

Druga Bozanska licnost nam je predstavljena kao Sin.
A trece lice Bozanstva je ostalo samo Duh sveti.

Inace bismo morali da ih zovemo duh sveti broj jedna broj dva broj tri ili slicno?

Ovako ih razlikujemo po njihovim ulogama koje su sami se bi odredili u planu spasenja coveka.

Ovde je lepo opisano sta je Hristos i zasto ucinio:

5 Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, neje SMATRAO ZA OTIMANJE STO JE JEDNAK S BOGOM
7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.
Filibljanima 2.

Duh sveti, trece lice Bozastva je ucinio da se drugo lice Bozastva utelovi kroz Mariju.

Mt 1:18 A rođenje Isusa Hrista bilo je ovako: kad je Marija, mati Njegova, bila isprošena za Josifa, a još dok se nisu bili sastali, nađe se da je ona trudna od Duha Svetog.

2.Kor 13:14 Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista i ljubav Boga i Oca i zajednica Svetog Duha sa svima vama. Amin.
U ovom stihu vidimo njihove zadatke u spasenju covecanstva.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dosta je bilo laganja biblija je ispred mene ako se vaša vera zasniva na bibliji sad će mo da vidimo da li ste u pravu.

Sa obožavanjem svetog duha kršite Božije zapovesti ne izvršavate njegovu volju i navodite druge na greh. Umesto jednog imate tri boga. Stvar je u tome što Bog Otac to neće tolerisati. To se vidi u sledećim stihovima. Koristiću novi svet prevod zato što mi je pri ruci.
Izlazak 20.5. Ne klanjaj im se niti im služi jer sam ja JAHVE tvoj Bog. Bog koji zahteva da se odanost iskazuje isključivo njemu.
Pogledaj ovo što je crvenim slovima. A vi poštujete podpuno jednako i nekog neidentifikovanog svetog duha.
Izlazak 34.14.
Galatima 3.20. A posrednika nema kad postoji samo jedna strana., a Bog je samo jedan. Opet pogledaj ovo što je crvenim slovima jer vi kažete da nije jedan nego tri.
1. Jovanova 2.22. Ko je lažljivac ako ne onaj ko poriče Isusa kao Hrista? To je antihrist onaj koji poriče Oca i Sina. Pogledaj ovo što je crvenim slovima i reci gde je tu sveti duh nigde ga nema.

Bog Otac je takodje Sveti Duh. Pre Isusovog utelovljenja sve tri licnosti Bozanstva su bile Duh Sveti.
Jednu zovemo Otac drugu Sin a treca Duh sveti u svojim ulogama. Tako ih razlikujemo.
Inace bismo morali da ih zovemo Duh sveti broj 1. Duh sveti 2. Duh Sveti 3.

Duh sveti je taj koji utice svojom silom na nasu savest, um, srce.
On nas obraca, poziva, vodi i daje silu da zivimo zivotom vere.
To je njegov udeo.

Ako ne smeta da se i ja priključim vašem razgovoru, može?

Pointing_Character_8294.GIF

Pitanje za dragog Glasnika glasi:
A jelte moliću lepo dal je ovo što ti ovde prorokuješ Biblijsko načelo ili je to Crkvena nauka? Pazi mene zanima samo istina kao Biblijska nauka a o Crkvenim ne marim mnogo jer to su uredbe ljudske.

Sada i dodatno pitanje:
Dakle Sveti Duh je sila koja utiče na savest um i srce!

Moliću lepo da mi Glasnik protumači koji su ti što jedno Božanstvo TRIJU ličnosti zovete Otac a drugo Božanstvo Svete Trojice zovete Sin dok treću ličost Božanstav zovete Sveti Duh? Dal su ovi neki HRISTOVI sledbenici ili je to neka otpala sekta lažnih proroka koja ima za cilj da ovde TROLA i SPAMUJE forum?
A ako je to Biblijska nauka ili BIBLIJSKO NAČELO miliću fino da mi priloži Biblijski stih koji to naučava, unapred hvala na uloženom trudu.

E o ovom ja i govorim! insistiram da mi poštovani Glasnik lepo sroći šta on ovde prorokuje, ako govori da je to Biblijska nauka moliću fino da mi priloži taj Biblijski stih gde piše "Tri ličnosti Božanstav su Duh Sveti"

Poslednja izmena:
Pitanje za dragog Glasnika glasi:
A jelte moliću lepo dal je ovo što ti ovde prorokuješ Biblijsko načelo ili je to Crkvena nauka? Pazi mene zanima samo istina kao Biblijska nauka a o Crkvenim ne marim mnogo jer to su uredbe ljudske.

Sada i dodatno pitanje:
Dakle Sveti Duh je sila koja utiče na savest um i srce!

Moliću lepo da mi Glasnik protumači koji su ti što jedno Božanstvo TRIJU ličnosti zovete Otac a drugo Božanstvo Svete Trojice zovete Sin dok treću ličost Božanstav zovete Sveti Duh? Dal su ovi neki HRISTOVI sledbenici ili je to neka otpala sekta lažnih proroka koja ima za cilj da ovde TROLA i SPAMUJE forum?
A ako je to Biblijska nauka ili BIBLIJSKO NAČELO miliću fino da mi priloži Biblijski stih koji to naučava, unapred hvala na uloženom trudu.

Dela apostolska 5,
3. А Петар рече: Ананија! Зашто напуни сотона срце твоје да слажеш Духу Светоме и сакријеш од новаца што узе за њиву?
4. Кад је била у тебе не беше ли твоја? И кад је продаде не беше ли у твојој власти? Зашто си дакле такву ствар метнуо у срце своје? Људима ниси слагао него Богу.

Petar izjednacava Svetog Duha sa Bogom. :bye:

Dela apostolska 5,
3. А Петар рече: Ананија! Зашто напуни сотона срце твоје да слажеш Духу Светоме и сакријеш од новаца што узе за њиву?
4. Кад је била у тебе не беше ли твоја? И кад је продаде не беше ли у твојој власти? Зашто си дакле такву ствар метнуо у срце своје? Људима ниси слагао него Богу.

Petar izjednacava Svetog Duha sa Bogom. :bye:

E kolega to je tvoje TROLANJE pogrešnog svatanja ili možda Crkvena nauka ne znam ali sigunro nije Biblijsko načelo, zašto? Zato što Biblija uči da niko nije Bogu jednak ravan ili isti.

Moze li neko da mi krajnje pojednostavi sta zapravo znaci termin "sveti duh" i koga on predstavlja? Znam sta je Bog i "sin Boziji" ali sam zbunjen po pitanju svetog duha.

Sveti DUH je Bozja SILA ILI ENERGIJA kojom Bog deluje ili izvrsava svoju nameru... Prema Bibliji DUH je zivotna snaga a ne osoba...
i BOG je jedan a ne trojedan kako neki veruju... trojstvo je paganska nebiblijska doktrina a prema BIBLIJI
BOG je JEDAn,, Isus je BOzji SIN, a Sveti duhBozja sila...

Sveti DUH je Bozja SILA ILI ENERGIJA kojom Bog deluje ili izvrsava svoju nameru... Prema Bibliji DUH je zivotna snaga a ne osoba...
i BOG je jedan a ne trojedan kako neki veruju... trojstvo je paganska nebiblijska doktrina a prema BIBLIJI
BOG je JEDAn,, Isus je BOzji SIN, a Sveti duhBozja sila...

није Бес.
Свети Дух је Бог.

Nije isto sveti duh o kom govori biblija i ( bog koji se zove sveti duh ) i koji je po časti i slavi jednak sinu i Bogu Ocu. Da bi nešta razumeli ne valja skakati sa jedne na drugu temu nego se držati jedne teme dok se ne rasčisti to pitanje u ovom slučaju šta je sveti duh. Imam argumente da je sveti duh jedan od trojice u božanskoj ličnosti ni manje ni više nego satana. Ako vas interesuje možemo da razmotrimo to pitanje.

ovo mi deluje zanimljivo da se razmotri :klap:

imena;otac-sin-duh su imena odnosa.stanja vecnih odnosa,a ne procesi i nastajanja
sin se vecno radja i vecno je rodjen od oca
duh vecno ishodi ili vecno je proizasao od oca
ovo su unutrasnji vecni odnosi tj vecno postojeca tri ipostasa a ne jedno lice ili jedan ipostas

Back