Svekrve...neicrpna tema

I draga moja, sta ces ti sa tim da postignes??!!??
Svekrvu treba lepo i natenane primiti na kafu ,sa najlepsim osmehom ,a njega da kalis. Pa svekrva i ne zivi sa tobom i ne zivi za tebe ,da se ti sa njom boris.Ona zivi za sebe , jer dok joj se sin odmakne od njene suknje , nju u`vati bolesna ljubomora ,strah .....
Zato , lep savet , svekrvu primakni sebi , a muza lomataj...:manikir:

Ma ko nju zeli blizu,ja sigurno ne!!!
A i sin ako ce da se drzi za suknju moze i on sa njom!!

Ja njoj zelim samo da kazem da nema prava da zove ljude okolo i tek tako ih napada!!
Ona si je nesto pravo umislila!

Evo i mene sa opet novim desavanjima... Juce smo nas troje otisli malo u goste kod muzevljeve tetke.. Vracamo se kuci negde oko pola 8 i tamo nas cekaju muzevljev brat i jetrva sa detetom... Kad su oni otisli ja rekoh da veceramo nas troje, posto nismo ni rucali. Ja bila kod zubara, a muz radio oko auta, doduse sveki je nahranila Stefana, ali vreme mu da vecera. Kad ono - ni jedno jedino parce hleba nema..:aaa:. Ja popizdim, zovem muza da ode kod babe da je pita da li ima jos hleba, srecom zena je imala neku okrajku... Moja sveki, jadna, pocela da se vadi ( mom muzu, naravno, meni nista nije rekla, cak ni kad sam ustala i rekla da idem da veceram, nije smela da kaze da nema hleba) kako je , eto ona pravila pomfrit, ona ostavila nama na stolu, medjutim dosli gosti i sve pojeli... Sada su znaci gosti prozdrljivi pa su pojeli sve. I na kraju krajeva mogla je da uzme 1 parcence hleba da skloni za Stefana, ako vec trudnoj snaji i sinu ne treba. A mogli su i da skoknu do prodavnice, koja je na 3 min. hoda, pa da uzmu makar tost. Ali, ne, kad svekrva i svekar idu u prodavnicu ?!?! Da su nam bar javili, da mi uzmemo usput, ali dok sam ja skontala da nema hleba prodavnica se zatvorila jer radi do 20h. Ili bar da su rekli kad smo stigli kuci... mislim strasno. Za pomfrit, manje vise sto ga nije bilo, ali hleb da ne ostave svom unucetu ?!?! A da ih cujete kako pricaju mislili bi i zvezde bi mu skinuli, sve za njega, a dete nema koricu hleba da pojede kada dodje kuci...:besna::poludeo: I to nije prvi put tako, sto je najgore!

Poslednja izmena:

* Ne moras da je drzis za ruku,ali kad ti se pojavi na oci ,lepo sa njom,ne rezi i ne pokazuj zube, nego se lepo nasmejes i budes ljubazna da je sokiras, da " zbunis neprijatelja"...:mrgreen:

E ,vidis, imam utisak da si nedorasla braku ( nista licno). Ali koji muskarac moze da se drzi za dve suknje.. Ako si ga vec izabrala da delis jastuk sa njim , onda ga drzi uz sebe , a ne da ga guras mami. Svaki muz trci mami kad nije siguran u zenu i zenina reagovanja,kad je raspolozena da legne sa njim u krevet i da ga zavede kao prvi put,kad ce da mu pruzi lepu rec i osmeh kad dodje sa posla , da poprica o nekim neobaveznim temama ,a ne samo tvoja mama je uradila ovo, rekla o meni i o mojima ono, nije dala unucima .... to nije prica za muza ,nego za svekrvu uz osmeh kad je sretnes, a u sebi sta joj pomisljas ,da sami blagi Bog ne sazna... I upamti -" svoje se meso ne jede i krv ne pije".Pomisli ,kako je tebi kad ti muz kaze nesto protiv tvojih, pa da mu oci iskopas ???
Ista stvar je sa muskarcima ,njegovi su njegovi i ne diraj , jer nemas potrebe za tim.Muza drzi u fokusu , a ne njegove, i svaka zena koja potegne pitanje trzavica u braku i okrivljuje nekog drugog je - kukavica ili neznalica. Razmisli malo.

Ja njoj zelim samo da kazem da nema prava da zove ljude okolo i tek tako ih napada!!

Nece drugi put ako je uveris da si joj privrzena. Jer ona iz straha da je ne odvojis od njenog sina ,a uvek misle da je uz pomoc mama, upotrebljava sva sredstva da te omalovazi i zamrsi ti konce u tvom braku.....I ovde razmisli.. Pozdrav i svako ti dobro. MENJAJ TAKTIKU;BICE VAM SVIMA BOLJE!

E ,vidis, imam utisak da si nedorasla braku ( nista licno).

Kako mislis nista licno a imas utisak da sam ne dorasla braku!!!???
Za mene je donesenje zakljucaka o necijoj doraslosti ili ne ipak licno!
Moj muskarac ne treba da se drzi ni za jednu suknju,nego da je covijek koji razmislja svojom glavom a ne maminom a ni zeninom!

da legne sa njim u krevet i da ga zavede kao prvi put,

Ako sad koristim tehniku kreveta sta ce biti kada budem stara i naborana tj manje privlacna! Za mene je ici u krevet iskljucivo cin ljubavi a ne pridobijanje muza!

okrivljuje nekog drugog je - kukavica ili neznalica.

Ne znam koga da okrivim sto ona naziva i remeti mir drugih ljudi( koji u nasim odosima nemaju nikakve veze) nego doticnu osobu sto pored svojih godina bi trebala da bude makar malo mudrija i pametnija nego nego ja 30 god mladja od nje!

Pomisli ,kako je tebi kad ti muz kaze nesto protiv tvojih, pa da mu oci iskopas ???

Vjerovala ili ne ali ja sam jako realna i ako nesto moji pogrese mm nema vremena ni da to komentarise jer ja to ucinim prije njega! U sustini kod mene nije moji su i zato su dobri u svakoj situaciji a tvoji ne valjaju ama bas nikada! Ko nije u pravu nije u pravu pa taman to bilo i moje rodjeno dijete!

Nece drugi put ako je uveris da si joj privrzena

Znaci ona da grijesi ja jos da joj se ulizujem,privrzena nikada!!

Pozdrav i svako ti dobro. MENJAJ TAKTIKU;BICE VAM SVIMA BOLJE!

Meni je vec dobro,samo sam na temi koja je namijenjena za to iznijela jedan nas dogadjaj sto se tice neuroticne sveki!!

Pozdrav i tebi:cao:

Poslednja izmena:
E ,vidis, imam utisak da si nedorasla braku ( nista licno).

Kako mislis nista licno a imas utisak da sam ne dorasla braku!!!???
Za mene je donesenje zakljucaka o necijoj doraslosti ili ne ipak licno!
Moj muskarac ne treba da se drzi ni za jednu suknju,nego da je covijek koji razmislja svojom glavom a ne maminom a ni zeninom!

da legne sa njim u krevet i da ga zavede kao prvi put,

Ako sad koristim tehniku kreveta sta ce biti kada budem stara i naborana tj manje privlacna! Za mene je ici u krevet iskljucivo cin ljubavi a ne pridobijanje muza!

okrivljuje nekog drugog je - kukavica ili neznalica.

Ne znam koga da okrivim sto ona naziva i remeti mir drugih ljudi( koji u nasim odosima nemaju nikakve veze) nego doticnu osobu sto pored svojih godina bi trebala da bude makar malo mudrija i pametnija nego nego ja 30 god mladja od nje!

Pomisli ,kako je tebi kad ti muz kaze nesto protiv tvojih, pa da mu oci iskopas ???

Vjerovala ili ne ali ja sam jako realna i ako nesto moji pogrese mm nema vremena ni da to komentarise jer ja to ucinim prije njega! U sustini kod mene nije moji su i zato su dobri u svakoj situaciji a tvoji ne valjaju ama bas nikada! Ko nije u pravu nije u pravu pa taman to bilo i moje rodjeno dijete!

Nece drugi put ako je uveris da si joj privrzena

Znaci ona da grijesi ja jos da joj se ulizujem,privrzena nikada!!

Pozdrav i svako ti dobro. MENJAJ TAKTIKU;BICE VAM SVIMA BOLJE!

Meni je vec dobro,samo sam na temi koja je namijenjena za to iznijela jedan nas dogadjaj sto se tice neuroticne sveki!!

Pozdrav i tebi:cao:

Draga , ovo je bio savet sta najbolje funkcionise i koji je nacin najefikasniji da pridobijes i muza i svekrvu ,da ne moras imati " treci svetski" ,da joj ne saljes pisma i dopise kao da ste u sudnici a ne familija koja ce da se cvrsto drzi bez nerazjasnjenih situacija. Ako vec iznosis delove iz privatnog zivota, budi spremna da ce se o istima i davati misljenje i komentari koji mozda i ne pasaju tvome uhu u duhu. Ne bih vise sa tobom o ovoj temi jer nisi shvatila poruku i bukvalno si mi izvrnula savet koji je otisao u onom pravcu gde je najmanje trebao. I opet bih da ti podvucem da ti je pogresna taktika jer tako nikad neces ispraviti krive reke i "navesti vodu na svoju vodenicu"...:bye:

Možda prosto nije baš zdrava u glavu. Mislim, onda joj treba lek, a ne tvoji zubi. E, osiguraj je. Ne mora da zna : ) Niko nije večan.:manikir:

Draga , ovo je bio savet sta najbolje funkcionise i koji je nacin najefikasniji da pridobijes i muza i svekrvu ,da ne moras imati " treci svetski" ,da joj ne saljes pisma i dopise kao da ste u sudnici a ne familija koja ce da se cvrsto drzi bez nerazjasnjenih situacija. Ako vec iznosis delove iz privatnog zivota, budi spremna da ce se o istima i davati misljenje i komentari koji mozda i ne pasaju tvome uhu u duhu. Ne bih vise sa tobom o ovoj temi jer nisi shvatila poruku i bukvalno si mi izvrnula savet koji je otisao u onom pravcu gde je najmanje trebao. I opet bih da ti podvucem da ti je pogresna taktika jer tako nikad neces ispraviti krive reke i "navesti vodu na svoju vodenicu"...:bye:

Hvala tebi na savijetu samo ne funkcionise kod svakoga isto!

Spremna sam ja na misljenja i drugih ljudi pa i na kritike koje samo pomazu da se uvide i greske pa s'tim da se izbijegavaju!
I jos jednom da ti kazem da ja i ne pokusavam da navedem vodu na svoju vodenicu,sva potrebna voda je vec na mojoj vodenici mulj mi ne stvarno ne treba!!!
Nego se pitam kako sebi neko moze dati za pravo da ometa druge ljude(stalno se ponavljam sorry)!
A samo da kazem da sam o pismu pricala zato sto ta zena stvarno ne zna da saslusa,to ti moze potvrditi i mm,a ja zelim da joj kazem stvari koje sam sve ove godine precutala i ne mislim na uvrede nego na cinjenice koje ona jednostavno nece da vidi!Kod nas(mislim na mene i moju sveki) je previse nerazjasnjenih situacija jer sam ja uvijek isla linijom manjeg otpora! Sad sam se malkice umorila ako je dozvoljeno!

Hvala tebi na savijetu samo ne funkcionise kod svakoga isto!

Spremna sam ja na misljenja i drugih ljudi pa i na kritike koje samo pomazu da se uvide i greske pa s'tim da se izbijegavaju!
I jos jednom da ti kazem da ja i ne pokusavam da navedem vodu na svoju vodenicu,sva potrebna voda je vec na mojoj vodenici mulj mi ne stvarno ne treba!!!
Nego se pitam kako sebi neko moze dati za pravo da ometa druge ljude(stalno se ponavljam sorry)!
A samo da kazem da sam o pismu pricala zato sto ta zena stvarno ne zna da saslusa,to ti moze potvrditi i mm,a ja zelim da joj kazem stvari koje sam sve ove godine precutala i ne mislim na uvrede nego na cinjenice koje ona jednostavno nece da vidi!Kod nas(mislim na mene i moju sveki) je previse nerazjasnjenih situacija jer sam ja uvijek isla linijom manjeg otpora! Sad sam se malkice umorila ako je dozvoljeno!

Ja sam isto za pismo, ako smatras da ce ga uopste procitati... mozda ona ne samo da ne zna da saslusa i dosadjuje i ometa druge ljude, vec NE ZELI!!! E to je onda druga prica... i tu ti ni pismo nece pomoci... :thumbdown:
I slazem da nisu svi odnosi sa svekrvama i porodicom isti, kao sto ni deca nisu ista, a vala 80% starijih ljudi se vise ponasaju kao deca nego primereno svojim godinama... ne moze se jedna te ista taktika koristiti kod svakoga... :banovati:
Ne predaj se :nono: :brus: i odmori sad... :cao:

Ja sam isto za pismo, ako smatras da ce ga uopste procitati... mozda ona ne samo da ne zna da saslusa i dosadjuje i ometa druge ljude, vec NE ZELI!!! E to je onda druga prica... i tu ti ni pismo nece pomoci... :thumbdown:
I slazem da nisu svi odnosi sa svekrvama i porodicom isti, kao sto ni deca nisu ista, a vala 80% starijih ljudi se vise ponasaju kao deca nego primereno svojim godinama... ne moze se jedna te ista taktika koristiti kod svakoga... :banovati:
Ne predaj se :nono: :brus: i odmori sad... :cao:

:kiss: Pametnica moja,u pravu si da postoji sansa da ga nece procitati,i NECE da slusa nikoga jer ona je najpametnija!

I necu da odmaram,nemoj da me ucutkujes bas mi lijepo da se istresam tipkajuci!:lol:

:zag::cmok:

:kiss: Pametnica moja,u pravu si da postoji sansa da ga nece procitati,i NECE da slusa nikoga jer ona je najpametnija!

I necu da odmaram,nemoj da me ucutkujes bas mi lijepo da se istresam tipkajuci!:lol:

:zag::cmok:

Pa draga posto rece da si se umorila, ja ti reko da odmoris... ali ako ti treba da se istresas, samo udri, tako sam i ja prosli put... :banovati:
Elem ja sam se juce slogirala opet na neke nacine povladjivanja moje svekrve maloj Tashi... ja rucala, kad Tasha meni pridje i kaze: "Strina, znas ja kad porastem bicu pravaaa princeza!" Ja kao Pa dobro cico, lepo je to... na sta ona kaze:"I imacu mnogoooo slugu, kao sto mi je baka sad sluga!" A ja... :eek: :eek: :eek: elem tu ja krenem njoj da objasnjavam da sluge vise ne postoje i da joj baka nije sluga i ne treba da bude, baka nju voli i zato ce joj uciniti, mala me slusa, a svekrva prekine i kaze: "Ma daj pusti dete nek misli da sam sluga, ona to u igri kao..." :dash: e pa tu ja lepo kontru: "Ne moze!" Nisi ti niciji sluga i ne treba ni tako da se ponasas... naravno Tasha kad je videla da ima slobodan prostor nastavila je da komanduje babom, a ova slusa ko kuce... :roll: :dash: :thumbdown: da mi je shvatiti tu zenu... ok kapiram ja volis svoje prvo unuce, ali aman zeno preterujes ga... ja to njoj i kazem, ali ona uvek istu recenicu: "Tako cu ja i tvom detetu!" E onda sam juce lepo rekla: "E onda moje dete neces ni vidjati ako ces tako..." I onda zena ostade frapirana... kao Ti bi mi oduzela unuce... na sta se ja ubih objasnjavajuci da joj ne zelim oduzeti (kakva je to rec, kao da joj unuce pripada!) unuce, vec da necu dopustiti da joj sve povladjuje, dozvoljava i da ona od toga unuceta ne moze da vodi svoj zivot, a kao uziva u tome... na kraju sam izgleda i uspela da joj to objasnim, da ce moje metode odgajanja deteta biti totalno drugacije no od druge snajke, pa je ona rekla nesto tipa: "Da Bog da dozivim i vidim..." E vala to bih i ja volela... :heart:
Eto sad je i meni lakse... :cao:

E i ti me sad kockice podseti; isto tako samo je muško čeljade u pitanju... Dolazi bre sa 10 godina i izvodi besne gliste - jaaa saam gospodaar sveetaaa, vi ste svi moje lsuge... Donesi mi, prinesi mi, dodaj mi, neću, moraš... Od toga se sastoji njegov rečnik prema babi; ja se ježim... Ali sami su krivi, meni mu ne padne na pamet tako da se obrati, a čvrsto sam sigurna da ni mom detetu neće moći da padne na pamet tako ni babi niti ikome drugome da se obraća...
Ali BM, mama doktorica, nij eto z abaciti... Pa kaže - eto, on je takav, zna šta hoće u životu.
- Šta?
- Da bude gospodar sveta.

Baš lepo :roll:

E i ti me sad kockice podseti; isto tako samo je muško čeljade u pitanju... Dolazi bre sa 10 godina i izvodi besne gliste - jaaa saam gospodaar sveetaaa, vi ste svi moje lsuge... Donesi mi, prinesi mi, dodaj mi, neću, moraš... Od toga se sastoji njegov rečnik prema babi; ja se ježim... Ali sami su krivi, meni mu ne padne na pamet tako da se obrati, a čvrsto sam sigurna da ni mom detetu neće moći da padne na pamet tako ni babi niti ikome drugome da se obraća...
Ali BM, mama doktorica, nij eto z abaciti... Pa kaže - eto, on je takav, zna šta hoće u životu.
- Šta?

Uzas... :thumbdown:
Inace zaboravih reci sta se jos posle toga desilo, ja sam se vratila u svoju sobu posle kad je ona njoj popustila i Tasha je dosla kod mene jer ona i ja imamo deal da svaki 2gi dan sme da igra Zumu na mom kompjuteru... elem dosla je i pitala jel sme, ja sam rekla da Ne posto nije bila dobra danas, i lepo joj objasnih da ne moze tako da postupa sa babom, niko joj nije sluga ni u igri, ni u sali, a kamoli u stvarnosti... iskreno mislila sam da ce poceti da place i da se bacaka... ali nista :dontunderstand: onda sam joj samo jos 1 ponovila... znas kako je kod strine... "Kad nisi dobra, ne dobijes nista, kad si dobra, sve moze" ona je klimnula glavom i prebacila temu.... kad joj je otac dosao po nju, samo je rekla evo strina doci cu da ti pomognem sutra da sredimo tvoju sobu, bicu dobra, pa jel cu smeti onda da igram... Naravno rekoh, ona me poljubi i ode... znaci dete je ukapiralo, ali baba jos nije... :dash:

Uzas... :thumbdown:
Inace zaboravih reci sta se jos posle toga desilo, ja sam se vratila u svoju sobu posle kad je ona njoj popustila i Tasha je dosla kod mene jer ona i ja imamo deal da svaki 2gi dan sme da igra Zumu na mom kompjuteru... elem dosla je i pitala jel sme, ja sam rekla da Ne posto nije bila dobra danas, i lepo joj objasnih da ne moze tako da postupa sa babom, niko joj nije sluga ni u igri, ni u sali, a kamoli u stvarnosti... iskreno mislila sam da ce poceti da place i da se bacaka... ali nista :dontunderstand: onda sam joj samo jos 1 ponovila... znas kako je kod strine... "Kad nisi dobra, ne dobijes nista, kad si dobra, sve moze" ona je klimnula glavom i prebacila temu.... kad joj je otac dosao po nju, samo je rekla evo strina doci cu da ti pomognem sutra da sredimo tvoju sobu, bicu dobra, pa jel cu smeti onda da igram... Naravno rekoh, ona me poljubi i ode... znaci dete je ukapiralo, ali baba jos nije... :dash:

Pa kockice dijeca su ponekad pametnija od nas odraslih!
Njima je i potreban neko ko ce da ih uputi kako ce da se ponasaju!
Dobro si uradila sto si skrenula paznju i baki i dijetetu,ipak moraju da se nauce malo da postuju a i bake da sve ne popustaju!
Moja sveki jos malo pa ce traziti da je unucad persiraju,toliko je hladna i prema njima a kamoli da im popusta! Ma svakakvih nas ima stvarno!

- Šta?

Joj a sta ce biti kada poraste i vidi da ne moze biti gospodar svijeta!
Kako znamo da upropastimo dijecu,to je strasno!

Back