Svekrve...neicrpna tema

Necu da vam pametujem, al ovo je moje iskustvo...mm i ja smo se jako dugo zabavljali, i imala sam vremena da upoznam njegovu mamu...i bez obzira i da nije bilo tako, ja sam od pocetka imala cvrst stav, zivimo sami, na bilo koji nacin, u iznajmljenom stanu makar jeli jogurt i hleb...i tako je i bilo, bili smo podstanari 5godina, bacali pare u bunar bez dna, kako su voleli da kazu nasi roditelji al ni jedan dan nismo ziveli u zajednici...moja svekrva je super zena, mnogo nam je pomogla, cesto vise nego moja mama, al bez obzira, nikad ne bih zivela u zajednici, ni sa mojom mamom(sa kojom se posvadjam za 10min. razgovora) ni sa svekrvom...mislim da zivot u zajednici nije normalan

Necu da vam pametujem, al ovo je moje iskustvo...mm i ja smo se jako dugo zabavljali, i imala sam vremena da upoznam njegovu mamu...i bez obzira i da nije bilo tako, ja sam od pocetka imala cvrst stav, zivimo sami, na bilo koji nacin, u iznajmljenom stanu makar jeli jogurt i hleb...i tako je i bilo, bili smo podstanari 5godina, bacali pare u bunar bez dna, kako su voleli da kazu nasi roditelji al ni jedan dan nismo ziveli u zajednici...moja svekrva je super zena, mnogo nam je pomogla, cesto vise nego moja mama, al bez obzira, nikad ne bih zivela u zajednici, ni sa mojom mamom(sa kojom se posvadjam za 10min. razgovora) ni sa svekrvom...mislim da zivot u zajednici nije normalan

Ennna, u pravu si 100% Mi smo pokusali razlicite varijante i zivot u zajednici nikako nije funkcionisao. Inace, ziveli smo sa mojom mamom. Moj muz i moja mama su dijametralno suprotne licnosti, i kretalo je od malih stvari, ali to se kasnije izrodilo u sve vece i vece. Npr, ona voli da se prica sa njom stalno, a on bi se zavukao u sobu i citao. Pa je to nju vredjalo, a njega opterecivalo sto mora sa njom da prica 5 sati dnevno minimum. Pa su polako kretale svadje, ma uzas, i dan danas oni maltene ne govore.

Nemam svekrvu, ali mislim da bi bilo isto i ziveti u zajednici sa njom, ma s kim bilo. Par mora da zivi sam kako zna i ume, ako ikako moze. I mi smo se mucili kao podstanari u stanu velicine prosecnog hodnika (12 kvadrata) ali bar smo bili sami.

Joj,sad ću da lupim jedan crnjak.
Kad vas slušam (čitam) i kad slušam svoje drugarice, shvatim kako imam sreće što nemam svekrvu,a ni svekra. Iako sam ženu znala pre nego što je umrla,ok je bila ženica ali ko zna na šta bi to ličilo sad kad sam u braku sa njenim sinom,pre sam bila samo njegova devojka kao i mnoge pre mene.

Ni ja nemam svekrvu, ne znam kako je to. Ali ipak mi nije drago, ipak je ona umrla dok je moj muz bio dete. Ma, bolje da je tu kakva da je, ne mora meni da odgovara. Svekar je... specifican, ali ne mesa se ni u sta, on i voli kad ga niko ne dira.

Suviše je dugačka lista, jutros sam na poslu prepričavala sat vremena,koliko bi mi trebalo da sve napišem... A sve sitna (dobro, i ma i krupnijih :roll:) podyebavanja, prosto se nekad zapitam - da li kad joj je dosadno smišlja kako da me iznervira narednih dana. Uz sve onaj zlobni smeh iz crtaća... Znate onog Draguljčeta, što se pojavljivao gde god se otvore vrata :lol:
U svakom slučaju, uspela je iz dana u dan, od petka do ponedeljka da mi syebe svaki plan i program koji sam imala :(
I da se usput još jedna drugarica naljuti na mene što sam je 'ispalila', odnosno, što i ona treba da menja svoje planove zbog moje svekrve.

:hahaha:Draguljce! Imam i ja jedno Draguljce,mislim,sve mi koje smo na ovom forumu ga imamo,jel tako?
Nekad zna i da zarezi i da zalaje....;)
A i da ujede...:sad2:

Evo mene opet na ovoj temi...Nije me bilo dugo jer se moja draga, divna sveki, malo primirila jer je saznala da sam trudnaa, pa mi sad sve ugadja. Ali znala sam ja da ce mi brzo ta njena "dobrota" izaci na usi... Uvek kad se tako pocnu lepo ponasati to useru jer pocnu da se previse mesaju oko deteta...Vec me pocela nervirati sa nekim izjavama, ali sam kulirala. Ali juce...:otkacio: Ja u nasoj sobi nesto usivam, a Stefa kod njih igra se. Izlazi ona, nosi ga, i kaze, kako mu se spava, i kako bi da se kupa...I ja naravno odmah ostavljam iglu i krecem na kupanje, a ona ce - Evo, ici ce i baka sa tobom da se kupas, pa ne da tebe baka... a sve zbog toga sto ju je Stefa zagrlio i naslonio glavu, jer detetu se spavalo, pa ona hoce da pokaze kako on, jel' , ne moze bez babe...:dash: I ode ona sa njim u kupatilo i zatvori vrata...:otkacio: Ja ulazim i uzimam Stefana da ga pocnem skidati, a ona i dalje stoji... Mislim, stvarno... Pa uzela onaj kalolifer, da se on ne bi opekao... iako on to ne dira, i stoji mi iza ledja i drzi to cudo... Ja se okrenem i onako besno uzmem to od nje i kazem , dajte to ovamo nece on dirati, i vratim ga gde je bio! :otkacio: Odmah je izasla...a moj muz je taman usao... Sta je mislila, da ce da mi stoji iza ledja dok ga kupam, ili sam mozda trebala ja da izadjem a da ga ona okupa...Opet je pocela da si daje slobodu da bude glavna, a to nece tako proci...Poludecu od nje...
A juce ja hocu ga stavim na nonu, a dosla ona njegova KEKA, i pocne da se zeza sa njim, i on krene da ustaje sa none, i da se igra sa njom onako golisav, pa opet sedne, pa opet ustane, popizdela sam...
Jos nesto vezano za zaovu. Zove me muz prekjuce i kaze da me ona pitala da li moze da obuce moje farmerice koje su u kprpi za ves :aaa: Znaci moje prljave farmerice iz korpe za ves !!!!!! Ljudi moji... Ja kazem, kako hoce, ali su farmerice prljave ( sto je mogla sama da zakljuci ). I mislite da ih nije obukla ?!?!?!?!?! Nosila ih je ceo dan, jos je posle isla na neki rodjendan...:dash: Inace ona je mnogo krupnija od mene i ja sam mislila da nece moci da ih obuce, ali eto izgleda da se nekako ugurala u njih... Btw, pored tih imam jos 1 farmerice koje me ne stezu, i koje mogu sada da nosim, ako mi ih je sjebala, ubicu je !!!!!! :otkacio::azdaja::azdaja:

Moram da napisem jedan biser moje svekrve...kupila ja trudnicke farmerke, one sa elasticnim pojasom i otisli kod nje na rodjendan...i pokazujem ja nove farmerke, a ona: nemoj da nosis farmerke u trudnoci...ja:to su trudnicke farmerke, bas se nose u trudnoci, postoje trud. farmer. vec 30god(otprilike) samo su tada bile na tregere a sad ih prave sa ovim elasticnim strukom...a moja svekrva: da te su farmerke imale rupu na stomaku da ne stezu...mislim, sta da kazem

Ljudima sa strane, kada citaju nase postove mozda se cini kako mi malkice preterujemo...ali tacno znam kako se osecas Steffice...i moja svekrva se petlja u sve zivo...ALI SVE...jos nisam presla magicnu granicu i pocela da se svadjam sa njom, ali ne mogu da je gledam ocima, sto mi tesko pada zbog muza...ipak ja to ne umem da sakrijem...a on ne razume to sto ja ne zelim da nam njegova majka "pomaze"...ja napravim rucak, a ona dodje da cuva nase dete i kupi nam hleb, mleko i donese rucak...ko da smo njen sin i ja teski debili i ne znamo sebi sami da kupi...ne zanmo dupe da obrisemo bez nje...grrrr...

Moram da napisem jedan biser moje svekrve...kupila ja trudnicke farmerke, one sa elasticnim pojasom i otisli kod nje na rodjendan...i pokazujem ja nove farmerke, a ona: nemoj da nosis farmerke u trudnoci...ja:to su trudnicke farmerke, bas se nose u trudnoci, postoje trud. farmer. vec 30god(otprilike) samo su tada bile na tregere a sad ih prave sa ovim elasticnim strukom...a moja svekrva: da te su farmerke imale rupu na stomaku da ne stezu...mislim, sta da kazem

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:O Boze, strasno... Pitaj ti nju da ona nije imala farmerice sa rupom negde drugde pre nego sto je zatrudnela...

Nerviram se za druge, mozda ja i preterujem pomalo, ali da oni nisu bili takvi, da nisu punili mom muzu glavu, da mi nije pronalazila mane i greske, da mi nije prebacivala kada ne operem sudove odmah posle rucka ili kad ne pospremim njihovu sobu jer je moj sin tamo napravio nered, onda bi situacija bila drugacija. U pocetku i ja sam trpela, niko ziv nije moga reci da mi nesto smeta, jer sam sve gutala, i cuvala u sebi. A kad mi je pukao film, kada su poceli da izigravaju roditelje i meni, i mom detetu, da se nisu durili svaki put kada ne uradim kako mi oni kazu, kad su mi pali skroz u ocima, nazad nema. Sad mogu da mi skidaju zvezde sa neba, nece vratiti nekadasnje postovanje... Znaci gazili su me, gazili, ali kada sam jednom ustala, necu vise nikad pasti....

Ne znam ali oduvek sam smatrala da zena koja ne postuje svekrva i svekrvu ustvari nema postovanja prema svom muzu. Uvek najveci sukobi nastaju kad se spoje osobe koje su jako slicne jer kad se dve zene razlikuju one znaju da popustaju jedna drugoj ali kad su slicne ...........Narocito kad su i jedna i druga strana u fazonu da sve najbolje znaju. Sa takvim stavovoma drage moje mozete sa sigurnoscu ocekivati da ce jednog dana i vase snaje pisati o vama ovakve stvari.

Ljudima sa strane, kada citaju nase postove mozda se cini kako mi malkice preterujemo...ali tacno znam kako se osecas Steffice...i moja svekrva se petlja u sve zivo...ALI SVE...jos nisam presla magicnu granicu i pocela da se svadjam sa njom, ali ne mogu da je gledam ocima, sto mi tesko pada zbog muza...ipak ja to ne umem da sakrijem...a on ne razume to sto ja ne zelim da nam njegova majka "pomaze"...ja napravim rucak, a ona dodje da cuva nase dete i kupi nam hleb, mleko i donese rucak...ko da smo njen sin i ja teski debili i ne znamo sebi sami da kupi...ne zanmo dupe da obrisemo bez nje...grrrr...[/quote]
Ovo boldovano i ovo crveno je tačno to što mene uglavnom najviše nervira... Ja bih na svaku drugu njenu rečenicu odgovorila - slo, pa nisam debil :roll:
Ali to je izgleda jako uvređujuće i ružno :otkacio:

Nerviram se za druge, mozda ja i preterujem pomalo, ali da oni nisu bili takvi, da nisu punili mom muzu glavu, da mi nije pronalazila mane i greske, da mi nije prebacivala kada ne operem sudove odmah posle rucka ili kad ne pospremim njihovu sobu jer je moj sin tamo napravio nered, onda bi situacija bila drugacija. U pocetku i ja sam trpela, niko ziv nije moga reci da mi nesto smeta, jer sam sve gutala, i cuvala u sebi. A kad mi je pukao film, kada su poceli da izigravaju roditelje i meni, i mom detetu, da se nisu durili svaki put kada ne uradim kako mi oni kazu, kad su mi pali skroz u ocima, nazad nema. Sad mogu da mi skidaju zvezde sa neba, nece vratiti nekadasnje postovanje... Znaci gazili su me, gazili, ali kada sam jednom ustala, necu vise nikad pasti....

Recenica o preterivanju nije bila upucena tebi, mada, lepo je kad priznas da ponekad preterujes... ;)
Ljudima koji nemaju svekrve ili (dao Bog) nemaju sa njima problema sve sto mi pisemo moze izgledati smesno i preterano, ne mogu da shvate da necije zvocanje, kljucanje, mesanje i ostale stvari pogubno deluju po zivce i zdravlje...a o braku da i ne govorim...na primer moje razmirice sa muzem su trenutno samo zbog toga...na zalost...:(

@Zvezdice, moj suprug i ja ne zivimo sa njegovom majkom, pa ja opet imam velikih problema sa njom...ne zelim ni da pomislim kako bi bilo da zivim sa njom, ne dao Bog...

Kako dozivljavati osobu koja se namece i potura ko da je majka tvom detetu, ili osobu koja zeli da ona izabere gace i kosulju vasem muzu (cak i kada je se ne pita ili kad nije rodjendan), kako doziveti osobu koja kada pravite rucak stoji nad vasom glavom da ne biste ne daj boze nesto uradili kako ona ne pravi, i slicno...kao prvo to vredja moje majcinske osecaje, a kao drugo vredja me i kao zenu i kao ljudsko bice...mislim, suvisno je da navodim primere, sve ionako vrlo dobro znate o cemu govorim (na zalost|)...cesto ja svom muzu kazem kako se ja nisam udala da bih dobila jos jednu majku, vec kako bih imala svoju porodicu oko koje bih JA bila odgovorna, a ne moja svekrva...za sada nisam uspela da mu to docaram na pravi nacin da bi mogao da me shvati...mada kad po.piz.dim i on ponekad shvati da ona BRE PRETERUJE, pa joj kaze da ohladi...:worth:

Pobogu zeno, shvati da smo odrasli ljudi,znamo sami da zivimo zivot i sacekaj da trazimo pomoc od tebe kada nam bude potrebna, ne guraj svoj nos u svaku serpu!!!!- e ovu recenicu cu joj jednom izgovoriti, jer polako gubim strpljenje... :roll:

Moj muz i ja smo imbecili i kreteni jer su nas roditelji izdrzavali tokom studija, on je nesposoban i razmazen, ja sam razmazena - rece majka mog muza. Ako zanemarimo mene jer mene nije rodila pa ne mora ni da me voli a i ne zivim sa njom pa mi se fucka za njenu ljubav, zaboravila je da je dobro dete pa onda dobar student, da se zaposlio tokom studija jer je ona prestala da radi jer vise nije mogla sa strankama na salteru, da ne pominjem da je kad se udala ostala kod svojih roditelja te platu imala dzeparac- tata mog muza je davao u kucu ona ne jer njoj trrrreba...naravno ja to sve sa hodnika cujem. (Andra je stigao pre mene jer sam ja izasla iz kola da joj u Maxiju kupim marmeladu jer znam da voli.) Napravim se blesava, pozvonim, Andra sav van sebe otvori, njegov tata crven ko bulka stoji na sred dnevne sobe u zemlju covek propada jasno mu da sam sve cula, kazem njemu sa osmehom dobar daaan, a gospodja zazdi u svoju sobu, zalupi vrata i ne izadje do kraja veceri.

Ne znam ali oduvek sam smatrala da zena koja ne postuje svekrva i svekrvu ustvari nema postovanja prema svom muzu. Uvek najveci sukobi nastaju kad se spoje osobe koje su jako slicne jer kad se dve zene razlikuju one znaju da popustaju jedna drugoj ali kad su slicne ...........Narocito kad su i jedna i druga strana u fazonu da sve najbolje znaju. Sa takvim stavovoma drage moje mozete sa sigurnoscu ocekivati da ce jednog dana i vase snaje pisati o vama ovakve stvari.

И ја сам исто мислила док се нисам удала, тј. док смо се још "забављали". Срећом, укапирала сам каква је, мени моја мама пренела шта госпођа мисли о мени (бар има језик, који не зна да заузда:) ), и прилагодила своје понашање. Хвала Богу, мој муж ме подржава, а то и јесте најважније!!!
Ја њу поштујем зато што ЈЕСТЕ мајка мог мужа, али то је све! Нити морам нити желим да је волим. А очигледно је и са њене стране тако, што ми, заиста одговара!!!

Ja u nasoj sobi nesto usivam, a Stefa kod njih igra se. Izlazi ona, nosi ga, i kaze, kako mu se spava, i kako bi da se kupa...I ja naravno odmah ostavljam iglu i krecem na kupanje, a ona ce - Evo, ici ce i baka sa tobom da se kupas, pa ne da tebe baka... a sve zbog toga sto ju je Stefa zagrlio i naslonio glavu, jer detetu se spavalo, pa ona hoce da pokaze kako on, jel' , ne moze bez babe...:dash: I ode ona sa njim u kupatilo i zatvori vrata...:otkacio: Ja ulazim i uzimam Stefana da ga pocnem skidati, a ona i dalje stoji... Mislim, stvarno... Pa uzela onaj kalolifer, da se on ne bi opekao... iako on to ne dira, i stoji mi iza ledja i drzi to cudo... Ja se okrenem i onako besno uzmem to od nje i kazem , dajte to ovamo nece on dirati, i vratim ga gde je bio! :otkacio: Odmah je izasla...a moj muz je taman usao... Sta je mislila, da ce da mi stoji iza ledja dok ga kupam, ili sam mozda trebala ja da izadjem a da ga ona okupa...Opet je pocela da si daje slobodu da bude glavna, a to nece tako proci...Poludecu od nje...

Draga Steffice,realno gledajuci to nije bio veliki razlog da ti ludis,vec se iza toga krije ta mrznja i ozlojadjenost prema njoj,pa ti smeta ako ti i dete uzme u krilo.Znam ja kako je to jer i ja prolazim kroz slicne stvari.Hvala Bogu moja je na moru pa sad malo uzivam,udisem svez vazduh...
Znam da je u tim trenucima tesko kontrolisati osecanja,ali probaj da je iskuliras,ako hoce da kupa unuka,neka je,tvoje dete ti ne moze uzeti,jer ce u suprotnom videti da ti je krivo pa ce onda praviti namerno gore scene samo da te nervira,jer kako bi se inace hranile te nase "mame"?
Pozdrav

И ја сам исто мислила док се нисам удала, тј. док смо се још "забављали". Срећом, укапирала сам каква је, мени моја мама пренела шта госпођа мисли о мени (бар има језик, који не зна да заузда:) ), и прилагодила своје понашање. Хвала Богу, мој муж ме подржава, а то и јесте најважније!!!
Ја њу поштујем зато што ЈЕСТЕ мајка мог мужа, али то је све! Нити морам нити желим да је волим. А очигледно је и са њене стране тако, што ми, заиста одговара!!!

Vec dve godine sam u braku i i ono sto pisem pisem iz licnog iskustva. Imala sam i ja puno problema, imam ih jos uvek ali se trudim da iz svoje glave izbacim stav da sam ja najpametnija i da nekad pokusam da razumem i drugu stranu. Ne razumem da vecina devojaka ovde toliko pise lose o svojim svekrvama a svoje majke toliko hvali, prirodno je da svojim majkama mozemo reci u svadji sta mislimo i posle pet minuta razgovarati kao da se nista nije dogodilo dok je sa svekrvama drugacija stvar jer one nam u principu nisu rod i ne moramo da ih volimo. Kad nase majke daju savete mi razmisljamo da nas vole a kad svekrve daju savete razmisljamo da se mesaju. Kad nase majke pridju kad spremamo rucak one hoce da pomognu a svekrve se ponovo mesaju jer misle da znaju bolje.... I mogla bih tako u nedogled. Udati se i ziveti sa svekrvom = ozeniti se i ziveti sa tastom. Mislim da vecina devojaka to ne shvata jer za njih su njihove majke najbolje a svekrve ne vole svoje sinove i svoje unuke. I prosto je neverovatno sta sve primecuju i sta im sve smeta. Mislim da je ovde zaista bitno necije vaspitanje jer nije poenta da nas neko natera da volimo svekrvu nikog ne mozemo voleti na silu ali je potrebno da nas neko nauci da znamo da postujemo druge a ne samo svoju porodicu, voleti nekog je jedna stvar a postovati sasvim druga. Pri tom treba imati u vidu da niko nije savrsen i da onako kako mi mi volimo svoje majke tako i nasi muzevi vole svoje majke a ne nase. Mozda sam i ja pre bila u zabludi i dozvoljavala sebi da me pogadjaju svakakve sitnice ali sam shvatila da me to ne vodi nikuda, da steti samo meni, da nista ne mogu promeniti jer formirane licnosti niko ne moze promeniti i mogu da kazem da sam zaista srecnija i da se mnogo bolje ponasaju prema meni od tada. Shvatila sam sta mi je najbitnije u zivotu i sta zasluzuje moje nerviranje i ne dozvoljavam da me pogadjaju necija zvocanja.

Da...lepo je to sto ti tako razmisljas...samo neke od ovih devojaka imaju ozbiljne probleme, a ovde napisu nekakvu sitnicu, samo ne bi li se kako rasteretile...ili bar ja tako razmisljam...
Evo ja cu kazati opet nesto iz mog ugla...Moja svekrva je dobra zena, mozda cak i predobra, da se ta njena dobrota granici sa ludoscu (npr. ona od nekoga dobije nesto i onda nudi meni ili drugoj snahi, cak i cvece), imala je tezak zivot i uspela je da odgoji dva super sina (na cemu joj hvala i zbog cega je postujem)...Medjutim, problem nije u zvocanju vec u konkretnim delima...ona obozava da bude svakom loncu poklopac i ocekuje od mene da se ja ponasam kao ona prema svojoj svekrvi (niko je ni za sta nikada nije pitao, a ona je morala sve da radi i da cuti)...molim lepo: da li je normalno da ona zivka ljude i da se raspituje koji ginekolog je najbolj pa da ja idem kod tog...pa pobogu ja trebam kod ginekologa a ne ona...(mislim to je najblazi primer samo radi ilustracije situacije)...milion je takvih stvari i postaju samo jos gore jer se i kod normalnih stvari meni okrece zeludac i javlja revolt...moja majka nije sjajna i ja sam jedva docekala da pocnem da zivim svoj zivot...ako treba da mi ves bude smrdljiv u korpi petnaest dana, naka bude...to je MOJ ves...mislim da u to ne treba da se petlja kao ni u masu drugih stvari...u to ne treba da mi se petlja niti svekrva a oga mi ni majka...ja samo zelim da se shvate i razgranice neke stvari...pomoc treba da se trazi a ne da mi je neko drugi namece, pa cak i kada mi ne treba...samostalna sam i zrela osoba odavno, pa zasto onda da se vracam u detinjstvo???

krit:
мислим да испушташ поенту. Ја НЕМАМ лоше искуство са свекрвом, јер сам се на време ОГРАДИЛА!!! Али, знам колико је тешко неким женама да изађу на крај са ЗЛОБОМ, а то нема везе са васпитањем и поштовањем!!! Почевши од моје породице, преко пријатељица... Нагледала сам се свачега... Поред тога, ја ни са МОЈОМ МАЈКОМ не бих могла да живим и не мислим да је супер, свесна сам свих њених мана... Моја свекрва је баш зато што ја мами одбрусим кад ми нешто не одговара рекла да сам РАЗМАЖЕНА!!!
Женама које овде пишу потребно је место где ће моћи да се изјадају, а не да их неко критикује (тога већ имају у кући)... Већина њих и јесте покушала да буде фер и коректна и добила нож у леђа... Није им лако и траже само мало разумевања...

Back