Svekrve...neicrpna tema

Za Krit:
Svima je jasna cinjenica da koliko mi volimo nase mame toliko nasi muzevi vole svoje ali je jasno i to da taste nisu toliko opterecene postovanjem zetova prema njima(bar je moja mama takva)koliko svekrve guraju to postovanje u prvi plan.Po meni postovanje se mora zasluziti kao i ljubav,mrznja i sva ostala osecanja a ako nekog ne volim,onda ga ne mogu ni postovati a i to sto ga ne volim opet ima svoje razloge.
Prava,nesebicna i razumna majka se nece mesati svom sinu u brak ako vidi da njemu nista ne fali,ne trazi joj pomoc ni savet,ne zali se,znaci srecan je sa svojom zenom i pusti ih bre da zive svoj zivot!!!Ali ne!Svekrve su uvek tu da spasavaju sincice od nas sila necistih(:evil:)
Zato i vole da zive uz sina,da im sinovi ne ostanu gladni ili neoprani,ne daj Boze!
Ali,po meni,glavni krivci su nasi muzevi,jer su to njihove mame i oni treba da ih postave na svoje mesto,ali njima to ne smeta,a to je jedan dokaz velike nezrelosti.
Ja sam dugo vremena krivila svekrvu za nepravdu koju sam dozivljavala s njene strane jer nisam htela sebi da priznam da je ustvari njen sin kriv jer joj je to dopustio.Muskarac treba biti MUSKARAC u svako smislu a ne da dozvoljava da mu mama unosi pantalone u sobu kada se probudi(moj slucaj).I njemu to ne smeta?!
Kako onda i njega da postujem?A ni majka ga ne postuje kad je takav.
Cim mu se mesa u brak znaci da smatra da nije dorastao tome da se sam suocava s problemima i smatra ga jos detetom koje se drzi njoj za suknju,dakle na kraju dobijemo MAMINOG SINCICA.
I verujte mi gde god su mamini sincici tu vlada haos izedju svekrve i snahe.Moj muz vidja moju mamu jednom godisnje jer zivimo daleko,a kad mu pomenem da zelim da idem kod mojih skace do plafona od besa,kao ja samo mislim na to,nemam druge planove,a s njegovom mamom zivim pod istim krovom,pa recite mi gde je tu pravda?
On njegovu ne bi ostavio po ceni razvoda a ja moju treba da zaboravim?:rumenko:(trenutno se osecam ovako)
Ali to je prica bez kraja.Jedino resenje za te probleme je ne ziveti u zajednici ali dok je god sincica bice i zajednica a mi zene smo uvek bila hrabrije i imale cvrsce stavove i jacu volju ali zivimo medju ljudima koji to hoce da nam oduzmu,zato,borite se,slabiji popusta.

U potpunosti se slazem sa Nerviram se za druge.Zasto da se vracamo u detinjstvo?Da smo htele da sedimo kod mame ne bi se udavale nego bi nam mame kuvale,prale,i bile bi zahvalne za casu vode od nas.
Kod nas uglavnom gospodja mama sortira ves za pranje,jer mene iskreno ne moze da padne,a u stanju je da zadnja 3min.onako sa spremnom korpom za ves stoji pored masine i ceka da zavrsi da bi povadila ves?Haha!Znak da joj je mnooogo dosadno,a kad nema vesa onda se lati gundjanja za mnom.A najteze joj padne kada me vidi da dolazim s punom kesom trosim pare njenog sina jadnicka!On da radi ja da trosim "njegovo".
Zena je tu samo da kuva,pere,postuje,slusa,i cuti ne da uziva!
Covek je covek(muz).Moze i da izlazi i da seta a zena ne moze ko covek!(To su njene reci).
I kad ti neko tako otvoreno pokaze da nije uz tebe kako da ga volis?
Uh puna sam tih njenih bisera.Ili kad sam pomenula muzu da idem sa jetrvom u bioskop a on da pazi na dete a ona ce ispred njega:"jel,vi da idete a oni da vam paze decu",na sta se moj muz nasmejao mada uopste nije bilo smesno vec odvratno,S TIM,sto moj muz izlazi svakog petka s drustvom a ja cuvam dete:otkacio:
I tako se moj muz umori petkom i onda spava subotom do 12 a cim ustane,mora ga cekati dorucak na stolu(njeno misljenje),ako ceka 5min.ona odmah trci u kuhinju rezuci na mene,sto nisam tako poslusna,iako ja mozda imam nesto vazno da obavim,ali ne,muz NE SME da ceka zenu!Zena muza DA!
Dajte sad vi neki biser,moze i nesto smesno:hahaha:

Nazica:
ја баш зато стално истичем да имам пуну подршку мог мужа... оно на шта сам поносна јесте потпуно узајамно поштовање: идемо и код мојих и код његових (малтене равноправно!), сви договори са његовима иду преко њега, све договоре са мојима обављам ја, тако да и ако дође до ружних речи, нема љутње и вређања (ја његовој мами нисам рекла ништа!!! ни он мојој!!!)
Јесте био пакао док је његова мајка живела с нама, али то је био део компромиса на који сам морала да пристанем... Одахнули смо од кад је отишла, и сад заиста уређујемо свој живот како нам одговара...
И најгоре је живети у заједници, а онај ко мора...

Ja moram da pohvalim svoju svekrvu na koju sam kukala 20 strana unazad.
Od pocetnog soka kad joj se sin ozenio sa mnom :D, bilo je stvarno bisera i stvari koje su me izludjivale.
Potpuna opsesija s njim a ja tu treba da budem na usluzi 24/7 (a zena nije patrijarhalno vaspitana, cak je feministkinja). Ne zivimo zajedno, na srecu (mada bi i sa mojom kevom poludela da moram da zivim sa njom).
Ali, ona je sad bila kod nas nedelju dana u gostima a ja sam se psihicki pripremila i pre nego sto je dosla, porazgovarala sa muzem. Pitala sam ga da li je primetio da se ona ponasa kao da ne postojim, da nikad nista nije pitala za moju porodicu (doduse, deli ih 10000km)...itd. Rekao je da jeste, da smatra da je to cudno i da misli da je ona jako posesivna prema njemu. I da ce prvom prilikom to da joj kaze!
Rekao joj je, ona se jako zacudila i postidela! I promenila se skroz!
Ali, mislim da je i do mene. Pustila sam je da pomera i sklanja po stanu sve sto je htela. I zena je stvarno imala dobre i prakticne ideje. Mozda je nekad i do nas - sto mislimo da sve najbolje znamo, da niko ne sme nista da nam pipne, pomeri, organizuje...itd. Ja sam je stvarno pustila a kad nesto "organizuje", ja je pohvalila i zahvalila se na ideji i trudu. :D Da ne verujete koju reakciju to izaziva, odmah reaguje prijateljski (jer oseca da nije ugrozena a i ne treba da bude, ako cemo da se ponasamo kao ljudi).
Znaci, cim sam ja prestala da se ponasam pokroviteljski i kao kobac da cuvam sve sto je moje, odmah se otkravila.
I pustila sam ih da vreme provode sami, nisam se trpala u njihov odnos i nisam insistirala na tome da sam ja sad glavna a ona samo treba da klima glavom ili da cuti.
Mislim, kome bi se ovo svidelo inace?
I poslednjeg dana seli da gledamo neku seriju, njih dvoje se uvalili na fotelje a ja se izvalila na pod (po obicaju, uvek sedim na podu, nisu mi oteli fotelje :D). I moj muz se uvali pored mene tako da me je skroz izgurao sa mog mesta a ona njemu "Nemoj da je guras, to je egoisticki! Jesi lepo odabrao gde ces da sednes, sta joj sad otimas mesto?". Ostala sam zapanjena da je prvi put stala na moju stranu a rodjenom i obozavanom sinu rekla da je egoista. :D

Ne znam kako je to ziveti u zajednici tako da necu da se pravim pametna kad su tudji problemi u pitanju. Ali stvarno mislim da je svaki odnos - odnos dvoje ljudi i da mozda mi treba da uradimo sve sto je u nasoj moci da taj odnos uljudimo makar do podnosljive granice. Ovo ne znaci slihtanje, "postovanje jer mu je majka" i slicno, nego normalno ponasanje kao sto bi se prema svakom ponasali.
Ne znam, ako nekom ovo pomogne i smatra da je uopste moguce, bice mi drago. :D

Ne znam ali oduvek sam smatrala da zena koja ne postuje svekrva i svekrvu ustvari nema postovanja prema svom muzu. Uvek najveci sukobi nastaju kad se spoje osobe koje su jako slicne jer kad se dve zene razlikuju one znaju da popustaju jedna drugoj ali kad su slicne ...........Narocito kad su i jedna i druga strana u fazonu da sve najbolje znaju. Sa takvim stavovoma drage moje mozete sa sigurnoscu ocekivati da ce jednog dana i vase snaje pisati o vama ovakve stvari.
Opet cu reci da sam ja njih komplet ( svekra, svekrvu i zaovu koja je mladja od mene 5 god. ) postovala bas iz razloga sto je to porodica mog muza. Ali ja njih da postujem,a oni mene da gaze to ne ide. Nisi ni svesna koliko sam dugo trpela njihova podjebavanja.Mom muzu pune glavu meni iza ledja, pa posle ja i on ulazimo u konfilikte. To mi nije jasno. Svaki njihov " savet" sam bez pogovora prihvatala bas iz razloga da se ne naljute. Sve dok jednog dana nisam prihvatila njen savet vezan za moje dete jer sam mislila da nije dobar, a oni ( svi komplet ) digli noseve. Nisu pricala ni samnom, ni sa muzem, a nisu ni detetu prilazili ( koji je tada imao svega 3 meseca ) 5 dana... Samo zato sto nisam poslusala sta mi je ona rekla vec uradila po svom... Zar ja moram da radim sve, ama bas sve kako mi oni kazu? :roll: Cak sam i zaovi 1000x ocutala na neke njene komentare, iako je naspram mene dete... Prcka me kako je ona mladja od mene 5 god. a sve zna da napravi ( misleci na jeb kiflice ) a snaja ne zna nista... Ne moze da joj promakne ni kada mi se nahvata prasina na TV jer mi odmah nasara nekog slatkog cica glisu... pa se naljuti na mene jer je dete odvela samo do prodavnice, a nije rekla da bce svratiti do komsije, pa kada sam nazvala da vidim da li su tamo, digla je svoj nosic odmah. Ja nemam poverenja u nju... Pa se trpa da " pomogne " uvek, a nikad to ne odradi do kraja. Vracajuci se iz setnje hteli smo da svratimo do kuma, ona se sama ponudila da odvede Stefu kuci... Posle 10 mon. zove, nema maramice, nema pelene ( iako je sve to bilo kod nas u sobi ) a on se ukakio, da se brvratimo. Ja dodjem, a dete nije ni upisano, ali gospodjica je morala ici kod drugarice...
Poenta je da sam ih na pocetku sve postovala, ali bez foliranja, pazila da ih ne uvredim, a kad su poceli da me gaze, tu je nestalo svako postovanje. Sad su opet naprasno postali fini, jer znaju da cekamo 2. bebu. Ali sada mogu da mis skidaju zvezde sa neba, nece vratiti nekadasnje postovanje sa moje strane. Kako sam ja njih postovala i oni su tako trebali mene, a ne da me tretiraju kao debilni klinku koja nema pojma o zivotu.
Ako ti kazes da ako se svekar i svekrva ne postuju, ne postuje se ni muz, onda ni oni nisu postovali svog sina, jer su njegovi zanu gazili. To postovanje mora da bude uzajamno. Ja sam njima pruzila 100 prilika, i 100 puta presla preko nekih stvari, sada vise ne...
Recenica o preterivanju nije bila upucena tebi, mada, lepo je kad priznas da ponekad preterujes... ;)
Ljudima koji nemaju svekrve ili (dao Bog) nemaju sa njima problema sve sto mi pisemo moze izgledati smesno i preterano, ne mogu da shvate da necije zvocanje, kljucanje, mesanje i ostale stvari pogubno deluju po zivce i zdravlje...a o braku da i ne govorim...na primer moje razmirice sa muzem su trenutno samo zbog toga...na zalost...:(
Znam da nije, ja samo kazem da sam ja svesna da sada preterujem. Ali opet kazem da se oni nisu ponasali prema meni kako jesu, ne bi me nervirala svaka sitnica. Bukvalno me sad nervira svaki njen komentar... I sada jesam bezobrazna i to svesno, ali meni ce biti bolje.
Ja u nasoj sobi nesto usivam, a Stefa kod njih igra se. Izlazi ona, nosi ga, i kaze, kako mu se spava, i kako bi da se kupa...I ja naravno odmah ostavljam iglu i krecem na kupanje, a ona ce - Evo, ici ce i baka sa tobom da se kupas, pa ne da tebe baka... a sve zbog toga sto ju je Stefa zagrlio i naslonio glavu, jer detetu se spavalo, pa ona hoce da pokaze kako on, jel' , ne moze bez babe...:dash: I ode ona sa njim u kupatilo i zatvori vrata...:otkacio: Ja ulazim i uzimam Stefana da ga pocnem skidati, a ona i dalje stoji... Mislim, stvarno... Pa uzela onaj kalolifer, da se on ne bi opekao... iako on to ne dira, i stoji mi iza ledja i drzi to cudo... Ja se okrenem i onako besno uzmem to od nje i kazem , dajte to ovamo nece on dirati, i vratim ga gde je bio! :otkacio: Odmah je izasla...a moj muz je taman usao... Sta je mislila, da ce da mi stoji iza ledja dok ga kupam, ili sam mozda trebala ja da izadjem a da ga ona okupa...Opet je pocela da si daje slobodu da bude glavna, a to nece tako proci...Poludecu od nje...

Draga Steffice,realno gledajuci to nije bio veliki razlog da ti ludis,vec se iza toga krije ta mrznja i ozlojadjenost prema njoj,pa ti smeta ako ti i dete uzme u krilo.Znam ja kako je to jer i ja prolazim kroz slicne stvari.Hvala Bogu moja je na moru pa sad malo uzivam,udisem svez vazduh...
Znam da je u tim trenucima tesko kontrolisati osecanja,ali probaj da je iskuliras,ako hoce da kupa unuka,neka je,tvoje dete ti ne moze uzeti,jer ce u suprotnom videti da ti je krivo pa ce onda praviti namerno gore scene samo da te nervira,jer kako bi se inace hranile te nase "mame"?
Pozdrav
Ja znam da je ovo i jos hrpa stvari koje me sada nerviraju sitnica... Ali opet kazem da su oni sami doveli do toga. Ja sam svesna da preterujem, ali me sama njihova pojava nervira jer znam kakvi su ljudi. Kada se meni smese, kada su fini, a znam sta mi misle.... To me nervira, i zato me sada nervira svaka sitnica...
Tako je i pre bilo samo sto ja nisam videla. Samnom sve lepo fino, a onda mom muzu meni iza ledja puni glavu ili me ogovara ( i mene i moje roditelje ) kod ljudi sa kojima se mi druzimo....

Za UnBesoDeDesayuno:
Potpuno se slazem sa ovim sto si napisala jer mi se dogodila indeticna stvar tacnije dokle god sam bila u fazonu ja sve najbolje znam desavale su mi se razne gluposti i kada sam promenila svoj stav primetila sam da sve bolje funkcionise. To ne znaci da sam se prilagodila njima i da vise nemam svoje stavove jednostavno nema vise inata jer u sustini dok sam joj pravila drustvo i nervirala se sta je ona rekla i sta je uradila zar sam bila bolja od nje?!
Mislim da ako provedemo zivot nervirajuci se oko svakakvih sitnica i ako mislimo da mi sve najbolje znamo mozemo sa sigurnocu da ocekujemo da kad ostarimo necemo imati zivaca i kad budemo imale snaje nesvesno i mi cemo uci u sukob sa njima. Neka se prisete sve devojke ovde sta su njihove svekrve pricale o svojim svekrvama i one su prosle sve i svasta sa njima narocito sto su u tim vremenima zaista stariji i bili "gazde" u kuci pa su starile sa stavom da one nece biti takve a ispale su mozda i gore. Vecina zena koje ja poznajem dozivela je svasta u zivotu i veoma mali broj svoje svekrve voli i sve govore da one nece biti takve a kad sa druge strane razgovaram sa njihovim snajama posto su mi one drugarice one im zameraju takve stvari da one polovinu toga ne mogu ni da zamisle. Verujem da je to zacarani krug iz koga se jako tesko izlazi i kad samo pomislim da me sve to mozda jednog dana ocekuje ne mogu a da ne razmisljam zbog cega svi mi radimo i zelimo da imamo decu, zbog cega stvaramo kad jednog dana neko moze reci da svoju decu ne volimo dovoljno ili da nismo dovoljno brinuli o njima.

Krit, hm.Stvarno je lepo što imaš tako pozitivan stav i što si puna razumevanja. Kao i što razmišljaš o budućnosti. Ali, neko je ovde već pomenuo da žene koje pišu imaju zaista ozbiljne probleme, a ovo što pomenu samo su sitnice koje služe za izbacivanje besa.
Malo me je zabolela ona opaska o vaspitanju, jer nije istinita, ali pošto me ne poznaješ, ne možeš da znaš. Takođe, možda imaš normalnu svekrvu, ili si premalo u braku, ili već nešto treće. Ili si stvarno bolje vaspitana. Štajaznam. Ja sam zaista bila posvećena porodici moga muža, želela da svi budemo velika porodica, jer je moja mala, ali... Da pomenem opet, moja svekrva dobro zna kakav joj je sin, koliko je impulsivan, i kako se lako razbesni. To je nije sprečilo da ga zbog jedne banalnosti napujda tako da on poludi i počne da urla, a mene odvedu u bolnicu, jer su mi od stresa krenule kontrakcije, i jedva spasoše bebu. Misliš da se izvinila? Došla je plačući posle mesec dana i rekla kako nije kriva. Ja sam oprostila. Ali ona se nije izvinila. Zato nemoj moralisati i govoriti mi kako treba da sagledam stvari iz drugog ugla... jer sam sve uglove obišla. Slika je ostala ista.

Laural, strasno...
Jako mi ide na nerve kada glume zrtve, samo mi nije jasno kako mogu tako lako da zaplacu. Verovatno svi znate za slucaj kada smo bili na moru a oni svako vece plakali nad slikom svog unuka koju su uzeli iz nase sobe... I jos su pricali na sav glas kako oni jadni, eto, ne mogu bez unuceta, kako im je tesko, kako placu svako vece... A unuce otislo na more...
Svekrvin sestric imao udes i otisla ona da ga vidi i odmah sa vrata pocne da place... I ovako mu je jadnom tesko, bas mu treba luda tetka da mu place pored kreveta... Ali ona je ispala saosecajna, brizna, emotivna....Povraca mi se....Ja verujem da je njoj zaista bilo tesko, ali mogla se bar suzdrzati dok je kod njega da ga ne potresa svojim suzama pored njegove muke...

Svekrvin sestric imao udes i otisla ona da ga vidi i odmah sa vrata pocne da place... I ovako mu je jadnom tesko, bas mu treba luda tetka da mu place pored kreveta... Ali ona je ispala saosecajna, brizna, emotivna....Povraca mi se....Ja verujem da je njoj zaista bilo tesko, ali mogla se bar suzdrzati dok je kod njega da ga ne potresa svojim suzama pored njegove muke...

A, misliš da on ne zna kakva je ona i da su ga baš dotakle njegove suze? (bač sam kvarna :mrgreen:)

Za Stefficu:
Podsecas me na mene,to je jedan uzasan osecaj,onda ne mozes da ih gledas,ne mozes miris da im podneses koliko su ti odvratni.Neke zene su takve da to ne bi primale ka srcu,vec bi im bilo isto bilo da ih svekrva voli ili mrzi,samo bi ih koristile gde bi mogle(a bolje je biti takav).
Tvoj slucaj je slican kao kod moje drugarice.Ona se nikad nije posvadjala sa svekrvom jer ne bi ni smela od muza,a i svekrva joj nikad nije rekla nesto u lice samo iza ledja,ili sinu(kome je mamina rec najvaznija).
Moja se doduse meni ne smeje u lice,kad joj vidim facu,znam tacno sta mi misli u tom trenutku.A najsmesnija je kad vadi sudove iz masine a u sebi mi psuje majku sto ja nisam ODMAH ustala,a ja joj uhvatim pogled u tome-stegne usnice od besa a obrve spusti a glavom maha levo-desno:otkacio:
Mad mene moje dete spasava i daje mi snage a to i ona zna zato me jos vise mrzi,sto nisam sama i bespomocna.Zato,kad dodje drugo dete doci ce i bolji dani,jer bi zaista bila steta zaokupljati se mislima na njih i njihove reci,kod dvoje dece koja su u potpunosti uz tebe.:bye:

Za Stefficu:
Podsecas me na mene,to je jedan uzasan osecaj,onda ne mozes da ih gledas,ne mozes miris da im podneses koliko su ti odvratni.Neke zene su takve da to ne bi primale ka srcu,vec bi im bilo isto bilo da ih svekrva voli ili mrzi,samo bi ih koristile gde bi mogle(a bolje je biti takav).
Tvoj slucaj je slican kao kod moje drugarice.Ona se nikad nije posvadjala sa svekrvom jer ne bi ni smela od muza,a i svekrva joj nikad nije rekla nesto u lice samo iza ledja,ili sinu(kome je mamina rec najvaznija).
Moja se doduse meni ne smeje u lice,kad joj vidim facu,znam tacno sta mi misli u tom trenutku.A najsmesnija je kad vadi sudove iz masine a u sebi mi psuje majku sto ja nisam ODMAH ustala,a ja joj uhvatim pogled u tome-stegne usnice od besa a obrve spusti a glavom maha levo-desno:otkacio:
Mad mene moje dete spasava i daje mi snage a to i ona zna zato me jos vise mrzi,sto nisam sama i bespomocna.Zato,kad dodje drugo dete doci ce i bolji dani,jer bi zaista bila steta zaokupljati se mislima na njih i njihove reci,kod dvoje dece koja su u potpunosti uz tebe.:bye:

Tu si u pravu, ali kad ti se mesaju i u odgoj deteta i ponasaju se kao da ti nemas pojma da se brines za svoje dete, mislim da je tu kap prelila casu...
Inace sam rekla muzu da mi na pamet ne pada da se tamo porodim, vec da moramo da nesto kupimo do tad i da se USELIMO !!! Kao varijanta postoji i kuca moje mame, tako da imam i plan B. Cuvsi za to da mi ne pada na pamet da tamo odgajam 2 dece, oni su velikodusno ponudili mom muzu da se menjamo soba tj. da mi predjemo u dnevnu sobu + kuhinja, a oni da predju u nas sobicak... Jel' kako su dobri? :roll: Napominjem da su tu varijantu mogli odmah da nam ponude, ali nisu dok nije zagustilo, dok nisu culi moj i drugaricin razgovor kada sam rekla da se moram odseliti pre porodjaja... Na tu ponudu sam samo rekla NE, HVALA ! posto znam da bi oni najsrecniji bili kada bi ziveli i u stali, ali da smo samo tu kod njih, da mogu da nas nadgledaju, kontrolisu i komanduju nasim zivotima...

Steffice,po tvom opisu bih rekla kako tovj muz sedi na dve stolice.Hteo bi da udovolji roditeljima ali i tebi,a mislim da vi ne biste imali puno drugih problema,da nije njih...
Da sam na tvom mestu,ja bih mu dala do znanja da hocu da uzmemo stan za nas(samo za nas),ali da te on shvati 100%ozbiljno pa nek drugacije planira,a iskreno nije mi ni jasno zasto zivite sa njima kad ih vec ima dovoljno jedno drugo da cuvaju?
A sto se tice mesanja oko odgoja u pocetku im otkratis(ali da se dobro naljute)i onda te nece dirati.Tu recenicu odsad smisli:super:

Sto se tice muza i jeste bilo tako u pocetku, dok nije sam uvideo neke stvari. Sada zna sta mi smeta, a i sam je skontao neke njohove spletke... Medjutim oni njega jos uvek mogu da prevare glumeci dobrotu... Vec su poceli da mi idu ne zivce otkad se prave fini,( od pre 2 meseca) i juce sam bas popizdela da je i moj muz to video... Kucu trazimo zajedno, obilazimo, jos nismo nista nasli, ali trudimo se. Zasto zivimo sa njima ? Da znas da se i ja to pitam zbog cega sam pristala na to... Jer tu uopste nema uslova za zivot. Ja ne trazim luksuz, ali normalne uslove da. Ovde zivimo nas troje , svekar, svekrva, zaova i muzevljevi baba i deda. Svako otprilike ima 1 sobu, a kuca je stara,dakle, te sve sobe su odvojene a povezuje ih samo hodnik koji je otvoren. I na kraju hodnika je kupatilo bez grejanja, tako da ja i ove zime dete moram da kupam u sobi. Nije mi jasno kako sam pristala uopste da zivim tamo... A kuca moje babe zvrlji prazna. Znaci kuca je topla, izolovana, samo da se uselimo, ali ne mozes ti kada su mu zatucani roditelji ( i jos neki prijatelji) napunili glavu kako je sramota da se uda, i kako u tom slicaju moze da spremi kofer da ga drzi pored vrata... U fazonu, zena ce mu biti gazda...:dash: A tamo bi imali bar svoj mir. Ja sam rekla, ne budemo li nesto nasli do mog porodjaja ja sa njim ili bez njega odoh...

Opet i ja ovde :dash:
Sinoć sam napravila za večeru jabuke u šlafroku. Nije ni važno to toliko, nego kad sam ja izašla iz kuhinje, ona je 'ladno rekla mom sinu - sad će baba tebi da ispeče krompire:eek: ja gledam i ne verujem. kažem upravo sam napravila večeru, kakve sad pobogu krompire, šta sad da radim sa ovim, da bacim????
A ona će 'ladno. Pa jedi ti, detetu se jedu krompiriri :roll::otkacio: A ja inače kuburila sa nekim stomačnim gripom i ZNA da ne jedem ništa osim tosta.
E sad, moje dete bi živelo na krompirima, jeo bi ih svaki dan i za ručak i večeru; i još kad je čuo da će baba da mu ih peče, nema šanse da pojede ovo što sam ja napravila. I ja odlepim, uzmem ga, kažem idemo na kupanje i onda ćeš večerati to što ima za večeru.
I zamislite ne-znam-bi-kako-bih-je-nazvala, dok sam ga ja kupala, ona 'ladno donela u sobu na jednom tanjiru ispečene krompiriće, a na drugom moje jabuke, i još sve isceđen kečap na tanjir sa jabukama :eek: Nisam mogla da dođem sebi od bezobrazluka. I mislite da nije kasnije došla još samozadovoljno da kao tobože pita šta je mali jeo. I na to muž kaže - pa naravno da je jeo krompire, ali poenta je da nauči da ne može svaki dan krompir da se jede, postoje i druge namirnice. A ona se naljuti i okrete na peti i progunđa - pa kuvajte onda sami, ja više neću ništa :eek::eek::eek: 'Alo ženo, skuvala sam sama :idea::dash:

A prošle nedelje se Stefan primio da jede kuvana jaja, i večerao je recimo u ponedeljak jaje, pa je u sredu isto tražio i ja mu naravno skuvala, i ona meni kaže - jel' znaš da ne valja da deca jedu previše jaja :eek: Ne, ne znam. Zašto, koji je razlog? I na kraju, šta znači previše :think: Pa tako, kažu pedijatri; ne znam razlog. A ne treba više od dva - tri nedeljno :roll: i zamislite, u četvrtak su joj došli i drugi unuci, i ona im je svima napravila JAJA za večeru :lol:

Takođe, jedan dan sam kupila dimljeni ćureći batak, da eto dete malo jede i ćuretine, a ona mi je rekla, pa zar ti ne znaš da jer dim kancerogen. I skuvala pasulj sas rebarci :mrgreen:i ponudila ga slaninom za večeru :dash:

Svaki dan u svakom pogledu traži mi sve više mana i grešaka :roll:

Jao, Mackice, pa ova tvoja je luda na kub! Kako ti izdrzavas, jel' joj spustis ili cutis? Ja bih prsla nacisto...
Podsetila si me sa krompirima. Juce Stefan ruca krompir. Inace imam problema sa njim i jelom, pa sam ga stavila na stolicu, dala krompir i viljuskicu, i pustila ga da jede sam. U isto vreme smo rucali ja i muz, i oboje namerno cutimo da mi ne bi odvracali paznju... Kad eto ti briznog dede iz sobe... Cucnuo pored Stefana i poceo da mu prica, pa mu onda kaze kad je ovaj poceo da se igra sa hranom, "Ajde jedi, jedi..." I ja podviknem a deda se pokupi u sobu, i naravno odmah za njim i Stefan... Polkudela sam... :otkacio: :otkacio: :otkacio: Sta ima detetu da se prica kad jede...

Heh...mackice potpuno te razumem...ja recimo vilenim jer ova moja svekrva gaji kult hrane pa onda stalno govori detetu: pile babino jesi li ti gladan....samo bi ga sopala, a ja pocela da ignorisem te njene opaske. medjutim ona se ne da omesti, posle pet puta ponovljene gore navedene recenice, okrene se meni i pita me: a sta mislis da mu damo malo da jede...:dash::dash::dash:

A da ne govorimo tom pripremanju hrane, mora se sve odmah probati i sve pojesti jer ja nju ne postujem i to sto je ona napravila mi se ne dopada!!!! Ili dodje kod nas sa skuvanim ruckom...ej covece!!! verovatno se boji da joj sin ne ostane gladan :hahaha:

Heh...mackice potpuno te razumem...ja recimo vilenim jer ova moja svekrva gaji kult hrane pa onda stalno govori detetu: pile babino jesi li ti gladan....samo bi ga sopala, a ja pocela da ignorisem te njene opaske. medjutim ona se ne da omesti, posle pet puta ponovljene gore navedene recenice, okrene se meni i pita me: a sta mislis da mu damo malo da jede...:dash::dash::dash:

A da ne govorimo tom pripremanju hrane, mora se sve odmah probati i sve pojesti jer ja nju ne postujem i to sto je ona napravila mi se ne dopada!!!! Ili dodje kod nas sa skuvanim ruckom...ej covece!!! verovatno se boji da joj sin ne ostane gladan :hahaha:
Ista priča. U nedelju je Stefan došao od moje mame, i ona je rekla kako je loše doručkovao, ali je kasnije sve super jeo... I ova je je ponovila petsto puta kako jadan, kod moje mame nije ništa doručkovao :roll: I onda ga je našopala ćevapima i , pogodite, pomfritom, tako da je dete na kraju bacilo peglu :sad2:

Jao, nije ti lako... I ja sam prvo cutala, pa sad kad kazem onda to ne bude nimalo fino... najbolje je da na finjaka spustis, ali ne znaju to svi. Ja npr. ne znam da sakrijem kada me nesto iznervira, vec odbrusim... a bolje bi bilo da je na fin nacin prckam, kao sto to ona ume.

Ista priča. U nedelju je Stefan došao od moje mame, i ona je rekla kako je loše doručkovao, ali je kasnije sve super jeo... I ova je je ponovila petsto puta kako jadan, kod moje mame nije ništa doručkovao :roll: I onda ga je našopala ćevapima i , pogodite, pomfritom, tako da je dete na kraju bacilo peglu :sad2:

Jadnicak... Ne znam kako ti izdrzavas... Moja svekrva je rekla kako moje dete super jede samo kad ja nisam tu... Znaci ja sam kriva sto on brlja, a ne oni koji su mu od pocetka pricali kad je jeo, turali igracke na stocic pored tanjira i sl...

Sad sam se setiula još nečega, jer sam na drugoj temi pisala...
Juče Stefa doneo prvi rad iz vrtića, neki kišobrančić, i tako je bio ponosan i kako ga je nosio i pokazivao mi i ja iasto, kako je već velik porastao :D
Kad je došla ONA i rekla - daj da ga ja čuvam, kao u fazonu - vi ćete ga baciti, uništiti, štali :shock:

Ne, ona definitivno nije normalna, ona bi volela da je moje dete u stvari njeno :confused:

'Aj' opet da dodam - mi nemamo problema oko njenog sina, odnosno mog muža, samo oko mog sina, tj. njenog unuka... Ne mož' da se pomiri da mu je ona 'samo' baba, pa to ti je :roll: Po meni je to za psihijatra, majke mi

Back