Svekrve...neicrpna tema

Pre neko veče otišao moj muž sa detetom kod svoje mame. Rešili da svo troje malo prošetaju. Kad svekrva srela neku svoju poznanicu i ostavila ovo dvoje da šetaju sami a ona nastavila sa poznanicom. Kako onda da joj bude stalo do mene kada sina i unuče tako ispali a nije ih videla danima. Mužu i nije bilo pravo, a dte ko dete još ne shvata i sve prašta.

ma svekrve su najmanji problem ali vi zene kao po dobrom obicaju samo pricate i pricate. pitajte vase muzeve u kojoj meri su omalovazavani od strane tasta, samo sto mi muski to nekako drzimo za sebe i ne torocemo o tom ugnjetavanju na svakom koraku

Mojm muz moje roditelje vidi 2x nedeljno na 1-2h . I za to vreme moji su vise sa unucetom. Kad odemo kod mojih, nedeljom uglavnom, moj muzic se fino najede, pa ode za kompjuter i da bracom pici fudbal. ( sto mene pomalo iritira).
Inace, moj tata se toliko trudi da mu ugodi. Primer, kad dolazimo mora uvek da bude coca-cole za muzica. Ako slucajno nema tast odmah trci u prodavnicu da kupi. Ako pravi rostilj uvek ispece slaninu, sunku i kobaju, jer moj muzic to prosto obozava. Ako je u mogucnosti pripremi mu prasetinu ( iako je niko od ukucana, a ni ja ne jedemo ) samo za svog zeta. Tasta obavezno nedeljom sprema 2 vrste kolaca, jednio moraju da budu vocni za zeta ( iako niko od nas nije ljubitelj vocnih kolaca). Takodje se za njega specijalno pece pomfrit, iako smo mi praktikovali a nedeljom jedemo pire.
A sta ja dobijam od njegovih roditelja... Necu da se ponavljam, ali njegova mama kuva samo nedeljom, jer, gle cuda, snaja tada ide kod svojih roditelja na rucak pa tako nema ko da skuva... Kolace nikad ne pravi, nikad ih nije ni pravila, a i sto bi sad kad zna da moja mama svake nedelje posalje kolace. Sto bi se i ona jadna mucila...

Ma daj, to za tasta i taštu nije tako često kao za zlu kraljicu svekrvu. I moji su MM uvek na usluzi, pošto mnogo radi dođu pa pokose travnjak(prethodno pitaju! za razliku od NEKOG ko je ušao u moju kuću i bez pitanja mi oprao veš(dakle prevrtao po mojim gaćicama,bljak)), mama kuva i pravi sve što on voli(svekrva nikad, ama baš nikad nije skuvala ručak i zvala nas na isti), čuva dete kad hoćemo negde i milion drugih primera. Naravno, i on mnogo čini za njih i pokušava da im vrati na drugi način.
Dok sam bila trudna svekrva mi NIJEDNOM nije napravila nešto za jelo, nijednom nije pitala da mi pomogne oko kućnih poslova(održavala sam trudnoću, kuća 150 m2). Kada smo je ispod glasa pitali da nam malo pomogne, odgovorila je da baš ima nekih drugih obaveza. I zaista ne prihvatam ni jedan deo krivice za takav naš odnos, nijedan trenutak preispitivanja zašto je takva i da li sam mogla nešto da uradim da bude bolje. Kuvala sam im, spremala kuću, kupovala, klimala glavom, a svekrva je koristila svaku priliku da MM napujda na mene i moju porodicu. Tek kad je nastao haos, MM se posvađao sa mojima zbog njene laži, ja skoro izgubila bebu, osvestili smo se i uvideli da je istina u rečenici "dobar i lud su braća". I sad se često prisetimo koliko smo gluposti napravili jer smo nekritički prihvatali njene komentare i "savete". Sad on ide kod nje, majka je majka, a ja se samo uljudno javim i to je sve. Ona ne voli ni svoju decu, a kamoli mene i moju.
I posle svih uvreda na račun moje majke ima obraza da joj priđe, i posle svog ogovaranja mene po komšiluku, ima obraza da mi dođe. Neviđena ludača i divlja svinja:)

Ma daj, to za tasta i taštu nije tako često kao za zlu kraljicu svekrvu. I moji su MM uvek na usluzi, pošto mnogo radi dođu pa pokose travnjak(prethodno pitaju! za razliku od NEKOG ko je ušao u moju kuću i bez pitanja mi oprao veš(dakle prevrtao po mojim gaćicama,bljak)), mama kuva i pravi sve što on voli(svekrva nikad, ama baš nikad nije skuvala ručak i zvala nas na isti), čuva dete kad hoćemo negde i milion drugih primera. Naravno, i on mnogo čini za njih i pokušava da im vrati na drugi način.
Dok sam bila trudna svekrva mi NIJEDNOM nije napravila nešto za jelo, nijednom nije pitala da mi pomogne oko kućnih poslova(održavala sam trudnoću, kuća 150 m2). Kada smo je ispod glasa pitali da nam malo pomogne, odgovorila je da baš ima nekih drugih obaveza. I zaista ne prihvatam ni jedan deo krivice za takav naš odnos, nijedan trenutak preispitivanja zašto je takva i da li sam mogla nešto da uradim da bude bolje. Kuvala sam im, spremala kuću, kupovala, klimala glavom, a svekrva je koristila svaku priliku da MM napujda na mene i moju porodicu. Tek kad je nastao haos, MM se posvađao sa mojima zbog njene laži, ja skoro izgubila bebu, osvestili smo se i uvideli da je istina u rečenici "dobar i lud su braća". I sad se često prisetimo koliko smo gluposti napravili jer smo nekritički prihvatali njene komentare i "savete". Sad on ide kod nje, majka je majka, a ja se samo uljudno javim i to je sve. Ona ne voli ni svoju decu, a kamoli mene i moju.
I posle svih uvreda na račun moje majke ima obraza da joj priđe, i posle svog ogovaranja mene po komšiluku, ima obraza da mi dođe. Neviđena ludača i divlja svinja:)
Potpuno ista situacija kod mene. Kad sam dosla u njihovu kucu, postovala sam ih kao roditelje mog muza, kao sto ti kazes, sve savete prihvatala, kuvala, spremala i sve ostalo. A onda su oni sebi dalo za pravo da nam komanduju, svaku sitnicu koristila da me opljuje kod muza, naravno meni iza ledja, a predamnom izigravala dobricu. Ogovarala me kod meni bliskih ljudi, ponasala se prema mojima kao prema stoki, i sad posle svega mi se smesi i glumi dobrotu. Sada nema sanse da cu se ponasti isto kao i pre. Znaci na distanci i kraj...
Ja mislim da su zene vise u sukobima sa svojim svekrvama iz vise razloga. Prvo je tu borba za njegovu ljubav. I sama imama sina i ne znam kako cu se sutra ponasati prema svojoj snaji, ali ne daj Boze da budm posesivna, manipulativna kucka.
Drugo, tu je nesuglasica i oko obavljanja kucnih poslova. Vecina muskaraca ne prilazi sudoperi, ves masini, krpi za prasinu, sporetu. " Big Mamma" ce da vidi i najmanju gresku koju snaja napravi ( u nekim slucajevima i obrnuto) pa ce to da objavi na sva zvona kako bi sebi i drugima pokazala kako je ona savrsena domacica, i kako njenom sinu nigde nije bolje nego kod njegove mame. Tu je i zenska ljubomora, na godine, na izgled ( cudno, ali istinito) na skladnu vezu u kojoj ljubav jos uvek plamti.
Moja je npr. ljubomorna sto ja svom muzu ne branim da ide negde bez mene, i sto cesto i ja odem bez njega, a i on bez mene. Ona i dan danas, cak ni kod prijateljice na kafu ne ide bez svog muzica... Da pricamo o kontroli?

Suviše je dugačka lista, jutros sam na poslu prepričavala sat vremena,koliko bi mi trebalo da sve napišem... A sve sitna (dobro, i ma i krupnijih :roll:) podyebavanja, prosto se nekad zapitam - da li kad joj je dosadno smišlja kako da me iznervira narednih dana. Uz sve onaj zlobni smeh iz crtaća... Znate onog Draguljčeta, što se pojavljivao gde god se otvore vrata :lol:
U svakom slučaju, uspela je iz dana u dan, od petka do ponedeljka da mi syebe svaki plan i program koji sam imala :(
I da se usput još jedna drugarica naljuti na mene što sam je 'ispalila', odnosno, što i ona treba da menja svoje planove zbog moje svekrve.

Eeeee, pa prvo ide otimacina oko sinovljeve ljubavi, a onda oko unukove.... Uzas!
Ulazimo ja i Stefan i ne zatvaramo kapiju, a ona ce " Pa STEFANE, sto nisi zatvorio kapiju?"
:eek: :roll:
Ma, mogla bih knjigu da napišem sa tim obraćanjem Stefanu, ili nekom četvrtom, nepostojećem licu, ili pričanjem u neodređenom licu :roll:
Na ovo tvoje, moja bi rekla - Stefane, pa što nisi naučio mamu da se zatvara kapija?

Ali, ja sam naučila da isto tako komuniciram; u subotu natrpah dete pred njom, kako su se njegove drugarice naljutile što nismo ispoštovali dogovor
A u stvari se njihova mama naljutila na mene; a 'ladno - ova je odvukla Stefana do prodavnice (kao vratiće se, ja rekla imamo planove), u kojoj su se zadržali, brat-bratu tri sata :shock:

I da vas pitam nešto - da li vaša svekrva očekuje da joj se pravdate, objašnjavate, obaveštavate je o svakom vašem odlasku u toilette, a kamoli na igralište ili grad, goste (kod koga, zašto, kada, ima li povod; šta ste kupili za poklon) :dash::dash::dash: (btw - to je NJENA glava ;))

Ma jok, oni napratov kazu kako njima ne pada na pamet da im pisemo raport, nas zivot je nas, njih ne zanima gde izlazimo i sa kime se druzimo i sl. A onda moja svekrva digne nos do neba zato sto ona nije prva obavestena da sam bila u banci da se raspitam za kredit...Jedno pricaju, a ponasaju se skroz suprotno. :dash: ( takodje njena glava...)

Ona moja(nema tu ništa moje) živi u istom dvorištu i voli da , kad nas vidi, priupita moje dete "šta su ti radili"?! To bi značilo "šta ti je radila ta zla žena koja se zove tvojom majkom"!!! I da, ne traži odgovore, ali sve sazna, a omiljeno joj beše podyebavanje MM (kad nisam tu) kako je papučar i kako mu je ćaća bio pravi muškarac, i kako radi sve što ja hoću itd. Pa onda ti dođe da nabaviš kašikaru, pa kao Boško Buha fijuuuuuuuuuuuuuu, preko dvorišta. Ah snovi slatki.....

Da se i ja pridruzim temi: SVEKRIVA. Ja se sa svojom svekrvom slazem odlicno ali da budem iskrena za tako nesto trebalo je vremena i vremena, dosta toga precutati isto tako i reci ( kada je bilo neophodno). Znaci, sasvim normanlno ponasanje kao i sa svim ljudima u okolini. Kada treba tu sam i obrnuto. Odrasla sam bez majke tako da sam se i namerno priblizavla svekrvi sve u zelji da u njoj dobijem malo dublje topline...sto se pokazalo kao odlican recept:) U pojedinim situacijama bila je na mojoj strani ne na sinovljevoj( bilo da je u datom momentu objektivna ili ne )...jednostavno..zene smo:) razumemo se.

Otvorio mi se apetit:)
Kao što ona zna svaki moj korak, tako ja NE ZNAM nijedan njen, to je u stvari trebalo da mi bude prvi znak za opasnost, čim sam je upoznala. Stalno je tajnovita i negde ide(niko ne zna gde), uz to i one misteriozne bolesti koje su prestale kad sam predložila da zovemo lekara:evil:...
I nekako se šunja, ulazi i izlazi bez pozdrava(doduše sad baš retko dolazi, otkad smo imali okršaj)
Možda je špijun KGB-a?
Kod moje je u stvari najgore što ti imaš utisak da nema ništa protiv tebe, samo vidiš promene na mužu, nešto reži, nervozan bez razloga, pa kad pročačkaš saznaš da gospođa preuzvišena majka prži .....
Mada, morate priznati da je ulazak u kuću kad nismo tu i čačkanje po mom prljavom vešu stvarno bljak. I volela je da pokazuje sadržaj mojih ormara prijateljicama(naknadno saznah)
E, sad više nema ključ,hehehehehehe.
Saosećam sa vama koje imate svekrvu koja uz osobine ove moje ima još i otrovan jezik, moje najiskrenije žaljenje...

драге моје, немојте ме погрешно схватити, али мислим да у односу свекрви према снајкама има утицаја и наших мужева... ја заиста имам среће што мој муж годинама није живео са својима (прво због факса, а онда остао у БГ), тако да је свестан ЊЕНИХ бубица (па ипак јој понекад попусти, али све ређе:) )... а дужину њеног боравка кад нам дође смо супер средили (то је она приметила, нисмо намерно, али ради!!!) - ручак кувамо он или ја, оно што се договоримо (зависи од посла, мојих, његових обавеза и сл... ако не стигнемо да скувамо купимо роштиљ, па ако јој се не свиђа нек гладује), а судове ако стигнем(о) оперемо, ако не ником ништа (ако јој сметају нек их пере сама:) ) Иначе, обожава да кува и супер је домаћица што се тога тиче, али у "мојој" кући има места само за једну домаћицу!!! Е, има и тога што она живи у другом граду, па нам је зато вероватно лакше, мада сам првих пола године кад сам се удала морала да је трпим у стану (док није укапирала да њен син неће остати гладан, прљав и неиспеглан!!!) Али, то сам прихватила као део компромиса, да бисмо после тога могли уредити наш живот како НАМА одговара!!!
Шта да вам кажем... Ни ја нисам веровала у приче о "злој свекрви" док нисам својим очима видела како се жене које иначе ценим и поштујем и волим трансформишу у нешто тотално непрепознатљиво... Након тога сам донела одлуку, коју и спроводим "само на дистанци, фино са осмехом, али радим по свом" Хвала Богу, мој муж ме тотално подржава што ми заиста пуно значи!!!
Мада, једна моја колегиница је својевремено изјавила да она тражи "мужа без маме", а заборавља да има рођеног брата и да ће и њена мама ("супер лик") једног дана бити свекрва а можда ће иста та снајка хтети "мужа без маме"
Има свега, и тешко је бити паметан...

I kod nas je mojim pravdanjima (njenog ponašanja) došao kraj takođe kad sam videla ostavljene tragove unutar mog ormara, što garderobe, što donjeg, a što prljavog veša... Svakako i preslagivanje dečijeg ormara, kaže - ovako zgodnije stoji, da su tu pantalone, a tu duksevi :roll:
Fioke... Da li da vam kažem :roll: Rekla sam mm pod hitno da mi kupi vibrator, i gomile cd-ova i novina opscenih sadržaja da ih ostavljam u svakom kutku koji bi ona pretražila :cool:
Pa kad nam vibrator nestane, možda mom životu dođu bolji dani :lol:

Otvorio mi se apetit:)
Kao što ona zna svaki moj korak, tako ja NE ZNAM nijedan njen, to je u stvari trebalo da mi bude prvi znak za opasnost, čim sam je upoznala. Stalno je tajnovita i negde ide(niko ne zna gde), uz to i one misteriozne bolesti koje su prestale kad sam predložila da zovemo lekara:evil:...
I nekako se šunja, ulazi i izlazi bez pozdrava(doduše sad baš retko dolazi, otkad smo imali okršaj)
Možda je špijun KGB-a?
Kod moje je u stvari najgore što ti imaš utisak da nema ništa protiv tebe, samo vidiš promene na mužu, nešto reži, nervozan bez razloga, pa kad pročačkaš saznaš da gospođa preuzvišena majka prži .....
Mada, morate priznati da je ulazak u kuću kad nismo tu i čačkanje po mom prljavom vešu stvarno bljak. I volela je da pokazuje sadržaj mojih ormara prijateljicama(naknadno saznah)
E, sad više nema ključ,hehehehehehe.
Saosećam sa vama koje imate svekrvu koja uz osobine ove moje ima još i otrovan jezik, moje najiskrenije žaljenje...
E, to im je glavna taktika. Ja stvarno ne kontam da li one zaista zele da se mi posvadjamo?
I vidim da su sve slicne, mozda postoji neko tajno drustvo gde se obucavaju za operaciju " Izbaci snajku" ...

I kod nas je mojim pravdanjima (njenog ponašanja) došao kraj takođe kad sam videla ostavljene tragove unutar mog ormara, što garderobe, što donjeg, a što prljavog veša... Svakako i preslagivanje dečijeg ormara, kaže - ovako zgodnije stoji, da su tu pantalone, a tu duksevi :roll:
Fioke... Da li da vam kažem :roll: Rekla sam mm pod hitno da mi kupi vibrator, i gomile cd-ova i novina opscenih sadržaja da ih ostavljam u svakom kutku koji bi ona pretražila :cool:
Pa kad nam vibrator nestane, možda mom životu dođu bolji dani :lol:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Mozda im je stvarno potreban jedan dobar primerak da se malo stisaju... Pitam se da li da budem slobodna da joj poklonim 1 za rodjendan.:think: Morala bih anonimno, jos bih ispala sexualni manijak...

evo mene na ovoj temi prvi put i bas sam se slatko nasmejala!!! pa zar je moguce da su sve toliko lose??? nemojte da zaboravite da ce mozda vase obozavane i predivne mame jednog dana imati i snaje, ako imate bracu... :rtfm: moj momak nema roditelje,tako da nemam svekra i svekrvu,ponekad mi je tako zao sto nije imao roditeljsku ljubav i sigurnost,nego ga vukla kojekakva rodbina... ja moju mamu volim, normalno,ali nisam preterano bliska i nema sanse da joj dozvolim da se mesa u nas zivot ili odgajanje deteta... ako zeli da pomogne,moze onda samo ako je ja zamolim i tacka.:whistling:

Imam ja brata i to frisko ozenjenog sa bebom od mesec dana. Dobar potez moje mame je taj sto ih je u startu odvojila, dakle, ne zive zajedno. E, sad da li je snaja voli u to ne ulazim. Sigurno ima nesuglasica i izmedju njih, ali je dobro to sto ona tamo ode svaki 3 dan na sat vremena...

Takođe imam brata, takođe friško oženjenog, sa bebom od tri meseca, ne žive zajedno; mama uvek pita mene kada ćemo ići da ga vidimo i kaže mi - 'ajde ti vidi sa njima dvoma kad im odgovara'. Nazove ih samo da pita da li im treba pomoć, uglavnom je to neki prevoz, ako brat radi; a i mama radi, ali ode s posla zbog njih; ili ručak, ili hrana za krštenje, ili slavu...

Takođe imam oženjenog brata i normalnu majku. Dakle, mi zle snajke ne mislimo da su naše svekrve slučajno lude.
Što se tiče prljavog veša, mislim da je u stvari najgore bilo to što smo mm i ja imali neku "noć strasti" (u neko vreme 3,4 meseca posle porođaja i ludih hormona, šta ćete:rumenko:) i tu je bilo nekog veša od kog se ona verovatno zgrozila:rumenko:
Mada, mislim da ju je to posebno iznerviralo....hihihihi.... Inače sam čula(nakon toga) da je izjavila da je njen sin lud za mnom i za mojom.... Bože...nadam se da to nije stvarno rekla....
K'o što rekoh, tu samo pomaže Boško Buha.:mrgreen:

Back