Svekrve...neicrpna tema

Nešto vele da su gore one sa sinovima, kao tvrđe su jer su morale da ratuju ceo život sa njima, ali ja mislim da je to samo do takve prirode. Ova moja ima i jedne i druge ali nije ni mekša ni bolja iako su obe udate(pa može da ih snađe ista sudbina:eek:). Mislim da je sve u kontroli koju su izgubile i da su lude jer više ne mogu da drže sve konce u rukama. Ah, koliko imam primera njenih ludovanja, zgrozile biste se... Bar je muž shvatio sve, al' kaže "majka mi je, šta ću", pa mi ga onda bude žao... Najtužnije je kod tih isfrustriranih žena, što ništa ne postižu time, od normalne starosti i gledanja unučića kako rastu dobiju samo pakao i svađu. A možda tako vole.. A ko će ga znati... Samo se nadam da neću postati takva... Će se obesim pre.

Nešto vele da su gore one sa sinovima, kao tvrđe su jer su morale da ratuju ceo život sa njima, ali ja mislim da je to samo do takve prirode. Ova moja ima i jedne i druge ali nije ni mekša ni bolja iako su obe udate(pa može da ih snađe ista sudbina:eek:). Mislim da je sve u kontroli koju su izgubile i da su lude jer više ne mogu da drže sve konce u rukama. Ah, koliko imam primera njenih ludovanja, zgrozile biste se... Bar je muž shvatio sve, al' kaže "majka mi je, šta ću", pa mi ga onda bude žao... Najtužnije je kod tih isfrustriranih žena, što ništa ne postižu time, od normalne starosti i gledanja unučića kako rastu dobiju samo pakao i svađu. A možda tako vole.. A ko će ga znati... Samo se nadam da neću postati takva... Će se obesim pre.[/QUOTE]

i ja tako kazem, prvi dan kad primetim da postajem nocna mora onog koga najvise volim na svetu ima da se ubijem

Šta mislite da li su gore svekrve koje imaju više sinova,ili je to slučaj i sa onom što ima ćerku i sina...Moja majka zna kako sam ja prošla sa svekrvom i stvarno gleda da ima korektan odnos sa snajkom...?

Ja imam poznanicu godista moje mame koja je divna zena i stalno sam mislila da ce biti i predivna svekrva posto je doskora bila samo predivna tasta i meni predivna prijateljica. Ali kada sam bila na rodjendanu njene unuke (inace druzim se sa cerkom te zene) i kada sam videla koliki je namcor sa svojom tada buducom, a sada sadasnjom snajkom, jednostavno nisam mogla da verujem. Sa zetom je super, a sa tom devojkom nikakva iako tvrdi da joj je snaja za sada OK, ali da jos nema potpuno misljenje o njoj. Uopste nisam tada mogla da je prepoznam. Sa svima je nama bila super, ali kada se obrati snajki, sva se smrachi i postane nadmena. Prosto sam pocela od tada drugacije da je kontam. Dobila je negativnu nijansu u mojim ocima cak iako me njihov odnos realno ne dotiche.

moja svekrva je umrla jos dok se ja nisam ni udala i mnogi mi kazu blago vama sto zivite sami nema ko da zvoca imate svoju slobodu i sl. ali ja verjujem da bih se lepo slagala sa svekrvom jer svi koji su je znali pricaju samo najbolje. Volela bih da je ona ziva da sam je upoznala da kad odemo u muzevljevo selo da ima ko da nas doceka da deca imaju babu i sve to. Ali bih i onda da zivimo sami.

Moja svekrva je opet pocela sa njenim mesanjem. Ali ovog puta sam je u korenu prekinula...
Na sve nacine pokusava da me isprovocira i ceka moju reakciju, ali ja bas namerno sve kuliram! ;) Moj muz joj je rekao da cekamo bebu, a ona je na to samo rekla " Stvarno?" Mene nista nije ni pitala, niti mi je bilo sta rekla u vezi trudnoce... Ma, neka je...Jos je rano, doduse, ali ne verujem da ce moci da ignorise kada mi stomak bude rastao. Zbog toga je opet pocela da uplice svoje prste i neki dan dok smo isli na posao pocne da mi popuje kako je Stefan dobio temperaturu zato sto ga je vaspitacica izgrdila, i to sve uz njen stav " Ja znam, a vi ste glupavi pa ne znate nista" Prekinula sam je u prici i rekla da ne verujem da je to od toga, na sta je ona krenula svadju, a ja sam je opet prekinula i rekla da to nije zato. Ucutala je , i nije progovorila ni rec do kraja dana. :mrgreen:
I jos uvek pokusavaju da potpale vatru izmedju nas i muzevljevog brata i njegove zene, jer im jako smeta to sto se druzimo. Koji su to zlobnici...:dash:

I moja je ludela što smo jetrva i ja u dobrim odnosima, tim pre što jetrva živi sa njom(srećnica:eek:), sve je pokušavala da nas zavadi. I... uspela. Mada, jetrva je morala da bira hoće li mir u kući ili druženje sa mnom, i izabrala prvo. Ne mogu joj zameriti iako me je duboko uvredila, nisam joj ja tražila da bira. I sa njima treba biti na distanci, braća koliko god da su bliska, lako dođu u sukob kada se ožene. Tu lako dođe do onog "što oni imaju ovo a mi ne, što su oni dobili zemlju a mi kuću" i sl..... Ali to je već druga tema... Pazi se ti Steffice, iz tvog pisanija zaključujem da si mnogo otvorena i ranjiva, lako će te povređivati loši ljudi...

Eto, moja sveki je divna otkako je saznala da sam trudna. Njen komentar, kada ju je neko pita hoce li postati baba po 2. put je bio, prvo minut tisine, da smisli sta da kaze, a onda " Ih, moz' misliti, baba... Ja znam da nijedno nece biti kao moj Stele..." Sta vi mislite kakva zena moze to da izjavi...
Danas u kolima prica kako se neki njen prijatelj, ( koji ima oko 50 god. ) odvojio od roditelja, i vise nije isti kao sto je bio, samo cuti... Jadan, sve obaveze pale na njega, mora da placa sve racune, a kod oca to nije morao.,.. Sve u cilju da mm napuni glavu kako ce nam biti tesko kad se odvojimo... Samo sam rekla da mu je vala i vreme da se odvoji, odrastao covek, a zavisi od roditelja...
I ta njena finoca koju izrazava prema meni nije bez razloga. Priprema teren da pocne da mesa svoje prste, obradjuje mog muza na fin nacin, jer zna da to pali. Samo sto kod mene to nece upaliti jer dobro znam njihovu igru, a nadam se da je i moj muz uvideo neke stvari. I znam da ce biti kad se porodim, da dovedemo Stefana, pa mozda i da spava kod njih, jel' ,kako bi nama pomogli da mi imamo vremena oko bebe...TO NECU DOZVOLITI !!!!!!!

I moja je kao fina prema meni od kako sam trudna. Na svu sreću retko se viđamo. Zato me svojim ludim stavom prema mojoj majci, a samim tim i prema meni, uznemirava maximalno. A i ovo što je kao fina prema meni samo je zbog trudnoće, kad se porodim sigurno će jedva čekati da eksplodira i otvori Pandorinu kutiju i prema meni. Ne može ona dugo da glumi finoću. Naravno napraviće scenario da ja ispadnem rospija, ali neka, navikla sam.

I moja je kao fina prema meni od kako sam trudna. Na svu sreću retko se viđamo. Zato me svojim ludim stavom prema mojoj majci, a samim tim i prema meni, uznemirava maximalno. A i ovo što je kao fina prema meni samo je zbog trudnoće, kad se porodim sigurno će jedva čekati da eksplodira i otvori Pandorinu kutiju i prema meni. Ne može ona dugo da glumi finoću. Naravno napraviće scenario da ja ispadnem rospija, ali neka, navikla sam.

Sta li je to u pitanju i moja svekrva ne podnosi moju mamu,a zena je mozda prema njoj bila najljubaznija inace nema umotanog kod nje...
mozda zato sto joj sin prica sve najbolje o puncu i punici...
ma uglavnom ja sam se prije zderala da drzim sve pod kontrolom al sad me boli d.upe ; ako hoces doci vrata su ti otvorena ako neces jos bolje...

Jao, bar ne zivite zajedno, ami smo ( jos uvek ) u istoj kuci, ali se nadam da ce se to promeniti do mog porodjaja... Inace ja ti ne mogu opisati kako su se oni ponasali prema mojim roditeljima kad bi dosli... Ono je bilo strasno. Bili su ljuti sto nisu bili pozvani na vencanje mog brata, sto je by the way, bilo samo za najnajuzi krug porodice ( cak ni moje tetke i stricevi nisu bili pozvani) pa su , kad bi moji dosli, javljali bi se preko one stvari i ne bi progovarali ni jednu jedinu rec, cak ni kad bi ih moja mama ili tata nesto pitali. Bukvvalno kao da nisu tu... I sad su mi kao fini, i prema njima su super, samo sto sada vise ne mogu da prevare ni mene ni moje roditelje, a i suprug je malo otvorio oci.
Do nedavno su se tako ponasali i prema meni, i sad otkako su saznali da sam trudna divni su. Samo sto mi jedna stvar ne ide u glavu - zar oni misle da sam ja ( a i moji roditelji ) tollikoglupa pa da ne vidim sta rade. Oni misle da bi sad trebalo da sve bude super. Znaci kad nadignu nos onda ne pricaju danima, i mesecima, a kad odluce da se odljute onda ja treba da ih docekam sa rasirenim rukama...

Ej, ni meni nikada nije bilo jasno kako jedna odrasla, očigledno ne i zrela žena od 58 godina, može da se ponaša jezivo kada joj tako dođe, ispriča i uradi gomilu gluposti, a onda počne da se onaša kao da to nikada nije bilo i sve kao super. U stvari moja svekrva uvek mora da ima nekoga na koga je ljuta i koga će kriviti za sve što joj se događa. A uvek je sama bila kriva za sve svoje greške u životu.

Pre nekoliko dana nam je bila godisnjica braka na koju dolaze njegovi i moji roditelji i bez zvanja...sveki nije dosla, nebitno, nije mene zvala ni da cestita samo sina na mobilni.......uglavnom dolazi moj svekar i daje mom muzu JEDAN kontur jastuk koji su kupili i kaze da probamo pa ako nam se dopadne da kupimo sebi jos jedan!Isto su kupili i deveru 1 komad kome je ovih dana isto godisnjica.....:hahaha:

I moja svekrva pre par godina kupila dva jastuka. Mali za unuku, veći za sina, za snaju ništa. Da je barem rekla da je onaj veći zajednički ili da nije imala para za drugi. Ne. Isključivo samo za sina i unuče.
Inače šta misliti o svekrvi koja me za osam meseci trudnoće nije ni pitala kao sam, treba li mi nešto, ma jabuku da mi je ponudila. A posle će da glumi veliku babu koja brine za unuče. Ma od njene brige ionako samo glava može da me zaboli.

Мени је са мојом супер: не љубавишемо се превише, неко елементарно поштовање постоји са обе стране и то ми одговара... Са другом снајком је у превеликој љубави, толикој да је воли више од рођеног сина (ког, иначе, више воли од мог мужа)... Не живимо заједно (иако смо у њеном стану!), виђамо се с времена на време... Кад се породим, биће ту (пошто моја мама питање да ли ће и колико слободних дана моћи да извуче од своје газдарице, а свекрва је у пензији), тако да се психички припремам... Нека је она само жива и здрава, а ми живимо наш живот како нам одговара!!!

ma svekrve su najmanji problem ali vi zene kao po dobrom obicaju samo pricate i pricate. pitajte vase muzeve u kojoj meri su omalovazavani od strane tasta, samo sto mi muski to nekako drzimo za sebe i ne torocemo o tom ugnjetavanju na svakom koraku

Moj muž je toliko omalovažen od strane tašte da ću sada da ga citiram:
''Zašto se malo ne ugledaš na majku?''
''Bilo je situacija kada mi se tvoja majka više našla nego ti.''
Pri svemu tome moja majka uopšte nema nameru da glumi super taštu. Kada ga podržava čini to s razlogom, kada ima šta loše da mu kaže - kaže mu lepo ili provuče kroz šalu. Nije idealna tašta, uvek gleda da me zaštiti ali je i mom dragom jasno da tako štiti i njega.
Zar ovde negde ne postoji tema o taštama?
Šta ti ta tvoja radi?

Back