kojote
Elita
- Poruka
- 18.639
Kako si se samo pronašla, nesrećnice, kao da si ti "snajka" koja ga je pisala!![]()
svaka ti cast , ali ozbiljno ...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako si se samo pronašla, nesrećnice, kao da si ti "snajka" koja ga je pisala!![]()
svaka ti cast , ali ozbiljno ...

Kako si se samo pronašla, nesrećnice, kao da si ti "snajka" koja ga je pisala!
![]()
![]()

Iz dnevnika jedne snaje:
- U cik zore "mama" odlazi na pijacu da kupi sve što je potrebno za nedeljni ručak, na kojem će da ugosti sina. Moraće i mene, ženu s kojom se njen sin oženio. Snaja sam i majka njenih unučića. Nije joj baš sasvim jasno, zašto se njen lepotan oženio sa mnom, "tom ružnom aljkušom koja ne ume ni jaje da isprži, tom murdarom koja se ne skida s telefona i ne pegla veš, te moj sin mora zbog nje da nosi izgužvane gaće. Šta je na njoj pronašao? Možda joj ona ženska stvar stoji popreko?", trtlja o meni lepoj komšinici Etotako.
Korakom predratne urođenice koja se od uroka štiti velikim narandžastim cegerom, ona tabana oko tezgi izgovarajući molitve boginji kulinarstva. Seljaci je mrko gledaju jer nemilosrdno pretura po krompiru, stiska paradajz, krojačkim metrom premerava dužinu paprike i praziluka. Uzbuđenje je dovedeno do vrhunca kad pred kasapinom Božom drži svoj krvavi trofej, miriše ga da bi mu procenila svežinu. Božino pregojeno telo, zauzdano preko stomaka krvavom keceljom, poskakuje dok visoko u vazduh baca sataru i dočekuje je zabijenu u rozbratnu na tezgi.
Pored šporeta započinje svoj šamanski ples iskuvavanja kostiju za supu. Masna para diže se iz lonca sa šupljom kosti čiju će srž njen sinčić posrkati, lebdi oko umućenih knedli, stvara pokoricu na sosu od rena koji njeno muško čedo najviše voli, obavija se oko cele njene temeljne pojave, kao sfumato oko Mona Lize.
Božije Oko koje sve vidi, u ovo nedeljno pre podne, zapaziće od vrele supe zamagljene prozore iza kojih kuvaju vredne majke. Neke su se podšišale, neke su stavile trajnu ondulaciju. Sve je spremno, ručak može da počne. Pivce se hladi. I piće, kao i jelo, svakog maminog gurmana podseća na ljubav koju je prvo spoznao usnama deteta, natežući je, kao pivo, kroz majčino mleko. Njen sin voli ga s penom.

, jer ovo je 21 vek (a opis ruckova kojota mogu da pisu samo oni iz bebi-bum generacije tj ono koji su rodjeni izmedju od 1945 do 1955 god - to je opis njihovih majki i svekrva, narocito je zabavno ono o frizurama, ja sam svekrva i imam dugu kosu i od ne izlazim iz farmerki i zagovaram makrobiotiku, mada nisam makrobioticar, tako nema vise svekrva sa tim opisom, bar ih ja ne znam, .... a nema danas vise ni takvih ruckova... na zalost, jer nema ko da ih sprema)e, dragice, stara koko, bas si cepulja!
Pa, ne mora svako da te voli!
Ali me je zato Jovanca bas nasmejala i oraspolozila dan - pa, to je tako realno, jer ovo je 21 vek (a opis ruckova kojota mogu da pisu samo oni iz bebi-bum generacije tj ono koji su rodjeni izmedju od 1945 do 1955 god - to je opis njihovih majki i svekrva, narocito je zabavno ono o frizurama, ja sam svekrva i imam dugu kosu i od ne izlazim iz farmerki i zagovaram makrobiotiku, mada nisam makrobioticar, tako nema vise svekrva sa tim opisom, bar ih ja ne znam, .... a nema danas vise ni takvih ruckova... na zalost, jer nema ko da ih sprema)
pozdrav
Joj Maričičak,matematika ti nije baš jača strana.
Evo prosto, ja sam rodila u 26-oj godini i moj sin sad ima 2,5 i ima tri prababe i jednog pradedu, nijedno od njih nije za umiranje, svi zdravi i pravi.
P.S. I do pre par godina mi je i druga baka bila živa.

)... i da se pohvalim u osnovnoj i srednjoj sam išla i na takmičenja, a na faxu matu položila iz zayebancije...

Ma šalim se bre Maričak, svaka tebi čast!![]()

danas sam joj ostavila Stefana na 45 minuta posle mozda nekih 4 meseca , izasla sam dok je spavao i rekla joj pazi ga molim te vracam se za pola sata , u banci je bilo malo vise guzve pa se zadrzala mozda 45 minuta kad sam dosla on u dvoristu u oblaku prasien dok ona mete, ustao a ona ga LEPO obukla iznad( mokre) iznojene pizamice kratkih rukava obukla mu bluzu s kapuljacom dugackih rukava , a napolju puca vrucina nije se potrudila ni posle 4 meseca( ponavljam) da se na pola sata postara o njemu kako treba ...tolko morala sam nekom da kazem a i nije mi danas dan ne samo zbog toga

Pa nisu sve babaroge!
)
tkacio: Moj gnev ne jenjava
Nešto mislim na te ručkove pa se setih da meni moja nije skuvala ni jedan za sve godine, niti me je ikad pozvala da dođem na isti. Kada sam se prvi put porodila, polumrtva dodjoh iz bolnice u kojoj su me zadržali 7 dana, moja mama trči po kući, oko bebe, veša, svega, a ona je iz fotelje pita " Šta ćeš kuvati za ručak". Da je pridaviš... Uh, još sam i saznala da su nekad, dok smo im još verovali i davali ključ naše kuće da je obiđu dok smo odsutni, otvarali moje ormane kad im neko dođe, da vide ljudi šta ja imam. Pa onda, dok sam održavala trudnoću priče o spontanim pobačajima i autističnoj deci... Kad malo razmislim, ja sam kriva, sa svojim "ona je njegova majka i on je voli" stavom. Trebala sam je izmaršikati na samom početku, sad bi među nama tinjala plemenita netrpeljivost, umesto seljačke, jake mržnje