Svekrve...neicrpna tema

Ради се о томе да ниси прочитала обавештење приликом регистровања на Форум које говори о томе да првих 10 постова мора лично модератор да одобри. :wink:

Jako mi je zao kada procitam tako nesto!
Najbolje bi bilo da sednete i lepo se dogovorite jer sve sto ste stekli u braku je zajednicka imovina (ne recuna se ako je neko nesto nasledio, to se ne deli).
To jeste mucno, ali ako nema mrznje i svadje (a ja sma shvatila da ima samo ravnodusnosti) onda se mozete dogovoriti.
Ipak, pametno bi bilo da se posavetujes sa nekim advokatom!

I ja stalno pricam da treba negovati sex u braku, pa to je vrlo bitno!
... ne znam, mozda da pokusate iznova, ali da sada jedno drugom budete najvazniji (kako i treba u brajku da bude).
Ja sam dugo u braku (sa 18 sam se udala) pa se usudih ne da ti popujem vec samo da te posavetujem.... mada je nekada bolje razvesti se nego ziveti zajedno forme radi...
svako dobro ti zelim!

nema ni mrznje ni svadje, zato i gajim nadu da ce se jednog dana emocije vratiti...nemoguce je u zajednickom zivotu ali kad se razdvojimo mozda se nesto rodi...u svakom slucaju hvala na savetima to nije nikako bilo popovanje....mislim da sam se jako lose snasla u braku nisam se lepo organizovala....dete naravno na prvom mestu zapostavila sam muza, svekrva mi je isla na zivce a nisam pricala muzu da ga ne bi stavljala izmedju nas dve...kriv je i on za mnoge stvari ali ja pokusavam da uvidim svoje grske...vidim da si se udala sa 18 a ja sa 32 kao iskusna zena...malo sutra....tesko mi je...on bi sad pricao kao da smo ortaci a nikako ili ne zeli da shvati da je meni tesko i da sam prilicno neraspolozena...volela bi da sto kasnije nadje taj stan koji trazi da iznajmi a ponekad pomislim da je mozda bolje sto pre da ode...da udjem u fazu da vise nije tu...da vidim prazan orman da vidim prazan krevet da se isplacem i krenem dalje...kako da obuzdam suze i bol u grudima

ako nije zagrejan za neku drugu, mozda jos i moze nesto da se spase.
Mozda kada ode shvati (i on i ti) da se ipak volite.
Samo strpljivo. Ako ide - ide.
Ako ne bude islo, pa nije on jedini na svetu.
Sada si jako ranjiva, ali kasnije sta god da bude, nemoj da se preterano vezuje za cerku jer moras i ti imati svoj zivot!
Bas teska situacija...

... suze nemoj da obuzdavam, isplaci se uvek kada imas potrebu.
Neka vidi ko vidi, briga te.

draga supanjupa, zasto mislis da je razvod jedino rjesenje? jeste li probali da odete negdje samo vas dvoje, sami, mozda negdje gdje ste bili kada ste se voljeli, sigurna sam da se volite jos, pokusajte jos jednom, sjeti se sta vas je vezalo, razloga sto si se udala za njega, razloga sto ste dobili dijete, vjerujem da cete se pomiriti, probajte jos jednom....

mislim da je problem sto smo imali razlicite stavove o braku...on je mislio da ce zaljubljenost vecno trajati a da nece morati ni prstom da mrdne...na vreme nismo krenuli u ozivljavanje nase ljubavi...sada je kaze kasno i ja osecam da je kasno za takvo putovanje...mislim da se gusi i da mu je potrbno da bude sam...neak neka proba bez nas a ja sam spremna da ga primim nazad ako za to ne bude kasno...ja mislim da ti u brak udjes jer prosto doneses odluku da je taj neko osoba sa kojom treba da provedes ostatak zivota...i u dobru i u zlu...a kao sto rekoh on je imao drugu viziju da ce sve ici samo od sebe...kakav idealista...i sada da se vratim na svekrvu...danas ga pitam jesu li se culi... aon kaze ma nisam i kolutao je ocima...smarala nas je o raznim stavrima dok je mislila da je kod nas sve u redu a sada kaze nece da se mesa...to je nasa odluka pa i ne zove vise sto i nije tako lose...negde sam zakljucila da ga i ona davi kao i ovaj brak...samo sto njoj nikada nije hteo ni rec da kaze i da joj se suprotstavi...lakse mu je da cuti, kao i u braku, retko je govorio sta mu smeta i sta ga muci...a toliko puta nas je smarala i davila...ko sto rece neko najbolje je faza nirvane...da je nista ne cujes...necu nikoga da krivim za propast mog braka...mada moram nju bar malo...da mi bude lakse

E ljudi, tek sam uspela pročitati jedan deo ovog foruma, i jedva čekam da pročitam i ostatak. Na poslu sam, gluvarenje mi zabranjeno, valjda me neće uhvatiti.
Hmm....Dugu vezu sam raskinula nakon što sam prihvatila da živim sa njegovom majkom koja ima 8 razreda osnovne škole i ne može da shavati zašto ja ne želim da koljem piliće sa njom. Apsolutno ništa nismo imale zajedničko, ali j...ga, volela sam ga. E onda se valjda sve nagomilalo i puklo kad smo sedeli za stolom a ona pred svima kako je moja majka luda žena ( voli da izlazi sa mnom, ne zna da kolje piliće i ima dečka posle dva propala braka), trpim, trpim ...al kad me pitala a šta to moj brat ima da dolazi kod nas (mlađi od mene 15 godina, pa je naravno moje mezimče) kad ja sad imam novu porodicu?!!!!!!!!!! Drage žene, samo sam posle 9 godina velike ljubavi u suzama išetala i nikad se nisam vratila. NIKAD SE NISAM POKAJALA jer pretpostavite šta je on rekao na to? JESTE MAMA U PRAVU SI?!!!!!!!!
E, AL OD "SMEŠNIJEG" POSTOJI JOŠ SMEŠNJE! Zašto nisam rekla "GOREG" umesto smešnijeg. Ponovo sam srećna i zaljubljena, al pametnija. Novom svekrvom sam bila oduševljena kao i ona sa mnom, za razliku od one, doktor nauka (u nekim vodama i poznata). Svaki moj odlazak kod nje je bio uživancija. Jel verujete da smo na letovanje IŠLI U ČETVERO? Ja, moj dragi i njegovi roditelji, i baš je bilo fantastično. Zbog lošeg bivšeg iskustva bila sam presrećna. E tadadaadaaam:evil::
Godinu dana posle, planiramo mi bebu, uselimo se u njen stan (drugi grad, nismo živeli blizu), ja tražim od nje da me prijavi na tu adresu, jer iako nismo u braku želimo da zajedno sa bebom imamo istu, kad čik pogodi! PA SINE NEĆEŠ VALJDA NJU? E pa stvarno sam umorna od svega! Raspitala sam se sa strane od kud sad to, jer me iznenadilo (verujte mi volela sam je ko rodjenu majku, i proplakala njeno odbijanje). Njena ćerka joj dojavila da sam ovakva i onakva, ma umorna sam i da pišem zašto.
Sad sam presrećna, ne plačem za njenom pažnjom više, ali tu je najvažnija stvar koja se razlikuje od prethodne veze, imam podršku i veliko razumevanje mog partnera, daleko smo od nje što je važno. Verujte mi stvarno sam se trudila oko nje, ali slepa pa nisam videla šta me čeka, dok je ogovarala predamnom svaku bivšu mog dečka. Eh, ali on ne dozvoljava da mu se ogovara nijedna bivša. Odmah sam ukapirala da ima poštovanje prema njima pa tako i prema sebi. Ako nijedna njoj nije valjala, zašto bi i ja?
:PSamo bez nerviranja, važno je da vas on voli (inače ovo citiram moju svekrvu, ali stvarno:!:)

... ne treba zanemariti uticaje sa strane....

a ima ih puno kad bolje razmislim...stalno je ponavljala da ona nece da se mesa i po njenom misljenju i nije se mesala i mogu reci da se nije direktno mesala ali njeno dobacivanje za ruckom...nismo ziveli nikada sa njom vec smo povremeno tamo rucali i umesto da uziva sa nama kada dodjemo ona dobacuje...tako posle mog porodjaja mi kod nje na rucku...da objasnim ja posle carskog reza...zivimo sami, obaveza koliko hoces oko deteta a i oko kucnih poslova...i kaze moj muz za ruckom da smo hteli da dodje ranije ali da je morao da usisa...a ona se ne mesa ali samo kaze ...pa sine bogami kuci nikad nisi usisavao...a onda zbog toga ili ne ali sve redje mi je pomagao u kuci...nikad nisam prizeljkivala papucara...i puno sam vodila racuna posto on ide na posao da ga ne opterecujem kucnim poslovima..kao da se ja ne umaram kuci sama sa detetom koje nije spavalo ni danju ni nocu...pa evo joj ga sad njen sin

Ko bi normalan pomislio za muskaraca da je papucic ako usisava kucu!?
Neshvatljivo!
Valjda se kucni posao deli.
Da, to su ta potuljena ujedanja, tu obicno ide i nekakvo ironisanje.
Kol`ko njih zna tako da ironise a pritom glumi kao neki humor.

U stvari, sve to ne bi bilo ni bitno da ne utice na bracnog partnera!
Ali, ako utice (a najcesce utice!) e, to je onda mesanje.
po meni, tu treba jedan samo-trening: prosto da te ne dotice nista od tih uticaja.
Jer drugog nacina nema!

Po meni je opasnije kada se izgubi intimnost izamedju muza i zene.... ja bih odmah posumnjala da ima drugu, ali to uopste ne mora da znaci.
Ta intima se prosto ne sme da izgubi....mozda da se setis sta te je nekada privlacilo kod njega, mozda da obnovite ne strast vec tu intimu, ono samo vase.... ipak i dete je tu..... razmisli jos.

Ali, ako on nece, pa nista, nije ni to kraj sveta, kol`ko njih se razvodi.

da, da izgubila se ta intima samo sto cini mi se on nije zaintersovan da je ozivi... a da bi se to dogodilo potrebna mi je njegova pomoc...dakle neka ide...mozda se nesto promeni mislim da je to sada jedini nacin...ne samo da je nestala intima...nestale su i teme za oobican razgovor...sve se svodi na teme vezane za kupovinu kucnih poreba....organizaciju oko detata, informacije vezane za posao a sve je ostalo nestalo...sve sam vise sigurna da ne postoji druga vec da smo se toliko odaljili da smo postali kao obicni cimeri...on misli da je nomohuce da se stvari vrate na staro a ja nemam snage da se sama borim...zapravo on me nikako ne motivise....pitam se d ali je moja sreca stvarno pored nekog drugog..zelim da me obozava kao nekad i kada je bio srecan zbog toga...mislim da mu je jako tesko zbog situacije u kojoj smo se nasli ali ne zna kako da popravi stvari i zato odlazi ali ne mogu da verujem da prihvata da cu ja mozda sa njegovim detetom za par godina stvoriti neku novu porodicu

da, da izgubila se ta intima samo sto cini mi se on nije zaintersovan da je ozivi... a da bi se to dogodilo potrebna mi je njegova pomoc...dakle neka ide...mozda se nesto promeni mislim da je to sada jedini nacin...ne samo da je nestala intima...nestale su i teme za oobican razgovor...sve se svodi na teme vezane za kupovinu kucnih poreba....organizaciju oko detata, informacije vezane za posao a sve je ostalo nestalo...sve sam vise sigurna da ne postoji druga vec da smo se toliko odaljili da smo postali kao obicni cimeri...on misli da je nomohuce da se stvari vrate na staro a ja nemam snage da se sama borim...zapravo on me nikako ne motivise....pitam se d ali je moja sreca stvarno pored nekog drugog..zelim da me obozava kao nekad i kada je bio srecan zbog toga...mislim da mu je jako tesko zbog situacije u kojoj smo se nasli ali ne zna kako da popravi stvari i zato odlazi ali ne mogu da verujem da prihvata da cu ja mozda sa njegovim detetom za par godina stvoriti neku novu porodicu

Kad se ja i moj dragi posvadjamo ne spavamo u istom krevetu ( ustvari ne legnemo u istom krevetu ) , znaci ja sa malim on sam , osecamo da smo budni , ja pucam , on takodje i kad vise nemogu da izdrzim ustanem podignem njegov pokrivac i ushushkam se uz njega i mu lepo kazem da cu da puknem on me uvek osmehom prihvati i tada zaspim ko jagnje dok kazes keks. Probaj ne boli zakopaj malo dublje svoje ego . :mrgreen: ne verujem da ce te odbaciti .

Draga Nutricija, ja već dugo ne pišem po forumu, ali često svratim i uvek prvo na dom i porodicu, kad tamo svekrve još uvek na prvom mestu, da ne poveruješ. I uvek čekam da vidim da li si se ti sa porodicom već odselila, pa dokle ženo draga?
Kao i Biljana i ja sam svekrva i to dupla. Još uvek nisu ni jedan ni drugi zvanično u braku, ali oni, svi četvoro, kažu da papir nije važan, pa mislim to je ipak njihova stvar, ali ja te dve devojka osećam i nazivam svojim snajkama. Volim ih obe, kako reče Biljana kad vidim da ih vole moji sinovi, pa naravno da ih i ja volim.Stariji sin i snajka imaju svoju kuću, mlađi imaju sprat u našoj kući, samo nam je ulaz zajednički. Jednom sam već pisala i baš od tebe dobila jedno bravo, hvala još jednom, da im nikad ali nikad ne odlazim bez poziva. Ovo dvoje mlađih bude da ne obiđen po dve nedelje, ali svi četvoro su tu kod nas skoro svakodnevno, snajke hvala bogu i češće od momaka. Ne prigovaram im ništa, ne vidim zašto bih, svako je sebi birao sreću i neka svako živi svoj život.
Moj stav je ovakav jer sam imal svekrvu 27.g. i čitajući što ova nesrećnica piše, strašno sam se potresla, kao da sam se vratila unazad, onako kao da sam zaspala pa se probudila i opet imam svekrvu, ne dao bog nikome. Ladno mogu reći da mi je sjebala život načisto. I džaba je tu podrška muža, ako je osoba takva, naći će milion načina da ti zagorča život.
Kada je stariji sin prvi put doveo snajku da je upoznamo, sećam se da sam pomislila da je malčice punija no što bi trebalo. Istog momenta mi je ceo moj dotadašnji život sa svekrvom proleteo ispred očiju i tako sam se zastidela da me evo i sada stid dok pišem.
Nikakvi saveti ne mogu pomoći, samo podrška i ništa više, a tebi draga Nutricija želim da ti ovih desetak dana prođe kao dlanom o dlan.

Ma bice malo duze, ne zbog nas, nego zbog ovih ljudi od kojih smo kupili stan...Ja sam bila nedelju dana kod mame, bilo mi je zao jer nisam bila sa muzicem, a i njemu odvodim nasu malenu devojcicu, ali drzi nas to saznanje da smo stan otpaltili i da brojimo dane kad cemo biti sami, a tada cu gledati da nam uvek bude lepo, ne zelim nervozu, niti ista slicno u nasem zivotu!
I ovaj put si kao i prosli sve napisala fantasticno, zato cu na ove tvoje reci opet reci bravo, zaista ti se divim , jer su retke takve osobe, ali zaista...samo napred...sto se manje mesas..vise ce te voleti, to je sigruno...:) Znas sta si nekad prozivljala i prosto ne zelis da neko sve to isto prozivljava, ali zbog tebe..., pametno!!! POOZZZ od mene!!!

mislim da je savet grozan. tući nekoga? ne.
sa osobama sa kojima se ne slažemo ne treba imati kontakt. ako ti ne odgovara svekrva, onda je ignoriši. totalno i potpuno, kao da je vazduh.
malo je zeznuto tražiti od svekrve da kuva, čuva dete, a da ipak bude sve po tvome. to ne ide.
na vašem mestu bih otišla u podstanare, jer je mnogo bitnije da dete odrasta u složnoj atmosferi, nego da sluša prepucavanja među svima.

mislim da je savet grozan. tući nekoga? ne.
sa osobama sa kojima se ne slažemo ne treba imati kontakt. ako ti ne odgovara svekrva, onda je ignoriši. totalno i potpuno, kao da je vazduh.
malo je zeznuto tražiti od svekrve da kuva, čuva dete, a da ipak bude sve po tvome. to ne ide.
na vašem mestu bih otišla u podstanare, jer je mnogo bitnije da dete odrasta u složnoj atmosferi, nego da sluša prepucavanja među svima.

Ma kakvi bre...zezamo se...ne bih nikad nekog udarila, pogotovo ne nju...Pa to..bolje ignorisati, nego svadjati se...Ma ona kuva, ali ja to ne jedem i ne trazim da mi cuva dete...jos uvek ne radim, a i ako pocnem mala ide u jaslice!

Pa ako vam je tesko zbog sadasnje situacije, gledajte da je popravite, budi malo mudra, ma zene to mogu i umeju, vec je neko spomenuo da negde otputujete, sto uopste nije losa ideja, ne mrzite se, niko od vas nema nekog sa strane, pa sta je onda problem...Ljubav lako moze da se ozivi, naravno, morate to oboje da zelite...:) SRECNO!

ok je to. detetu treba posvetiti što više pažnje dok god ne postane svoj čovek (a to je dosta godina) i za to vreme ima dosta klešovanja sa svim i svačim. mislim, svekrva će ti postati uskoro minorni problem.
meni je mama problem. kao da je svekrva. a svekrva mi je bila jedna u milion. kad bi majka bila kao ona....gde bi mi bio kraj.

Pa ako vam je tesko zbog sadasnje situacije, gledajte da je popravite, budi malo mudra, ma zene to mogu i umeju, vec je neko spomenuo da negde otputujete, sto uopste nije losa ideja, ne mrzite se, niko od vas nema nekog sa strane, pa sta je onda problem...Ljubav lako moze da se ozivi, naravno, morate to oboje da zelite...:) SRECNO!

...on kaze da zeli da je ozivi ali mu nekako ne ide...misli da je kasno za putovanja i zale sto to ranije nismo uradili...e j... sta smo sve mogli pa nismo...ja sam za to da vidimo sta sada moze da se ucini...ali on misli da je jedino da se razidjemo...sta ako za sve godine dodjemo u istu situaciju...bolje da se rastanemo na vreme...cudan covek pomalo...dakle zao mu je ali cini mi se kao da ne zeli da se sredimo...i dalje mislim da nema drugu sada bi valjda provalila..

znaš, kad moj ne bi hteo da sredimo život, a živimo 20 godina zajedno, otišla bih. sa decom naravno. ili bi otišao on, zavisi kako bi se dogovorili.
ako ne želi, znači a me ne voli, a ako me ne voli, onda je bezveze svaka priča na temu.....misli, mnogo muka ima i kad se ljudi vole, a kamoli ako ljubavi nema.
nadam se da to nije slučaj.

Vidim da se niko ne javlja na ovaj topic, pa da bolje postavim pitanje.

Kako se otarasiti dosadne svekrve koja gura nos u sve a ne zaratiti sa njom , da li neko ima iskustva ?

Ja po prirodi uvek kazem sta mislim ali zarad mira precutkujem .
Moj dragi muz, je uredno otkaci kad ona pocne da smara , i ne dozvoljava joj da smara mene a onda se ona na finjaka navali meni na kicmu i sve kao izokola pokusava da sazna ono sto od njega ne moze da izvuce. Ja, onda naravno na finjaka, odbijem da joj pruzim informaciju ali u poslednje vreme je do jaja navalentna i pitam se da li da je otkacim onako direktno.

Zato trazim savet.
Hvala

Bas nikako. Rat je neizbezan mada i to moze da ne pomogne. Zavisi u kojoj meri je drcna. Moju mozes da udaras sekirom po glavi ali ona i dalje tera svoje kao da se nista ne dogadja. Savet: otkaci je direktno ali ne moras bas pred muzem jer to je ipak njegova mama. Uradi to pametno, kada ste same.

Vilo, budi dobra vila. Ne taktiziraj i ne ulazi u rat, ne stavljaj muza u procep. Ne citaj tudje privatne beleske, uopste nisu vazne za tebe a i nije lepo. Mani se razmisljanja o svekrvi vec pocni da radis nesto mnogo vaznije, sad dok imas vremena i dok se ne desi "najlepsa stvar". USAVRSAVAJ SE ! Slede predlozi. Ako radis za drugog, smisljaj kako da jednog dana radis za sebe. Zamisli da, ne daj boze, dobijes otkaz ili ti propadne sadasnja firma. Imas li spremno resenje za to? Ako radis u komercijali, znas li zasto sluzi program Access, znas li da unosis formule u Excelu, znas li da pravis formulare i sablone u Wordu? Ako ne znas, kupi knjigu za pocetnike i kreni da to sistematicno ucis. Kad zavrsis pocetni nivo, kupi knjigu za srednji, pa napredni. Ako se bavis nekom drugom vrstom posla, radi na tome da tu budes medju naboljima. Posto ti je sad hormonska ravnoteza veoma vazna, pocni zdravo da zivis. Bavi se nekim interesantnim aerobnim sportom, npr. plivanje ili biciklizam. Beograd duz reka ima predivne biciklisticke staze. Trcanje je odlicno samo je malo dosadno. Ako na poslu puno sedis, sport ce ti poboljsati cirkulaciju u karlicnom delu tela. U kuci radi vezbe razgibavanja. Obavezno ostavi pusenje, utice na plod. Ako je potrebno smanji kilazu, ali ne preteruj sa dijetama jer je za dobar hormonalni balans bitno prisustvo normalne kolicine masnog tkiva u zenskom telu. Odradi sva ispitivanja kod ginekologa. I najvaznija stvar, zveket oruzja mora sto cesce da se cuje. Apstinirajte pred termin, a u terminu onda samo zvekeci. Budite opusteni, nista ne mora silom. Muskarci to tesko rade ako moraju. Nije katastrofa ako se preskoci po koji termin. Praktikuj seksi rublje, to muskarci obozavaju. Vidi koliko vaznijih stvari ima a ti zapela za svekrvu.

Pozdravljam te i javi nam sto skorije lepu vest.

Mislim, vama muskarcima je sve ravno i to me uopse ne cudi. To je tako iz dva razloga. Prvo, nemate svekrvu i nemate pojma kakve su vase mame prema nama. I drugo, uvek su majke zenske dece bile mudrije i trudile se da ugode zetovima da bi njihovim cerkama bilo bolje. Cak i kada ih stvarno ne vole, na neki nacin to obuzdaju u sebi i nikada nisu tako otvoreno skotovi i krvopije kao svekrve.

Back