DEO I
E sad da vam ispricam najnoviju glupost! Danima pricam mom muzu da treba da se nadje bolnica u kojoj cu da se porodim i da bude u blizini ( jer su ovde razdaljine ogromne) ,cisto da ne putujem sat dva do bolnicice u datom trenutku. On okrene jednu bolnicu i oni kazu ne, on se uspanici i onda krece akcija...sace mama...nasta ja kazem, nisam zatrudnela s mamom nego s tobom, nadji bolnicu. Ali vec se sve otelo kontroli...elem njegov cale kaze ok, sve je sredjeno sad samo da sacekas poziv da se dogovoris za vreme i da odes na kontrolu i dogovor. I bilo bi sve tako, da zena nije digla slusalicu i predstavila se ko ja il sta ja znam vec, uglavnom sve se ona "lepo" dogovrila da se sin ne brine i ona ce da bude pored mene, "dobrociniteljka"...naravno ja poludela, kazem muzu daj mi telefon, ime bolnice i td...videla sam da je trazio al nije i dobio, raspravljali se i on na kraju dodje i kaze ma ides sa njom i nema sta da brines...ja kazem pa bravo, ko da sam ti neprijatelj! Sve sto sam te zamolila da ne uradis si uradio, rekla sam da necu staru doktorku ti mi nadje sekvoju, rekla sam da hocu da lekar ne bude ( pa odabir dve vere) i hocu da tvoji ne ucestvuju u tome i sve si nasao u jednoj licnosti...
Sutra dan krecemo ja i moja "dbrociniteljka" kod lekara, napocetku sve deluje ok, al ja kipim...pokusavam ja jos da joj uzmem podatke o lekaru, ona se vec posvadja na ulazu sa salterusom, ja cutim i kontorlisem se...dodjemo na spat i ona udje prva i okrene na svoj jezik tunge munge s lekarkom...ja dok sam skapirala da je to lekarka prodje vreme, al to nije sve, ajd popunim ja tu neke generalije, smeskaju se njih dve, cucu...nesto pricaju, al sve meni to nesto inkognito, kaze meni lekarka ajd potpisi ovo, ja kazem sta je to, ma samo potpisi...ma jok, ja lepo sednem i citam, ova vec dobija nervne napade. Dok sam ja citala one su nesto pricale, o nekom coveku koga obe znaju i td. E onda dolazi akcija ulaska u ordinaciju, ja da udjem „dobrociniteljka“ me gurnu i ulete pre mene. Gledam ja gde da pravim skandal, doktorka je ipak ne zna licno i ne zna nase odnose pa misli da smo bliske jer ova tako i predstavlja stvar, kao ona brizna... posto je zena usla pre mene, ja kazem dobro koja ce prva da se pregleda, da pustim starije... najironicnije ne bi li shvatila da joj tu nije mesto, ma jok...kad sam videla da nema vajde, kazem pa ok, i ona je zensko sta ima da me bude blam i ovako samo zavrcem majcu.
Pregled u toku, dr mi meri stomak i malo mi povuce gacice na dole i ova skoci sa stolice i naze se da vidi kako ja odrzam dole...e pa kad nije popila nokaut nece nikad, pa se jos nasla u cudu sto se to dira i odrzava... joj sad bas pisem gadosti...ajde prodje i to. Kaze dr sekvoja da je sve ok. Ustanem ja i ona popunjava jos neke sitnice, pita kad sam se vratila u ameriku, a ova ko iz topa odgovara napustila zemlju... vratila se ... samo sto nije izdiktirala broj leta! Ja opet ajd da se uzdrzim. Onda mi gleda rezultate krvne slike, jao kakav sok sto nemam sidu, e onda sam poludela skroz na obe pa sam im odrzala lekciju rekavsi da nisam iz tunguzije gde zarad "tradicije"(aludirajuci na njih dve) se ne prica o tome i uce ljude kako da se stite i koriste sredstva zastite, al smo dovoljno moderni da pricamo o tome. E onda me pita jer pijem, pusim, drogiram se... ja kazem ne, kad "dobrociniteljka" skoci, ne lazi kad pijes, pila je vino ( pola case vina sam popila posle 3 meseca na rodjendanu, al se ne krijem ko njena cerka od nje da pije pivo, pa ga pije u wc-u).I napravi od mene alkoholicarku. Ja se mislim sto je meni sve ovo trebalo, mogla sam odma da kazen ne i da me bar ne blamira, pa nek se ljuti kolko hoce, a znam da kursuz tek sledi. Kaze doktorka pa ok, ajd gotova si.