Svekrve...neicrpna tema

Ponovo moram da pohvalim svekrvu. Potpuno je drugačija prema meni. Potpuno. Nema onih sitnih podhebavanja i prikrivenih uvreda kojih je bila puna, nema provociranja upućenih mm-u predamnom, nema onih izjava tipa - jes' baš ćeš ti to da uspeš da uradiš.... i slično. Par puta me je pitala da li mi treba nešto, neka pomoć, čak mi je juče rekla - daj mi to dete da ga pričuvam par sati, a ti idi malo odspavaj, baš loše izgledaš.
Pre neki dan mi je rekla - ti nećeš uspeti da preboliš i da se oporaviš dok ne skineš crninu Skidaj to na 40 dana, propašćeš. Odeća ne žali, ona samo služi da te ljudi zagledaju i da se pitaju ko li ti je umro. Skidaj tu crninu, ti moraš da nastaviš da živiš.
Ponudila mi je da za vikend čuva decu, a ja da odem kod mame, ako njoj nešto treba, neka pomoć ili jednostavno da budem sa njom.
Eto, moram da kažem onako kako jeste. Skroz je drugačija prema meni. Kada bi samo ostala ovakva uvek....

:klap::heart:

Ponovo moram da pohvalim svekrvu. Potpuno je drugačija prema meni. Potpuno. Nema onih sitnih podhebavanja i prikrivenih uvreda kojih je bila puna, nema provociranja upućenih mm-u predamnom, nema onih izjava tipa - jes' baš ćeš ti to da uspeš da uradiš.... i slično. Par puta me je pitala da li mi treba nešto, neka pomoć, čak mi je juče rekla - daj mi to dete da ga pričuvam par sati, a ti idi malo odspavaj, baš loše izgledaš.
Pre neki dan mi je rekla - ti nećeš uspeti da preboliš i da se oporaviš dok ne skineš crninu Skidaj to na 40 dana, propašćeš. Odeća ne žali, ona samo služi da te ljudi zagledaju i da se pitaju ko li ti je umro. Skidaj tu crninu, ti moraš da nastaviš da živiš.
Ponudila mi je da za vikend čuva decu, a ja da odem kod mame, ako njoj nešto treba, neka pomoć ili jednostavno da budem sa njom.
Eto, moram da kažem onako kako jeste. Skroz je drugačija prema meni. Kada bi samo ostala ovakva uvek....

Lepo, zelim ti bas to - da ostane uvek takva :)

Zaboravih još jednu stvar da kažem. Od kako mi je tata umro, skoro svaki dan se moja mama i moja svekrva čuju telefonom. Ja to nisam imala pojma, mama mi reče neki dan. Kaže zove je prija često, eto da popričaju, da joj bude lakše. Zvala je da dodje kod nas malo, par dana, da bude u društvu, da nije sama. Kaže - tu ili tamo, tebi prijo svejedno, a ovde si sa ljudima, pa se zaboraviš, pa se zapričaš, pa se i nasmeješ. Život mora da ide dalje. :eek:
E, da mi je ovo neko pričao...
Baš kako sam i pre rekla - nema idealno dobrih i apsolutno loših ljudi. U nekoj situaciji si djubre neopevano, u drugoj si čovek sa velikim Č. I svi smo takvi, samo što kod sebe to ne primećujemo, a kod drugih vidimo i ono čega nema.

Zadužila me je svekrva ovim, zadužila mnogo. Stvarno ovo neću moći da joj zaboravim nikada. Makar se već sutra vratila na staro, ipak je bila čovek kada je najteže, čak i bolja nego neki koji su mi bliži i koji su mi prijatelji.

@Lilava
Mene stvarno mrzi da cackam i trazim tvoje ranije postove ako ih je bilo, zato otvori dusu sada, bice nam svima lakse,

Ma ne mrzi tebe ovde nista.Ako treba i zivot dajes.:p..a petak je,vikend,mogla bi toliko pametnijih i lepsih stvari da radis umesto sto se samnom nadgornjavas.I bilo bi lakse i lepse samo tebi Ostali su nebitni.:bye:

...Ata draga, ovu istu recenicu je meni moja majka rekla pre 18 ipo godina kad je tata iznenada umro i kada je videla kako venem polako u toj crnini...nikad nisam prestala da mislim
na njega i nikad nije prestao beskrajno da mi nedostaje, ali sam uspela i naucila da zivim sa tim, i istina lakse je kad te ljudi ne pitaju i ne povredjuju svezu ranu:heart:

...svaka cast svekrvi, ipak je ona u pravo vreme pokazala kakav je ustvari covek...

Da sam na mestu te zene ne bih dosla u vasu kucu nikad vise.Verovatno da ona kad je sama mnogo vise zna jer je niko ne ocenjuje a ovako, em oseti na svojoj kozi kako je motrite em je jos smotanija.To sto ti je potparila kuhinju kako kaze je najmanje.To sto si joj merila vreme za koje skuva nije lepo.Ostarila je i neka je.Kad dodjes u njene godine verovatno ces i ti tako.Vazno je sto je ipak skuvala.To sto je pravila greske oko deteta je zato sto je osetila kako je gledate pa je i ono sto je znala zaboravila.Najgore od svega je to sto i njen sin upozorava na nju, svoju majku, koja ga je takvog kakav je odgojila i ozenila.Sve u svemu svi cete vi doci na red, pa tako i ti, kad ozenis sina ako ga imas.Znaci, da zakljucim, toj zeni zelim dug zivot i dobro zdravlje a najvise od svega da tu kod tebe i svog sina kao i kod svojih unuka NE DOLAZI NI POD RAZNO. Neka takva kakva je bude tamo gde je. Vasa vrata da je pametna bi zaboravila zauvek.I potparenu kuhinju i upozoravajuceg sina. I 3h kuvanja. JADNO .:think:

:)))) da se ne zavaravamo, nije ona dosla kod mene nego kod svog unuceta i sina, a ako nece, daleko joj kuca....kao prvo kad beba i majka dodju iz bolnice valjda je pomoc tu da olaksa a ne da oteza, nije prioritet ko drzi bebu nego da se da vremena majci da bude sa bebom, da se odmori da bi mogla sto pre da se oporavi....meni je jedan sav pukao od nosanja bebe u bolnici i dosla sam dan ranije kuci da bih imala pomoc a ispalo je da ja skacem sa kreveta da bih od muza i bake uzimala bebu jer su oboje padali u sevdah kad je beba zaplakala, da im namestam bebu u rukama i da se izborim da mi ne smetaju kad presvlacim bebu, niej uzela da je presvlaci ali zato je bila tu da navuce carapicu dok mu ja namestam pelenu :roll:....umorili su me vise nego da sam ostala u bolnici i kad smo saznali da mi je sav pukao svi su smirili buve....do tada me niko nije stedeo...i jos to plakanje kad nije dobila bebu kad je htela. missim, jadno....kao da ce dete negde pobeci....i lepo joj kazem da muz mora da nauci jer ostajemo sami nas dvoje i dzabe....kao da pricam malom detetu...i uostalom o kojoj starosti pricas, zena nema ni 60 god, jer to znaci da ne zna da kuva ili sta????....ili da nije odgojila dvoje dece pa ne zna da drzi dete ili da ga presvuce????....

:)))) uostalom, bas me briga, ja cu uskoro biti ok i pomoc mi i nece trebati....najvise ja volim sama....

неизрецива, мислим да претерујеш--најблаже речено
тај утисак сам стекла читајући твоје постове
ипак не знам шта се дешава у реалности код тебе...то знаш ти и можда си и у праву што се љутиш,откуд зам
ал ко што си рекла--највише волиш сама и мислим да ту и лежи сав твој "проблем" - ал то си требала од првог дана кад си стигла....ни теби није прво дете
наместила је беби чарапу...их срам је било
не поклапа шерпе док кува :eek:
иди бегај :lol:
но добро, то је само моје мишљење :kafa:

:) naravno da preterujem zato sto sam umorna i isfrustrirana....dodjem kuci, molim doktora da me pusti, i ocekujem pomoc a ne odmaganje....a toliko se pricalo i insistiralo na dolasku babe....sve su to sitnice, slazem se, ali tih sitnica je bilo mnogo i u tim bolovima koje sam imala mi je prekipelo....niko ne slusa sta mu kazem, svi teraju svoje, i kao sto rekoh, kad mi je utvrdjeno da mi rana nije zarasla kako treba i da moram da odmaram, e tek tad su se osvestili...i meni se plakalo, veruj mi, ali koga to briga....a ona je ocekivala da se njene emocije ispostuju, kao da je to najvaznije u tom trenutku....

Poslednja izmena:
:)))) da se ne zavaravamo, nije ona dosla kod mene nego kod svog unuceta i sina, a ako nece, daleko joj kuca....kao prvo kad beba i majka dodju iz bolnice valjda je pomoc tu da olaksa a ne da oteza, nije prioritet ko drzi bebu nego da se da vremena majci da bude sa bebom, da se odmori da bi mogla sto pre da se oporavi....meni je jedan sav pukao od nosanja bebe u bolnici i dosla sam dan ranije kuci da bih imala pomoc a ispalo je da ja skacem sa kreveta da bih od muza i bake uzimala bebu jer su oboje padali u sevdah kad je beba zaplakala, da im namestam bebu u rukama i da se izborim da mi ne smetaju kad presvlacim bebu, niej uzela da je presvlaci ali zato je bila tu da navuce carapicu dok mu ja namestam pelenu :roll:....umorili su me vise nego da sam ostala u bolnici i kad smo saznali da mi je sav pukao svi su smirili buve....do tada me niko nije stedeo...i jos to plakanje kad nije dobila bebu kad je htela. missim, jadno....kao da ce dete negde pobeci....i lepo joj kazem da muz mora da nauci jer ostajemo sami nas dvoje i dzabe....kao da pricam malom detetu...i uostalom o kojoj starosti pricas, zena nema ni 60 god, jer to znaci da ne zna da kuva ili sta????....ili da nije odgojila dvoje dece pa ne zna da drzi dete ili da ga presvuce????....

:)))) uostalom, bas me briga, ja cu uskoro biti ok i pomoc mi i nece trebati....najvise ja volim sama....

Tako i treba, sama i svoja, ne zaboravljam kako sam čitala tvoje postove i šta sve ti napisa o svekrvi, ih, idi begaj, mani je u majčinu i radi kako misliš da treba, a usput, daj tog tvog muža koga dižeš u nebesa, daj ga malko nauči kako treba biti i tata, ne samo muž i mužjak, on mi nekako od sve tvoje priče, najsmešniji, da ne kažem najjadniji

Pises skuvala,prala,nicim te nije uvredila a radujes se da si joj videla ledja i da ide sto dalje od SVOG UNUKA. Niko nije savrsen pa verovatno ni ona.Napravila je problem iz najbolje namere.To je jos jedna koja treba da zaboravi gde je bila ZAUVEK...Neka pomaze neko drugi,bolje.Na primer tvoja majka, sestra,..svejedno neko TVOJ kome verovatno neces zameriti ako nesto i pogrese...ZALOSNO.:confused:

Na te što prave problem iz najbolje namere imam poseban pik. Moja majka je umela takođe da odmogne, zato smatram da je najbolje u se i u svoje kljuse. Sad smo beba i ja sami, muž na poslu... Iako imam posla pune šake, bar nema zvocanja. Žalosno, ko što ti reče, je kad neko 'oće pošto poto đe mu nije mesto. Slažeš li se? :flert:

@Joliva

Ako mislis da tvojoj majci nije bilo mesto pored tebe i tvog deteta jer je umela da odmogne tj. posto poto bila DJE JOJ NIJE MESTO, onda sa tobom nemam sta da razgovaram.Na takve kao ti nemam cak ni pik.Nemam NISHTA.!!!!!!!!!!!!!!!!

Tako i treba, sama i svoja, ne zaboravljam kako sam čitala tvoje postove i šta sve ti napisa o svekrvi, ih, idi begaj, mani je u majčinu i radi kako misliš da treba, a usput, daj tog tvog muža koga dižeš u nebesa, daj ga malko nauči kako treba biti i tata, ne samo muž i mužjak, on mi nekako od sve tvoje priče, najsmešniji, da ne kažem najjadniji

Auuuuu kakva pametnica........zapanjena sam, kakve savete deliš......ti si za Akademiju nauka........i šta kažeš.... muž od Neizrecive jadan tj. šonja

@Joliva

Ako mislis da tvojoj majci nije bilo mesto pored tebe i tvog deteta jer je umela da odmogne tj. posto poto bila DJE JOJ NIJE MESTO, onda sa tobom nemam sta da razgovaram.Na takve kao ti nemam cak ni pik.Nemam NISHTA.!!!!!!!!!!!!!!!!

Tačka, pa znak uzvika? Ajd' se saberi. Ako si svekrva, žao mi je što si se našla prozvanom. Ako si snajka i imaš dobru svekrvu, super. Ali, jaaaako slabo kontaš to što piše između redova. Neću te napasti još sad, mada bi trebalo, jer si izvrnula ono što sam napisala, ali kao što rekoh... slabo kapiraš poentu.:neutral:
To kome je gde mesto se odnosilo na vrstu pomoći koja je porodilji potrebna.

Ehhhh, ne valja kad dođe, ne valja kad ne dođe, ne valja kad pomogne, ne valja kad odmogne....saberite se najpre šta želite. Najlakše je kriviti drugog za sopstvene frustracije.

Mislim da treba ceniti svačiju pre svega dobru nameru, a onda i možda "odmoć" kako ste je sami nazvali, ali eto pokazati dobru volju bi po meni bilo sasvim dovoljno.

p.s Neizreciva, čestitam sina i želim ti sutra još bolju snajku;)

Tačka, pa znak uzvika? Ajd' se saberi. Ako si svekrva, žao mi je što si se našla prozvanom. Ako si snajka i imaš dobru svekrvu, super. Ali, jaaaako slabo kontaš to što piše između redova. Neću te napasti još sad, mada bi trebalo, jer si izvrnula ono što sam napisala, ali kao što rekoh... slabo kapiraš poentu.:neutral:
To kome je gde mesto se odnosilo na vrstu pomoći koja je porodilji potrebna.

Lepo sam ti napisala da prema takvima kao sto si ti ne osecam NISHTA. Nisi shvatila poentu.Sta god da napises, kako god da me napadnes ostacu ravnodusna.Zato,naoruzaj se i pucaj na pogresnom si mestu.Tacka..Znak uzvika.Citati 2x ili po potrebi.Za nezeljene efekte obratiti se svom lekaru.:)

Lepo sam ti napisala da prema takvima kao sto si ti ne osecam NISHTA. Nisi shvatila poentu.Sta god da napises, kako god da me napadnes ostacu ravnodusna.Zato,naoruzaj se i pucaj na pogresnom si mestu.Tacka..Znak uzvika.Citati 2x ili po potrebi.Za nezeljene efekte obratiti se svom lekaru.:)

Ako si već advokat, onda prevedi šta si htela reći, jer ne kapiram ovaj nebulozni post.
I ako već nemaš šta pametno da kažeš na temu, onda ne napadaj ljude koji misle drugačije od tebe. Niko te nije dir'o i ajd se primiri malo. :cool:

ех, кад се само сетим :aha:
млађи син беба 6 месеци
сатрији 2 ипо године
муж на послу, отишо раније да плати рачуне
а кад се врати са посла свратиће у мегамаркет да купи велики џак брашна и велики џак прашка за прање...и још тога
ја са два мала детета отиђи до пекаре да купим хлеб и нешто за ручак. У једној руци беба, за другу руку друго дете, да не падне са степеница, јер живимо на спрату, степенице високе
у трећу руку вреће из продавнице :eek: :lol:
мсм ту и тамо ситуације које су се понављале
колко сам пута помислила еее да ми је свекрва да ми пружи ту трећу руку еботе ако ништа друго

е сад неко ће рећи, мени су деца порасла, преживели смо најтежи део и нема нико да ми звоца да нисам могла да преживим без ње/ њега
ал ваљда моја свекрва Бог да јој душу прости :pop3::pop::pop2: (умрла и пре него што сам упознала мог мужа) не би звоцала, кажу да је била добра жена
а мој муж личи на њу ликом сигурно, видим по сликама, а из приче закључујем да личи на њу и карактером

:) evo mene....i eto, doci ce i svekrva i svekar, moj muz navalio da dodju da bi ispao dobar sin....ok, nema problema, ucinocu to zbog njega iako imam izrazen otpor, ali jasno sam rekla, ponovi li se situacija od prosli put da ja moram dodatno da skacem zbog njih, sledeci put dolaze u goste kad je i muz kuci pa nek se on rva sa njima..od moje dobre volje je vise nego dovoljno...

:) evo mene....i eto, doci ce i svekrva i svekar, moj muz navalio da dodju da bi ispao dobar sin....ok, nema problema, ucinocu to zbog njega iako imam izrazen otpor, ali jasno sam rekla, ponovi li se situacija od prosli put da ja moram dodatno da skacem zbog njih, sledeci put dolaze u goste kad je i muz kuci pa nek se on rva sa njima..od moje dobre volje je vise nego dovoljno...
Nemoj da skaces,kad ode popravi sta je pokvarila i mir u kuci.Nije ni muzu lako u toj situaciji,ne zna na koju bi se naljutio:)Ja mislim da ona zeli da pomogne dok opet tako brzo dolazi,ali svi smo razliciti,pa tako i ona ima drugi nacin zavrsavanja stvari po kuci od tebe.Najbolje se iskljuciti,kad sve prodje,zaposli muza da popravlja za njom ako ima sta.

Back