Svekrve...neicrpna tema

OK.

Kada se moj dever 2000 i neke ozenio, tri dana posle vencanja se snajka izdrala na S&S, da ni slucajno ne ocekuju od nje da ona nesto radi, jer njoj to ne pada na pamet.
Posle 8 meseci zajednice dever i jetrva su iskoristili S&Sov odlazak i boravak na selu i otisli su iz stana da zive privatno, bez da ovo dvoje znaju za to
dok su ziveli privatno, svekrva je svakog dana posle posla, odnosila gospodi skuvan rucak...pomagala kad je stiglo dete, isla da pere, pegla, cuva...onda su oni poceli da dolaze u goste po 5-6 dana, jer je bilo ok da sveki sprema dok ona kulira, pa kad baba ustane u 4 ujutru da spremi bezkazeinski i bezglutenski dorucak unucetu koje je pocelo da pokazuje prve znake autizma, od snajke dobije jedno "pa ko vam je kriv kad nemate zivce pa ne mozete da spavate"..e kad im je dosadilo potucanje po tudjim stanovima onda su trazili od S&S da im kupe stan...ovi se naravno uvale u kredit i kupe im ga...e posle dve-tri godine se "sete" da im taj stan ipak ne odgovara pa su trazili pare za ucesce za neki drugi, blize centru, posto snajka ne moze da funkcionise dalje od kruga dvojke. I spremili oni da im daju pare, al u medjuvremenu dobio dever stan od drzave (doduse, sad i taj ne valja, daleko je i on od centra, stanchuga od 90kv) sad kad im to spomenes, snajka kaze "pa sta ako su mi kupili stan i sad nemaju pare, ko im kriv"...i to su samo kapi u prepunoj casi...
mnogo toga ima da bih ja sad pisala opsirno sve..LM
kad sam ja dosla u porodicu, bilo mi je jasno da su oni sjajni ljudi, ludi koliko su dobri, ali ishibani sa svih strana da je to prosto strasno
naucena jos u svom domu, a sto mi je ponovljeno nekoliko puta od strane mojih roditelja kad sam se udala, da u zajednici mora biti kompromisa, da nesto ne cujes i ponesto ne vidis, koliko god moja svekrva znala da prokomentarise, ili da smori pricom NIKADA joj ne bih vratila rec, lakse mi je da se osmehnem

poenta onoga sto sam htela reci u prethodnom postu koji izgleda osim Melite niko nije razumeo,z;) je sledeca
bas zbog toga sto je ova vestica takva kakva je, (mislim na jetrvu) ja ponekad odigram sa namerom kontra, ne bi li ovoj zeni zivot bar malo laksi bio
deo vezan za kafu i rucak --objasnjenje--i nije mi tesko da se smejem sa zenom i kuvam joj kafu, rucak i peglam stvari kad je ona ionako dobra kao 'leba i zasluzuje sve to

nema dobrih snajki i svekrva, samo mudrih :zblesav:

Eto vidiš, da si ovako napisala onaj post, ne mislim na objašnjenje ko su i kakvi su drugi sin i snajka, već ono da ponekad odigraš kontru ne bi li svekrvi život učinila lepšim, ja bih ti samo aplaudirala jer je iz ovog posta očigledno da imate dobar odnos, naravno da uvek ima i drugih stvari koje mogu dobrom voljom da se prevaziđu, a ti to očigledno umeš. A što se tiče tvojih svekra i svekrve, sad ću opet biti zajedljiva kako mi je neko prebacio, pa ću reći da oni nisu normalni ako su sve to činili i trpeli. Ja ovako luda i zajedljiva bih im verovatno kupila samo mesečnu kartu za "dvojku" pa nek' se vozaju do mile volje, o stanu bi mogli samo da sanjaju:zblesav: (i meni ovaj smajli simpatičan)

a ja vec neko vreme dodjem ovde i procitam tvoje zajedljive komentare
e to je bas da se user.es...

vezano za temu i ja sam kao bilja dobila drugu majku a ne svekrvu...
ali nemam potrebu dolaziti ovde i smejati se ljudima koji nemaju tu srecu...

Ako ti na ovu temu dolaziš da bi čitaO moje postove, meni je to komplimentz;) jer ne mislim da sam nešto naročito inspirativna bilo kome.
P.S.
A otkud tebi svekrva ako si muškog pola:zblesav::zblesav::zblesav:

Eto vidiš, da si ovako napisala onaj post, ne mislim na objašnjenje ko su i kakvi su drugi sin i snajka, već ono da ponekad odigraš kontru ne bi li svekrvi život učinila lepšim, ja bih ti samo aplaudirala jer je iz ovog posta očigledno da imate dobar odnos, naravno da uvek ima i drugih stvari koje mogu dobrom voljom da se prevaziđu, a ti to očigledno umeš. A što se tiče tvojih svekra i svekrve, sad ću opet biti zajedljiva kako mi je neko prebacio, pa ću reći da oni nisu normalni ako su sve to činili i trpeli. Ja ovako luda i zajedljiva bih im verovatno kupila samo mesečnu kartu za "dvojku" pa nek' se vozaju do mile volje, o stanu bi mogli samo da sanjaju:zblesav: (i meni ovaj smajli simpatičan)

Eto, resen problem
a ovo za njih dvoje, pa to im svi kazu...bliski prijatelji bas ovim recima kao i Vi, da nisu normalni, al njima zao...dete vojni penzioner, unuce autisticno...i onda dodaju "svoje se meso ne jede"
i onda ih ovo dvoje na kontu toga driblaju kako im se cefne...

Čičkava kako bebuš, jel' mnogo nemiran?

Jeste... živahan je... kao mali kengurčić...z:lol:z:)
Jutros se ja probudila a on ništa, ne gica se, ja ležim i sve pokušavam da ga cimam da se probudi(majka nemajka :zstidljivko: ), on ništa... posle 5 minuta ulazi mm u spavaću sobu sa usisivačem, kad je stomak počeo da skakuće... gore dole... z:mrgreen: (jadno dete kakve roditelje ima, kad ga bude usisivačem :zstidljivko: )

Jeste... živahan je... kao mali kengurčić...z:lol:z:)
Jutros se ja probudila a on ništa, ne gica se, ja ležim i sve pokušavam da ga cimam da se probudi(majka nemajka :zstidljivko: ), on ništa... posle 5 minuta ulazi mm u spavaću sobu sa usisivačem, kad je stomak počeo da skakuće... gore dole... z:mrgreen: (jadno dete kakve roditelje ima, kad ga bude usisivačem :zstidljivko: )

:zblesav::zblesav: ma ne se brigaj, ja sam moju ćeru uspavljivala usisavanjem. Sina smo bili toliko razmazili da mušica nije smela da proleti, odmah se budi, e, sa malom je bila druga priča, od prvog dana smo je navikli na buku, usisivač joj bio omiljena uspavankaz;)

Iskreno (bicu tasta kad za to dodje vreme,nikad svekrva) moram reci istine radi i Boga radi: Moja svekrva je meni kao majka. Na jednoj temi sam pisala o njoj bas na ovoj sekciji, o svemu sto joj se dogodilo, kako je izgubila svoje a odgajila troje tudjih ostavljenih (ona im je bila samo strina) jedno od tih troje je moj muz...Sve lepo od nje pamtim, svuda me je zastitila gde je mogla, pomagala, i tri poslednje strasne godine (cije posledice i sada osecam i dok sam ziva kako mi se cini) ona je ta koja mi je najvise pomogla da prebrodim...

Mudra, tiha, i uvek na mojoj strani, ali, kad je trebalo da mi ocita (ne opsuje) ona je to cinila samo meni, i to cenim. Dakle, bilo je nekih stvari koje mi ne sluze na ponos, ali posle njenih saveta, sve je bilo bolje, bilo je dana kad sam sa suzama ustajala i legala, ona je ta koja mi je ujutru kuvala kafu, uvece donosila caj za smirenje...

Moje dete je njeno sunce ( i mala nju vise voli od rodjene bake i deke, iako je i oni mnogo vole), moje dete gde god da ode sa drugarima iz skole (izlet, zimovanje) kad pozove, pita za sve ali obavezno da li je baka zdrava i da je cuje, tako isto za dedu)...Trudila sam se, trudim se sada jos vise da ja njoj olaksam, da uradi minimum, dovoljno je da mi detetu da da jede, da je isprati u skolu, da je tu kad dodjem s posla, da..

Kad kuvam kafu, uvek sam pre njoj davala solju nego mojoj majci koja dodje da me poseti, i da joj se nije pila- popila bi..
Mozete reci da lazem, izmisljam, a ja bih pitala a zasto?
Nema razloga, neka mi je Bog pozivi sto duze, neka je samo sa nama, ja sam srecna i presrecna...

:kpozdrav: :zag:
Divno je pročitati ovako nešto. Osećam da je istina jer i ja sam imala svekrvu koja mi je bila kao majka.

Drage moje, koliko se vi cesto vidjate sa svojim svekrvama i da li vam se najave kad dolaze? Moja zivi veoma blizu pa valjda misli da moze doci kad ona hoce. A ne pita da li ja radim nesto, imam li vremena, samo se pojavi:per: Ako se ne vidimo ili ne cujemo par dana, ona odmah pomisli da se ko zna sta desava kod nas pa zove ili dodje i cudi se sto se ne javljam. A pri tome ih muz skoro svaki dan obilazi pa ne smatram da moram i ja...Ne znam kako da se postavim, ne zelim da ispadnem namcor, pa me interesuje vase misljenje i iskustva:)

Ja nisam želela da budem namćor pa sam prelazila preko svega i svačega. I sad više nemam snage. Neka je živa i zdrava, ali ja više ne mogu da je gledam često, nakupilo se tih nepravdi i sitnih pod.jebavanja kad on (njen sin, moj 'muž') ne vidi. Poslednjih meseci je izbegavam ali pošto je moja svekrva tip koji bi po svaku cenu želela sve da drži pod kontrolom, stalno plače kad on dođe sam i žali se da je ja mrzim (i naravno to utiče na njeno zdravlje pa joj je 'loše'). Žena je inače zdrava, imućna, ima i veliku porodicu i prijatelje i ništa joj ne fali, a ja ponajmanje. Ja je više ne volim - od kad sam na vlastitoj koži osetila kakav je lažov i manipulator - ali daleko od toga da je mrzim. Nikada nisam želela da budem bliska sa njom, ali ona je jako agresivna, baš se 'ugurala' između nas, i sad mi ne dozvoljava da se distanciram, prosto je nevaspitana, nemam drugu reč za to. Baš sam tužna i zbunjena - pogotovo što njemu ne mogu da objasnim o čemu se radi. Takva mu je priroda, uvek tvrdoglavo brani 'slabijeg', a uopšte ne shvata da sam slabija ja (iako ne plačem) jer ne lažem.

Malo sam skrenula sa teme, evo saveta: ja bih svakome posavetovala da bude fin ali distanciran i da ne pušta tuđu majku u svoj prostor. Ima tu još jedna fora: neki ljudi loše stare. Ova žena je recimo mnogo gora sada nego pre deset godina - ne znam o čemu se radi, postala je nekako sebična, zavidna i zla.

Ja nisam želela da budem namćor pa sam prelazila preko svega i svačega. I sad više nemam snage. Neka je živa i zdrava, ali ja više ne mogu da je gledam često, nakupilo se tih nepravdi i sitnih pod.jebavanja kad on (njen sin, moj 'muž') ne vidi. Poslednjih meseci je izbegavam ali pošto je moja svekrva tip koji bi po svaku cenu želela sve da drži pod kontrolom, stalno plače kad on dođe sam i žali se da je ja mrzim (i naravno to utiče na njeno zdravlje pa joj je 'loše'). Žena je inače zdrava, imućna, ima i veliku porodicu i prijatelje i ništa joj ne fali, a ja ponajmanje. Ja je više ne volim - od kad sam na vlastitoj koži osetila kakav je lažov i manipulator - ali daleko od toga da je mrzim. Nikada nisam želela da budem bliska sa njom, ali ona je jako agresivna, baš se 'ugurala' između nas, i sad mi ne dozvoljava da se distanciram, prosto je nevaspitana, nemam drugu reč za to. Baš sam tužna i zbunjena - pogotovo što njemu ne mogu da objasnim o čemu se radi. Takva mu je priroda, uvek tvrdoglavo brani 'slabijeg', a uopšte ne shvata da sam slabija ja (iako ne plačem) jer ne lažem.

Malo sam skrenula sa teme, evo saveta: ja bih svakome posavetovala da bude fin ali distanciran i da ne pušta tuđu majku u svoj prostor. Ima tu još jedna fora: neki ljudi loše stare. Ova žena je recimo mnogo gora sada nego pre deset godina - ne znam o čemu se radi, postala je nekako sebična, zavidna i zla.

distanca je najbolja, sa vecinom ljudi....nikad mi se nisu svidjala ta bliska druzenja medju porodicama, kao nasi prijatelji pa sve znaju o nama....zna tu svacega da bude....isto tako i sa roditeljima, mojim i njegovim....od starta postovanje ali distanca kolikoje god moguce.....jer ja to tako gledam, ne dam u svoju porodicu, ucinicu koliko mogu, odmoci necu, ali svoje branim kao lavica....evo i sad, taktika pristojne distance se pokazala najbolja....polako sve dolazi na svoje mesto....istina, muz je u svakom momentu bio za istu stvar, cuva nasu privatnost i vise nego ja...

za dvanaest dana ove god, od kojih je 4 bila odsutna, zbog moje svekrve se drugi put sastao kucni savet zgrade u kojoj zivi, prvi put da joj zabrane da dolazi u neku prostoriju koja zvanicno pripada nekom stanaru, ali se svi stariji druze u njoj, i juce drugi put da je "zamole" da ne stoji na stepenistu i dosadjuje svima koji ulaze i izlaze :zelenko3:
i posle ja luda i preterujem....:zzima:

koliko sam cula, presretala nepoznate koji ulaze u zgradu i pitala gde idu, odakle su, do kada ostaju, sta im nose, pa onda one kod kojih su bili da ih pitaju sta su to lepo dobili za novu, pa neciju devojku da joj kaze kako je mnogo lepsa od predhodne devojke tog komsije, neku je presrela pitala sta joj je to u kesi, zasto su palili vodu u 02:12 i tako dugo tekla :deda:u principu ponasala se kao "svekrva: tj kao prema meni, nzm da li je bilo nesto sto je okidac ili samo zato sto smara,....:zblesav:
a iz te prostorije gde se stariji druze, nzm da li samo zbog ogovaranja, durenja, i negativne enerigije ili je jos nesto bilo, slabo poznajem one koji idu na sastanke kucnog saveta, sacekacu da mladji cuju o cemu se radilo, pa da saznam :zgrudvanje:

za dvanaest dana ove god, od kojih je 4 bila odsutna, zbog moje svekrve se drugi put sastao kucni savet zgrade u kojoj zivi, prvi put da joj zabrane da dolazi u neku prostoriju koja zvanicno pripada nekom stanaru, ali se svi stariji druze u njoj, i juce drugi put da je "zamole" da ne stoji na stepenistu i dosadjuje svima koji ulaze i izlaze :zelenko3:
i posle ja luda i preterujem....:zzima:
ahahaha
mogu da zamislim kakva je
poznajem par ljudi, koji su vise triperi nego ljudi ;)

Mi smo imali takvu babu u NS, u zgradi... volela mm-a, on uvek bio fin prema njoj, a mene gledala onako ispod oka...

Kad smo se useljavali, posle krečenja, mm i ja klečimo i ribamo parket, a ona šeta po stanu i komentariše :zroll: ... inače to je bio već 5 put da se srećemo... i ona mrtva ladna pita mm-a:''A koliko je plaćaš?'' gledajući u mene... mm joj kaže:''To je moja devojka, Čičak.'' na šta će ona ladna:''Ma znam, nego me zanima koliko je plaćaš, i ja bi trebala krečiti.'' z:shock:

Možete zamisliti moju facu i zašto je nisam baš gotivila...z:mrgreen:

Sad se setih još njenih odvala:

Sačeka nas dok se penjemo, pa pita Jesmo li zaključali vrata zgrade?:zroll:
Mene je jednom 'usmeravala' kako da se parkiram u dvorištu sa terase... :zroll:
A jednom me je sačekala na hodniku, a ja bila nešto zamišljena, nisam je čula da je izašla dok sam se penjala, pa kad sam je ugledala, mal' me nije srčka strefila... e tad sam joj očitala bukvicu...z:mrgreen:

Моја се шлогирала пре неки дан! Жена која живи са њом (да јој, као, помаже), звала мог мужа да дође хитно, мајка му шлогирана. Оде човек, врати се за пола сата. Питам га шта је било, каже, добро је, прошао је шлог. Како прошао, мајкуму?!:zblesav: Каже, прошао, сад је добро, док је он стигао (10 минута му је требало), она се опоравила, само сад он брине за њу, јербо је, је л'те, жена била шлогирана...
Понекад мислим да њему мало дува кад је она у питању. Ко је констатовао шлог? Жена која живи тамо.
Иначе, нико њој не треба да помаже, ова живи да би ишла до продавнице, да госпођа не шета, једна долази да спрема, једна да је купа, иако може сама, не воли...
Ма, са том пензијом без издатака на децу и унуке,. могао би свако тако...

Ja mislim da svima nama pomalo duva kada su u pitanju oni koje volimo. A kakva je takva je, voli je sigurno. :(

...poznata je stvar da sto su majke gore deca su im nekako sve naklonjenija..i sa mnogo vise postovanja i taktike razgovaraju sa njima...a tek "kupovanje"
ljubavi dok su zivi je posebna prica...mada malo ko priznaje da je to tako....ostarila "deca" zeljna majcine ljubavi...

Ja mislim da svima nama pomalo duva kada su u pitanju oni koje volimo. A kakva je takva je, voli je sigurno. :(

Мислим да је не воли. Бар ми је то рекао одавно, и још то тврди. Каже да је била никаква мајка, као што је никаква баба. Али мислим да је се боји на неки начин, баш оно што Афро каже, стално се нада да ће она према њему показати неко осећање. А није, ни кад је био у животној опасности, причала сам, није отишла да га посети, да се она не узрујава... :(

Back