Slazem se sa Melitom, crveni koncic je protiv uroka, meni nije smetao, moja su ga deca nosila. Nego da vam kazem, moja svekrva zna da baja. Kad su mi deca bili bebe, posebno u onom periodu kad je brojna familija dolazila da vidi dete, pa po ceo dan tarapana, beba naravno izgubi svoj ritam i bude nervozna uvece pred spavanje, bar moji su bili takvi. I dok ja tako sedim, ljuljam, pevam... bebac place, vrti se, nikako da se smiri....kad evo ti moje svekrve, medju prstima nosi malo soli (ono kao prstohvat soli) nesto sapuce i blago dodiruje bebu celo, stomak, desna pa leva ruka, pravi krst ocigledno, i tako tri puta. Nisam je nikada cula sta to sapuce... i onda odlazi u kuhinju ukljuci ringlu i tu so rasporedi na cetiri strane, naravno so brzo sagori, za par sekundi....kako ona zamakne u kuhinju tako bebac prestaje da place istog momenta! Da covek ne poveruje! Umiri se i zaspi. Ja sam u pocetku bas bila protiv toga, to caranje, bajanje, medjutim posle sam znala sama da je pozovem kad sam na izmaku snage da "pre-baja" bebi. I uvek je imalo efekta. Nesto smo jednom o tome pricale, pa mi je obecala da ce mi reci sta to prica i kako radi, da me nauci ako budem htela, pre nego sto umre.