Svekrve...neicrpna tema

rekla sam sebi neću na ovu temu; ali jače je :lol:
Baš pre neki dan pričam sa mužem i kažem - nas dve imamo ok odnos; ja sam naučila šta da prećutim, kad da se pravim luda, a kad joj treba rame i kad da pokažem zube... A on meni kaže - jeste, vaš odnos zavisi od toga na koju nogu je ona ustala :think:
i ja videh da to nije daleko od istine

Baš pre neki dan pričam sa mužem i kažem - nas dve imamo ok odnos; ja sam naučila šta da prećutim, kad da se pravim luda, a kad joj treba rame i kad da pokažem zube... A on meni kaže - jeste, vaš odnos zavisi od toga na koju nogu je ona ustala :think:

Na zalost ali tako je...uvek smo mi te koje moramo da se povinujemo njihovom raspolozenju...jer smo mi mladje :aha:

Doci ce ti glave to sto "se pravis luda" mozda mozes neko vreme ali posle tog vremena shvatis da ona to samo iskoriscava ! Nekad covek prosto mora da bude bezobrazan a i ti budi ono sto jesi pa nek pokazuje svoje pravo lice a njoj ce da se obije o glavu ! Ti misli samo na tvog supruga i brini o njemu ... sama ce da spusti njusku

Na zalost ali tako je...uvek smo mi te koje moramo da se povinujemo njihovom raspolozenju...jer smo mi mladje :aha:
To je strašno... ako uvek samo jedna strana popušta...
I zašto bi neko non stop popuštao... :dontunderstand: pa ne popuštam ni rođenim roditeljima, a kamoli da bi njegovima to radila...

Naravno da je u tim odnosima, prvenstveno zbog razilike u godinama potrebna extra tolerancija i razumevanje... ali ne bih ni ja bila super prema mojoj sveki da ona nije takva prema meni... da ne razume moje bubice i loše dane...

Svi odnosi zavise od obe strane... ;)
Doci ce ti glave to sto "se pravis luda" mozda mozes neko vreme ali posle tog vremena shvatis da ona to samo iskoriscava ! Nekad covek prosto mora da bude bezobrazan a i ti budi ono sto jesi pa nek pokazuje svoje pravo lice a njoj ce da se obije o glavu ! Ti misli samo na tvog supruga i brini o njemu ... sama ce da spusti njusku
Misliš brini o sebi... valjda muž može sam da se brine o sebi... :confused:

Naravno da postoje svakakvi ljudi... ali kad slušam ove priče, ne mogu da se ne zapitam:''Kako su te rospije i veštice uspele da tako dobro vaspitaju svoje sinove kad ste vi toliko zaljubljene u njih?'' Jel moguće da su svi oni sjajni a samo majke lude... Genetika kao da ne postoji...
I da, kako bre ne upoznate te majke pre udaje?

Ja sam moju pre udaje znala u dušu... naravno, ljudi se menjaju, pogotovo kako stare... i ne očekujem od nje da prema meni bude med i mleko... čak gledajući svoje babe i dede znam da će nam verovatno biti samo teže sa roditeljima kako godine budu prolazile... ali ona suština ostaje u njoj...;)

Najstvarnije.

I što je još luđe, zaova je mlađa od mene jednu godinu, i išle smo u istu osnovnu školu od 5 - 8 razreda, i ja je uopšte nisam znala. Totalno mi je bila neupadljiva.

Pa ko bi se normalan udao za mm da je dolazio u kuću, i video svekra, svekrvu, zaovu i babu? :eek: Da sam dolazila i videla tu komunu, ko zna gde bih sada bila. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Najstvarnije.

I što je još luđe, zaova je mlađa od mene jednu godinu, i išle smo u istu osnovnu školu od 5 - 8 razreda, i ja je uopšte nisam znala. Totalno mi je bila neupadljiva.

Pa ko bi se normalan udao za mm da je dolazio u kuću, i video svekra, svekrvu, zaovu i babu? :eek: Da sam dolazila i videla tu komunu, ko zna gde bih sada bila. :mrgreen:

Svaka čast za hrabrost...;)

Mozda je pre bila normalna ne znam ali daleko od toga da mm nema mana . Ali sve je to zanemarljivo jer te njegove mane ne uticu na mene . Ta zena se ne ponasa prema meni samo tako. Njenog muza je odvojila od njegove porodice ,konstantno lazljiva i vulgarna zena puna negativnosti i psovki . A pre udaje me je zvala "svojim detetom " to sam prestala da budem istog trenutka kada nisam htela da kradem pare od svog muza i svekra da dajem njoj . Sve su one fine dok ne pocnu da te iskoriscavaju. Mislim da kada zlo predje granice covek treba da bude pripravan na sve a pogotovo da svog muza sto vise drzi uz sebe. Cast sa izuzecima ima stvarno normalnih ljudi koji su vredni postovanja .

I da, kako bre ne upoznate te majke pre udaje?

Ja sam moju pre udaje znala u dušu... naravno, ljudi se menjaju, pogotovo kako stare... i ne očekujem od nje da prema meni bude med i mleko... čak gledajući svoje babe i dede znam da će nam verovatno biti samo teže sa roditeljima kako godine budu prolazile... ali ona suština ostaje u njoj...;)

Draga moja ja sam sa mojom pila kafu svaki dan vise nego sa mamom.Pricale smo o svemu i svacemu.Kad dodjem kod njih,sto je bilo svaki dan prvo sednem sa njom bar pola sata pa tek onda odem momku (sadasnjem muzu) da se javim.Bile smo super kao najbolje drugarice.
Ko je mogao znati da ce se ona skroz okrenuti dana kad smo se vencali?
Cudno je to...cudna je ona zena...super je dok sve drzi pod svojim okriljem,pod svojom kontrolom.
Nju deca,mala deca obozavaju.Evo moja deca dok su bila mala obozavala su da idu kod nje.Sve dok nisu poceli da shavatju neke stvari,dok nije pocela kako oni kazu,da ih "davi".

Draga moja ja sam sa mojom pila kafu svaki dan vise nego sa mamom.Pricale smo o svemu i svacemu.Kad dodjem kod njih,sto je bilo svaki dan prvo sednem sa njom bar pola sata pa tek onda odem momku (sadasnjem muzu) da se javim.Bile smo super kao najbolje drugarice.
Ko je mogao znati da ce se ona skroz okrenuti dana kad smo se vencali?
Cudno je to...cudna je ona zena...super je dok sve drzi pod svojim okriljem,pod svojom kontrolom.
Nju deca,mala deca obozavaju.Evo moja deca dok su bila mala obozavala su da idu kod nje.Sve dok nisu poceli da shavatju neke stvari,dok nije pocela kako oni kazu,da ih "davi".

Reskiram da dobijem po labrnji, ali ne mogu da odolim;)
Mislim, koji moj si ti prvo sa momkovom majkom sedela pola sata pa tek onda išla da se njemu javiš:confused::confused::confused: Meni to nekako liči na uvlačenje u guzicu budućoj svekrvi, a ako je ona davež kako kažeš, "normalno" je da joj nije bilo pravo kada si se udala i postala joj snajka, više nisi sedela sa njom već sa svojim mužem. Ti si možda nesvesno pothranjivala tu njenu osobinu da sve ima pod kontrolom, pa kad više nije mogla da kontroliše, okrenula se protiv tebe, osetila se izdanom ili iskrorišćenom. Ne kažem da sam obavezno u pravu, to je samo moje viđenje tvoje situacije isključivo na osnovu ovog posta.
A ona malena od 22 godine sedi mesec dana kod svekrve rospije umesto da se posle dva dana spakovala i zbrisala glavom bez obzira, ma ne, ovako je lakše, aj da sedim mesec dana kod svekrve koja će mi piti krv na slamku, pa da imam šta da pišem na forumu;)

Reskiram da dobijem po labrnji, ali ne mogu da odolim;)
Mislim, koji moj si ti prvo sa momkovom majkom sedela pola sata pa tek onda išla da se njemu javiš:confused::confused::confused: Meni to nekako liči na uvlačenje u guzicu budućoj svekrvi, a ako je ona davež kako kažeš, "normalno" je da joj nije bilo pravo kada si se udala i postala joj snajka, više nisi sedela sa njom već sa svojim mužem. Ti si možda nesvesno pothranjivala tu njenu osobinu da sve ima pod kontrolom, pa kad više nije mogla da kontroliše, okrenula se protiv tebe, osetila se izdanom ili iskrorišćenom. Ne kažem da sam obavezno u pravu, to je samo moje viđenje tvoje situacije isključivo na osnovu ovog posta.
A ona malena od 22 godine sedi mesec dana kod svekrve rospije umesto da se posle dva dana spakovala i zbrisala glavom bez obzira, ma ne, ovako je lakše, aj da sedim mesec dana kod svekrve koja će mi piti krv na slamku, pa da imam šta da pišem na forumu;)

Hehehehehe...samo sam cekala ko ce se prvi oglasiti :lol:

Mozda se nisam dobro izrazila pa je ispalo da sam ja svaki dan pila sa njom kafu (pa i da jesam,sto da ne?).Zena je radila,imala obaveza i nije uvek bila kod kuce.Htela sam reci samo to da smo nas dve bilo mnogo prisnije pre nego sto sam joj "otela" sina.A da sam se time uvlacila?Nisam jer da sam takva i dalje bih nastavila da se koristim istom metodom.

Hehehehehe...samo sam cekala ko ce se prvi oglasiti :lol:

Mozda se nisam dobro izrazila pa je ispalo da sam ja svaki dan pila sa njom kafu (pa i da jesam,sto da ne?).Zena je radila,imala obaveza i nije uvek bila kod kuce.Htela sam reci samo to da smo nas dve bilo mnogo prisnije pre nego sto sam joj "otela" sina.A da sam se time uvlacila?Nisam jer da sam takva i dalje bih nastavila da se koristim istom metodom.

Nije mi bila namera da te uvredim, samo sam na konto prethodnog posta pisala. Jer ako je ona takva kakva jeste, razmisli, možda je baš bukvalno shvatila "otimanje" sina i da si joj se uvlačila dok ga nisi "ščepala". Takva situacija je bila kod jedne muževe rođake, već 12 godina su u braku a svekrva joj valjda nikad neće oprostiti jer je eto bila situacija koju si ti opisala, sad šta su snajkine namere bile, to samo ona zna, a sverkrva se prema njoj ponaša ko prema najgorem neprijatelju. Biće da je čičkava u pravu, ipak tu mora sa obe strane nešto da kvrcne, a šta, to je već za malo dublju analizu, ako je kome uopšte stalo do toga.

Nije mi bila namera da te uvredim, samo sam na konto prethodnog posta pisala. Jer ako je ona takva kakva jeste, razmisli, možda je baš bukvalno shvatila "otimanje" sina i da si joj se uvlačila dok ga nisi "ščepala". Takva situacija je bila kod jedne muževe rođake, već 12 godina su u braku a svekrva joj valjda nikad neće oprostiti jer je eto bila situacija koju si ti opisala, sad šta su snajkine namere bile, to samo ona zna, a sverkrva se prema njoj ponaša ko prema najgorem neprijatelju. Biće da je čičkava u pravu, ipak tu mora sa obe strane nešto da kvrcne, a šta, to je već za malo dublju analizu, ako je kome uopšte stalo do toga.

Nisam se ja ni osetila uvredjeno...nemam razloga za to.
Moje namere su bile dobre sto sam joj ja otvoreno i rekla i nas dve se vise ne vracamo na tu temu.
Taj post sam napisala samo na konto Cickovog pitanja "I da, kako bre ne upoznate te majke pre udaje?" jer nikada ne mozes biti nacisto ni sa kim u svome okruzenju...jer ljudi su jako cudni.

Meni nije jasno, zasto je ovoj majci problem da sedne sa snajom i pita je otvoreno:''Duso moja, jel tebi kod mene nesto smeta? Jel postoji nesto sto ja radim, pricam sto tebi smeta i izaziva nervozu? Molim te da mi kazes, jer bi volela da imamo lep odnos. Kao i obrnuto''

Jel zaista tesko izgovoriti ove recenice?

to je najmanji problem da se izgovore te reci, ali je problem ko ih izgovara? zene su teske za takve stvari (svekrve), misle da se sinovi okrecu oko njih, moraju da shvate da postoje i druge zene u njihovim zivotima, ali tesko....................ja iskreno nemam problema sa svekrvom jer necu da dozvolim, ima tu provokacija, ali samo je bitno ne okrecuci se za njima, i ne uzimati k srcu, ali i opte zavisi kakav je muz on je bitan da napravi paralelu izmedju zene i majke.

Mene malo nerviraju sve te krajnosti oko kojih se vazda ne slažemo. Posebno mi je zasmetalo "kako su takve majke mogle da vaspitaju sinove u koje ste zaljubljene". Da je sve tako crno-belo, mi ne bismo imali pedofile, kleptomane i nekrofile, silovatelje, ubice i kriminalce. O narkomanima da ne govorim, sinovima dobrih i vrednih majki. Nije valjda sve u vaspitanju, i nije sve u genetici. Mi smo produkt različitih unutrašnjih i spoljnih činilaca, iskustava koji nas oblikuju i čine onim što jesmo.
Eto, ja priznajem da sam pogrešila što se nisam usprotivila kad je moj muž zamolio svekrvu da otvori kuću majstorima i pripazi na njih jer smo mi na poslu. Tako je moja zaova ušla, ukrala nam novac iz fioke. Sutradan isto, preksutra uhvaćena na delu. MM razgovarao sa majkom, ona se smrtno naljutila i nije razgovarala sa nama 6 meseci. Moja je krivica što nisam uzela slobodan dan, i moja je krivica što sam imala poverenja. Da sam uzela slobodan dan, krivica bi bila što sam imala nedovoljno poverenja u majku svoga muža. Kako god okrenem, nisam ispravno postupila. E sad, sa ovim iskustvom znam kako da se postavim, odnos nam je ljubazan i fin, ali moja zaova više nikad neće ostati sama u mojoj kući:roll: Rakla sam joj, šta je bili bilo je, okrenućemo novi list, ali nećemo dozvoliti da se ovo ponovi. Razgovor i dogovor kuću grade, ali kleptomani su kleptomani, patološki lažljivci su patološki lažljivci, čuvena mudrost "vuk dlaku menja.." i raznorazne basne koje posredno opisuju najgore ljudske osobine, ne bi postajale i opstajale vekovima...

Mene malo nerviraju sve te krajnosti oko kojih se vazda ne slažemo. Posebno mi je zasmetalo "kako su takve majke mogle da vaspitaju sinove u koje ste zaljubljene". Da je sve tako crno-belo, mi ne bismo imali pedofile, kleptomane i nekrofile, silovatelje, ubice i kriminalce. O narkomanima da ne govorim, sinovima dobrih i vrednih majki. Nije valjda sve u vaspitanju, i nije sve u genetici. Mi smo produkt različitih unutrašnjih i spoljnih činilaca, iskustava koji nas oblikuju i čine onim što jesmo.
.

da...ali
ovde se radi o jednoj mnogo raširenijoj pojavi
ispade da ima mnogo više loših svekrvi nego svih narkomana i krimanalaca zajedno
pa i to da svekrva ne valja, a njen sin valja je krajnost, zar ne?
sem toga ko ti garantuje da su svemajke narkomana dobre i vredne
obični narkomani i potiču od roditelja zavisnika
a ovde većina snajki TVRDI da svekrve su loše-zle-ne valjaju

msm nemam nameru, zaista da branim svekrve , niti da napadam snajke
samo, meni malo smeta i bode oči kad se u samom startu, svekrvi zameraju reči, hvata se za reč, da bi se dokazalo kako je to posesivna majka
imam slučaj u bližoj familiji, a ponekad prepoznam i ovde u nekim postovima makar iskricu tog lošeg odnosa snajke prema svekrvi

ja lično nemam svekrvu, umrla je pre nego što sam ja upoznala mog muža
ko zna kako bih ja prošla...svi kažu kako je ona bila dobra žena
ne znam zaista, da li bibila dobra i prema meni
tako da...nemo da je neko shvatio lično ovaj moj komentar
ima svakakvih svekrvi, ali i svakakvih majki

Ti i ja smo zapravo rekle isto: jedno je tvrditi da ti je svekrva loša zato što ti dolazi nenajavljena, ili kuva kupus a ti bi pasulj, a opet vrlo je teško imati otvoren i civilizovan razgovor sa nekim ko hoće, recimo, fizički da te povredi.
To su te krajnosti o kojima govorim. Ja imam normalan odnos sa svekrvom, ali razumem i one koji imaju bolji, i one koje imaju loš odnos. Jednostavno, to mi je isto kao i sa ljubavlju i prijateljstvom, toliko je ljudi oko tebe, a nisi sa svakim prijatelj, ne slažeš se sa svakim, ne deliš sa svakim slične stavove o svetu, životu, braku, deci. Msm, kakav razgovor može recimo Atakulpa(tako beše) da vodi sa svekrvom koja insistira da abortira jer su mesec dana ranije imali smrtni slučaj, pa taj duh može da zaposedne telo novorođenog deteta(nek me neko ispravi ako nije bilo tako). Znači, postoje ljudi koji jednostavno neće, šta god da pokušaš, ne pomaže...a nemaš gde da se skloniš, ne možeš ništa da uradiš...onda se izjadaš na forumu, i neko ko nikad nije imao takvo iskustvo, nalepi ti etiketu nerazumnog i netolerantnog...
Oprostite, ja sam Vodolija, večito nekog branim...:D

da...ali
ovde se radi o jednoj mnogo raširenijoj pojavi
ispade da ima mnogo više loših svekrvi nego svih narkomana i krimanalaca zajedno
pa i to da svekrva ne valja, a njen sin valja je krajnost, zar ne?
sem toga ko ti garantuje da su svemajke narkomana dobre i vredne
obični narkomani i potiču od roditelja zavisnika

msm nemam nameru, zaista da branim svekrve , niti da napadam snajke
samo, meni malo smeta i bode oči kad se u samom startu, svekrvi zameraju reči, hvata se za reč, da bi se dokazalo kako je to posesivna majka
imam slučaj u bližoj familiji, a ponekad prepoznam i ovde u nekim postovima makar iskricu tog lošeg odnosa snajke prema svekrvi

ja lično nemam svekrvu, umrla je pre nego što sam ja upoznala mog muža
ko zna kako bih ja prošla...svi kažu kako je ona bila dobra žena
ne znam zaista, da li bibila dobra i prema meni
tako da...nemo da je neko shvatio lično ovaj moj komentar
ima svakakvih svekrvi, ali i svakakvih majki

A ovo za narkomane sam iskarikirala, nisu svi narkomani sinovi narkomanki, niti su svi sinovi dobrih majki. Tako su neki naši muževi sinovi predivnih majki, a neki sinovi loših majki. Da li je to moguće ili ne, procenite sami..

To je strašno... ako uvek samo jedna strana popušta...
I zašto bi neko non stop popuštao... :dontunderstand: pa ne popuštam ni rođenim roditeljima, a kamoli da bi njegovima to radila...

Naravno da je u tim odnosima, prvenstveno zbog razilike u godinama potrebna extra tolerancija i razumevanje... ali ne bih ni ja bila super prema mojoj sveki da ona nije takva prema meni... da ne razume moje bubice i loše dane...
Ti k'o da si s Marsa pala. :lol:

Pa to verovatno zato što na ovu temu uglavnom dolaze snajke da se iskukaju i podele svoje muke s nekim. :)
Eto ja npr. problema sa svekrvom nemam, pa na temu ni ne dolazim.
Uglavnom, evo sad sam svratila. :D

De ste, snajke. :heart:

Samo da se javnem na temu da vas ''šokiram'' malo.:aha:
Shvatila sam napokon da je u ovoj zemlji sudstvo vrlo, hmmm kako da kazem a da opet ne nadrljam, vrlo ''neobično''. Al o tome ne smem više da pišem jer se plašim da će me jedna nabusita babuskera i dalje ganjati zloupotrebom svog položaja tako da o tome više ni reč. :tajna:

Ali što se tiče bivseg svekra i svekrve i dalje sam nastavila da izlazim u susret njihovim željama i to ne zato što sam mazohista (jer nisam), nego zato što iz inata neću da im teram inat jer oni to očekuju (a i dete je poraslo pa me više nije strah od naopakog uticaja njihovog ponasanja na nju). U subotu idem kod njih na nekoliko sati (naravno, u prisustvu svedoka jer drugačije ne bih ni smela) i ćutaću ko zalivena ma šta oni govorili i radili. A sve što dete treba da zna o peripetijama sa njima, dobiće u pismenom obliku ''deponovano'' na sigurno mesto do njenog 18. rodjendana i tada će biti dovoljno odrasla da shvati zašto o nekim stvarima mora da se ćuti.

p.s. gazda Mirko 212, hvala ti na savetu. kajem se sto te nisam poslusala iako si mi malko namcorasti sagovornik. sasvim si bio u pravu kad si rekao da je opasno spominjati imena sudija bilo gde, narocito onih koji ne rade svoj posao kako valja. evo ti jedan cmok za tu mudrost od mene naivne. :cmok2:

''dosta umetnosti pa zadrzati supruga''
:eek:

Pa jel tvoj sin zivotinja, pa da ga neko mora zadrzavati?
A njega vuku samo niski porivi?

Valjda se ozenio iz ljubavi, a ne jer je bila mlada, lepa?:roll:

Boze kad procitam ovakve postove jos jednom shvatim kako imam sjajnu sveki.

Nego, kakav je talenat potreban za zadrzavanje muzjaka? To mene zanima?
Kako si ti uspela zadrzati svog muzjaka?

P.S. Nekad je tesko 'zadrzati' muzjaka a jos teze resiti se dosadne majke ili svekrve.;)

Nema potrebe da vređaš ovu ženu, koja je samo iskreno rekla kako razmišlja,,,,,,,,ali za 15-ak godina će ti se samo "kasti"......čuj smeta snajki što sin odveze majku do prodavnice........a i treba puno "talenta" da zadržiš svog " mužjaka".....a.....recept pronađi sama..:per:

Pa mladim ženama i dalje nije jasno da je žena ta koja "održava" brak i porodicu???? Nema tu puno filozofiranja....To je prosto tako...

U nekim brakovima je tako, a u nekim bogami i nije. Ok, spadam u tu kategoriju mladih žena, ali moji mama i tata ne spadaju. 36 godina braka nije mlad brak, zar ne? Ne održava mama brak i porodicu, niti bilo koga vuče na ledjima, niti je bilo čiji rob, niti bilo čiji puls pipa... a žive kao golubovi i dan-danas. Da li je ko koga tu prevario, ja ne znam, ali znam da su oni mnogo iznad toga, bili još kada sam ja bila dete, a kamoli sad.
Dogovor, dogovor u braku izmedju dvoje zrelih ljudi, tako neki brakovi funkcionišu, znaš ;) Niko nikoga ne zadržava, a priznaju jedno drugom slobodnu volju i dozvoljavaju jedno drugom potpunu slobodu u tom smislu.
Ali, drugačije od ovoga kako ovde čitam i ne može biti, kada se bračni drugovi dele na mužjake i ženke :roll: Tako nekako i moja svekrva razmišlja, sa onim njenim čuvenim savetima upućenim ćeri, zaovi mojoj, a i meni svojevremeno, dok je još mislila da može pomoću daljinskog da upravlja i mojim životom - nemoj ti njemu ništa da protivrečiš, da mu se suprotstavljaš. Slušaj ga šta priča, a radi kako ti hoćeš. Kada viče, ti ćuti, ako nešto baci, razbije, ti ćuti, ti samo ćuti. A onda kada padne noć, ispod pokrivača se sve reši. :dash::dash::dash: :bljak:
E, baš te žene starog kova, koje tako razmišljaju, koje bi da zadržavaju mužjake, kao da im muževi nemaju svoj mozak i svoju volju, baš te degradiraju sve žene, i ćerke i snaje i sve druge, na nivo kur.vi, ali onih bračnih. Pokrivača-pomirača, govorilo se pre 100 godina, pa i pre 50, ali ja sada to ne mogu da prihvatim. Moj muž i ja imamo odnose kada to oboje želimo, a ne kada treba da izgladim situaciju sa njim, kada treba da mu odvučem pažnju, kada treba da izmolim nešto od njega... :bljak:
Tako da ni ovde, po ovom pitanju, generalizacija ne valja. Možda je baš to emancipacija i žena i muškaraca, baš podizanje sa nivoa mužjaka i ženki, na nivo mislećih bića koja komuniciraju jezikom i mozgom, a ne penisom i vaginom :ok:

Back