Svekrve...neicrpna tema

Dobro vece svekrvama......Jel vas bole ledja......Malo a...Teske bebe dok ih povijate...a cutite.....Nekako mislite da nije red da se zalite a nemate ni kome....Jer se znojite malo pa ostavljate trag jer ne stizete od posla da se istusirate a i savesni ste, da se ne dogodi nesto deci. A tu je i ves i varjacha i pegla i kolaci i crtaci i muzikica i palacinke i vaspitanje i jos i jos.....Sklonite se veceras..Vikend je i nemojte da smetate...To je vec provokacija...Subota veche.....No no...:mesi:

:ok: Ma bravo :klap:

Hvala dragom Bogu što nisam majka muškog deteta.

Bila bih strašno nesrećna da čitam šta je neko uspeo da napravi od njega , a pri tome ne mislim na papučića :(

Lično sam imala sasvim korektan odnos sa pokojnom svekrvom, naročito što nismo bile prinuđene da živimo u zajednici .

Kada voliš svoga muža , a da ga ne cenim ne bih mogla ni da ga volim , ne možeš u toj meri da mrziš sve njegove jer , a pod uslovom da je on normalan čovek, tako nešto ni njega ne čini srećnim , te...ostalo se podrazumeva.

Uhvatih sebe danas kako gledam svekrvu dok se igra sa mojom jednogodišnjom ćerkom, a suze mi same krenuše. Kako se njih dve vole... Ne znam gde nestade ona zla, ljubomorna i posesivna žena koju poznavah 20 godina.

pazi, tu je ona negde i ne daj se zavesti.....ljudi se tesko menjaju, pogotovu u tim ogidnama.....ali, sovju zlobu je stavila po strani jer je neko novi usao u njen zivot....i drzi sipke da to potraje i da makar dete ima neku duhovnu korist od nje.....

И мени су сузе у очима, 20 година, кад се сетим свекрве... :)
Наш млађи син је са 17 година уписао факс, она му није ни честитала! Само је ,,пала у несвест'' ноћ пред његов пријемни, па се њен син уплашио да ће му мааајка умрети, отрчао до ње у току ноћи, а њој ништа! Деца кажу:,,Мама, знаш да она тако увек, кад је рођендан неком од нас, или кад зна да смо заузети око лепих ствари..''

И мени су сузе у очима, 20 година, кад се сетим свекрве... :)
Наш млађи син је са 17 година уписао факс, она му није ни честитала! Само је ,,пала у несвест'' ноћ пред његов пријемни, па се њен син уплашио да ће му мааајка умрети, отрчао до ње у току ноћи, а њој ништа! Деца кажу:,,Мама, знаш да она тако увек, кад је рођендан неком од нас, или кад зна да смо заузети око лепих ствари..''

:))) zena bas ima smisao za dramu....

tema: ja ovde necu vise imati ni sta da pisem jer smo mi nase probleme resili....dobro smo proceniti situaciju i sad je sve ok, an distanci ali ok....on kanalisao i uskladio odnose.....idealni nisu ali dovoljno da bi se opustili, jesu :)

Zamolila sam svekra da pomerimo vidjanje deteta za tri dana da ne bih prekidala godisnji odmor na putovanju na sta je on pristao, a onda zvao ponovo da kaze da njegov idiot od zene nece pristati na to. Onda su razgovarali sa detetom, dete ju je zamolilo da nas pusti da duze ostanemo tamo gde putujemo, na sta je ona i detetu rekla ovim recima: ''E ne moze''
:dash:
A osmog mi je zakazano placanje kazni za nevidjanje iako su vidjali dete i to bez ikakvog pozivanja svedoka koji to mogu dokazati. :dash:
Kako god vam to zvucalo, al jedva cekam da crkne taj skot od zene, jedva cekam jer mi nece dati mira dok je ziva. Dosta mi je njenog baksuzluka. Gadiiii miiiii seeee!!! :evil:

I ima da putujem tamo gde dete zeli i bas me briga, a oni nek se vidjaju sa advokatom sve dok se inate. :manikir:
Ebote, ne mogu da verujem da mi jedna poremecena nadrkana babetina ugrozava slobodu kretanja i da ce to trajati jos ko zna koliko godina sve dok dete ne skapira kakav je ona kreten. Uff, besna sam.

Zamolila sam svekra da pomerimo vidjanje deteta za tri dana da ne bih prekidala godisnji odmor na putovanju na sta je on pristao, a onda zvao ponovo da kaze da njegov idiot od zene nece pristati na to. Onda su razgovarali sa detetom, dete ju je zamolilo da nas pusti da duze ostanemo tamo gde putujemo, na sta je ona i detetu rekla ovim recima: ''E ne moze''
:dash:
A osmog mi je zakazano placanje kazni za nevidjanje iako su vidjali dete i to bez ikakvog pozivanja svedoka koji to mogu dokazati. :dash:
Kako god vam to zvucalo, al jedva cekam da crkne taj skot od zene, jedva cekam jer mi nece dati mira dok je ziva. Dosta mi je njenog baksuzluka. Gadiiii miiiii seeee!!! :evil:

Jeko,ja te potpuno razumem,jer sam u slicnoj situaciji,samo sto uz bivsu svekrvu i bivsi muz mi kroje zivot!Pisala sam vec da planiramo u avgustu do Nemacke i do Pariza u posetu Diznilendu.Sto puta ga je dete molilo,ne da joj da ide samnom,ali joj je baba od 70god obecala da ce sa njom ici!:dash:
Prvo smo mm i nasa cera hteli odustati od davno planiranog puta,ali resila sam da ne zrtvujem moju sadasnju porodicu,jer ionako nam moj bivsi dovoljno stvara problema!Ici cemo,a cera ce biti kod tate!Bas se pitam da li ce mu to ikada oprostiti?I ne mora,sto se mene tice!

Jeko,ja te potpuno razumem,jer sam u slicnoj situaciji,samo sto uz bivsu svekrvu i bivsi muz mi kroje zivot!Pisala sam vec da planiramo u avgustu do Nemacke i do Pariza u posetu Diznilendu.Sto puta ga je dete molilo,ne da joj da ide samnom,ali joj je baba od 70god obecala da ce sa njom ici!:dash:
Prvo smo mm i nasa cera hteli odustati od davno planiranog puta,ali resila sam da ne zrtvujem moju sadasnju porodicu,jer ionako nam moj bivsi dovoljno stvara problema!Ici cemo,a cera ce biti kod tate!Bas se pitam da li ce mu to ikada oprostiti?I ne mora,sto se mene tice!

Pratila sam tu temu i odmah sam znala da ce me zakaciti nesto slicno iako nije u pitanju bivsi supruznik i bas sam zato, da bih izbegla prepisivanje sa sudom i razne molbe i kojesta, pokusala da se dogovorim sa njima i lepo sam im rekla da mi samo treba odlaganje od tri dana, a da mogu vidjati dete kad god pozele van bilo kog termina samo ako se ne svadjaju u tih deset minuta dok se ne razdvojimo i da svekar moze da odlucuje, to sve ne bi bio problem jer je njemu stalo da vidja unuku i ne bi se inatio tek tako, al on ocigledno nema pravo glasa u toj kuci. Ovog puta je to jos vidljivije jer je prvo pristao, a onda se predomislio posle konsultacija sa ovom.

Ne mogu ni zamisliti sta bi bilo da je npr. dete bolesno zimi kad budu dosli da ga vide. Kakvi su, verovatno ce insistirati da je vode napolje pod temperaturom. Sutra idem opet u CZR pa cu ispitati kako se postupa u svim nepredvidjenim situacijama da bih znala za ubuduce jer mi ne pada na pamet da njihov inat na bilo koji nacin ugrozi dobro deteta.

Ako ne budes uspela da otputujes, pokusaj da izvojujes pred radnicima CZR da je vodi baba tamo pa ce ona (baba) naravno odustati od toga zvanicno i mozda pristane da ipak vodis ti.

ponekad bacim oko na ovu temu.... nemam svekrvu, ni svekra.... ponekad mi bude zao sto ih nema....
vama svima ovde treba orden dati..... mislim, u rl poznajem puno ljudi sa ovakvim ´´problemom´´,
ali poznajem i one sto od muve prave slona, ali ajde....

jeko, tvoje postove kad procitam, cesto se rasplacem.... budi jaka, nemam sta drugo reci.... ljubi to svoje pile :heart:

Juče sam posle godinu i po "porodiljskog i trudničkog" otišla prvi put da radim. I prvi put ostavila NG sa bakom. Dođoh u 2 h noćas, NG spava ko pile, a svekrva sedi na fotelji pored umotana u ćebe, drema i jednim okom pazi na nju. Hvala joj do neba što je čuvala i pazila ceo dan i noć

Nisam dušo, a nisam ni pokušala, vidim da jedna strana medalje ima više strana, svako svoju boljku boluje, svakog svoje dupe svrbi najviše, volim ih obe, ali se klonim njihovih problema, kako rekoh, bitno mi je da moja snajkica ne počne da piše ovde o mojim posleponoćnim egzibicijama na rolerima, tada sam naHebala debelo, ode sve ono u šta sam verovala u bestraga:)

Svaka str medalje ima bar pet strana :) Ko zna sta moja svekriva prica o meni po forumina (ako ume da koristi net :mrgreen: Morala sam)

Uspela sam da izdejstvujem da putujem sutra. :D Naravno, ne kod svekrve, nego kod sudije. Izgleda da i sudija, koji mi je totalni anonimus, ima vise obzira prema nasem letovanju od onog baksuza od zene.

Toliko mi je strašno sve što ti se dešava pa sam danas nazvala jednu moju prijateljicu advokaticu i malko joj pričala o tvom problemu. Njeno mišljenje je da je tvoj advokat ili loš ili nezainteresovan. Kaže da je istina da snimak razgovora nije dovoljan za sud, ali uz svedoke, MORA da se uzme u obzir. Kaže još da si davno trebala tražiti izuzeće sudije sa insinuacijom da je korumpirana, čak i da nije, sad je to jako aktuelno i bila bi u sosu da si tako nešto zahtevala. Još je rekla da bi trebala da tužiš svekrvu i svekra za maltretiranje tebe i deteta, sveusvemu, ona misli da tvoj advokat neke stvari ne radi kako treba.
:zag:

Back