Svekrve...neicrpna tema

meni jeste i seljacki i pakostan i neprimeren....to da li cu ja da se kupam "cela" ili ne, mislim da je moja stvar i da nema mesta ni za kakve komentare...ajd' da me je ona cekala, ali nije.a cista i oceslljana kosa mislim i da nije neka frizura, nego stvar pristojnosti uvek a posebno prilikom odlaska lekaru.pa zamislite da im odlazimo prljavi, masni, da treba da okrecu glavu na drugu stranu da bi nas pregledali...

Pa normalno je ici uredan kod lekara. Nego bas me kopka, kako objasnjavas termin ''seljacki'' u svekrvinoj izjavi? Mislis seljacki je sto mozda ona ne bi oprala kosu pred odlazak kod lekara ili je seljacki to sto je tebe pecnula u vezi sa tim? Stvarno ne shvatam kako si povezala seljashtvo sa tom izjavom.:confused:

A sto ti njih, onako najdobronamernije, ne posavetujes da odu malo kod cika psihijatra, ili ne dovedes istog u kucu na kafu i ne kazes im uopste da je to psihijatar? Njima je, ocigledno, potreban razgovor sa nekim strucnim licem...

Ja bih to pojednostavila, oterala bih svu tu bulumentu u P:M. i ni malko me ne bi bilo stid, ta idi begaj, kao da živimo u srednjem veku, pa jes da i ONI možda i žive i tako se osećaju, al dušo draga ti nisi u tom filmu, teraj to u P.M.

ovaj atakualpin slucaj je strasan, sve ostalo su sitnice

i ja poludim na svaku rec moje svekrve, ali stisnem zube, cutim, pa valjda cu se jednom i navici. nervira me njena nervoza i drskost prema svima, mislim ona i psihicki nije kako treba, a moj muz kaze da je oduvek tako neuroticna. i verujem da ce biti mnogo bolje kada budemo otisli iz dvorista. ovako se i ja stalno stresiram. a na te sitnice se moramo navici.

ja sa malom bebom ludim trenutno od bolova u ledjima, jednom sam rekla da sada me jako bole ledja, a ona na to : "ih, pa ledja ce celog zivota da te bole", krenula sam sada i na fizikalnu terapiju jer imam jake bolove, a taman posla da je ona nesto prokomentarisala. sa druge strane, ona konstantno kuka i ima raznorazne bolesti, znam i kad je malo zaboli glava, znam i kad ima nesanicu. ali, sta da se radi, moram da shvatim da mi ona nije majka i da ne moze da me zali, niti da shvati kad nesto meni bude tesko. zato cutim i pokusavam da se naucim da vodim svoj zivot...

svako ko misli da ima ludu svekrvu, brate mili, samo neka procita postove koje je pisala atakualpa

Vi, zene, morate jednom da shvatite da vam svekrve nisu rod i da je sasvim prirodno da vas ne vole kao sto vole svoju porodicu i da ih boli uvo za vase dobro sve dok je dobro njihovom sinu i eventualno unucicima. Kad biste shvatile da je to sasvim prirodno stanje stvari, onda bi vas manje emotivno tangirale njihove izjave sve dok ne pokusavaju da uspostave nekakvu konkretnu kontrolu nad vasm odlucivanjem i vasim zivotom.

Msm budimo realne, koliko svekrve boli uvo za snajke, toliko je i obrnuto koliko god se neke folirale da pokazu ne znam kakve medjusobne simpatije. I te cinjenice treba prihvatiti normalno, bez ikakvog uzbudjivanja. Samim tim, kad iskljucite to bezvezno emotivno dugmence na svaku drugu svekrvinu izjavu, time se smanjuje i prostor za sukobe bilo kakve vrste.

Ma u redu sto me ne zali, ali nekad bi i radi reda trebala malo normalnije da se ponasa. Ja saosecam sa svim njenim tegobama zato sto sam tako vaspitana, a ona je bila drska prema meni i kad sam imala najgoru temperaturu, a zato sto joj se pojavila budj i onda za bilo koji mali problem ona mrzi ceo svet. A razumem da nema osecaj jer joj nisam rod. Primer moj muz sada mnogo radi, uglavnom sam sama, beba ima 6 meseci i nekad ne stignem ni u toalet da odem, a ona dodje i pocne da mi pronalazi kako mi se zaprljao prozor (verovatno ocekuje da cu da zasucem rukave i perem prozore i zavese na 15 dana), pa kako imamo bubice na plafonu terase, jooj nemam druga posla nego da vitlam usisivacem i jurim tri bubice.
Mada, kao sto rekoh, treba se samo na to sve ne obazirati, ali kako... Ni ona meni nije rod pa ne smem ni da joj podviknem, a i svaku rec shvatim na neki nacin na koji nikad ne bih shvatila svoju majku. A koja, opet, me zali, jos je i daleko od mene, i nikad mi ne bi rekla da nesto radim, nego bi joj bilo zao, naravno.

Otvaram sezonu, nije dugo trebalo da krene, celih nedelju dana ...
Krenem na pijacu danas, kad ona traži da joj kupim onu kanticu za zalivanje cveća od 10 l. Ima jednu, ali tu je propalo "sito". Pitam jel može da ti kupim samo sito...a ne, treba joj nova, ova je puna kamenca. OK, odem i kupim joj kanticu, jbš 350 dinara. Dođem, dam joj, a ona pita pošto je. Kažem "Ma ne treba ništa, nije skupa"
Kad će ona "A što nećeš da mi kažeš, nisam mislila da ti plaćam, samo da znam koliko je"
Ja: "Besplatna je"
Ona : "Kao da je ta kantica samo za mene, ko da ću je ja na glavi nositi, sa njom zalivam cveće koje je i vama lepo da ga vidite, znači i vama treba ta kantica" (drskim tonom, naravno sve)
Stvarno mi nije jasno, da li je to ona htela da se svađa pa se sama sa sobom posvađala kada joj ja nisam dala povoda , ili šta ?

Hahahaha, lepo rečeno. Mojoj sestri je svekrva rekla: "Kakav seks sad imate decu"...

Ovo me podsetilo na ono kad je moja svekrva, cim smo se upoznale, prilicno otresito rekla: E sad kad je moj sin nasho devojku za stalno, nema vise izlazaka i trosenja para na devojke. Ja joj na to odgovorila: Pa dobro. (kontajuci da svakako ne trosim njihove pare a pogotovo ne na devojke :lol:, a da mogu i sama u izlazak :neutral:)

Mda, i predamnom su pljuštale izjave tipa '' snaja nije nikakav rod'' i ja sam prvih godina to otplakala. Kasnije sam se opametila pa npr na pitanje zašto nisam nešto dala,poklonila, zvala, odradila nastavi niz nevino zatreptala okicama i rekla '' pa vi mi niste ništa ''. Bilo je i podignutih noseva, naročito kod sestara, ali se ta rečenica u mom prisustvu više ne izgovara, sad je '' pa valjda si i ti naša''

Vi, zene, morate jednom da shvatite da vam svekrve nisu rod i da je sasvim prirodno da vas ne vole kao sto vole svoju porodicu i da ih boli uvo za vase dobro sve dok je dobro njihovom sinu i eventualno unucicima. Kad biste shvatile da je to sasvim prirodno stanje stvari, onda bi vas manje emotivno tangirale njihove izjave sve dok ne pokusavaju da uspostave nekakvu konkretnu kontrolu nad vasm odlucivanjem i vasim zivotom.

Msm budimo realne, koliko svekrve boli uvo za snajke, toliko je i obrnuto koliko god se neke folirale da pokazu ne znam kakve medjusobne simpatije. I te cinjenice treba prihvatiti normalno, bez ikakvog uzbudjivanja. Samim tim, kad iskljucite to bezvezno emotivno dugmence na svaku drugu svekrvinu izjavu, time se smanjuje i prostor za sukobe bilo kakve vrste.

:) e vidis, imam i ja sina i nekako razmisljam....pa ne mora da mi se svidja njegov izbor ali bice to majka mojih unucadi i preduzecu sve sto je u mojoj moci da imam dobre odnose.....jer, ona ce da zivi sa mojim sinom i da odgaja moje unucice....i pomoci cu ako mogu, odmoci necu....nije rec o ljubavi prema snaji, missim, nekad mi se ni rodjena sestra ne dopada, ali postovanje i poverenje mora da se pokusa ostvariti....

:) e vidis, imam i ja sina i nekako razmisljam....pa ne mora da mi se svidja njegov izbor ali bice to majka mojih unucadi i preduzecu sve sto je u mojoj moci da imam dobre odnose.....jer, ona ce da zivi sa mojim sinom i da odgaja moje unucice....i pomoci cu ako mogu, odmoci necu....nije rec o ljubavi prema snaji, missim, nekad mi se ni rodjena sestra ne dopada, ali postovanje i poverenje mora da se pokusa ostvariti....

Sto se tice ovog boldovanog jedino se ne slazem sa tom recju "mora" jer na zalost koliko god se jedna strana trudila to da ostvari druga jednostavno nece,ne zeli,nemora.

Sto se tice ovog boldovanog jedino se ne slazem sa tom recju "mora" jer na zalost koliko god se jedna strana trudila to da ostvari druga jednostavno nece,ne zeli,nemora.

mora pokusati....a naravno da za osvarivanje treba obe da to zele....ja sam stava da cu isto kao sa svekrvom, dati sve od sebe sto je u skladu samnom da odnos bude dobar....moja buduca svekrva to nije htela i ja sam nemocna ali mi je savest mirna....isto tako cu i sa snajom....

mora pokusati....a naravno da za osvarivanje treba obe da to zele....ja sam stava da cu isto kao sa svekrvom, dati sve od sebe sto je u skladu samnom da odnos bude dobar....moja buduca svekrva to nije htela i ja sam nemocna ali mi je savest mirna....isto tako cu i sa snajom....

Upravo to...das sve od sebe.A druga strana kako hoce.To ide na njihov obraz (ako imaju obraz).

Upravo to...das sve od sebe.A druga strana kako hoce.To ide na njihov obraz (ako imaju obraz).

da znas da je to kod mene bas imalo efekta....nasa veza je bila relativno kratka i nismo se previse dobro poznavali niti sam znala koliki uticaj njegova majka ima na njega....ali, on je video koliko sam ja dobre volje pokazala da ostvarim zdrav odnos i znao je da je to zbog njega....i ceni to...isto tako, video je koliko su oni bili surovi i nekorektni....i sad im je kao zao.....ali, preko nekih uvreda nije lako preci.....

Back