Svekrve...neicrpna tema

Ovde cist horor. Svekrve ta cudovista sto rodise sinove a oni se ozenise i tu pocinje, tu je jezivo, tu je opsano......korak po korak, samo pazljivo ko zna kakve sve tu opasnosti vrebaju.....Sklonite nozeve ,........dalje od beba, dalje od muzeva njihovih sinova , ne primajte ih nikako ni kada pokucaju. One kuc kuc a vi lepo nismo tu. Vas sin vise ne stanuje ovde. Isterajte gamadariju.....Koji ce vam moj ........I bravo za one distancirane. Ma pametno bre...Terajte bagru.

moj danas ide kod svojih....vidim da ga to ne opterecuje, da je siguran u sebe i nadam se da ga nece mnogo pritiskati....jer, jasno je da ce se pre odreci njih nego sto ce nas....i jako se nadam da nece morati da bira....i da ce se ipak moci to uskladiti.....duboko se nadam.....toliko zelim da ga usrecim i nikako ne bih zelela da je u svadji sa svojima zbog nas......

Ovde cist horor. Svekrve ta cudovista sto rodise sinove a oni se ozenise i tu pocinje, tu je jezivo, tu je opsano......korak po korak, samo pazljivo ko zna kakve sve tu opasnosti vrebaju.....Sklonite nozeve ,........dalje od beba, dalje od muzeva njihovih sinova , ne primajte ih nikako ni kada pokucaju. One kuc kuc a vi lepo nismo tu. Vas sin vise ne stanuje ovde. Isterajte gamadariju.....Koji ce vam moj ........I bravo za one distancirane. Ma pametno bre...Terajte bagru.

:rotf::rotf::rotf::klap::klap::klap:

:cmok::cmok::cmok:

Bona!!!

ex mm mi je javio da mu je jutros umrla mama..i bas mi je zao..daleko od toga da je bila idealna, al ko od nas to moze da kaze za sebe..sad se organizujem kako zbog posla i cerkinog ispitnog predroka da odemo na sahranu..kako god da okrenem, moracemo u istom danu da odemo i da se vratimo i da napravimo 1000 km..

Zdravo,
vec neko vreme citam vase probleme,pa rekoh da vam napisem nesto o svom,jer ni ja ponekad nisam sigurna da li mozda ne preterujem.Elem,mm i ja zivimo odvojeno u kuci koja je nekih 500m daleko od stana njegovih roditelja.Moji zive takodje na nekih 20 min. hoda od nas.Naizgled sve je sjajno,imamo zasebnu kucu i tako to.Ali,njegov otac nam ne da mira.Svakoga dana je kod nas,ali bas bas svakog.Takodje,sin moje zaove (koji ima 8 god.) zivi kod babe i dede,jer moja zaova radi i zivi u drugom gradu (razvedena je) i on sa dedom svako posle podne provodi kod nas.To ne zvuci tako starsno dok ne upoznate mog svekra.U sve se mesa,sve najbolje zna,mi smo svi balavci koji neznaju nista,i nikada ali baš nikada ne prestaje da priča.Nedozvoljavi mi da bilo sta uradim u dvoristu,a ni mom mužu,jer mi ne znamo to kako treba (čak ni da pokosimo travu) a onda priča kako mi bez njega ne bi mogli da živimo.Svekrva ne dolazi baš svakog dana,ali i kada dođe ponaša se kao u svojoj kući.Otvara frižider,kuva (inače je opsednuta hranom),mesi a mene optužuje da se mm jako ugojio zato što ja ne spremam kvalitetnu hranu.Inače po njenom mišljenu od kupusa sa slaninom,kiflica i svinjskog mesa se ne goji,nego samo od onoga što ja skuvam.Očekuju od mene da cuvam,hranim,pazim i mazim zaovinog klinca,iako su ga razmazili do besvesti.Kako počne lepo vreme,moj svekar se sa malim useli u prizemlje kuće u kojoj živimo mm i ja,i onda počinju sve moje muke.Svakog časa poziva po nekog iz komšiluka na kafu (koju treba ja im svakog časa kuvam),a posebno voli da sa njima sedne na terasu ispred mojih ulaznih vrata,tako da kad u 4h dođem s posla obavezno zateknem goste ispred vrata.Popodnevna dremka ne dolazi u obzir,jer klinac mora da igra igrice na našem kompu,sa obavezno pojačanom mizikom.Ako ne to onda šutira loptom u zid spavaće sobe.Sve to bi moglo da se reši da moj muž mije veliki obožavalac svojih roditelja.Njemu sve to ne smeta,on ih smatra najpožrtvovanijim roditeljima na svetu,sve se sa njima dogovara a mene samo obavesti da su oni odlučili to i to,a kada se ja pobunim tvrdi da ja sama ne želim da učestvujem u tome.Npr. rešili su da prepokriju terasu,iako se meni nije svidela ta ideja,jer će sve zatvoriti,ali šta ko mene pita,majstori dolaze sledeće nedelje.Ja kažem da nam treba grderober,a mm neće da idemo da ga kupimo jer u tom slučaju mora da se izbaci neki stari ormarčić nejogovog oca,što bi ovoga jako povredilo,pa ja ćebad držim ne znam ni ja više gde.Za ove tri godine braka,mm i ja se nikada nismo posvađali zbog nas dvoje,već samo zato što ja izgubim živce sa njegovim roditeljima.On ne razume šta to meni toliko smeta.To što se gospođa "mama" jedan deo godine reši muža i unuka njoj odgovara,ali ne i meni.Ona je neprikosnoveni gospodar i sinu i mužu,a mene nikako još da slomi pa s vremena na vreme napuni mm možu glavu protiv mene (ali sve kao ona brine o meni),nikada neće u lice da mi kaže ništa,već isključivo mm pa se onda nas dvoje svađamo.
Znam da mi ne možete pomoći,ali mi je sad malo lakše!
I naravno,molim vas,da li ja pretrujem i šta bi vi uradile na mom mestu?

Zdravo,
vec neko vreme citam vase probleme,pa rekoh da vam napisem nesto o svom,jer ni ja ponekad nisam sigurna da li mozda ne preterujem.Elem,mm i ja zivimo odvojeno u kuci koja je nekih 500m daleko od stana njegovih roditelja.Moji zive takodje na nekih 20 min. hoda od nas.Naizgled sve je sjajno,imamo zasebnu kucu i tako to.Ali,njegov otac nam ne da mira.Svakoga dana je kod nas,ali bas bas svakog.Takodje,sin moje zaove (koji ima 8 god.) zivi kod babe i dede,jer moja zaova radi i zivi u drugom gradu (razvedena je) i on sa dedom svako posle podne provodi kod nas.To ne zvuci tako starsno dok ne upoznate mog svekra.U sve se mesa,sve najbolje zna,mi smo svi balavci koji neznaju nista,i nikada ali baš nikada ne prestaje da priča.Nedozvoljavi mi da bilo sta uradim u dvoristu,a ni mom mužu,jer mi ne znamo to kako treba (čak ni da pokosimo travu) a onda priča kako mi bez njega ne bi mogli da živimo.Svekrva ne dolazi baš svakog dana,ali i kada dođe ponaša se kao u svojoj kući.Otvara frižider,kuva (inače je opsednuta hranom),mesi a mene optužuje da se mm jako ugojio zato što ja ne spremam kvalitetnu hranu.Inače po njenom mišljenu od kupusa sa slaninom,kiflica i svinjskog mesa se ne goji,nego samo od onoga što ja skuvam.Očekuju od mene da cuvam,hranim,pazim i mazim zaovinog klinca,iako su ga razmazili do besvesti.Kako počne lepo vreme,moj svekar se sa malim useli u prizemlje kuće u kojoj živimo mm i ja,i onda počinju sve moje muke.Svakog časa poziva po nekog iz komšiluka na kafu (koju treba ja im svakog časa kuvam),a posebno voli da sa njima sedne na terasu ispred mojih ulaznih vrata,tako da kad u 4h dođem s posla obavezno zateknem goste ispred vrata.Popodnevna dremka ne dolazi u obzir,jer klinac mora da igra igrice na našem kompu,sa obavezno pojačanom mizikom.Ako ne to onda šutira loptom u zid spavaće sobe.Sve to bi moglo da se reši da moj muž mije veliki obožavalac svojih roditelja.Njemu sve to ne smeta,on ih smatra najpožrtvovanijim roditeljima na svetu,sve se sa njima dogovara a mene samo obavesti da su oni odlučili to i to,a kada se ja pobunim tvrdi da ja sama ne želim da učestvujem u tome.Npr. rešili su da prepokriju terasu,iako se meni nije svidela ta ideja,jer će sve zatvoriti,ali šta ko mene pita,majstori dolaze sledeće nedelje.Ja kažem da nam treba grderober,a mm neće da idemo da ga kupimo jer u tom slučaju mora da se izbaci neki stari ormarčić nejogovog oca,što bi ovoga jako povredilo,pa ja ćebad držim ne znam ni ja više gde.Za ove tri godine braka,mm i ja se nikada nismo posvađali zbog nas dvoje,već samo zato što ja izgubim živce sa njegovim roditeljima.On ne razume šta to meni toliko smeta.To što se gospođa "mama" jedan deo godine reši muža i unuka njoj odgovara,ali ne i meni.Ona je neprikosnoveni gospodar i sinu i mužu,a mene nikako još da slomi pa s vremena na vreme napuni mm možu glavu protiv mene (ali sve kao ona brine o meni),nikada neće u lice da mi kaže ništa,već isključivo mm pa se onda nas dvoje svađamo.

Imaš dve varijante: šok terapiju i diplomatiju. Diplomatija ti ovde neće pomoći. Šok terapija je staviti muža pred svršen čin ali u 3 faze: prvo mu jedne nedelje kažeš da ovako više ne može, ili će njegovi roditelji prestati da smaraju i u sve se mešaju (ko u reklami za margarin) ili ćeš biti primorana da preduzmeš radikalnije mere. Sledeće nedelje mu kažeš to isto a dodaš "pojašnjenje" : radikalne mere su odlazak od njega. I treće nedelje se spakuješ i pravac kampovanje kod mame i tate.
Ako dođe po tebe da te moli da se vratiš, imaš čime da pregovaraš.
Ako ne, udala si se za patofnu i Edipovca, ***.

Zdravo,
vec neko vreme citam vase probleme,pa rekoh da vam napisem nesto o svom,jer ni ja ponekad nisam sigurna da li mozda ne preterujem.Elem,mm i ja zivimo odvojeno u kuci koja je nekih 500m daleko od stana njegovih roditelja.Moji zive takodje na nekih 20 min. hoda od nas.Naizgled sve je sjajno,imamo zasebnu kucu i tako to.Ali,njegov otac nam ne da mira.Svakoga dana je kod nas,ali bas bas svakog.Takodje,sin moje zaove (koji ima 8 god.) zivi kod babe i dede,jer moja zaova radi i zivi u drugom gradu (razvedena je) i on sa dedom svako posle podne provodi kod nas.To ne zvuci tako starsno dok ne upoznate mog svekra.U sve se mesa,sve najbolje zna,mi smo svi balavci koji neznaju nista,i nikada ali baš nikada ne prestaje da priča.Nedozvoljavi mi da bilo sta uradim u dvoristu,a ni mom mužu,jer mi ne znamo to kako treba (čak ni da pokosimo travu) a onda priča kako mi bez njega ne bi mogli da živimo.Svekrva ne dolazi baš svakog dana,ali i kada dođe ponaša se kao u svojoj kući.Otvara frižider,kuva (inače je opsednuta hranom),mesi a mene optužuje da se mm jako ugojio zato što ja ne spremam kvalitetnu hranu.Inače po njenom mišljenu od kupusa sa slaninom,kiflica i svinjskog mesa se ne goji,nego samo od onoga što ja skuvam.Očekuju od mene da cuvam,hranim,pazim i mazim zaovinog klinca,iako su ga razmazili do besvesti.Kako počne lepo vreme,moj svekar se sa malim useli u prizemlje kuće u kojoj živimo mm i ja,i onda počinju sve moje muke....

Bila sam ubedjena da nije klinac nego da je tvoj svekar zaposeo vas komp... ::think:

:rotf::rotf::rotf::klap::klap::klap:

:cmok::cmok::cmok:

Bona
!!!

Ej, zapreti joj ako ne ucuti da ces ga nazvati Demijan i da se mora roditi da bi spremio smak sveta na vreme, pre 2012. :per:

I sta se nerviras uopste? Sve je ok kad se su muzhu smesni sujeverni starci, koj ti je... vish da on kulira, sto ne bi i ti?

Ja bih se na tvom mestu sprdala sa svekrvom... naravno, na njen racun, da ukapira kako lupa gluposti.

Ej, zapreti joj ako ne ucuti da ces ga nazvati Demijan i da se mora roditi da bi spremio smak sveta na vreme, pre 2012. :per:

I sta se nerviras uopste? Sve je ok kad se su muzhu smesni sujeverni starci, koj ti je... vish da on kulira, sto ne bi i ti?

Ja bih se na tvom mestu sprdala sa svekrvom... naravno, na njen racun, da ukapira kako lupa gluposti.

A ja obrisala post... nema veze
Ma, goni ih, budale matore, tresem se ceo dan zbog njih :evil: Ne verujem šta me snadje, jednostavno ne verujem!
Eeeej, bre, da li ima veze s mozgom da godinu dana ne smeš da rodiš jer je bio smrtni slučaj u kući???!!! A da ne pričam kako mi zaigraju živci kad kaže - da očistiš TO :evil::evil::evil:
Sela mi žena na glavu i ne popušta, neće da sjaši :dash:
Na kraju ću da pokupim svoje prnje i da odem u tri lepe pi.z.de materine, tako mi dodje :evil::evil::evil:

Meni je svekrva vise puta u svojoj histeriji nabacila da je moj muz umro jer sam ja shila i nedeljom pa me nikad nije potreslo to lupetanje vec sam joj odgovorila da se zamisli nad sobom kad izvaljuje da neko moze umreti zbog necijeg hobija, kojim god danom ga ja upraznjavala.

Msm, tudji tripovi nisu nikakav bitan razlog za nerviranje jedne trudnice. Distanciraj se bre emotivno od tudjih tripova... oni ti ni na koji nacin ne mogu realno uticati na zivot samo ako si ti emotivno stabilna osoba.

Oni nisu normalni! :evil: Ej, oni definitivno nisu normalni! :evil:

Mojoj sreći kraja nema što sam otkrila da sam trudna, muž isto tako, oboje smo kao da čekamo prvu bebu - srećni i ponosni. A kako bismo drugačije?
A oni ni da čuju! Eeeeej breeeee, ko je ovde lud???!!!! :evil::evil::evil:
Ne valja se godinu dana, jer smo prošle nedelje imali smrtni slučaj u kući. :roll: Ne valja se!!!! :evil::evil::evil:
"Znaš, sve je to lepo i razumem ja tebe, ali trebala bi TO da očistiš, znaš i sama da je ***** umro... " :eek::eek::eek:
E, pa kad joj nisam u oči noktima skočila! Ustvari, prvo sam bila zbunjena, pomislila sam da misli da ne valja zbog stresa, radi razvoja embriona, organogeneze i radi tih razloga. Tek će ona - ma ne, to nema veze, ako plod ne valja, ne valja, to ništa nema veze. Nego ne valja se, tako kažu, tako sam čula, ja ne znam ali tako sam čula. A i šta će narod da kaže :dash::dash::dash:
Pa, ebo te narod, ebalo te valjanje i nevaljanje, ebo te ko te napravio tako maloumnu, ebo te ko te vaspitao, ebo te ko stigo :evil::evil::evil:
Pa da li se meni ovo dogadja, da li je moguće, breeeeee?! I dok nije otišla na posao, sedela mi je na glavi da odem da očistim TO. Krava jedna, pa ja ne znam kako sam se uzdržala da je ne bacim niz stepenice, da je ne izbacim naglavačke napolje!
Pričam mužu, on se smeje. Pa šta se smeješ, ona me pojela i tek će, a ti se smeješ. Kaže - nećemo i gotovo. Mogu oni na trepavice da se okrenu, imaće još jedno unuče, pa hteli ili ne. I za njega tema gotova. A što se ja tresem, što ne mogu sebi da dodjem, što ne mogu da shvatim... Na kraju ću svašta direkt u oči da joj kažem, da se ras.kur.camo jednom za svagda i da mi se ne obrati nikada više.
Nisu normalni, svi od reda su ludi! Oni će meni da diriguju da li ću da rodim ili ne, ej, oni sebi daju to pravo???!!!! Da ubijem bebu koju čekam godinu i po, jer su oni u tripu - šta će svet da kaže??? :dash::dash::dash:
More, mrš, ebo vas ko vas pokotio, gamadi jedna primitivna! Na drvo da se vratite, ako vam je i tamo mesto, gmizavci jedni bedni.
Uuuuuh, boli me stomak od muke :(

Evo, vratila sam post, da se zna o čemu pričamo. Ne znam ni što sam ga obrisala, nije to moj obraz, nego njihov.
Uh, ebem im sve, budale jedne!

U pravu si ti, Jeko, treba da se distanciram i emotivno i na svaki drugi način od tih primitivnih shvatanja i autora istih, ali luda sam i eto, pogadja me :( Ovaj moj blesan se namo smeje, kaže - čekaj samo, ako bude "mušak", ima da poriču da su ikada išta rekli, neće da ga ispuštaju iz ruku. Ma, ebo im ker mater, a ako bude curica opet? Hoće li je mrzeti ili šta? I da znaš, ne vredi da im spominjem Demijana ni smak sveta, oni samo znaju za komšijska posla i ništa ih drugo ne zanima. Čak ni španse serije :roll:

Evo, vratila sam post, da se zna o čemu pričamo. Ne znam ni što sam ga obrisala, nije to moj obraz, nego njihov.
Uh, ebem im sve, budale jedne!

U pravu si ti, Jeko, treba da se distanciram i emotivno i na svaki drugi način od tih primitivnih shvatanja i autora istih, ali luda sam i eto, pogadja me :( Ovaj moj blesan se namo smeje, kaže - čekaj samo, ako bude "mušak", ima da poriču da su ikada išta rekli, neće da ga ispuštaju iz ruku. Ma, ebo im ker mater, a ako bude curica opet? Hoće li je mrzeti ili šta? I da znaš, ne vredi da im spominjem Demijana ni smak sveta, oni samo znaju za komšijska posla i ništa ih drugo ne zanima. Čak ni španse serije :roll:

Kaži joj da ode da pita Popa šta misli pa će je on nalepiti samo tako zato što ni jedan sveštenik ne podržava abortus i to nameću kao jedan od najvećih grehova...jer, to je ubistvo...Pa valjda će joj biti važnije mišljenje sveštenika nego komšija.

Kaži joj da ode da pita Popa šta misli pa će je on nalepiti samo tako zato što ni jedan sveštenik ne podržava abortus i to nameću kao jedan od najvećih grehova...jer, to je ubistvo...Pa valjda će joj biti važnije mišljenje sveštenika nego komšija.

Ma, zabole nju šta kaže pop, nju brine šta će reći svet :roll: A šta bi svet pa rekao, baš me zanima? :think: Pa ta beba je začeta pre 5 nedelja, a smrtni slučaj je bio prošle nedelje, na kraju krajeva. A i da nije, da je beba začeta dan-dva posle toga, kakve veze ima. Mislim, stvarno mi nije jasno šta to komšije i "svet" mogu da kažu? :think:
Drugo, to je neko sujeverje, kome se ni svrha ni poreklo ne znaju. Pitala sam je - što? Rekla mi je - ne znam ja, stvarno, ali tako sam čula, to je tako :roll:

Ma, može da trubi šta hoće. može da crkne od muke, mene njeno mišljenje ne zanima. Zanimalo bi me, možda bih ga i poslušala, a svakako bih razmilila o njemu da mi kaže nešto pametno, ali ovako... samo što ne mogu da shvatim, ne razumem... zašto, kako može, gde će joj duša? :confused:

Nema Mirka da aplaudira!:eek::eek: I one druge braniteljice sirotih svekrvi. Ja bih ostavila sve i otišla iz kuće kad se oni pojave na vratima. Ako posle stotog puta mužu to bude smešno, ne bih se ni vraćala Bre žene, pa i vas je majka rodila!! Kako vaši roditelji reaguju na to?

Zdravo,

Lepo pozovi ti sad tvoje da dolaze isto tako svakog dana, sto ce tvom mm sigurno dojaditi pa kad on krene da se zali a ti mu reci isto sto je i on tebi. Kako on postuje svoje roditelje tako postujes i ti svoje. Sto bi njegovi mogli da dolaze a tvoji ne, lepo fino fer odnos :lol: Pa kad na sopstvenoj kozi oseti kako izgleda mozda ce konacno hteti da vi imate svoj mir.

Došla sa posla, jela valjda, šta li je radila nemam pojma i odmah se popela kod nas. Prvo probala da udje bez kucanja, 'oćeš prc, naišla na zaključana vrata. Muž joj otvorio, mrtav-ladan, pravi se da nema pojma. Prvo se čudila što smo zaključali kad nam dete nije tu, zašto mi to radimo, ko će pa da nam udje... :roll: Muž je sasekao u trenu - kako ko, pa eto ti si pokušala da udješ bez i da si pokucala. A šta bi bilo da si nas zatekla gole ovde kako radimo nešto? :lol::lol::lol: Pocrvene, puritanka vajna, pa počela da zamuckuje, pa brže - bolje na drugu temu.
40 minuta, možda i duže je vrtela i sebe i nas, pa je tek onda prešla na stvar. Jesmo li mi razmislili o "onome", valjalo bi da budemo razumni ( ej, razumni :dash: ) i da poslušamo starije... :roll:
Pustismo je da ispriča šta ima. Ja ne znam gde sam, ne znam šta će mm da kaže, kako će da odreaguje. A on 'ladan k'o špricer. Pita - jesi li završila? Pa, sine, znaš... Ma, jesi li ti završila? Jesam, 'ajde, kaži šta imaš. A on će, otprilike - slušaj, ako si došla na kafu, ili da vidiš unuče, ili onako bez povoda, ili ti treba nešto - dobrodošla. Ako još jednom dodješ da pričaš takve gluposti mojoj trudnoj ženi i meni, biće loše.
Poče ona da se buni, da se busa, kako on to sa njom priča, a on opet ponovi šta je rekao i doda - da te nisam čuo više, ni tebe ni bilo koga. Još jednom li se ponovi, rekao sam ti, biće loše. Gundja ona, gundja, ali nije terala dalje.
Nešto mi se čini da još nije gotovo :think:

Šta li isteruje, zašto??? Najviše me kopka zašto. Koji im je vrag sa tim sujeverjem, šta li očekuju da će strašno da se desi???
Posle mi muž kaže da ne brinem, da mu samo kažem ako opet bude isterivala svoje gluposti. Hajd' dobro, proći će i ovo... :confused:

Back