crveni oblak
Elita
- Poruka
- 19.115
Izvini, molim te...Vidim da si u jako teškoj situaciji...Jooj, šta sve ima na ovom svetu...
Ne mozes ni da zamislis, veruj.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izvini, molim te...Vidim da si u jako teškoj situaciji...Jooj, šta sve ima na ovom svetu...
Ja, kakav sam zivac, zavrljacila bi joj samarcinu
Ma dozvoljavam im i nisam razvedena, nego udovica, ali oni ne ostaju na tome, nego me teraju u dalje troskove iz cistog inata. Ma komplikovano je bre jako. Sude se za vidjanje deteta koje im nikada, ali nikada nije bilo onemoguceno ni na jedan nacin. Pozivaju se na to da se nisam nekoliko puta javila na telefon (kad uostalom nisam ni bila kod kuce), a ja imam snimljeno kako odbijaju da ga vide dok ne isteraju parnicu (a sve da bi se i dalje sudili dok ne isteraju da ga mogu vidjati bez svedoka i kako su nekoliko puta rekli '' necemo se smiriti dok te ne unistimo i sve pare cuvamo samo za to''), a dokazi koje imam se ne priznaju u sudstvu jer su u pitanju snimci. Imam i svedoke, ali ih niko ne poziva da svedoce, nego se samo donose odluke bez ikakvog mog znanja i uticaja.
Inace, ti baba i deda jednostavno nisu bezbedni za dete i moraju se vidjati sa njim u kontrolisanim uslovima, al ne uspevam da se izborim sa instituacijama koje aljkavo rade svoj posao.
Bas sam se malopre obratila mejlom svim mogucim tzv. zastitnicima ljudskih prava ukljucujuci i one za koje sam mislila da nikada necu imati ikakvih dodirnih tacaka sa njima.
Msm, kad je u pitanju bezbedan psiholosko fizicki razvoj deteta, moram se obratiti bilo kom za pomoc.
Nemoj se ljutiti, al kad vec pises, da ti odgovorim. Sasekla bi ja to u startu, ko sto i jesam, a ti sad imas problem jer pustas da te neko zaebava 20 god. Sama si kriva, izvini, al po mom misljenju., tako je.E sad, zašto joj ne odgovorim ili ne zavrljačim šamar ?
MM i ja smo zajedno 20 godina...oduvek je bila takva, provocirala i čačkala gde ne treba. Često sam joj vraćala, svađala se, odgovarala, mm se svađao sa njom, čak je par puta bukvalno izgurao iz kuće. Dešavalo se da ne govorimo neko vreme...Sve te svađe su duuugo vukle rep i često se spominjale i natrljavale mi reči u pogrešnim kontekstima na nos.
Onda sam odlučila (posmatrajući jednu muslimanku kako kulira muža, svekrvu i okolinu uz izveštačen smešak) da počnem da ignorišem i da klimam glavom, a posle sve uradim po svom. I, gle čuda, matora veštica (dajem sebi pravo da je tako nazovem jer i ona vređa mene i moju mamu) nije znala kako da reaguje. Desilo se da kaže nešto, naprafi ćirilično F sa rukama i čeka svađu, a kad ja prećutim ili kažem "potpuno si u pravu, razumem šta hoćeš da kažeš",ode spuvana i razočarana. I vidim da bi joj bilo lakše da se posvađa i izbaci svo đubre iz sebe...ali nema...neka se sama guši u svojim zamišljenim dijalozima, vidim da joj to teže pada, a meni nešto toplo oko srca zbog toga što se ona nervira a ne ja.
Nemoj se ljutiti, al kad vec pises, da ti odgovorim. Sas ekla bi ja to u startu, ko sto i jesam, a ti sad imas problem jer pustas da te neko zaebava 20 god. Sama si kriva, izvini, al po mom misljenju., tako je.
Nemoj se ljutiti, al kad vec pises, da ti odgovorim. Sa ekla bi ja to u startu, ko sto i jesam, a ti sad imas problem jer pustas da te neko zaebava 20 god. Sama si kriva, izvini, al po mom misljenju., tako je.
Bilo je perioda kada je bilo sasečeno...i to 5 godina bez ikakvog kontakta...onda dođu neke godine kada drugačije posmatraš stvari i kada sve manje uspeju da te pogode neke reči, dela, pogledi i sama pred sobom rasteš kao ličnost i postaneš zadovoljna što si u stanju da prevaziđeš neke stvari a da se ne trošiš sebe i svoje živce. Još kad vidiš da to NJU vrlo pogađa što tebe ne uspeva da iznervira, e to je onda posebna satisfakcija. Kad vidiš da od besa koji nije istresla na tebe ode i oplevi celo dvorište od nekih korova koji se vuku godinama, još imaš i koristi.
svaka ti cast....mogu samo da te citam i da ti se divim....ja ne znam da li bih mogla da izdrzim i dodjem do tacke do koje si ti dosla....i verujem da si je pobedila na taj nacin jer ljudi koji su truli zele svadju,zele konflikt, jer im je to hrana....i znaju oni jako dobro sta rade, i kakvi su, i tvoje ponasanje joj dodje kao natrljavanje na nos da je grozna....
E sad, zašto joj ne odgovorim ili ne zavrljačim šamar ?
MM i ja smo zajedno 20 godina...oduvek je bila takva, provocirala i čačkala gde ne treba. Često sam joj vraćala, svađala se, odgovarala, mm se svađao sa njom, čak je par puta bukvalno izgurao iz kuće. Dešavalo se da ne govorimo neko vreme...Sve te svađe su duuugo vukle rep i često se spominjale i natrljavale mi reči u pogrešnim kontekstima na nos.
Onda sam odlučila (posmatrajući jednu muslimanku kako kulira muža, svekrvu i okolinu uz izveštačen smešak) da počnem da ignorišem i da klimam glavom, a posle sve uradim po svom. I, gle čuda, matora veštica (dajem sebi pravo da je tako nazovem jer i ona vređa mene i moju mamu) nije znala kako da reaguje. Desilo se da kaže nešto, naprafi ćirilično F sa rukama i čeka svađu, a kad ja prećutim ili kažem "potpuno si u pravu, razumem šta hoćeš da kažeš",ode spuvana i razočarana. I vidim da bi joj bilo lakše da se posvađa i izbaci svo đubre iz sebe...ali nema...neka se sama guši u svojim zamišljenim dijalozima, vidim da joj to teže pada, a meni nešto toplo oko srca zbog toga što se ona nervira a ne ja.
Eeeej, ukazalo se zrnce svetlosti.Vratili dete u pet sati (naravno bez ruchka
) i ponasali se normalno na vratima. Ubedjena sam da je nas prijatelj Umproforac ucinio chudo svojom spikom. Majke mi, izljubicu ga cim ga sretnem jer ih je garant on preobrnuo koliko toliko ... ne verujem da su sami uvideli da preteruju.
Možda da malo pupustiš i pustiš dete na 2-3 sata samo kod babe i dede...moje mišljenje...
Nisam joj ni branila, nego nije htela da ide sa njima prvi put, a oni su je silili dok se otimala. Nije mi problem kada je sa njima u lokalu i kada ima svedoka kao danas, jedino je ne mogu pustiti tamo na selo jer se svekrva vise puta pokazala nemarnom i ne pazi sta prica pred detetom, a i kad se zaprica sa seoskim zenama, totalno je izgubi iz vida. Par puta sam jos pre dok smo odlazile tamo naletala na uzasne situacije. Npr. izadjem iz kuce, racunam da ova lujka cuva dete u dvoristu, a dete izaslo na put dok babetina tupi sa nekim zenama pod verandom. A o njenoj aljkavosti da i ne govorim. Ja tamo trinaest godina nisam jela nista osim ono sto sama sebi spremim.
ja samo kažem (iz sopstvenog iskustva): nekada je bolje, čak i kada si i 1000% u pravu spustiti loptu i pronaći kompromisno rešenje...
Inace, lab man, ja sam nju uvek kulirala, al izgleda da ju je to jos vise nerviralo nego da sam se svadjala. Ebi ga, nisam htela da se spustam na njen seoski nivo i da vrishtim ko tamosnje zene. A da jesam, mozda bi me cak manje mrzela, otkud znam. Vidim da se tamo posvadjaju na krv i nozh, vrishte, vredjaju se, ne govore nekoliko meseci, a onda se mire ko da nista nije bilo. Jednostavno nisam bila u tom njihovom fazonu jer sam odrasla u drugacijoj sredini.
Ma jesam svesna, Melita, ja sa njima ni ne umem da se prepucavam posto oni stvarno koriste nekih desetak recenica koje ponavljaju i ne idu izvan tog svog scenarija.
Mislim da ako bude preokreta u njihovom ponasanju, to nece imati veze sa mnom, nego sa savetima koje su dobili sa strane, od advokata ili zajednickih poznanika i rodjaka jer je vecina ljudi okolo svesna da su preterali sa svojim malicioznim ponasanjem, cak i oni koji ih vole.
Ma jesam svesna, Melita, ja sa njima ni ne umem da se prepucavam posto oni stvarno koriste nekih desetak recenica koje ponavljaju i ne idu izvan tog svog scenarija.
Mislim da ako bude preokreta u njihovom ponasanju, to nece imati veze sa mnom, nego sa savetima koje su dobili sa strane, od advokata ili zajednickih poznanika i rodjaka jer je vecina ljudi okolo svesna da su preterali sa svojim malicioznim ponasanjem, cak i oni koji ih vole.
jeko, na osnovu čega se oni bore za TVOJE dete?
KOjim pravom?
Dete ima majku, zašto bi živelo sa babom i dedom?![]()
jeko, na osnovu čega se oni bore za TVOJE dete?
KOjim pravom?
Dete ima majku, zašto bi živelo sa babom i dedom?![]()