Svekrve...neicrpna tema

Došla sa posla, jela valjda, šta li je radila nemam pojma i odmah se popela kod nas. Prvo probala da udje bez kucanja, 'oćeš prc, naišla na zaključana vrata. Muž joj otvorio, mrtav-ladan, pravi se da nema pojma. Prvo se čudila što smo zaključali kad nam dete nije tu, zašto mi to radimo, ko će pa da nam udje... :roll: Muž je sasekao u trenu - kako ko, pa eto ti si pokušala da udješ bez i da si pokucala. A šta bi bilo da si nas zatekla gole ovde kako radimo nešto? :lol::lol::lol: Pocrvene, puritanka vajna, pa počela da zamuckuje, pa brže - bolje na drugu temu.
40 minuta, možda i duže je vrtela i sebe i nas, pa je tek onda prešla na stvar. Jesmo li mi razmislili o "onome", valjalo bi da budemo razumni ( ej, razumni :dash: ) i da poslušamo starije... :roll:
Pustismo je da ispriča šta ima. Ja ne znam gde sam, ne znam šta će mm da kaže, kako će da odreaguje. A on 'ladan k'o špricer. Pita - jesi li završila? Pa, sine, znaš... Ma, jesi li ti završila? Jesam, 'ajde, kaži šta imaš. A on će, otprilike - slušaj, ako si došla na kafu, ili da vidiš unuče, ili onako bez povoda, ili ti treba nešto - dobrodošla. Ako još jednom dodješ da pričaš takve gluposti mojoj trudnoj ženi i meni, biće loše.
Poče ona da se buni, da se busa, kako on to sa njom priča, a on opet ponovi šta je rekao i doda - da te nisam čuo više, ni tebe ni bilo koga. Još jednom li se ponovi, rekao sam ti, biće loše. Gundja ona, gundja, ali nije terala dalje.
Nešto mi se čini da još nije gotovo :think:

Šta li isteruje, zašto??? Najviše me kopka zašto. Koji im je vrag sa tim sujeverjem, šta li očekuju da će strašno da se desi???
Posle mi muž kaže da ne brinem, da mu samo kažem ako opet bude isterivala svoje gluposti. Hajd' dobro, proći će i ovo... :confused:

Tvoj muž je i divan muž i fenomenalan sin,svaka čast na strpljenju. Da sam kojim slučajem tako nešto sebi dozvolila,moj sinak bi me izbacio strmoglavce niz stepenište.
Mislim da je ovde jedini problem, to što je tebi izgleda ipak važno njihovo mišljenje. Mani to dete, ako ti još jednom iko, bilo ko da je, dođe sa takvim nebulozama, pozovi personu do vrata da mu-joj kao nešto pokažeš, zalupi vrata, zaključaj i NIKAD više ne puštaj u kuću, pa kome drago, kome ne.:worth::worth::worth:

Nema Mirka da aplaudira!:eek::eek: I one druge braniteljice sirotih svekrvi. Ja bih ostavila sve i otišla iz kuće kad se oni pojave na vratima. Ako posle stotog puta mužu to bude smešno, ne bih se ni vraćala Bre žene, pa i vas je majka rodila!! Kako vaši roditelji reaguju na to?

Laki je malo nervozan ili mi se samo chini.......Jako si loshe diskutovala, sedi.Pozdrav Mirku.:)

vidim da se ovde ponekad bas potencira prekid svih odnosa....za mene je to krajnja varijanta...jer kao sto bih i ja patila da ja moram da prekinem odnose sa svojom sestrom ili tatom tako razumem da je i njemu vazno da moze da poprica sa njegovima.....mene su oni uvredili jer su mi dirali u dete a u to ne dam nikom zivom....i imala bih razloga da ih mrzim....ali, mrznja truje onoga ko je nosi u sebi i ja sam odlucila da je najbolje za nas da se ne bavim sa njima....njega sam obavezala da ih kanalise i da mi ne dolazi od njih sje.ban i depresivan....i ispostovao me....nisam ga puno ni pitala ali izgleda da su oni najzad shvatili koliko su gluposti napravili i da su spustili loptu.....njegovo distanciranje i cvrst stav ih je matirao i postavio na pravo mesto.....

Ova mu tema dodje kao terapija...
svratim i procitam kakvih sve svekrva ima, pa pomislim kako ne treba da se nerviram oko ove moje kojoj je jedina mana to sto voli da prokomentarise vise nego 'leba da jede
nisam ni obracala paznju na te njene komentare, al sad sam malo osetljivija, pa me sve pogadja...sto nisi ovo ovako nego onako, a sto si kupila tako to a nisi ono...nisu to zluradi komentari, ne misli ona nista lose....al voli da kaze...
...sve u svemu, kakvih ima, zlatna je ona. Uostalom, nisu ni svi ljudi isti, bili svekrve ili ne....

Jedino sto nisam sigurna koliko ce to zlato jos dugo da sija.

Ova mu tema dodje kao terapija...
svratim i procitam kakvih sve svekrva ima, pa pomislim kako ne treba da se nerviram oko ove moje kojoj je jedina mana to sto voli da prokomentarise vise nego 'leba da jede
nisam ni obracala paznju na te njene komentare, al sad sam malo osetljivija, pa me sve pogadja...sto nisi ovo ovako nego onako, a sto si kupila tako to a nisi ono...nisu to zluradi komentari, ne misli ona nista lose....al voli da kaze...
...sve u svemu, kakvih ima, zlatna je ona. Uostalom, nisu ni svi ljudi isti, bili svekrve ili ne....

Jedino sto nisam sigurna koliko ce to zlato jos dugo da sija.

:))) e ja taj problem imam sa sinom...

Lepo pozovi ti sad tvoje da dolaze isto tako svakog dana, sto ce tvom mm sigurno dojaditi pa kad on krene da se zali a ti mu reci isto sto je i on tebi. Kako on postuje svoje roditelje tako postujes i ti svoje. Sto bi njegovi mogli da dolaze a tvoji ne, lepo fino fer odnos :lol: Pa kad na sopstvenoj kozi oseti kako izgleda mozda ce konacno hteti da vi imate svoj mir.

Kad bih samo mogla.Ali moj otac radi i stalno je na putu a majka ne želi da dosađuje i ne može se nikako naterati da dolazi kod nas više od 2 puta mesečno.Inače moj svekar se juče žalio mom ocu kako ja nikada ne dolazim kod njih u stan.Sve i da hoću ne mogu da ga nađem kući jer je on stalno kod mene.Pa me je i moj tata kritikovao kako ja treba više da ih poštujem i da ih više posećujem.Najbolje na ga stavim da spava između mm i mene,valjda bi tada bio srećan.Nemam baš neko razumevanje ni od mojih roditelja jer oni smatraju da su svekar i svekrva svetinja i ne dolazi u obzir da im se protivreči, i da sam srećna jer navodno ne živimo zajedno,kao da mi to nešto znači u ovakvoj situaciji.Počinjem da gubim živce,stalno sam nevozna a i mm ne priča samnom jer sam se usudila da kažem šta mi smeta.

Ma nisam nervozna zbog sebe, pisala sam već, bliža sam po godinama svekrvama nego snajkama, ali me strahovito nervira taj naš seljački mentalitet. Bre, mlada žena, radi, zarađuje koliko i muž a često i više, živi u svojoj kući i mora da ljubi noge i ruke svekru i svekrvi! Zašto? Napravili su joj muža? Dođi u goste kad te pozovu deca ili se lepo najavi, i mani se zabadanja nosa, preturanja po ormanima i ne daj bože uvreda. Gde ima da muževi titraju tašti i tastu? Samo u Pozorištu u kući! U kući gde ja radim, dovlačim, spremam, kuvam, dižem decu, i mazim muža koji je još jedno dete pride, ja sam gazdarica! I čik da me vređa neko od familije, moje ili njegove:azdaja::azdaja::azdaja:

Poslednja izmena:
eh W.I.F.E, sve ti to lepo i pametno pišeš.
ali, ima jedno malo ali, nisu svi ljudi isti i ne mogu se saveti primeniti univerzalno.
inače, postoji realna opasnost, da se sa ove teme, uradi up date na temu upoznajmo se samohrani roditelji...
na žalost

Ma znaš šta, ja sam to prelomila kad mi je dete imalo 8 meseci. Do*izdili su mi i on i njegovi, gori su bili od porodice Korleone, niko ne valja na ovom svetu osim njih. Jednostavno sam spakovala sebe i dete i krenula. Gde? Pitali su. Tamo gde me vole i poštuju. Taksi je došao po mene, ali ga je mm vratio. Do dana današnjeg, 15 godina, dve tetke, tri zaove i svekrva dok je bila živa nisu smele ni popreko da me pogledaju, a kamoli da zucnu. Zašto? MM je imao muda i zauzeo stav.Njegovo dete i supruga i naš dom su svetinja, a ostali kako stignu na red. I sama imam sina i on mora da pusti maminu suknju, mora zbog svoje buduće porodice.Posesivne majke i komandanti to ne mogu da shvate.

Otprilike sam redovno pratila ovu temu i mogu reci da ima snajki koje nerviraju sitnice u vezi sa svekrvama, ali nisam primetila da ima onih koje se mesaju u zivot svekrve, nego je uvek suprotno: snajke zaziru od meshanja svekrva u sopstveni porodicni zivot i na to imaju apsolutno pravo kolike god sitnice bile jer samim pravljenjem nove porodice, celokupno odlucivanje treba da se zadrzi u okviru nove porodice jer je to sasvim prirodan tok stvari.

Svaka čast vama koje umete da se suzdržite i da na takve provokacije i agresiju ne odgovorite agresijom.
Da meni neko kaže da očistim TO, očistila bih mu... ne smem da kažem šta bih mu uradila.
Nemam dece još uvek, ali bih bila vrlo svirepa prema svakome ko mi dira u porodicu... Uh...
Ja sam besna sad zbog atakualpine svekrve!
Mislim da se protiv takvih beskrupuloznih ljudi može ići samo ekstremnim merama.
Da se uplaše, ali baš- baš.

Ne znam šta bi ovoj svekrvi bilo strašno, ali ja bih joj odglumila možda neku veštičju čorbu, kad već veruje u đav... pa nek se misli šta sve može da joj se desi ako bude pokušavala da spreči rođenje deteta.
Stvarno je treba dobro uplašiti, staviti crvena sočiva, podmetati kokošije noge i slično.
A u prisustvu drugih praviti se nevešta.
Ona se usuđuje da ubija tuđu decu! Eee...

E, ja sam propisno uplašila moju svekrvu malopre. Ustvari, ne baš malopre, jutros negde.
Opet me, onako sva fina, pitala da li sam razmislila još jednom i ja joj kažem da jesam i da neću prekinuti trudnoću i da prihvatam sav rizik za sve "straaašnoo" što može da se desi ( inače, to strašno što može da se desi je neopevana budalaština, verovanje da duša nakon smrti luta i da traži telo u kome će da nastavi da živi. Uglavnom je to neka novorodjena beba, pogotovo ako je blizak rod. :dash::dash::dash: A da im neko spomene da postoji verovanje u reinkarnaciju, rekli bi da su to gluposti i budalaštine, što po mom mišljenju i nije daleko od istine, ali pričam o njihovim duplim standardima i verovanjima lišenim svakog razmišljanja i logike ).
- Pa nemoj, dete, razmisli opet...
Ama, koliko puta da razmišljam :zcepanje: Pitam je ja - dobro, a šta bi bilo da sam sad u, recimo, 8. mesecu trudnoće?
Kaže: pa greota je to, velika, i mislim da ni jedan lekar to sad ne bi hteo... mada... ako se privatniku dobro plati... :eek::eek::eek::eek::eek:
I ja tu ostanem zatečena, kao da me je brzi voz udario. Kažem joj - znate šta, mislim tj. sigurna sam da ja sa vama o ovoj temi nemam više šta da pričam. Završili smo ovu temu jednom za svagda!
Pa, znaš, snjaka...
Rekoh: slušajte, još jedna reč, još samo jedna reč o tome i pući će mi film. Kako sam došla ovde, tako ću i da odem odavde. Imam, hvala Bogu, gde i ne treba mi dugo da spakujem dete, muža i sebe.
- Kakvog muža, ne bi moj sin otišao...
- Jok, nego bi ostao da sluša vaše gluposti i da se smeje rasturenoj porodici, dok mu neko drugi diže i izdržava decu. Jel stvarno to mislite??? On i ja smo se već i dogovorili da idemo odavde, samo ako nastavite da isterujete svoje nebuloze. I znate kada ćete onda videti unučiće, tj. ovo unuče koje sada imate od sina - nikada više!!!!! ( jesam preterala malo, i naravno da ne mislim da nikada više nebi videla unuku, ali morala sam da je zaustavim )
I okrenem se i odem gore. Nisam ni uzela krompir po koji sam sišla, nema veze, mnogo sam bitniju stvar uradila.
Došla posle na terasu, koju delimo sa zaovom ( samo jedna ograda je deli, a terasa je jedna ) i kaže - pa dobro, snajka, ako ste tako odlučili, neka vam bude, mada bih ja ipak... ja je pogledam onako besno, a ona - dobro, neka vam bude, samo nemoj posle da bude da niste znali, da vam niko nije rekao.
dobro, rekoh, prihvatamo svu odgovornost, budite mirni, sve ste rekli, sve ste upozorili i dosta o tome.
Ode, kao hladnom vodom polivena.
Luda žena, eto šta je. I ona, i njen muž, i baba koja svu vatru i potpiruje, svi od reda su lu-di!!!
Ej, bre, pa svi mi imamo neke svoje bubice. Lično, ima stvari u koje verujem, u koje ne verujem, koje ignorišem, u koje sam sklona poverovati, one za koje kažem - ima tu nešto, Bog sam zna šta... imamo, verujem, svi takve tripove, prolazne ili stalne. Pa lično ne ubedjujem nikoga ni u šta, ne insistiram ni na čemu, pogotovo ne na ubistvu željenog deteta. Lu-di i gotovo!

Ebte, sad je i meni počelo sve da biva smešno... apsurdno je do komičnosti...

Joj ne moze covek da zivi vise od prostaka.Tako meni muz jutros kroz neku pricu poce da opravdava svoju bolesnu,izvitoperenu mamicu koja uvek ima neke pakosne i zlobne izjave,prostacke u najmanju ruku a sve sa namerom da te uvredi.Pa reko ,,znas sta slepcu,odjebi me sa tim glupostima,i sam znas da ti je keva olos a najblaze receno bezobrazna bitanga.Tesko mu je kad mu ja to kazem,ali bre sta mi pricas o njoj pozitivno,kad i sam znas da je tesko zlo.Kreten glupi,a posle se umiljava,ljubi,cici,mici.Ma ne seri budalo bre retardirana.I ona i ti.Moj muz zna da sam korektna do bola,e a kad pocnu da seru mogu lako da pocnem da izbacujem napolje.
Mi zivimo samo i dodje retard od njegove keve i kaze ,,ja sam bila kod neke zene i ona mi rece dobru imas snaje al nece nikad imati dece,,.:eek:Kaze zena snaji a sin joj ima problem a odlazimo na vantelesnu ,borimo se za dete.Htedoh da joj kazem pa mozda necu imati dok budem sa vasim sinom,ali nisam zbog muza htela to da kazem,da ga vredjam.E sad sam trudna i nosim dvojke posle druge vantelesne i htedoh da je podsetim na tu glupost sto joj neka gatara rekla i da joj kazem da je omasila i za decu i za snaju.Htedoh joj reci ,zeznula se nije vam dobra ni snaja.Nego opet razmisljam sta se uplices sa retardom ne vredi.Par puta sam joj rekla da je prosta,ona nista a svekar joj skoro ruku polomio jer joj je gatara rekla da on ima neku a covek od 70 god.Mislim,ne vredi ni ruku da joj slomis.

Ne znam samo sto li citam ovu temu, svaki se put samo iznerviram. Ata, sestro slatka, pa jesi li ti skroz prolupala kad se raspravljas sa tom neandertalkom? Ne mogu da verujem da jos uvek pokusavas da joj mozak u glavu uteras, takve su ti zene izgubljeni slucajevi. Znaci, za pocetak, isutiras g...o napolje, a onda sprovedes struju u bravu, da svaki sledeci put kad krene da te smara dozivi elektrosok, sto moze terapeutski da deluje... nekad se tako lecile bolesti glave. Sumnjam da bi ovoj tvojoj i to pomoglo, al te ne kosta nista da probas. :lol:

Pa rekoh ti ja da je smesno. Da sam na tvom mestu doope bi im pomerila pa da im se i ostali smeju. I ne bih pretila da cu otici a kamoli nevidjanjem deteta, samo bih se sprdala sa njima. :malav:
E, da znaš da je i meni došlo da joj kažem - baba, nema da brinete, rodiću vampira, pa kad se pročuje ima svi d'izadjete na televizor i u novine, bre :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Pa sam odustala, bar bez svedoka. Uz svedoke mogu i da je podjebavam. Mada je, što cyanide.sun kaže, ona stvarno izgubljen slučaj i stvarno duboko veruje u te transfere duše i gluposti... :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

E, ja sam propisno uplašila moju svekrvu malopre. Ustvari, ne baš malopre, jutros negde.
Opet me, onako sva fina, pitala da li sam razmislila još jednom i ja joj kažem da jesam i da neću prekinuti trudnoću i da prihvatam sav rizik za sve "straaašnoo" što može da se desi ( inače, to strašno što može da se desi je neopevana budalaština, verovanje da duša nakon smrti luta i da traži telo u kome će da nastavi da živi. Uglavnom je to neka novorodjena beba, pogotovo ako je blizak rod. :dash::dash::dash: A da im neko spomene da postoji verovanje u reinkarnaciju, rekli bi da su to gluposti i budalaštine, što po mom mišljenju i nije daleko od istine, ali pričam o njihovim duplim standardima i verovanjima lišenim svakog razmišljanja i logike ).
- Pa nemoj, dete, razmisli opet...
Ama, koliko puta da razmišljam :zcepanje: Pitam je ja - dobro, a šta bi bilo da sam sad u, recimo, 8. mesecu trudnoće?
Kaže: pa greota je to, velika, i mislim da ni jedan lekar to sad ne bi hteo... mada... ako se privatniku dobro plati... :eek::eek::eek::eek::eek:
I ja tu ostanem zatečena, kao da me je brzi voz udario. Kažem joj - znate šta, mislim tj. sigurna sam da ja sa vama o ovoj temi nemam više šta da pričam. Završili smo ovu temu jednom za svagda!
Pa, znaš, snjaka...
Rekoh: slušajte, još jedna reč, još samo jedna reč o tome i pući će mi film. Kako sam došla ovde, tako ću i da odem odavde. Imam, hvala Bogu, gde i ne treba mi dugo da spakujem dete, muža i sebe.
- Kakvog muža, ne bi moj sin otišao...
- Jok, nego bi ostao da sluša vaše gluposti i da se smeje rasturenoj porodici, dok mu neko drugi diže i izdržava decu. Jel stvarno to mislite??? On i ja smo se već i dogovorili da idemo odavde, samo ako nastavite da isterujete svoje nebuloze. I znate kada ćete onda videti unučiće, tj. ovo unuče koje sada imate od sina - nikada više!!!!! ( jesam preterala malo, i naravno da ne mislim da nikada više nebi videla unuku, ali morala sam da je zaustavim )
I okrenem se i odem gore. Nisam ni uzela krompir po koji sam sišla, nema veze, mnogo sam bitniju stvar uradila.
Došla posle na terasu, koju delimo sa zaovom ( samo jedna ograda je deli, a terasa je jedna ) i kaže - pa dobro, snajka, ako ste tako odlučili, neka vam bude, mada bih ja ipak... ja je pogledam onako besno, a ona - dobro, neka vam bude, samo nemoj posle da bude da niste znali, da vam niko nije rekao.
dobro, rekoh, prihvatamo svu odgovornost, budite mirni, sve ste rekli, sve ste upozorili i dosta o tome.
Ode, kao hladnom vodom polivena.
Luda žena, eto šta je. I ona, i njen muž, i baba koja svu vatru i potpiruje, svi od reda su lu-di!!!
Ej, bre, pa svi mi imamo neke svoje bubice. Lično, ima stvari u koje verujem, u koje ne verujem, koje ignorišem, u koje sam sklona poverovati, one za koje kažem - ima tu nešto, Bog sam zna šta... imamo, verujem, svi takve tripove, prolazne ili stalne. Pa lično ne ubedjujem nikoga ni u šta, ne insistiram ni na čemu, pogotovo ne na ubistvu željenog deteta. Lu-di i gotovo!

Ebte, sad je i meni počelo sve da biva smešno... apsurdno je do komičnosti...

A sto ti njih, onako najdobronamernije, ne posavetujes da odu malo kod cika psihijatra, ili ne dovedes istog u kucu na kafu i ne kazes im uopste da je to psihijatar? Njima je, ocigledno, potreban razgovor sa nekim strucnim licem...

spremam se za odlazak kod ginekologa (dok sam bila trudna), na redoovnu kontrolu a suprug me ceka dok se spremam i susim kosu posle kupanja a moja svekrva, posto je cula fen, komentarise PA NECE ON TAMO DA TE GLEDA U GLAVU....kao da ja ne znam gde ce da me gleda....inace, svekrva je profesor, intelektualka, obisla pola Evrope, ali kada su odnosi svekrva-snajka u pitanju, mislim da obrazovanje postaje zanemarljivo i da i najveca da tako kazem "gospodja" se ponasa kao najveca "seljanka", svaka cast seljankama koje nose opanke, mislim na one druge....:besna:

Back