Svekrve...neicrpna tema

To i ja kažem,kad me pitaju za svekra i svekrvu:imaju tako divnog sina,ali eto nije imao sreće oženi mene.
Ja kad sam je upoznala,stvarno sam mislila biće sve OK.
Mislila sam,eto žena je pre par godina izgubila kćerku,pa zna kako je kad imaš žensko dete.Ja sam tad imala 19godina,a njena ćerka je umrla sa 17.Prosto,sam mislila eto što bi ona mene mrzela,klinka sam. Ali ne,ma kad se setim baksuza jednog,muka živa.
Jurila me nožem,bacila mi sve stvari dok nisam bila kod kuće,nudila mi pare da prekinem trudnoću.Najgore mi je bilo kad me prijavila za terorizam:leto,ja u haljinici,4 mesec trudnoće,došla policija,stavite ruke na ledja,i u maricu.Da poludiš.
Eto zadnjih par godina vidjamo se jednom godišnje,na par dana.I to je dosta.
Sad pošto nema sredstava za život,da dodje kod nas.Ali eto sam njen sin kaže da bi bilo bolje da ne dolazi.Nije zaslužila.Iako je majka,ali nikad nije brinula o njemu,ostavila ga kod oca ženskaroša.
U stvari,i svekar i svekrva su jako lepo sebi uredili život,a za decu nikad nisu imali vremena.Pa sad nešto izvode.

i jel vi bas morate da je primite nazad? Necete ni ti ni on, a ona ipak dolazi. Ne postoji resenje? A sta je sa svekrom?

Svekar i svekrva su se razveli,još kad je moj muž bio mali.On joj je uzeo decu,ali nijedno od njih dvoje nije mnogo marilo za njih. Mrzeli se tad,mrze se i sad.
A u principu oboje su gledali da sebi urede lepo život,a sina ko šljivi.
Ona ne živi u Srbiji već godinama,i eto sad više nema od čega da živi,pa će kod nas.Pokušavamo da smislimo neko drugo rešenje.

Zahvali se Bogu draga, sto si naisla na dobre ljude! Inace u suprotnom dobila bi ti odgovore na sve svoje nedoumice...
Mene je moja majka uvek ucila da svekrvu ne moras da volis, ali moras da postujes, isto kao sto bi zelela da tvoj suprug postuje tvoju majku.
Ona je sa svojom svekrvom zivela i danas zivi bez ikakvih trzavica, a isto tako i ja sa mojom. Ne bude mi uvek pravo sve sto moja svekrva kaze ili uradi, ali niko nije idealan, mozda se ni njoj ne dopada svaki moj postupak, predje se preko toga i nastavi dalje, uvek je vise onoga sto je pozitivno i trudimo se da tako i ostane.
Uostalom, pre nego sto sam se udala imala sam priliku da dobro upoznam njegove roditelje, i smatram da je neko bar delom onakav kakvi su mu roditelji i kako su ga isti ti ljudi vaspitali, pa ako su oni losi, kako moze moj buduci izabranik biti dobar?

Original postavio snajka Pogledaj poruku
Mene je moja majka uvek ucila da svekrvu ne moras da volis, ali moras da postujes, isto kao sto bi zelela da tvoj suprug postuje tvoju majku.
Ona je sa svojom svekrvom zivela i danas zivi bez ikakvih trzavica, a isto tako i ja sa mojom. Ne bude mi uvek pravo sve sto moja svekrva kaze ili uradi, ali niko nije idealan, mozda se ni njoj ne dopada svaki moj postupak, predje se preko toga i nastavi dalje, uvek je vise onoga sto je pozitivno i trudimo se da tako i ostane.
Uostalom, pre nego sto sam se udala imala sam priliku da dobro upoznam njegove roditelje, i smatram da je neko bar delom onakav kakvi su mu roditelji i kako su ga isti ti ljudi vaspitali, pa ako su oni losi, kako moze moj buduci izabranik biti dobar?

SNAJKICE, OVO JE POST KOJI TREBA SVI DA PORCITAJU AKO IMAJU NEKE DILEME KAKO CE I STA. CE. PUNO TE POZDRAVLJAM.

Što se tiče poštovanja-tu se slažem,i pored svega ja sam i dalje fina prema njima.Uostalom stariji su i od mojih roditelja.
E,sad da li će moj izabranik biti loš,ako su njegovi loši-ne mora da znači.
A evo i zašto:svekar i svekrva su se razveli kad je moj muž imao 7 godina,sestra 2.Pripali su ocu,koji ih je redovno ostavljao drugima na čuvanje.Jer jelte on je jurio karijeru,žene itd.Svekrva besna,pa ih je slabo i vidjala.Suprugu je sestra umrla sa 17,a on je po komandi oca morao sa 15 u vojnu školu.I danas priča o tome kako se nikad nije igrao sa svojima,nisu imali vremena itd.Kad je završio srednju školu,ostao bez sestre u kuću se uselila sponzoruša.naravno duplo mladja od svekra.I on je morao da leti napolje.I otac i majka su ceo život(i danas je tako)gledali samo sebi da ugode.
Ali zato danas;moj suprug polazeći iz svog iskustva,provodi vreme u igri sa našim klincima.Od igranja,vežbanja pravljenja igračaka itd.
Ako gledam kakvi su njegovi roditelji,on je sušta suprotnost.

Svekar i svekrva su se razveli,još kad je moj muž bio mali.On joj je uzeo decu,ali nijedno od njih dvoje nije mnogo marilo za njih. Mrzeli se tad,mrze se i sad.
Ona ne živi u Srbiji već godinama,i eto sad više nema od čega da živi,pa će kod nas.Pokušavamo da smislimo neko drugo rešenje.

Ne primaj to u kucu... Meni se desilo da je mom dragom telefon bio u dzepu i pozvao me slucajno. U trenutku dok je njegova mama pljuvala mene. Reko vazi, nisam pominjala nista, al znam kako da se postavim. A ona kad me cuje sladja od srca. I ja sam sladja od srca, al na daleko. Nek naidje u posetu na 3 sata, dosta. Sreca njegova da me je u tom razgovoru branio, tacno bih mu spakovala stvari i ostavila ih pred vratima.

Ne primaj to u kucu... Meni se desilo da je mom dragom telefon bio u dzepu i pozvao me slucajno. U trenutku dok je njegova mama pljuvala mene. Reko vazi, nisam pominjala nista, al znam kako da se postavim. A ona kad me cuje sladja od srca. I ja sam sladja od srca, al na daleko. Nek naidje u posetu na 3 sata, dosta. Sreca njegova da me je u tom razgovoru branio, tacno bih mu spakovala stvari i ostavila ih pred vratima.

.......:ok::ok::ok:

Razgovara moja svekrva sa komsinicom ispred nase kuce i ja cujem:
Komsinica:pa kako ste? bla bla planirate li odmor aprila (za uskrs)? bla bla ...kad ce prinova?
svekrva: ahh beba ce sada krajem februara i planirali smo odmor aprila al ne mogu sad..beba kod sina trebam pomoci,kuvati ,spremati,stres je otici negde a sve mene ceka..:eek::eek::eek::eek::eek:
:besna::besna::besna::besna:pitala me nije kako sam a za koji dan se poradjam:besna:uz to ona meni da pomogne jaooo:sad2:prvo unuce nije pogledala niti mi jednom skuvala rucak pa sad ce:besna:ubicu se majke mi kad cujem ovo a unuce nece da vidi:dash::dash:

Takvo zlo mi ne bi uslo u kucu ni slucajno....ni u goste ne bi mogla da dodje,a muz ako hoce da je vidi,neka ide kod nje.
Svekrva ne mora da te voli,ali da te tako maltretira i da radi to sto je ta radila, misim stvarno...fuj

Razgovara moja svekrva sa komsinicom ispred nase kuce i ja cujem:
Komsinica:pa kako ste? bla bla planirate li odmor aprila (za uskrs)? bla bla ...kad ce prinova?
svekrva: ahh beba ce sada krajem februara i planirali smo odmor aprila al ne mogu sad..beba kod sina trebam pomoci,kuvati ,spremati,stres je otici negde a sve mene ceka..:eek::eek::eek::eek::eek:
:besna::besna::besna::besna:pitala me nije kako sam a za koji dan se poradjam:besna:uz to ona meni da pomogne jaooo:sad2:prvo unuce nije pogledala niti mi jednom skuvala rucak pa sad ce:besna:ubicu se majke mi kad cujem ovo a unuce nece da vidi:dash::dash:

Izadi sutra ti ispred kuce pa kreni razgovor.....kako ste komsinice,:p....a usput joj predochi kako bi dobro bilo da imas pomoc a nemas:p.bla bla......Si vido ti kako matora lazhe...Matora a lazhe..........qq:p:p:p

E,ponekad se pitam pa da li su one bile snaje?Pa,majke mi.Ne znaš kad su gore,kad ih tek upoznaš ili kad prodju godine.
Jednom moja svekrva osula paljbu po meni,strašno,psuje,vredja,preti,a ja ćutim--šta da radim tako su me vaspitali.Dere se ona,misleći da joj sin nije tu,po običaju.
A,onda muk,preblede žena u momentu--izlazi sin iz sobe.Posle par minuta dok je došla sebi:"Jao,pa ja nisam znala da si tu,hoćeš kafu,ma jesi li ti čuo nju kako ona meni odgovara?!!"
Zamisli matorog baksuza.I onda se pita:"kakav mi je ovo život,šta sam ja zgrešila.Sin daleko,ćerku više nemam,muž me ostavio".
Što bi rekla jedna moja komšinica:"šta ć" ona meni,kad j" dovatim ima svi zvezdi da pobroji".

Jel to ona?Ma ne,ili ipak jeste!!

Prilozi

• images[3].jpg
    images[3].jpg
    5,2 KB · Pregleda: 7
E,ponekad se pitam pa da li su one bile snaje?Pa,majke mi.Ne znaš kad su gore,kad ih tek upoznaš ili kad prodju godine.
Jednom moja svekrva osula paljbu po meni,strašno,psuje,vredja,preti,a ja ćutim--šta da radim tako su me vaspitali.Dere se ona,misleći da joj sin nije tu,po običaju.
A,onda muk,preblede žena u momentu--izlazi sin iz sobe.Posle par minuta dok je došla sebi:"Jao,pa ja nisam znala da si tu,hoćeš kafu,ma jesi li ti čuo nju kako ona meni odgovara?!!"
Zamisli matorog baksuza.I onda se pita:"kakav mi je ovo život,šta sam ja zgrešila.Sin daleko,ćerku više nemam,muž me ostavio".
Što bi rekla jedna moja komšinica:"šta ć" ona meni,kad j" dovatim ima svi zvezdi da pobroji".
Ahahahah, da jednom si vec pisala kako se ispalila :lol:
Ma ti si pogresila sto si cutala....
Ne smes da dozvolis da se tako ponasa,jer sto ti vise cutis ona ce vise da se busa i da te drnda...
Ni s;lucajno nemoj da dozvolis da se ponasa tako ako dodje da zivi sa vama...

Te takve kao što je tvoja, ili nikada nisu bile snajke ili su kao snajke bile rospije, treće nema da ima, po mom mišljenju.Daću ti jedan moj primer. Kada sam rodila starije dete živeli smo sa svekrom i svekrvom u istoj kući. Majka mi je došla u posetu i dok sam bila u bolnici ona malko pospremala moju sobu, peglala i tako. Kada sam došla sa bebom kući, moja sveki me sačekala još na kapiji (Februar) i odmah osula paljbu: - sledeći put kada ti mati bude dolazila u posetu, neka to bude kada budeš imala SVOJU kuću, u MOJU više nema da ulazi, ovde sam JA gazdarica i niko više - Samo sam je upitala da li je tako i nju njena svekrva dočekala iz porodilišta, nasmejala se i rekla: - ja sam bila pametnija od tebe, birala sam đuvegiju koji nema roditelje -
Šta reći a ne arlaukati. Nego ti curo pazi dobro da li želiš sa tim tvojim dobrim mužem da proživiš još koju godinu u braku, ako želiš, mislim da je najveća glupost da matoru vešticu primite kod sebe makar i na jedan dan. Na tvom mestu bih se odrekla i hleba ako treba, ali mi tako nešto u kuću ne bi ušlo ni pod razno.
Razmisli, seti se prošlih godina pa radi kako misliš da je najbolje, ja ti želim samo da ne pogrešiš i da posle na ovoj temi ne počneš priču neke druge vrste.:confused:

Te takve kao što je tvoja, ili nikada nisu bile snajke ili su kao snajke bile rospije, treće nema da ima, po mom mišljenju.Daću ti jedan moj primer. Kada sam rodila starije dete živeli smo sa svekrom i svekrvom u istoj kući. Majka mi je došla u posetu i dok sam bila u bolnici ona malko pospremala moju sobu, peglala i tako. Kada sam došla sa bebom kući, moja sveki me sačekala još na kapiji (Februar) i odmah osula paljbu: - sledeći put kada ti mati bude dolazila u posetu, neka to bude kada budeš imala SVOJU kuću, u MOJU više nema da ulazi, ovde sam JA gazdarica i niko više - Samo sam je upitala da li je tako i nju njena svekrva dočekala iz porodilišta, nasmejala se i rekla: - ja sam bila pametnija od tebe, birala sam đuvegiju koji nema roditelje -
Šta reći a ne arlaukati. Nego ti curo pazi dobro da li želiš sa tim tvojim dobrim mužem da proživiš još koju godinu u braku, ako želiš, mislim da je najveća glupost da matoru vešticu primite kod sebe makar i na jedan dan. Na tvom mestu bih se odrekla i hleba ako treba, ali mi tako nešto u kuću ne bi ušlo ni pod razno.
Razmisli, seti se prošlih godina pa radi kako misliš da je najbolje, ja ti želim samo da ne pogrešiš i da posle na ovoj temi ne počneš priču neke druge vrste.:confused:
Trebala si joj reći:"Pa i ja ću biti pametna jednog dana." i nasmešiti se uzdržano... da vidiš kako bi popizdela... :mrgreen:

Trebala si joj reći:"Pa i ja ću biti pametna jednog dana." i nasmešiti se uzdržano... da vidiš kako bi popizdela... :mrgreen:

To ti misliš, a nisi upoznala moju (pokojnu) sveki. Mene su vaspitavali tako da budem pristojna prema staraijima, ali to je jedna priča koja čak ni ovde ne bi prošla. Sve snajke na ovom PDF ne bi stale sa osudama kada bih ja krenula šta sam sve doživljavala od moje drage sveki. Ali, nje više nema, a ja ipak ovde povremeno postujem, čisto zarad nekih davnih dana koji se nažalost ne zaboravljaju.
Ti draga imaš sreću da si trpeljiva i dobre naravi, čisto sumnjam da bi tvoju sveki ijedna žena, nevezano sa ovim forumom, trpela, kako ti onomad reče: svi se izređali u uređenju mog doma, pa sveki mene pozvala da ja ipak rešim kako će to da konačno izgleda, strašno, svaka tebi čast na trpeljivosti, malo ih je danas koji bi imali nerve za takvu "dobru" svekrvu, ma samo da je tebi dobra, briga te za ostale.

Nego ti curo pazi dobro da li želiš sa tim tvojim dobrim mužem da proživiš još koju godinu u braku, ako želiš, mislim da je najveća glupost da matoru vešticu primite kod sebe makar i na jedan dan. Na tvom mestu bih se odrekla i hleba ako treba, ali mi tako nešto u kuću ne bi ušlo ni pod razno.

Ja u startu rek´o da mi to u kucu ne bi uslo (ni kao majka, ni kao svekrva, ni kao tasta). Nema sanse.

Nego, dosao ja juce kuci a zena mi prica na skype-u sa svojom majkom. I bas su nesto o toj temi pricale, i ja se ubacim i samo kazem: "svekrva i snajka pod istim krovom - nema tu srece". Tek ce moja tasta: "Jeste, jeste. A i tasta i zet isto tako, jel?". Reko´: "Ne znam ja, to ste vi rekli" :lol:
Sve u svemu...razumemo se savrseno. Nije potrebno puno da se prica. A uostalom ljudi su oduvek imali svoju kucu, znaju i sami sta i kako...njima ne treba objasnjavati. ;)

Moja supruga se zali sto nema svekrvu. :think:

Evo i presude:NE MOŽE KOD NAS.
Noćas smo muž i ja pričali,i on ne želi da ona dodje kod nas.Sam on je vrlo odlučan u tome:"oni su svoje živote uredili i obezbedili sebe,a gde sam ja tu ceo njihov život,šutirali su me od jednog do drugog,kad jednom dosadim pošalje me kod drugog,i tako redom,dok nisu odlučili da sam dovoljno zreo da me izbace na ulicu.Oni imaju svoje stanove i kuće,mi nemamo,ne tražim nikad pomoć od njih,a i ne treba mi."
Znači naš život ostaje naš,bez zlih gostiju.Naravno,svekar je odmah zvao da kaže kako nas nije sramota,a pre svega sina,jer neće majku da primi,samo mu je odgovorio,da je on primi,on ima gde,mi nemamo,ni gde ni od čega.

Back