Lilava
Aktivan član
- Poruka
- 1.276
A ja mislila to Selimovic
P.S. To kao stara srpska narodna poslovica: Nesto je trulo u drzavi Danskoj?![]()
Htela sam ti reputirati, al nesto te nema.
Ispravno mislis

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A ja mislila to Selimovic
P.S. To kao stara srpska narodna poslovica: Nesto je trulo u drzavi Danskoj?![]()
Čeka te opasna bitka. I spremi se na najniže udarce.
Decu da ti uzmu ne mogu, dokle god radiš ali mogu te uvući u jedan izuzetno dug i naporan brakorazvodni proces.
Moj ti je savet da se nekako dokopaš bilo kakvog inkriminišućeg materijala o njima dvojima na gomili. Iznajmi privatnog detektiva ili se već snađi kako umeš. Sa takvim dokazima, niko ti ništa neće moći.
I još nešto, šta je sa svekrom? Možeš li njega da pozoveš i izneseš mu svoje sumnje o bolesničkoj vezi između tvog muža i maćehe? Neće ti poverovati, to sam sigurna ali će obratiti pažnju na njihovo ponašanje, što može ići tebi u korist. Kad tata/muž krene da im dahće za vrat, više će brinuti kako da nastave "švalerejšn" nego što će ih zanimati tvoja deca.
Ne zaboravi jednu stvar, neko ko održava vezu sa maćehom, rođenom ocu iza leđa, nikada ne može biti dobar otac. Kakav primer on daje deci svojim ponašanjem? I odakle ti hrabrosti da dopuštaš starijem sinu da bude u njegovoj blizini? Šta ako ih zatekne na gomili? Šta misliš kakav bi to šok bio za dete? Umesto da ih skloniš i sačuvaš, ti ih guraš među bolesnike.
Sve ovo važi pod uslovom da su tvoje sumnje opravdane. A rekla bih da jesu![]()
Setih se sad nečeg od letos,što me ostavilo totalno bez teksta:
jedna baka,koja eto već je godinama slepa i nagluva,umirala.Valjda kad je osetila da joj je krajozva sina,snaju,unučad i onda im reče
tkad sam oslepela-nagledah se svega,a otkad sam ogluvela-tek sam se svega naslušala.
Baba je godinama glumila da ne vidi i ne čuje.
Meni je ovo bilo neverovatno,pa zar neko može tako!Ali ima nas raznih.
HvalaSrecno atakualpa!
E, ja mojoj večeras skresala, onako kulturno, al odlučno! I njoj, i njenom čoveku, a mom svekru, i svekrovoj džangrizavoj majci, i zaovi!!!!
Jesam se iznervirala, uuuuh, opasno, ali im nije prošlo! I neće im proći! I znam da nije kraj bitke, i očekujem najniže udarce i svesna sam da će "prevrnuti i nebo i zemlju" da isteraju svoje, ali - ne-mo-že!!!
Nije njihova stvar, nije njihov život, nije njihova porodica i ima da gledaju svoja posla!
Jesam iznervirana, i ne ponosim se time što mora tako, ali mi je tako drago što preuzimam kontrolu nad svojim životom... Trajaće i moja je greška što sam im dozvolila da se toliko razmašu i toliko umešaju i mešaju i trućaju i isteruju svoje snobovske zamisli, ali neću da odustanem pa neka Zemlja promeni smer okretanja! E, ima da se zna dokle je moja porodica, a gde je njihova, i da se zna dokle mogu, a gde je granica.
Moje dete, rodjendan mog deteta i organizacija istog je - moja stvar. Doći će kao gosti i otići će kao gosti. Nema ništa iza toga, a ni izmedju toga. I kraj!
uh, jesam se iznervirala, za medalju....![]()
E, ja mojoj večeras skresala, onako kulturno, al odlučno! I njoj, i njenom čoveku, a mom svekru, i svekrovoj džangrizavoj majci, i zaovi!!!!
Jesam se iznervirala, uuuuh, opasno, ali im nije prošlo! I neće im proći! I znam da nije kraj bitke, i očekujem najniže udarce i svesna sam da će "prevrnuti i nebo i zemlju" da isteraju svoje, ali - ne-mo-že!!!
Nije njihova stvar, nije njihov život, nije njihova porodica i ima da gledaju svoja posla!
Jesam iznervirana, i ne ponosim se time što mora tako, ali mi je tako drago što preuzimam kontrolu nad svojim životom... Trajaće i moja je greška što sam im dozvolila da se toliko razmašu i toliko umešaju i mešaju i trućaju i isteruju svoje snobovske zamisli, ali neću da odustanem pa neka Zemlja promeni smer okretanja! E, ima da se zna dokle je moja porodica, a gde je njihova, i da se zna dokle mogu, a gde je granica.
Moje dete, rodjendan mog deteta i organizacija istog je - moja stvar. Doći će kao gosti i otići će kao gosti. Nema ništa iza toga, a ni izmedju toga. I kraj!
uh, jesam se iznervirala, za medalju....![]()
Prvo, nije da se ne dopada samo meni, već i mm.A sto si se ti ustvari iznervirala, odnosno sta je konkretno bilo.......Sta su gospoda htela a tebi se nije dopalo.....![]()
Prvo, nije da se ne dopada samo meni, već i mm.
Eto, na primer, insistiraju da se, umesto u našoj kući, rodjendan našeg deteta slavi kod njih. Traže da oni budu domaćini, da oni taj rodjendan proslave. Pa, dalje, traže da zovemo ljudi kao za svadbu, čak i neke njihove prijatelje koje sam jedva tri puta u životu videla. Pa da bude kompletan ručak, od predjela, do torte. Ebo te, nemamo za to para, a i neću da zovem nekoga koga ne poznajem. Mi smo hteli samo najuže, najbliže - moje, njegove roditelje, sestre, braću i kuma. Kum neće doći, ima neke opravdane obaveze, ok je sasvim. I nikoga osim najuže rodbine nećemo da zovemo.
Ne mogu ljudi da shvate da nemamo para, da nam je i ovo previše, da je i ovo povuci-potegni... Kakvi pirovi, kakva prejedanja i napijanja, prvo ne shvatamo, ni mm ni ja, svrhu dečijeg rodjendana. Oni će da mi odredjuju koja će torta da bude, koje ćemo sokove da kupimo... i ostalo. a oni to tako traže.
Pa, reci, jesam li u pravu ili nisam?