Sve što pričate za svekrve navodi me na zaključek da su listom sve svekrve zle, prandave, odvratne i sve najgore što ljudski rod može da uradi. Nameće mi se pitanje za sve mlade žene koje imaju sinove,. Kakve će one biti svekrve? Kako se mogu ispraviti sve te negativnosti koje su do sada činile svekrve jer mislim da međuljudski odnosi treba da se sa svakom generacijom poboljšaju, svi valjda napredujemo i usavršavamo svoju emotivnu inteligenciju. Zanima me kako jedna žena koja ima sinove vidi sebe nakon svih rešenih problema vezanih za odrastanje, pubertet, školovanje i konačno kada postanu ti sinovi zrele osobe i srećno se ožene?
Sve ovo vas pitam jer sam bila snajka ( mnoge stvari su mi smetale vezno za svekrvu, ali nikada se nismo posvađale), sada sam ja svekrva i izbegavam sve što je meni smetalo, posećujemo se na nekih 10 dana uz obavezno najavljivanje i opet ne valjda.
Ja se sada pitam da li mi koje imamo sinove treba da nestanemo sa ovog sveta kada oženimo sinove?
Zamislite se mlade mame kako će vama prijati ovakvi komentari kada starost pokuca i na vaša vrata.
Sve ovo vas pitam zaista krajnje iskreno, jer mislim da treba nešto da se uradi na poboljšanju odnosa i ne mislim na ekstremne slučajeve jer ne pada mi na pamet da dosađujem deci niti da idem u posetu nenajavljeno.
Tema je zaista opasna ali mislim da i snajke baš nisu bezgrešne.