Svekrve...neicrpna tema

Ja bi joj brate, odvezala, i rekla sta mislim. Evo, ja nisam udata, ali zivim s deckom i bice i to valjda... Oni na neke silne svadbe idu, zaduzuju sto bi se reklo, ja sam fino obavestila da kad se budem udavala moze da bude do 50 ljudi na rucq, do 8, pa fajront, a onda zurka za mladje, opet oko 50. Bunili se oni, pa sta zaduzuju, ja sam rekla to je MOJ DAN I PROVESCU GA KAKO HOCU. I necu ni vencanicu da kupim, kupicu haljinu koju i na zurq mogu da nosim. Pa nek se ljuti ko oce. Bolje istina, po mom misljenju, uvek bolje istinu odmah na tacni

Pisi kad se budes udala! Srecno! ;)

Imam pitanje strogo za one koji su ziveli u tzv. zajednici (duze ili krace), pa nakon toga otpoceli zivot samo sa partnerom (i decom).
Sta ste dobili?
Koliko vam se zivot promenio?
Kako su se odnosi promenili?
Sta se jos setite i tako....
I da, koliko dugo ste ziveli u zajednici?

Pisi kad se budes udala! Srecno! ;)

Aj, ocu, al to ti nece biti nesto skoro... Msl, ne vidim neku bitnu razliku... Meni potpis na papiru ne znaci apsolutno nista. Imam 2 drugova koji imaju 2 decice i zive super a nikad se vencali nisu... Tako da, mozda i ja preskocim taj momenat, videcu
A sto se zajednice tice, evo ja 6 meseci zivim s deckom s kojim sam 5 godina, i nikakvu razliku primetila nisam u odnosu dok nismo ziveli zajedno
A da, dodacu da ja nisam zivela sa roditeljima dugo godina, mozda je to zbog toga. Ko klinka sam naucila da se brinem o sebi, ne znam, mozda to ima uticaja. dugo sam zivela sama, sad mi prija sto je neko sa mnom :)

...

Poslednja izmena:
A sto se zajednice tice, evo ja 6 meseci zivim s deckom s kojim sam 5 godina, i nikakvu razliku primetila nisam u odnosu dok nismo ziveli zajedno
A da, dodacu da ja nisam zivela sa roditeljima dugo godina, mozda je to zbog toga. Ko klinka sam naucila da se brinem o sebi, ne znam, mozda to ima uticaja. dugo sam zivela sama, sad mi prija sto je neko sa mnom :)

To je zato sto nisi zivela sa roditeljima,npr.Nije isto kad zivis sam pa ti decko dodje i ode kad hoces,prespava...i ti kod njega tako.

Imam pitanje strogo za one koji su ziveli u tzv. zajednici (duze ili krace), pa nakon toga otpoceli zivot samo sa partnerom (i decom).
Sta ste dobili?
Koliko vam se zivot promenio?
Kako su se odnosi promenili?
Sta se jos setite i tako....
I da, koliko dugo ste ziveli u zajednici?

Da ne poverujes koliko se sve promeni...
Vise prostora kao prvo.
Mogli smo slobodno da se posvadjamo ne strepeci da neko cuci pored vrata :lol: Kupanje zajedno, rucak - vecera kad nama odgovara, odlazak bez javljanja bilo kome i obaveznog nagovestavanja kad bismo se vratili, dolazak drustva u bilo koje doba dana, slobodni razgovori uz kaficu sa prijateljicama, krecenje i premestaj namestaja po nasem ukusu, ukljucen bojler :lol:, vanjsko svetlo, javljanje na tel., i joooos mnogo sitnica. Normalno da ce nam i odnos biti lepsi jer mozemo jedno s drugim porazgovarati kad god to zelimo a ne kad imamo priliku.
Da, dobili smo i drugo dete :lol:

Ziveli u zajednici tri godine.

Vise prostora kao prvo.
Mogli smo slobodno da se posvadjamo ne strepeci da neko cuci pored vrata :lol: Kupanje zajedno, rucak - vecera kad nama odgovara, odlazak bez javljanja bilo kome i obaveznog nagovestavanja kad bismo se vratili, dolazak drustva u bilo koje doba dana, slobodni razgovori uz kaficu sa prijateljicama, krecenje i premestaj namestaja po nasem ukusu, ukljucen bojler :lol:, vanjsko svetlo, javljanje na tel., i joooos mnogo sitnica. Normalno da ce nam i odnos biti lepsi jer mozemo jedno s drugim porazgovarati kad god to zelimo a ne kad imamo priliku.

Kad covek procita post na brzaka cine se sve sitnice..a kad cita polako i za sve navedeno malo razmisli shvati koliko sitnice cine zivot ili nezivot...
Svaka cast sto ste izdrzali i uzivajte ondaK u zajednickom kupanju!!!

Ja nisam nikada zivela u zajednici, nekada pomislim da sam bila glupa sto se nisam prvih godina oslonila na moje roditelje koji su nam mogli pomoci.
Dok jos nije bilo dece, dok smo bili sami cisto da se sto vise ustedi za ucesce za nas krov.
No no no mi smo hteli u gacama da se setamo odmah....e pa nikad se tih godina ne prosetah u gacama ali mogli bi uskoro ali ne iz gusta vec zbog krize :lol:

Aj, ocu, al to ti nece biti nesto skoro... Msl, ne vidim neku bitnu razliku... Meni potpis na papiru ne znaci apsolutno nista. Imam 2 drugova koji imaju 2 decice i zive super a nikad se vencali nisu... Tako da, mozda i ja preskocim taj momenat, videcu

...

Nismo se razumele. Moja greska, nisam napomenula da zivot u zajednici znaci sa muzevljevim roditeljima, al rekoh tema je o svekrvama pa shvatice te sta mene zanima.

Vise prostora kao prvo.

Kako sve divno zvuci, divno, divno...
Jao cak i to javljanje na telefon.
Ja sam od fiksnog odustala jer su u stanju da udare sprint makar se i strmoglavili samo da prvi dodju do telefona, jer Boze moj ako zvoni vise od dva puta desice se smak sveta. To mi je cak i smesno

Vise prostora kao prvo.

Ovaj detalj je vrlo vazan ;)

Kad covek procita post na brzaka cine se sve sitnice..a kad cita polako i za sve navedeno malo razmisli shvati koliko sitnice cine zivot ili nezivot...
Svaka cast sto ste izdrzali i uzivajte ondaK u zajednickom kupanju!!!

Ja nisam nikada zivela u zajednici, nekada pomislim da sam bila glupa sto se nisam prvih godina oslonila na moje roditelje koji su nam mogli pomoci.
Dok jos nije bilo dece, dok smo bili sami cisto da se sto vise ustedi za ucesce za nas krov.
No no no mi smo hteli u gacama da se setamo odmah....e pa nikad se tih godina ne prosetah u gacama ali mogli bi uskoro ali ne iz gusta vec zbog krize :lol:

A ti se pravi da setate iz gusta. Ali sad su deca tu jel? :lol:

Нисам је видела 10 година, ни не желим да је видим. Али ми сјебава живот редовно!
Данас је измислила како јој је ноћас равно пола сата неко прчкао око браве, а она и њена другарица која са њом живи нису се сетиле да позову полицију!
И сад мој драги, будала која верује мами, смишља како ће да обезбеди мааамину браву, а њој је одједном преко потребна камера на вратима!
Она живи у стану, на последњем спрату, комшилука около колико хоћеш, унуцима не да новце за рођендан, нама никад ни за шта, иако има девизну пензију (наследила од неког мужа), а за камеру ће да ладно да преко 100 евра! Лакше то, него да зове пандуре!
Као, камера е је спсати, шта?
А довољно је само да се закључају врата на улазу, што је, наравно, мрзи да уради.
Но, за куповину и монтирање камере треба пар дана, али, није битно, битно је да нема новца ни за позајмицу за упис унука на факс..ма, нема везе, нека јој! Никад неће престати да нас урнише, на било који начин!

Kako sve divno zvuci, divno, divno...
Jao cak i to javljanje na telefon.
Ja sam od fiksnog odustala jer su u stanju da udare sprint makar se i strmoglavili samo da prvi dodju do telefona, jer Boze moj ako zvoni vise od dva puta desice se smak sveta. To mi je cak i smesno

EEE, na ovo odgovorih, pa omasih post, pa komplikacija :)
Al od srca, ja bi bre kupila neki pri paid, pa bi ih iz wc-a cimala od jutra do sutra. I viknula:"Da nije za mene?", dok oni lome noge
Al to sam ja, ti kako oces :)

@ vanda...
verujem da nije ništa vezano ta tvoju svekrvu ali...
pošto jako dugo ostajem budna, pre neko veče desilo mi se da čujem kako neko lupka na mojoj bravi ulaznih vrata...a zatim i da pokušava da otvori vrata
...ne odmah ...ali malo kasnije pogledam kroz špijunku...par cigančića ide od vrata do vrata nadajući se da su neka ostala otključana....

Не сумњам ја у причу да је неко прчкао око кључаонице, али, пола сата, а она не зове пандуре! Успут, личило би на њу да лаже, не би јој било први пут...

Kakvi crni panduri Vanda. Misliš da bi došli? Kod nas dolaze samo kad je daleko bilo neko ubijen...

Nije pitanje dal bi dosli ili ne, ona to nije znala.... fora je sto uopste nije nazvala nikog da prijavi tu navodnu setacinu i to ceprkanje njene kljucaonice.... mogla je bar tad sina nazvati i reci da prijavi policiji a ne da ceka do sutradan da bi objavila sta joj se desilo.... stvarno smrdi i deluje kao laz... Cini mi se da pravi od sebe zrtvu... da bi bilo, jadna majka moja sama...

Е, још мало да је отрцавам, кад сам већ почела...
Одавно се овде сложише да је моја најгора, они који су читали пар мојих јадиковки. :)
Данас сам сазнала да је три пута неко покушао да јој обије браву, само је, јадна, ћутала..
Иначе, мој драги каже да нема трагова обијања на вратима, али, ваљда она зна! То су целог живота њене речи:,,Ја ваљда боље знам!''
Само ми је драго што мој муж није на мајку... :heart:

...e moja drugarice Vanda...mislim da bi između tvoje i moje bila mrtva trka,
samo što valjda svaku od nas to zna toliko da pritisne pa mislimo da je naša
ta koja je najgora i da gore nema...:heart:

...razmišljam nešto evo dva dana..o veštici, i pitam se da li da je zadavim
ili tužim, šta je od toga delotvornije, a za mene manje opasno...i znam naravno
da je ovo drugo, samo što će to trajati godinama, i zmija će se opet izmigoljiti
na ovaj ili onaj način...:think:

...zlo, je zlo, i od njega se jedino možemo sačuvati tako što ćemo ih ignoristati
kao da ne postoje...a svašta bi joj rekla, nešto sam se ovih dana napunila naročito,
a opet znam da bi se po ko zna koji put najviše ja sama iznervirala, pa onda sebe
smirim i kao neka je tamo, samo kad ne moram da je gledam...ma sve je savršeno...:ok:

Back