Svekrve...neicrpna tema

Nisu svekrve sustina problema, nego su to mamini sinovi kojima je mamicina rec svetinja i koji bolje da su se vencali sa svojom mamom nego sa zenom. To ja, kao muskarac, tvrdim. Koliko slucajeva znam gde je zena trpela, trpela, onda konacno rekla muzu da je nervira to i to sto svekrva radi/prica, a od njega je onda dobila odgovor "pa, draga, ne mogu ja njoj to reci, naljutice se" i slicne nebuloze. :hahaha:
Najcesci razlog zasto uopste dolazi do konflikta je blizina. Znaci ono, zive zajedno u kuci ili istom dvoristu ili sto metara udaljeni od svekrve. Tu vec pocinje problem, jer u tom slucaju se tesko moze spreciti mesanje, upadanje u kucu/stan, pametovanje kako vaspitavati decu, kako kuvati, sta oblaciti itd.
Cak i moja supruga kaze da je srecna sto njeni roditelji zive preko 500 kilometara udaljeni od nas. A kad nam dodju u goste, ona mi se vec zali kako jedva ceka da odu. Meni nije da smetaju,i super se razumem sa njima, ali svako ima svoju kucu i valjda mi kao odrasli ljudi od 30 godina u dupetu znamo sta i kako. Cisto sitnice te iznerviraju, ali bukvalno sitnice. Na primer kad zaborave da ugase svetlo u kupatilu. Ili kad uzmu da kuvaju samoinicijativno i bez pitanja. Pa bre, jer ja kod vas kad dodjem uzmem i kuvam u vasoj kuhinji? :eek:
Znaci mogu da zamislim kako je onima koji zive u istoj kuci/dvoristu ili blizini svekrva/tasti. Bruka.

Potpuno se slažem, moja svekrva uopće nije loša žena i sve bi dala nama prije nego sebi a ja je nepodnosim kao da je najgora. A u biti je problem taj da se ona prema sinu ponaša kao da on i dalje ima 10 god a on to podrževa svojim ponašanjem jer mu to valjda paše! I da nismo u istoj kući (različiti stanovi, isti balkon) nas dvije bi smo si bile najbolje!
Ima naravno i drugih situacija gdje se baš vidi da se radi o zlobi!

Potpuno se slažem, moja svekrva uopće nije loša žena i sve bi dala nama prije nego sebi a ja je nepodnosim kao da je najgora. A u biti je problem taj da se ona prema sinu ponaša kao da on i dalje ima 10 god a on to podrževa svojim ponašanjem jer mu to valjda paše! I da nismo u istoj kući (različiti stanovi, isti balkon) nas dvije bi smo si bile najbolje!
Ima naravno i drugih situacija gdje se baš vidi da se radi o zlobi!

Jel mu titra ili mu naredjuje? Meni titranje sinu nikada ne bi smetalo (takva mi je potencijalna sveki...hahaha, aj i ja nekom da tepam). Sto mu vise ona titra, to manje posla za snajku. :D

I te nase majke su necije zene,te snajke su necije majke,sve skupa -zene su.E,to je problem.:)

Sta je pesnik zeleo da kaze? :eek:
Evo po treci put cu ponoviti sta smatram sustinom problema. Dakle, mamini sincici, koje ne smatram muskarcima, nego mlakonjama. Ne znam kakve veze tvoj odgovor ima sa tim sto sam ja napisao???!!!
Te price "zenski mozak" smatram ne samo neistinitim, nego i neukusnim. Sad jos napisi da je ze zenu samo kuhinja i onda mi je sve jasno. :mrgreen:

Evo po treci put cu ponoviti sta smatram sustinom problema. Dakle, mamini sincici, koje ne smatram muskarcima, nego mlakonjama. Ne znam kakve veze tvoj odgovor ima sa tim sto sam ja napisao???!!!
Te price "zenski mozak" smatram ne samo neistinitim, nego i neukusnim. Sad jos napisi da je ze zenu samo kuhinja i onda mi je sve jasno. :mrgreen:

Maminih sinova i tatinih kceri je bilo,ima ,i bice,to je jedno.
Druga je stvar sto se jos nije rodio taj koji ce da razume zene.Ni one same sebe ne razumeju.

Ni tu se ne slazem. Mozes reci da ih ti ne razumes i da ti nisu jasne, ali ne mozes generalizovati i davati neke izjave u ime svih muskaraca. ;)
U svom okruzenju imam i onih gde nema nikakvih problema izmedju zena i svekrva, a poznajem i one gde su odnosi grozni. Za veliko cudo u svim slucajevima gde su odnosi uzas, muzevi su neke sonje. :mrgreen:

Dragi momče, koliko vidim, vršnjak si moga sina pa ću ti dati jedan majčinski savet. Sve dušo lepo zboriš i ima bar na ovoj temi da pobereš gomilu reputacija (zasluženo), ali molim te ko svoje dete, ne se kači sa čiča Mirkom ima u najmanju ruku da te proglasi za snajku koja provocira ako ništa drugo ;););)

Ma valjda cemo se nauciti uzajamnom titranju do tada.:manikir:

:hahaha: samo se ti manikiraj, ali pazi usput nemoj posle da budeš glavna na ovoj temi ;)
p.s.
Šalim se Jeko, ne uzmi za zlo molim te, nego imam jednog takvog kome mamica titrala, nje više nema a ja ponekad ludim veruj mi, razne sitnice su u pitanju ali posle više od 30.g. sitnice znaju baš da zajebu stvar do kraja.

:hahaha: samo se ti manikiraj, ali pazi usput nemoj posle da budeš glavna na ovoj temi ;)
p.s.
Šalim se Jeko, ne uzmi za zlo molim te, nego imam jednog takvog kome mamica titrala, nje više nema a ja ponekad ludim veruj mi, razne sitnice su u pitanju ali posle više od 30.g. sitnice znaju baš da zajebu stvar do kraja.

U pravu si, zato mora redovno da se za svako titranje trazi po jedno kontratitranje da bi se situacija drzala pod kontrolom. :)

Dragi momče, koliko vidim, vršnjak si moga sina pa ću ti dati jedan majčinski savet. Sve dušo lepo zboriš i ima bar na ovoj temi da pobereš gomilu reputacija (zasluženo), ali molim te ko svoje dete, ne se kači sa čiča Mirkom ima u najmanju ruku da te proglasi za snajku koja provocira ako ništa drugo ;););)

To sto sam vrsnjak sa nekim, ne znam kakve veze ima. Ja znam ljude koji su stariji od mene 15-20 godina, pa su i dalje po stepenu zrelosti deca za mene. Zive u kuci koju su sagradili mama i tata, jedu kod mame i tate, skoro da im mamica brise zadnjicu kad obave nuzdu - nesposobni do bola. Ubio bih se da sam takav, ali bukvalno bi me bilo sramota. Znaci godine nisu za potcenjivanje, ali ne treba im davati previse znacaja. Neko sa 50 godina u dupetu nije prosao nista, jer je vecno ostao mamin sin, a neko je sa 20 godina prosao vec sito i reseto. Ne bih o detaljima o mojoj malenkosti ovde, jer nisam ja tema ovde, ali nadam se da Vi gospodjo umete da citate izmedju redova i da za detalje nema potrebe.
Inace laska mi da me nazivate decakom, retko mi se to desava s´obzirom da cu uskoro napuniti 33 godine. Mislim, kazu mi da izgledam mladje, ali "decak" vise nisam.
A inace ne morate da se brinete sa kim cu se ja upustiti u diskusiju. Cak i bez mame da mi jaca ledja usudjujem se i sa mnogo "opasnijim" ljudima i zenama u diskusije. :hahaha: Nisam papucar, sovinista niti kompleksas. Imam svoje stavove, koje smatram ispravnim i iza kojih iskreno stojim. Koga pogodi to sto ce ga neka licnost, koju uopste ne poznaje, prozvati na internetu da je ovo ili ono, tom svejedno nema pomoci, jer to onda mora resiti sa samim sobom. Nedostatak samopouzdanja, kompleksi, nepotrebno potenciranje toga da se prikazujes kao neki "macho" su gadne stvari. :cool:
Vise volim fazon: realno, bez opterecavanja, iskreno itd. E da, da te buduce gadne prozivke koje me cekaju imaju nekog osnova, moram dati neki materijal: znaci kod nas u porodici sam ja taj koji kuva, usisava i brise podove. Isto tako ustajem i ja nocu da nahranim bebu, ne samo supruga. Joj, kakav sam ja derpe i sta mi zena radi, bas sam sramora za muski rod. :eek::hahaha:

Zive u kuci koju su sagradili mama i tata, jedu kod mame i tate, skoro da im mamica brise zadnjicu kad obave nuzdu - nesposobni do bola.

Upravo takav je moj muž, njemu nema logike ić u podstanare pored "tolike tatine kuće", a ćaća bi ga se u tom slučaju javno odrekao! :zcepanje:
Znači nije meni problem moja sveki već muž!
Evo jedna anegdota iz našeg života: uplatili ja i muž loto listić i sad maštamo na glas što bi kad bi dobili: on bi dizao kat i uređivao "tatinu kuću" a ja bi prvo kupila kuću!
bolje da ne dobijemo jer bi ja otišla a on bi ostao kod mamice!:rotf::rotf: ili :besna::besna:

Upravo takav je moj muž, njemu nema logike ić u podstanare pored "tolike tatine kuće", a ćaća bi ga se u tom slučaju javno odrekao! :zcepanje:
Evo jedna anegdota iz našeg života: uplatili ja i muž loto listić i sad maštamo na glas što bi kad bi dobili: on bi dizao kat i uređivao "tatinu kuću" a ja bi prvo kupila kuću!
bolje da ne dobijemo jer bi ja otišla a on bi ostao kod mamice!:rotf::rotf: ili :besna::besna:

Postujem sto priznajes ovo sta sam ja rekao: dakle problem je u muzevima, ne u svekrvama. To mnoge zene nece da priznaju sebi, ali realno je tako (ima i izuzetaka, kao sa ovom zenom kojoj je suprug umro, pa je sad terorisu njegovi roditelji po sudu itd.). Dakle, svekrva moze biti najveca vestica na svetu, ali ako je muz svestan toga da se odlucio sa zivot sa tobom, on ce naci resenje za to. Uglavnom se se ne nalazi resenje, nego se godinama, decenijama puni casa, nalaze se poluresenja ili nikakva resenja, cisti se pod tepih, i onda kad jednom pukne sve bude svega. Da se ne lazemo, ako se svekrva i snajka ne podnose, ultimativno pitanje za muza je: sta zelim, za koga se odlucujem, mama ili zena? I svaki normalan zna sta mu je ciniti, ali nazalost ima mnogo onih koji izbegavaju da rese problem.
Dobar ti je muz sa ovim listicem za loto. :mrgreen::mrgreen:
Ja imam isto jednu slicnu anekdotu u kojoj je glavni junak jedan moj drug iz detinjstva. Vencao se, zena mu je rodila dete i tih prvih par meseci braka su pristali da zive u kuci u istom dvoristu kod njegovih (to je njegov cale za njega pravio, dogradjivao, sta ja znam). Medjutim, njegova zena i keva su stalno ulazile u konflikt i on se onda pokupio i uzeo stan. Njegovi su poludeli, ali on i zena su bar imali svoj mir i slagali su se, iako im nije bilo lako finansijski. To je mene odusevilo. Skupio je muda i resio stvar.

Probajte da budete i podstanarai,zasto da ne,ili budite malo i kod tvog tate.Sve varijante treba probati pa izabrati najbolju.Ali da ne bude posle "zla gazdarica"?!:)

Bez ljutnje, ali sta su ti zene toliko skrivile u zivotu pa da stalno potenciras ovu pricu tipa "zene su kokoske, koje ne razumeju same sebe, koje bi se stalno svadjale"??? Moze objasnjenje neko pa da i mi ostali shvatimo zasto si tako ogorcen na zene? :eek:

Bez ljutnje, ali sta su ti zene toliko skrivile u zivotu pa da stalno potenciras ovu pricu tipa "zene su kokoske, koje ne razumeju same sebe, koje bi se stalno svadjale"??? Moze objasnjenje neko pa da i mi ostali shvatimo zasto si tako ogorcen na zene? :eek:

Ma nije, bre, to se Mirko samo shali dok je na funkciji vd na ovoj temi. ;) (posto je direktor Mile ''za sada trajno'' banovan :( )

Nisam ja nigde ni rekao nista suprotno. Samo sam postavio pitanje? E sad, kad neko nesto tvrdi, trebao bi i da obrazlozi, inace diskusija i nema nekog smisla. Mora da su neka licna iskustva, koja osoba ne zeli da iznese u javnost. O.K., onda i to razumem. Umeju zene da povrede musko srce. :mrgreen:

Pominjala sam vam vec jednom jednu svoju dragu stariju prijateljicu za koju mislim da je divan drugar, al ne do mi Bog takvu svekrvu. Site smo se ispricale i u svemu slozile pijuckajuci kaficu celo popodne iako je ona osula paljbu po snajki, a ja po bivsoj svekrvi. Jedino se nismo dotakle onog pitanja koje su granice njenog mesanja u zivot svoje dece, a koje su granice mojih zahteva u odnosu na ponasanje svoje bivse svekrve. Mozda smo se zato i slozile u svemu ostalom. :lol:

Back