Nisu svekrve sustina problema, nego su to mamini sinovi kojima je mamicina rec svetinja i koji bolje da su se vencali sa svojom mamom nego sa zenom. To ja, kao muskarac, tvrdim. Koliko slucajeva znam gde je zena trpela, trpela, onda konacno rekla muzu da je nervira to i to sto svekrva radi/prica, a od njega je onda dobila odgovor "pa, draga, ne mogu ja njoj to reci, naljutice se" i slicne nebuloze.

Najcesci razlog zasto uopste dolazi do konflikta je blizina. Znaci ono, zive zajedno u kuci ili istom dvoristu ili sto metara udaljeni od svekrve. Tu vec pocinje problem, jer u tom slucaju se tesko moze spreciti mesanje, upadanje u kucu/stan, pametovanje kako vaspitavati decu, kako kuvati, sta oblaciti itd.
Cak i moja supruga kaze da je srecna sto njeni roditelji zive preko 500 kilometara udaljeni od nas. A kad nam dodju u goste, ona mi se vec zali kako jedva ceka da odu. Meni nije da smetaju,i super se razumem sa njima, ali svako ima svoju kucu i valjda mi kao odrasli ljudi od 30 godina u dupetu znamo sta i kako. Cisto sitnice te iznerviraju, ali bukvalno sitnice. Na primer kad zaborave da ugase svetlo u kupatilu. Ili kad uzmu da kuvaju samoinicijativno i bez pitanja. Pa bre, jer ja kod vas kad dodjem uzmem i kuvam u vasoj kuhinji?

Znaci mogu da zamislim kako je onima koji zive u istoj kuci/dvoristu ili blizini svekrva/tasti. Bruka.