Svekrve...neicrpna tema

Ja imam problem sa svekrvom em sto se stalno mesa u moj brak sada vec neko godina me napada da je ja kradem sve sam joj uyela i njene suknje i bluze,peskire,noz,dokumenta ma nema sta joj nisam uzela,izzamryivaca jagode visnje kaze mom muzu da sam ja bolesna zena kleptomanka ja koja imam vise nego ona ali sad neuzimam zato sto mi treba nego da bi je kinjila .Najnovije uzela sam joj pasos itd......nema kraja inace ona je iztripovana zena da je ja kradem ona zivi na jednom spratu ja na drugom ona svoj sprat zakljucava i drzi kljuc u dzepu ali ja sam duh koji ulazi na njen sprat i sve joj uzimam pa je promenila i stavila blindirana vrata i opet ulazim imam kalauze magnetne kartice itd.....i tako mi zagorcava zivot svaki dan kako ja da dokazem da sam nevina da nepipam njena vrata to je u njenoj glavi da li je ona bolesna ili sta je ovde u pitanju.

Nešto slično, ali u obrnutom redu ili tako nešto, mislim što se ključeva i zaključavanja tiče.
Juče sam bila kod frizerke, obradovah se da nema gužve, dođoh nenajavljeno na farbanje, idem samo svaka dva-tri meseca na šišanje i isto toliko na farbanje, pa se malko usput i ispričamo. Znam da joj se sin ne tako davno oženio, imaju i bebicu pa je priupitah kako su mladi, kako beba.
Pa vidi, reče mi ona, znaš da se snajka i ja baš ne ljubimo preterano (pojma nisam imala), ali ipak, moj sin ju je izabrao, njegova stvar, ovu kućerinu sam ja i samo ja izgradila (istina), kada su se venčali, ja se smestila ovde u prizemlju, meni dosta, garaža, moj salon, kuhinja, soba, kupatilo, uvrh glave, njima dadoh sprat i potkrovlje, neka im, mladi su, doći će deca. Beba ima 7meseci, snajka počela da radi kada joj je bilo samo 4 meseca. Ko će da čuva bebu???? njena majka NE SME, beba je mala i ona se boji, a žena nikad nigde nije bila zaposlena, domaćica, i ko će, pa ja, ajde rekoh ionako sam uvek tu, tu mi je kuća tu i salon.
Snajka i ja se nešto ne mirišemo preterano, onako na finjaka sve kao u redu ali daleko ti lepa kuća, kako njoj moja, tako i meni njena, sve funkcionisalo kako valja, ja ne idem gore, oni ne dolaze dole, samo kad kome šta treba, više telefonom, bebu ujutro kada pođu na posao donesu, kada dođu, odnesu i mirna Bačka.
Jutros u neko doba shvatim da mi nisu ostavili ni pelene ni flašice, nazovem snajku, kaže nema problema, idite kod moje mame (dve kuće dalje) ona ima ključ, daće vam sve što vam treba, eee, tada sam odlepila načisto, tu kuću sam ja i samo ja gradila i opremila, kuvaju u mojim šerpama, spavaju u mom krevetu, greju se na struju koju ja plaćam, ja nemam ključ a čuvam bebu, a njena majka ima ključ i DAĆE MI SVE ŠTO MI TREBA, a ceo dan češe dupe i poliva cveće i kad kiša pada, odnesoh bebu kod prije, rekoh šta je problem i odoh kući.
Sad ti meni reci da li sam bila u pravu?
Pa, rekoh, u pravu si 200% samo, ebiga, ja htela da mi obnoviš pramenove, ono, bili žućkasti i malko braonkasti, a ja ispadoh vrišteće crvena, šta ćemo sad???
Uh, huknu moja frizerka, znaš šta, dođi za dve nedelje na moj račun i više me nikad ne pitaj kako mi je familija.
Istina, ko me vukao za jezik :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Nešto slično, ali u obrnutom redu ili tako nešto, mislim što se ključeva i zaključavanja tiče.
Juče sam bila kod frizerke, obradovah se da nema gužve, dođoh nenajavljeno na farbanje, idem samo svaka dva-tri meseca na šišanje i isto toliko na farbanje, pa se malko usput i ispričamo. Znam da joj se sin ne tako davno oženio, imaju i bebicu pa je priupitah kako su mladi, kako beba.
Pa vidi, reče mi ona, znaš da se snajka i ja baš ne ljubimo preterano (pojma nisam imala), ali ipak, moj sin ju je izabrao, njegova stvar, ovu kućerinu sam ja i samo ja izgradila (istina), kada su se venčali, ja se smestila ovde u prizemlju, meni dosta, garaža, moj salon, kuhinja, soba, kupatilo, uvrh glave, njima dadoh sprat i potkrovlje, neka im, mladi su, doći će deca. Beba ima 7meseci, snajka počela da radi kada joj je bilo samo 4 meseca. Ko će da čuva bebu???? njena majka NE SME, beba je mala i ona se boji, a žena nikad nigde nije bila zaposlena, domaćica, i ko će, pa ja, ajde rekoh ionako sam uvek tu, tu mi je kuća tu i salon.
Snajka i ja se nešto ne mirišemo preterano, onako na finjaka sve kao u redu ali daleko ti lepa kuća, kako njoj moja, tako i meni njena, sve funkcionisalo kako valja, ja ne idem gore, oni ne dolaze dole, samo kad kome šta treba, više telefonom, bebu ujutro kada pođu na posao donesu, kada dođu, odnesu i mirna Bačka.
Jutros u neko doba shvatim da mi nisu ostavili ni pelene ni flašice, nazovem snajku, kaže nema problema, idite kod moje mame (dve kuće dalje) ona ima ključ, daće vam sve što vam treba, eee, tada sam odlepila načisto, tu kuću sam ja i samo ja gradila i opremila, kuvaju u mojim šerpama, spavaju u mom krevetu, greju se na struju koju ja plaćam, ja nemam ključ a čuvam bebu, a njena majka ima ključ i DAĆE MI SVE ŠTO MI TREBA, a ceo dan češe dupe i poliva cveće i kad kiša pada, odnesoh bebu kod prije, rekoh šta je problem i odoh kući.
Sad ti meni reci da li sam bila u pravu?
Pa, rekoh, u pravu si 200% samo, ebiga, ja htela da mi obnoviš pramenove, ono, bili žućkasti i malko braonkasti, a ja ispadoh vrišteće crvena, šta ćemo sad???
Uh, huknu moja frizerka, znaš šta, dođi za dve nedelje na moj račun i više me nikad ne pitaj kako mi je familija.
Istina, ko me vukao za jezik :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Koliko se ti trudiš osvjetlat lice svake svekrve, bojim se da je tvojoj snahi najgore! :zcepanje::zcepanje::zcepanje: :rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

...kad bi sve mlade žene, a i one starije mogle da shvate koliko su svekrve,
skroz nebitne u njihovim životima..i koliko nisu vredne, ni nervoze ni suza,
sve bi bilo mnogo lekše i lepše....
..kad bi mogle da svaku njenu pakost puste samo na drugo uvo, i da ih baš
briga šta tamo neka žena priča...al' znam da ne može to tako, znam iz ličnog
iskustva...ali se isto tako dan danas kajem zašto sam dozvolila da mi toliko
živaca pojede to zlo žensko...ta njena pakost, zadovoljstvo kad vidi da me je
izbacila iz ravnoteže..sve bi drugačije...

...trudite se bar da ne vidi, da ne primeti, da ne zna...koliko vas pogađa, pre
će odustati....

Vidis, Afro, upravo takav moj stav je kod ove moje bivse svekrve stvorio netrpeljivot jer nije mogla podneti ignorisanje.
Sad ovih dana spremam CD kao izjavu na sudskom rocistu sa sve njihovim (svekrovim i svekrvinim) porukicama iz mobilnog, mojim pismima njima i snimcima njihovog kretenskog ponasanja. Sve cu to lepo predati sudiji i onda nece vise biti prilike da moja bivsa svekrva histerise tamo u sudu i upada mi u rec. :cool: A tek sto ce ih kostati moj advokat, taj lik dere...ma nisu imali pojma u sta se uplicu, ljakseri.

Vidis, Afro, upravo takav moj stav je kod ove moje bivse svekrve stvorio netrpeljivot jer nije mogla podneti ignorisanje.
Sad ovih dana spremam CD kao izjavu na sudskom rocistu sa sve njihovim (svekrovim i svekrvinim) porukicama iz mobilnog, mojim pismima njima i snimcima njihovog kretenskog ponasanja. Sve cu to lepo predati sudiji i onda nece vise biti prilike da moja bivsa svekrva histerise tamo u sudu i upada mi u rec. :cool: A tek sto ce ih kostati moj advokat, taj lik dere...ma nisu imali pojma u sta se uplicu, ljakseri.

Držim palčeve :cmok2:

Sudu i kukuruzu ne veruj nikad,omane kad se najmanje nadas.

Jedina dva razloga za sud su imovina i starateljstvo,oba jako skakljiva pitanja.Oprez majka mudrosti!!!

Znam, ali oni po zakonu i nisu imali pravo na podnosenje tuzbe, ali to nisu znali...a ni ja nisam znala dok mi advokat nije rekao po kom clanu. Jos kad se uzme u obzir da su na sudu potvrdili da im nisam branila da vide dete nego se nisam javila na telefon par puta i zameraju sto im nisam uzvratila poziv. :roll: To je zaista smesno i neozbiljno. Cak je i sudija bila zbunjena u cemu je problem. Msm potegnuti tuzbu zato sto me nisu zatekli kuci u toku proleca i leta kad sam po celo popodne bila napolju po lepom vremenu i vozala roshke, suludo je.
Da si samo video kako su se cudili svi u prostoriji kad su rekli da je njihov zahtev da im se dete vikendom isporucuje ispred zgrade.:dash:

Hvala, al verovala ili ne, iako mi komplikuju zivot, nekako mi zhao sto bacaju pare uludo. A lepo sam im savetovala da batale to debilisanje po sudu jer nista nece postici.

Mislim da sam ti jednom pisala o jednom slučaju sličnom tvom, ali su roditelji bili sasvim drugačiji, tako da mislim da me razumeš kada kažem da ti držim palčeve. Čitala sam tvoje postove na ovoj temi, ne daj se curo i nemoj da ih žališ, njihovo ponašanje to ne zaslužuje.

KOGA INTERESUJE NEK` PROCITA

Dugooo, dugooo citam sve komentare u nadi da cu naci problem slican mom.. Al` ne, ovde su uglavnom problem odnosi sa svekrvom a moj problem nije te prirode. Sa svekrvom imam korektan odnos. Nismo se svadjale, raspravljale, gadjale, nervirale..
Al` u pitanju je ona kao licnost, odluke koje donosi - koje se meni ne dopadaju(znam da se to mene ne tice), al` ne mogu preterano mnogo da uticem na to.. A njene odluke i ponasanje utice na sve nas.. Na mene, na supruga, na moju zaovu..
Opisacu Vam problem:
- Kad je mm imao 19 god svekrva i svekar su se razveli, svekar je isterao na ulicu bez igde icega posle 20 god braka. Doveo drugu zenu. mm i zaova su ostali tu, medjutim mm nije mogao da izdrzi pored oca(koji ga je celo detinjstvo sputavao,uvek je vise voleo moju zaovu i to je jasno pokazivao) i otisao je sa mojom svekrvom kod njenih. Zaova je volela korist i paznju, nova svekrova zena joj je kupovala stvari, frizider uvek pun svega.. Mala je uzivala. Inace ona je 4 god mladja od mm.
- Svekrva je 6-7 meseci zivela kod njenih, nije radila.. mm je otisao u vojsku, svekar ga nije pitao dal` ima neki dinar, nikad mu dopunu nije uplatio.. mm je sam morao da zaradi sebi za prvi telefon, u 16god. Konacno je svekrva nasla posao u 39-oj godini(nikada pre nije radila, svekar joj nije dao da radi, al` nikada joj nije davao ni dinara - morala je da radi po njivama i tudjim imanjima da bi iskolovala mm, za zaovu je uvek moralo da bude). Kasnije njeni roditelji koji su vec u dobrim godinama rese da joj kupe kucu, da prodaju par njiva, placeva i da joj kupe nesto da mm ima gde da stvara porodicu i kroji zivot.. Kupili su kucu u istom selu gde je mm odrastao i ziveo.. 2km dalje od rodne kuce. Stvarno su se namucili, svekrva je podigla kredit kad su je primili za stalno.. On je radio, kuci nikad nije bio.. Imao je lepu platu..
-Sta je bilo u medjuvremenu: Pre nego sto su kupili kucu, moja zaova je bila kod mog svekra i macehe.. Uzivala dok su se mm i svekrva mucili.. Kada je zaova cula da kupuju kucu odmah je doletela i ona kod njih(jer kod mog svekra je imala sve, al` nije smela da izlazi i da radi sta hoce)..
-Zaova se uda u susedno selo.. I ona pocinje deo problema - DAJ DAJ DAJ DAJ...
Sve sto moze da uzme - uzela je.. Nikad nemaju, a navodno njen muz ima 900e platu(malo sutra, ima dnevnicu 15e na gradjevini kao fizikalac, a zimi nema ni banke). Rodila je predivnu cerkicu koju ja i mm obozavamo!!! Al` zaova je halapljiva samo tako.. Trazila je da joj se kupi komplet spavaca soba - svekrva kupila... Rodilo se dete - svekrva kupila krevetac, setalicu, kolica, i sva ostala prateca oprema(nema svekrva veliku platu, al` uzela je na rate, i imala je ustedjevine za unuce).. Ne branim sto je kupila, i ne smeta mi to - taman posla .. Njena je cerka..
- Onda im svi u kuci smetaju, i rese da se odele(zaova i zet).. Naravno bez banke na nasa ledja.. mm je gletovao, krecio, lepio plocice, postavljao laminat(ne bavi se mm time, al` kad su kupili kucu sve je to morao da nauci da ne bi placao majstora).. Onda posto nisu imali nista namestaja od nas su uzeli sve sto smo imali duplo - zamrzivac, frizider, kuhinju, ves masinu... To se naravno nista ja i mm nismo pitali, sve je svekrva dala..
- Svekrva nadje decka, sadasnjeg saputnika.. Posto je moja zaova jako koristoljubiva, i leti ka onom k`o daje i pomaze, ona se zalepila za njega jer je covek pun para.. Pun kao brod.. I on je kupovao mojoj zaovi telefone, izvodio ih, kupovao maloj bebici ljuljasku, biciklu.. Dao im je njegov set sto i stolice(privremeno jer mu sluze za slavu).. Oni su od njega zajmili novac + koliko su dobili na poklon novca kad im je zapelo pa je on dao i rekao da ne moraju da vrate.. Inace duzni su mu 2500e koje nikad nece moci da vrate... Tom svekrvinom saputniku je narav malo zeznuta, i ume dosta da gundja(on meni i mm, o njoj).. I moja svekrva odluci da napusti - jer trpela je 20 god budalu i izletela na ulicu.. Sad nije duzna da trpi.. Medjutim taj njen je pretio svim i svacim.. Ona se plasila(iz iskustva znam da je on jak samo na recima, al` mi niko ne veruje).. I svaki put kad je svekrva napustala ja i mm smo je max podrzali i normalno prihvatili.. Jesmo mi ziveli sami, al` meni zaista nije nikakav problem da zivim sa njom - jer ona je tip zene spremne za dogovor i starno nemamo nikakvih problema.. Medjutim, svaki put kad je ona pokusala da napusti tog coveka, moja zaova je stala na njegovu stranu, a ne na stranu njene majke!!!! Naravno, sigurna sam da znate zbog cega, zbog koristi, jer su oni mnogo stosta dobijali od njega novac, materijalne stvari, vecerali su svako vece, kad on nije kuci - svekrva je praznila frizider i zamrzivac(slala njima).. I onda kada bi ona njega napustila - svemu tome bi bio kraj!!! Jer bi zivela sa nama - a meni ne pada na pamet da hranim i izdrzavam nekog koga boli uvo za mene i mm!!! I samim tim moraju da vrate 2500e koje duguju - a nikada ne mogu da ih vrate jer imaju auto u vrednosti od jedva 900e... E sad, posto je moja svekrva vise puta napustala i izmanipulisana od strane moje zaove da se vrati.. Onda je moja svekrva sada resila zauvek!!!! Sta se desilo: Zaovin muz je nabavio broj telefone jedne nase komsinice a svekrvine prijateljice(koja je jako laka i slobodna zena u kasnim tridesetim. Ima cerku iz prvog braka).. Slao joj je poruke nalazio se na pice.. Izlazili.. I ko zna dokle bi to doslo da svekrvin saputnik nije sasvim slucajno to provalio(greskom mu je zaovin muz poslao poruku koja je bila namenjena toj zenskoj).. I on resi da kaze zaovi da je ovaj njen ne pravi vise ludom.. Zaova napusti, dodje kod mm i mene.. Kontaktira bivseg decka iz mladosti(koji je nekada hteo da je zeni, a bio je pun para - i jos uvek je)... Kada se sve saznalo ko je kome sta rekao kada i kako.. Dodje zaovin muz da je moli da se vrati.. Ona se vrati za njega, a oboje okrive svekrvinog saputnika kako je sve to on namestio njima da ih zavadi, kako ih on mrzi, kako je ovakav i onakav.. Zasto su to uradili: Da zaovin muz ne bi saznao da je moja zaova kontaktirala tog decka iz mladosti(ona je rekla njenom muzu kako je zaovin saputnik dao njen broj tom decku), i da moja zaova ne bi saznala da afera njenog muza nije izmisljena i namestena - vec stvarna i prikrivena.. I sad taj svekrvin saputnik, kome ja verujem( jer su sve proverene informacije, odredjene poruke ljudi itd) ispade najgrbaviji i najgori..
-A moja zaova je evo opet trudna - kao sto vidite oktobar je - termin joj je krajem novembra, zima ide njen muz nece da radi nece da ima ni dinara..
Prodali su auto, uzeli za njega 1000e... Naravno slagali i dali samo 900e.. I dogovor da moja svekrva vraca rate - posto oni ne pricaju sa njim a njega ne interesuje, pare moraju da se vrate...
mm i ja skupljali novac, za nasu svadbu.. Svekrva zatrazi od mm, i on joj da 600e... Imali smo jos, al` to nam je za "crne dane" .. Dakle svekrvinom saputniku ostali oni duzni jos 1000e.. Dogovor mesecno po 100e.. Juce je bio rok.. Nisu dali, on napao svekrvu, covek trazi pare(ne krivim ga, njegov novac, on ga je zaradio normalno da mora da trazi).. A oni svekrvi ne daju pare.. Boli ih uvo.. Sad moja svekrva hoce da se vrati da zivi sa njim( a ne podnosi ga), samo da ne bi morala odmah da vraca pare jer ona nema odakle.. Moja zaova NJENA CERKA je uceni da ako se vrati da zivi sa njim da nikada nece videti unucice.. Meni i mm ne pada na pamet da vracamo mesecno tudje dugove, jer sumnjam da sam mozda i ja trudna.. Ovih dana cu kod lekara da vidim :))))
Mnogo puta smo pomagali mojoj zaovi i njenom muzu i finansijski, i vozili je kod lekara i gde god pozeli.. I cuvali dete.. Medjutim par puta su nas ujeli za srce i izdali nase poverenje .. Tako da od nas vise nece dobiti ni besplatnu salvetu..

Znam da je ovo neresivo sa moje strane, to nije moje da resavam.. Jel se slazete da je ovo kao spanska serija???

Dajte misljenje, savete, kritike slobodno... Ovo je samo da se izjadam nekome, jer svi idu preko mm i mene, svi nas pitaju sta i kako.. Dal` je normalno da rodjena cerka ucenjuje majku koja ne bi imala to sto ima, ne bi zivela tamo gde zivi da nije nje???? mnogo toga nisam napomenula, mm je kupio plocice njima za kupatilo, svekrva kupila tus kadu, vodokotlic, njen saputnik wc solju.. Oni skoro pa nisu ulozili nista puno...

Nemate pojma koliko mi je lakse sto sam napisala sve ovo.. Pa prozivajte, gadjajte me.. Kako zelite :))) Znam da je dugacko.. Koga zanima procitao je..
Unapred zahvalna...

Nisu svekrve sustina problema, nego su to mamini sinovi kojima je mamicina rec svetinja i koji bolje da su se vencali sa svojom mamom nego sa zenom. To ja, kao muskarac, tvrdim. Koliko slucajeva znam gde je zena trpela, trpela, onda konacno rekla muzu da je nervira to i to sto svekrva radi/prica, a od njega je onda dobila odgovor "pa, draga, ne mogu ja njoj to reci, naljutice se" i slicne nebuloze. :hahaha:
Najcesci razlog zasto uopste dolazi do konflikta je blizina. Znaci ono, zive zajedno u kuci ili istom dvoristu ili sto metara udaljeni od svekrve. Tu vec pocinje problem, jer u tom slucaju se tesko moze spreciti mesanje, upadanje u kucu/stan, pametovanje kako vaspitavati decu, kako kuvati, sta oblaciti itd.
Cak i moja supruga kaze da je srecna sto njeni roditelji zive preko 500 kilometara udaljeni od nas. A kad nam dodju u goste, ona mi se vec zali kako jedva ceka da odu. Meni nije da smetaju,i super se razumem sa njima, ali svako ima svoju kucu i valjda mi kao odrasli ljudi od 30 godina u dupetu znamo sta i kako. Cisto sitnice te iznerviraju, ali bukvalno sitnice. Na primer kad zaborave da ugase svetlo u kupatilu. Ili kad uzmu da kuvaju samoinicijativno i bez pitanja. Pa bre, jer ja kod vas kad dodjem uzmem i kuvam u vasoj kuhinji? :eek:
Znaci mogu da zamislim kako je onima koji zive u istoj kuci/dvoristu ili blizini svekrva/tasti. Bruka.

Najcesci razlog zasto uopste dolazi do konflikta je blizina.

Kad su u pitanju baksuzi nijedna razdaljina ih ne sprecava da ispoljavaju baksuzluk.

No, danas ja bila na sudu, advokat (inace dobar prijatelj mog pokojnog muza) pokusao je da ih ubedi da ne uskachu sebi u stomak daljim procesom i da se sa mnom dogovore o vidjanju deteta. Oni odbili i ladno se okrenuli i otisli ni ne pitavsi za dete i to tako sto je moja bivsa svekrva bocnula svekra kad je zakorachio napred, verovatno da pita za unuku i to. Na taj boc, on je poslusno krenuo po njenoj direktivi nazad i tako. Nastavice da se blamiraju sve dok im ne stigne misljenje Centra za socijalni rad, a onda ce lupati glavom o zid sto su se zaleteli. Losa im je ta kombinacija sto su i tvrdoglavi i kvarni.

Kad su u pitanju baksuzi nijedna razdaljina ih ne sprecava da ispoljavaju baksuzluk.

No, danas ja bila na sudu, advokat (inace dobar prijatelj mog pokojnog muza) pokusao je da ih ubedi da ne uskachu sebi u stomak daljim procesom i da se sa mnom dogovore o vidjanju deteta. Oni odbili i ladno se okrenuli i otisli ni ne pitavsi za dete i to tako sto je moja bivsa svekrva bocnula svekra kad je zakorachio napred, verovatno da pita za unuku i to. Na taj boc, on je poslusno krenuo po njenoj direktivi nazad i tako. Nastavice da se blamiraju sve dok im ne stigne misljenje Centra za socijalni rad, a onda ce lupati glavom o zid sto su se zaleteli. Losa im je ta kombinacija sto su i tvrdoglavi i kvarni.

Nisam znao da je tvoj muz preminuo,to bitno menja stvari.Baba i deda nemaju aktivnu legitimaciju ni da tuze,tuzbu sud treba da odbaci bez razmatranja.Gluposti nema leka,nista novo.

Nisam znao da je tvoj muz preminuo,to bitno menja stvari.Baba i deda nemaju aktivnu legitimaciju ni da tuze,tuzbu sud treba da odbaci bez razmatranja.Gluposti nema leka,nista novo.

Pa to njima ne moze covek objasniti. Kao sto im se ne moze objasniti da njihovo unuche nije njihov sin i da je imitiranje vec dozivljenih dogadjaja kad je on bio dete koje sprovode sa unucetom kao i pokrivanje zidova njegovim slikama i stvaranje fetisha od njegovih stvari ravno patologiji bez obzira na tugu koju su doziveli.

Sta samo misle da ce ostvariti tim budalisanjem, da mi je znati.

***, ne mogu da verujem da ova tema ima preko 370 stranica ovde. :eek::eek:
Stvarno su izgleda oni ljudi koji nemaju takve i slicne probleme u manjini. Sreca moja. Iskreno mi je zao svakog ko mora da trpi taj teror, iz ovog ili onog razloga...nebitno.

Back