Svekrve...neicrpna tema

Sta sve ovde necu procitati. :sad2:

Nego sve mi je sjajno sto se ogovaraju svekrve, kakve su ovakve, onakve, grozne.... Ali su zato nase majke redovno fantasticne, najbolje na svetu. :mrgreen:

Zene, razumem ja vas, ali nije da su bas svekrve jedinstvene u pogledu zagoracavanja zivota (mada se moja majka ne bi slozila), ni taste nisu za bacanje sto se toga tice... Ima i tu posesivnih, kao sto ima i posesivnih oceva. Nego ja kapiram da ovde samo zene pisu a da nece da se zale na svoje roditelje, sta li.

Da se ne lazemo, zivot u zajednici je retko kad dobra ideja i tu uvek dolazi do trvenja. Ja znam kako je meni bilo (muz i ja sa mojom bakom, pa sa mamom)... Ne smem ni da zamislim kako bi mi bilo sa njegovom bakom ili ocem.

Tako da... Mislim da je problem u celokupnoj situaciji u zemlji, sto ekonomskoj sto drustvenoj, kad mladi nemaju uslova da se osamostale na vreme i imaju svoj stan... Ali nije samo to, vec nase ljude roditelji ne uce osamostaljivanju kada je potrebno, pa su mnogi sa 30 i kusur jos uvek deca. I jeste, krive su majke, ali nisu samo majke, ima toliko oceva koji su posesivni, samo na drugaciji nacin, narocito prema cerkama (pa ima toliko "modernih" mladih zena kod nas kojima je i dalje "to ce moj cale da sredi"). Nego je valjda posesivnost oceva malo drugacija od zenske pa ne iritira toliko. ?

Moj muz ima posesivnu mamu a ja imam posesivnog tatu pa se super uklapamo hahaha.Eto sve sto on ne ume da uradi,jer je njegova mama trcala da ga spasi posla da nedaj Boze ne polomi kicmu,e sve to odradi moj tata.HVALA TI TATA NAJBOLJI SI NA SVETU.Nego hajde da se iskukam ljudski pa da ne smaram vise na ovoj temi,ima jos svekrva koje treba ogovarati hahaha,nije moja jedina hahahaha.E ovako,moja svekrva i njen muz su tipicni idiotikus primitivus,a mm se spasao od njih tako sto je jos pre 15 godina dosao ovde iz njihove kuce.Medjutim uticaj jeste izbledeo ali nije i nestao.On je sasvim ok,jako dobar covek,ma super je,ali lenj i nesposoban da zakuca dva eksera u dasku.Takav je sta ces,prihvatila sam to.Ni ja nisam zlatna prema tome teraj dalje.Ali kada sam spoznala kako stoje stvari sa njegovima,narocito sa njom mamicom,to me sve dovodi do kljucalog besa.Oni se nisu udostojili da dodju na nase vencanje,jer imaju 2 krmace.Dakle majka koja ne dolazi na svadbu svome sinu,zarad dve krmace,koje bi verovatno lipsale za 2 dana,da ih namiri komsija...A moji DIVNI I LJUBLJENI RODITELJI,HVALA IM NA SVEMU dolaze iako imaju kod kucer50 ovaca 35 svinja 20 kokosaka i 40 koza.Dakle to je roditeljska ljubav merena u stoci.Meni su oba brata dosla a njemu njegova jedina sestra nije.Valjda je svo troje moralo da hrani krmace.E a za 15 godina koliko zivi ovde mama ga je posetila samo jedanput.I sestra isto toliko.Tata mu nikada nije dosao.A moji roditelji dolaze jednom mesecno.I jos dovedu i nekoga od mojih drugarica,koga god pozelim da vidim.Moj brat je radio kao crnac kod mene na kuci 15 dana po najgorem suncu,a njegova mama je dosla kod nas prvi put u kucu praznih saka,i jedva ostala tri dana,iako je planirala ostati 7 dana.Njena razmazena cerka je zvala svaki dan da je zxove da se vrati kuci,jer zamislite CACA NECE DA MI POSTAVI DA JEDEM,NECE DA MI OPEGLA,NECE SUDE DA PERE.Dakle njenoj cerki treba rum servis a ne majka,koja je da joj kci ne umre od gladi iako ima28 godina,spizdila nazad kuci ko bez duse.Hebes sina hebes snaju..

I sta sad da kazem..kreteni neopevani,ja jednog dana gitujem prozore jer mm to ne ume,a ona zove na fixni.Ja se javim ona pita sta radim ja joj kazem gitujem prozore a ona ce meni Ju,svasta,a bas ti to umes da radis.Ja sam htela da je oteram u...ali sam precutala,i iskulirala.Zatim posle tog komentara ona kaze A sta si kuvala onda danas,a ja kazem punjene paprike a ona sva u neverici,I to si stigla..kao ja je lazem ne veruje mi.Nisu hteli da se upoznaju sa mojim roditeljima,ma kakvi,cak sam jednom cula kako me blati mm preko telefona.Bukvalno je pricala kako ja njega ne volim dovoljno,ispitivala da li sam mu kuvala supicu,da li ga slusam,da li cu mu praviti tortu za rodjendan..Njemu je bilo neprijatno uzasno.Nece on nu da napadne jer je bolesna i manipulise tom svojom bolescu samo tako.A 2 GODINE SAM JOJ GOVORILA DA IDE KOD LEKARA.Nije htela,znala je da ima tumor koji je pustila da se razvije do te mere da bude 3.stepen metastaza,nije htela na mamografiju,nista.2 GODINE.I onda je rekla svojoj cerki da ima rak,ali da ne kaze to mm a onda je krijuci od nje rekla mm da ima rak ali da to ne kaze svojoj sestri.I svi su se brinuli a ona je valjda namerno htela nasmrt da se razboli ne bi li dobila paznju.A sad akada radim,i kada ne mogu da odvojim vreme da odem da je vidim,sada mi to zamera..A kada sam saznala da je bolesna tada jos nisam radila,htela sam smesta da dodjem do nje,e onda nije dala.

I ..Njemu je bilo neprijatno uzasno.Nece on nu da napadne jer je bolesna i manipulise tom svojom bolescu samo tako.A 2 GODINE SAM JOJ GOVORILA DA IDE KOD LEKARA.Nije htela,znala je da ima tumor koji je pustila da se razvije do te mere da bude 3.stepen metastaza,nije htela na mamografiju,nista.2 GODINE.I onda je rekla svojoj cerki da ima rak,ali da ne kaze to mm a onda je krijuci od nje rekla mm da ima rak ali da to ne kaze svojoj sestri.I svi su se brinuli a ona je valjda namerno htela nasmrt da se razboli ne bi li dobila paznju.

Ja ne mogu da verujem da si ovako nesto mogla da izjavis. Jadna je ta svekrva a pogotovu muz sa tobom tako sebicnom! Boze, kakve sve sebicne osobe postoje, pa to je da ne poverujes.
Moja baka je prosle godine umrla od toga i ja zaista ne mogu da verujem da neko tako olako shvata stanje te osobe pa neka je 10 x svekrva a i 5 x los covek. Ona majka tvog muza, i ona je ipak bolesna od raka zaboga, metastaze..to ne vodi u dobro. A ti izjavljujes ovakve nebuloze. Bas bi me zanimalo kako bi tebi bilo da je to tvoja majka! A onda tvoj muz da ledeno hladno izjavi kako mora da je se namerno nasmrt razbolela. Ali hej, svakome prema zasluzi, ko zna kako ces ti biti sutradan tretirana od tamo neke snaje/zeta.

Uzas nad uzasom.

Ja ne mogu da verujem da si ovako nesto mogla da izjavis. Jadna je ta svekrva a pogotovu muz sa tobom tako sebicnom! Boze, kakve sve sebicne osobe postoje, pa to je da ne poverujes.
Moja baka je prosle godine umrla od toga i ja zaista ne mogu da verujem da neko tako olako shvata stanje te osobe pa neka je 10 x svekrva a i 5 x los covek. Ona majka tvog muza, i ona je ipak bolesna od raka zaboga, metastaze..to ne vodi u dobro. A ti izjavljujes ovakve nebuloze. Bas bi me zanimalo kako bi tebi bilo da je to tvoja majka! A onda tvoj muz da ledeno hladno izjavi kako mora da je se namerno nasmrt razbolela. Ali hej, svakome prema zasluzi, ko zna kako ces ti biti sutradan tretirana od tamo neke snaje/zeta.

Uzas nad uzasom.

pa trebalo je na vreme da se leči, ne da čeka 2 godine, uz saznjanje da tumor postoji
posle joj nije ni snajka kriva , jebg

Ma kakve to veze ima kad je zena isla da se leci sa izjavom koju sam boldovala? Da neko izjavi ovako nesto da je neko namerno hteo na smrt da se razboli da bi dobio paznju je prilicno dno dna. Mnostvo ljudi ne ide na vreme da se leci. Zato i jeste takva smrtnost. Ljudi se jednostavno boje da saznaju sta je u pitanju. Apsolutno uobicajena (na zalost ) stvar.

Ma kakve to veze ima kad je zena isla da se leci sa izjavom koju sam boldovala? Da neko izjavi ovako nesto da je neko namerno hteo na smrt da se razboli da bi dobio paznju je prilicno dno dna. Mnostvo ljudi ne ide na vreme da se leci. Zato i jeste takva smrtnost. Ljudi se jednostavno boje da saznaju sta je u pitanju. Apsolutno uobicajena (na zalost ) stvar.

Nikada nikome bolest ne bih pozelela niti se smejala tome, ali sa druge strane znam da postoje osobe koje "vole" da su bolesne.
Na zalost jedna od takvih je i majka mm, ona na taj nacin zeli da manipulise drugima (mm), da bude u centru paznje. Ja je poznajem 6 god. i ona je sve vreme bolesna, cim joj neko nesto protivreci ona se hvata za srce i umire, a sa druge strane, glupo je ovo sto cu da kazem, ali nikako da umre. Jednostavno ona tako funkcionise.
Sta da vam pricam, kad kada sam ja izasla iz bolnice, sva nikakva psihicki i fizicki "mrtva", ona zove sina i pita ga sta radi, a on jadnik kaze "ma evo tu oko Mine, bas joj nije dobro" a ona ce na to " e, ne znas ti kako je meni, kako je meni tesko, meni je najteze"... i pocela da place preko telefona.... zaboga zasto bi on vodio racuna o meni kad treba da juri za njenom suknjom....
Ima jos milion takvih situacija, ali zaista je tako, na drugi nacin ne moze da skrece paznju na sebe pa onda resila da umre, ali lagano.....

Ma dobro, svi znamo da ima ljudi koji zele da drze "monopol" nad tim da je njima najgore, da su bolesni itd. Moja mama je prva ta koju vredja (VREDJA) da se neko drugi u datom trenutku oseca lose, a nema sanse ni da prizna da je njoj u nekom trenutku bilo bolje nego nekom drugom (npr. tvrdi da je situacija sa zaposlenjem i privatnim gazdama danas losa, ali da je njoj bilo gore kada je radila... Iako je imala siguran posao, radila je maltene u struci, nije se plasila otkaza, itd- kako je vec bilo vreme u komunizmu).

Tako da te stvari mogu da razumem. Ali ipak, ona izjava zaista je zvucala strasno. Pa niko zaista ne zeli da se razboli na smrt samo da bi nervirao snajku... Zlobno je tako reci. Ima svakakvih ljudi, ne kazem, ima i onih sto kroz bolest traze paznju, i posesivnih majki... Ali ako su one vec na taj nacin pasivno agreesivne, ne morate i vi da budete zlobni sa svoje strane.

Ja draga Nina,ne zelim smrt svojoj svekrvi ,daleko bilo.Ali eto ja sam ta koja ju je terala da ode kod lekara,cim sam posumnjala da joj nije dobro,i malo po malo sam skapirala o cemu se radi.Ona je znala da je bolesna i da ta bolest moze da se pogorsa do te mere da je ubije.Nije nista radila povodom toga,osim sto je manipulisala ljudima koji je vole,a nije se lecila.NI ZA ZIVU GLAVU NIJE HTELA KOD DOKTORA.E zar to nije sebicno i ruzno prema mm,njenoj cerki,i njenom muzu..to su ljudi koji je vole,i koji bi patili da ona umre..a ona je mm samo stres i patnju donela.ALI JA SAM TAJ SKOT KOJI BI JOJ PIPIREVKU NA GROBU IGRAO ZAR NE..

Samo da se nadovezem.... ja jesam napisala kako se njegova majka prenemaze i kako izmislja bolesti i kako umire vec 6 god., ali to ne znaci da ja zelim da ona umre, verujte mi to nikako, jer ona je njegova majka i ne mogu ni da zamislim kako bi on to ne daj Boze podneo.... Izmedju njih postoji neka nerazjasnjena veza koju je ona stvorila i celog zivota ga je vaspitavala u stilu da mu je ona sve i u prostom prevodu " kad ja umrem legni i ti pored mene jer za tebe zivota vise nema"... mozda je nekome od vas ovo cudno ali verujte mi da je tako.... na zalost...

Back