gost 149754
Poznat
- Poruka
- 8.473
ja ne bih mogla prevaliti preko usta " mama i tata" pa da me ubijes!
.
ni ja!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja ne bih mogla prevaliti preko usta " mama i tata" pa da me ubijes!
.

Meni nekako najbolja varijanta ime i persirati, no ja moju tetkam, al bas kad moooram i to mi je uzasno bezveze, al njena zelja

Svakome je jasno ko su mu roditelji,oslovljavanje je znak kulture i postovanja.Mene snajka zove "cale",mogla je da me zove kako hoce,meni ne bi smetalo.Da me zove po imenu bila bi njena nekultura.Bitan je odnos i postovanje,ali to ne moze da se nauci,to nosis u sebi.I vidi se i ovde,svako to nosi sa sobom...iz kuce.
A da te po imenu zove ne bi ti bilo baš svedno čini mi se. A da li tvoj sinak njene roditelje oslovljava sa mama i tata, baš da mi je znati![]()
Da me zove cika Mirko,bilo bi sasvim OK,zasto da ne.Ali samo sa Mirko bilo bi nekulturno,uvredljivo...
Da me zove cika Mirko,bilo bi sasvim OK,zasto da ne.Ali samo sa Mirko bilo bi nekulturno,uvredljivo...

Prvi put cujem da nekog vredja kad ga zovu imenom i da je to nekulturno.![]()
Tebi je normalno da coveka starijeg 30 godina nazivas po imenu,kao da ste drugari?
meni je ulizivacki da te tudje dijete zove "cale" KAO DA SI JOJ OTAC ..to ti imponuje a smeta ti da ti se obrati imenom kao drugari?!
ako ste vec dobri, ne smeta ti prisnost za "cale", zasto bi ti smetalo da te zove imenom?
iskreno, meni je ovo samo tvoj komleks "ko sam-ja sam"!
ako ste vec bliski zar nije logicnije i prirodnije da te zove imenom-sto i jesi nego "caletom" sto nisi i sto joj nikad nisi ni bio/niti ces biti?!
Tebi je normalno da coveka starijeg 30 godina nazivas po imenu,kao da ste drugari?
U mom okruzenju,Sumadija,Kragujevac,niko starije ljude ne osljovljava samo imenom,to bi,za moju sredinu,bilo jako uvredljivo,nevaspitano.Zavisi,mozda je u sredini u kojoj ti zivis to normalno,pricam o svom okruzenju.Inace,veoma dobro znam kome sam otac,ne treba niko da mi se uvlaci, niti mi to nesto imponuje.
Nisi odgovorio na pitanje kako tvoj sin oslovljava njene roditelje, hmmm, baš si pravi diplomata.![]()

ako se ti odlicno slazes sa snajom, izgradite super odnos, zbog cega bi bilo rzno da te ona ne osovljava da hladnim "cika Mirkom"?!
ovdje je sve stvar dogovora..
starije naravno da persiram ali bi sutra itekako voljela da ih ne moram persirati..
konkretno, moji roditelji su snaji od prvog dana rekli da nema potrebe za persiranjem jer ja ona sada dio nase porodice
)
pa i ćale je žargon ipo mome takođe nepristojno![]()
To bi bilo OK,zasto 'hladnim",meni bi to bilo sasvim u redu.Njen izbor.
Bilo bi mi glupo da me doceka recima::"Gde si Mirko kosko stara",pa nismo zajedno ovce cuvali,mislim da bi to bilo nepristojno.
neeeeeeee...gledaj, ti ides iz krajnosti u krajnost!
nece ti se obracati ko da si joj drug tj sa takvim zargonom nego bi te samo zvala imenom ..
"mirko, jeste se umorili?" "Mirko, hocete li piti kafu s nama?"
ja opet mislim da ti ne cjenis koliko ste prisni vec je tu ego-persiraj me ili me zovi tatom ili to sto si rekao-svi se tako persiraju pa moraju i mene.
moji roditelji su prvi protivnici persiranja posto nam je snaja dio porodice..
obraca im se sa postovanjem i oslovljava ih samo imenima.
OK,u toj sredini je to uobicajeno,u mojoj je ovako,ne vidim nikakav problem.