Svekrve...neicrpna tema

Vidish, tek kad procitah sve ovo shvatila sam da ona zapravo i nije odrzavala distancu, a ranije mi je nekako tako izgledala tvoja prica. :confused: Verovatno sam bila zanesena u pracenju ove svoje price pa sam preletela.:rumenko:

...ona je uvek insistirala na distanci, a ja sam sve uradila da tu distancu slomim
i približim babu unukama....nisam uspela, pored svih mojih želja, da deca imaju
obe bake, da imaju osećaj pripadanja još nekom...nije mi pošlo za rukom, previše
je zla i netrpeljivosti u tom stvoru, ja je drugačije ne mogu nazvati....

jeko, ne zelim te paranoisati, ali veoma lako mogu unuce ostaviti bez ikakvog nasledstva !!!

nadam se da si svesna toga, ako bolest i starost uzmu svoje stari cas rasprodaju za dom ili pomoc ...

Ne mogu, sve sam ja zackoljice u raznim zakonima ishchachkala na vreme, ne brini. :cmok: Ako vam treba savet te prirode, ne ustrucavajte se, pitajte, dajem pravne savete u zamenu za sladoled, onaj beli. :lol:

...ona je uvek insistirala na distanci, a ja sam sve uradila da tu distancu slomim
i približim babu unukama....nisam uspela, pored svih mojih želja, da deca imaju
obe bake, da imaju osećaj pripadanja još nekom...nije mi pošlo za rukom, previše
je zla i netrpeljivosti u tom stvoru, ja je drugačije ne mogu nazvati....

Ali, bilo je i petljanja i smestanja, dakle, nije samo drzala distancu. Sama distanca i nije neki veliki emotivni problem za decu. Deca umeju lako da iskuliraju babe i dede namtjore.

Ali, bilo je i petljanja i smestanja, dakle, nije samo drzala distancu. Sama distanca i nije neki veliki emotivni problem za decu. Deca umeju lako da iskuliraju babe i dede namtjore.

...aa..na to misliš, bilo je svega, sa njene strane, mada nije imalo nekog efekta, sve
joj je to tada bilo bez uspeha..ali samo saznanje da ti neko želi zlo, da ti se meša u
život sa najgorim namerama, taman one i ne bile realizovne, već je dovoljno da polusiš,
zar ne...:think:

Ma jok, nisam ja nikad tako kontala. Kad neko samo ima lose namere, ja ga se ne bojim i ne kachim se sve dok ne pocne da ih sprovodi. A onda ujedam.

....eh Jeko, ne bi da se vraćam toliko jednostavno je pre komplikovano....učinila nam
je mnogo zla, što direktno što indirektno....dirnula je gde nije smela, u decu, a onda
joj je bio kraj za večita vremena...svašta nešto u životu praštam, ali kad su deca u
pitanju ništa....

Ej cure, male i velike, da ne kažem mlade i malko starije. Mislim da sam ja ovde najstarija, a pride i svekrva, pa i tašta :hahaha: Imam jedno pitanje za sve vas.
Več sam pisala da imam i snajku i zeta, fala bogu lepo se slažemo, još malko pa dve godine da su članovi naše porodice.
Elem, od kako sam upoznala zeta počeo je da me zove MAMIKA, to mi je baš slatko, i sva sam sebi nešto važna, nemam pojma zašto :rumenko: a da me zove imenom, uh, ne bi mi baš prijalo, malko sam staromodna po tom pitanju, ne bih volela ni da me neko klinče na ulici oslovi samo imenom.
Ali snajkica me ne oslovljava NIKAKO, sin je predložio da me zove ili kao i zet, ili jednostavno teta Milica, ona je odbila i jedno i drugo. Kaže ono mamika joj je bezveze, kao mama a nije mama, neće da me tetka jer joj nisam tetka :hahaha: a svoju mamu naravno ima. Tako da smo sad obe u rebusu, ja se ne bunim kako joj drago, a ona kaže da još nije odlučila kako će mi se obraćati. I dalje smo na: dobar dan, pusa i sednemo da kafenišemo.
To mi je danas palo napamet jer je sama potegla temu. Inače je vrlo pažljiva, pamti i naše rođendane i godišnjicu braka i još nešto, što mene posebno razneži, pamti i datum kada sam se posle saobraćajke konačno probudila iz kome, tako da, ako me bude zvala i baba-roga neću se ljutiti, na nju zaista ne mogu nikako da se naljutim.
Aaaa daaaa, pitanje, :rumenko: kako vi oslovljavate svoje svekrve?

Ej cure, male i velike, da ne kažem mlade i malko starije. Mislim da sam ja ovde najstarija, a pride i svekrva, pa i tašta :hahaha: Imam jedno pitanje za sve vas.
Več sam pisala da imam i snajku i zeta, fala bogu lepo se slažemo, još malko pa dve godine da su članovi naše porodice.
Elem, od kako sam upoznala zeta počeo je da me zove MAMIKA, to mi je baš slatko, i sva sam sebi nešto važna, nemam pojma zašto :rumenko: a da me zove imenom, uh, ne bi mi baš prijalo, malko sam staromodna po tom pitanju, ne bih volela ni da me neko klinče na ulici oslovi samo imenom.
Ali snajkica me ne oslovljava NIKAKO, sin je predložio da me zove ili kao i zet, ili jednostavno teta Milica, ona je odbila i jedno i drugo. Kaže ono mamika joj je bezveze, kao mama a nije mama, neće da me tetka jer joj nisam tetka :hahaha: a svoju mamu naravno ima. Tako da smo sad obe u rebusu, ja se ne bunim kako joj drago, a ona kaže da još nije odlučila kako će mi se obraćati. I dalje smo na: dobar dan, pusa i sednemo da kafenišemo.
To mi je danas palo napamet jer je sama potegla temu. Inače je vrlo pažljiva, pamti i naše rođendane i godišnjicu braka i još nešto, što mene posebno razneži, pamti i datum kada sam se posle saobraćajke konačno probudila iz kome, tako da, ako me bude zvala i baba-roga neću se ljutiti, na nju zaista ne mogu nikako da se naljutim.
Aaaa daaaa, pitanje, :rumenko: kako vi oslovljavate svoje svekrve?

mislim da je to totalno nebitno
ne mora nikako da te zove, ako te ovako lepo poštuje i sve to....
bar ja tako mislim

Mene moja majka ucila da svekra i svekrvu zovem tata i mama. Uostalom, tako i ona zove svoje. Kaze "treba da ih postujes kao roditelje".
Jos uvek izbegavam da im se obratim bilo kako, nesto mi bre neprijatno, nego ako hocu nesto da pitam, postavim se ispred nje, pa kad me pogleda ja je pitam :D
mada, jednom sam morala da je pozovem, pa sam to uradila sa "majko"
i zena se raznezila skroz.
Al kazem, nekako mi tesko da prevalim preko jezika
u svakom slucaju, slazem se onim, neka postoji postovanje i razumevanje, pa "zovi me i lonce, samo nemoj da me razbijes"
e da
persiram im, dok mm mojim roditeljima jok, i zove ih po nadimcima, Bata i Seka.
I to mi je ok

napomenula sam već, davno , doduše na ovoj temi da svekra i svekrvu nemam....svekrva je umrla dok mog muuža nisam ni poznavala, a svekar nešto pre naše prve godišnjice braka
ali ne bih mogla da ih zovem mama i tata
to mi je totalno degutantno, preterano
svaki čovek ima jednu majku i jednog oca
i mada malopre rekoh da je to totalno nebitno ipak mislim da je najbolje oslovljavati svkra i svekrvu ili po imenu ili teta-(ime) odn čika-(ime)
to po mom nekom osećaju

Mene moja majka ucila da svekra i svekrvu zovem tata i mama. Uostalom, tako i ona zove svoje. Kaze "treba da ih postujes kao roditelje".
Jos uvek izbegavam da im se obratim bilo kako, nesto mi bre neprijatno, nego ako hocu nesto da pitam, postavim se ispred nje, pa kad me pogleda ja je pitam :D
mada, jednom sam morala da je pozovem, pa sam to uradila sa "majko"
i zena se raznezila skroz.
Al kazem, nekako mi tesko da prevalim preko jezika
u svakom slucaju, slazem se onim, neka postoji postovanje i razumevanje, pa "zovi me i lonce, samo nemoj da me razbijes"
e da
persiram im, dok mm mojim roditeljima jok, i zove ih po nadimcima, Bata i Seka.
I to mi je ok

ja ne bih mogla prevaliti preko usta " mama i tata" pa da me ubijes!
zbog cega(straho)postovanje?!
sta su mi oni uradili u zivotu da ih postujem kao svoje roditelje?!:think: jedno veliko NISTA!
postovacu ih iskljucivo kao njegove roditelje i baku i dedu svoje djece.
persiracu ih ako budu zahtjevali ako ne samo imenom.

Back