ja opet stojim da nije stvar u sredini vec u samom covjeku.
Dobro bosanka,razumem...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja opet stojim da nije stvar u sredini vec u samom covjeku.
Iskreno,meni je to odvratno.Pogotovo keva,najezim se kad cujem.Cale i keva su toliko odomaceni termini da to nikome ne smeta,uobicajeno je.
neeeeeeee...gledaj, ti ides iz krajnosti u krajnost!
nece ti se obracati ko da si joj drug tj sa takvim zargonom nego bi te samo zvala imenom ..
"mirko, jeste se umorili?" "Mirko, hocete li piti kafu s nama?"
ja opet mislim da ti ne cjenis koliko ste prisni vec je tu ego-persiraj me ili me zovi tatom ili to sto si rekao-svi se tako persiraju pa moraju i mene.
moji roditelji su prvi protivnici persiranja posto nam je snaja dio porodice..
obraca im se sa postovanjem i oslovljava ih samo imenima.
Svakome je jasno ko su mu roditelji,oslovljavanje je znak kulture i postovanja.Mene snajka zove "cale",mogla je da me zove kako hoce,meni ne bi smetalo.Da me zove po imenu bila bi njena nekultura.Bitan je odnos i postovanje,ali to ne moze da se nauci,to nosis u sebi.I vidi se i ovde,svako to nosi sa sobom...iz kuce.
Ni ja se ne slazem da je odraz nekulture ako nekog zoves imenom!Ja mom svekru ne bih mogla d se obratim sa "cale"!To mi je tek nekulturno!Ja moje zovem po imenu,ali sa postovanjem!Ne mogu nikog nazivati mamom i tatom,sem svoje roditelje!
A inace se najezim kada me drugarice mojih cerki tetkaju!I to ne dozvoljavam!Taj odnos je za danasnje vreme prilicno zastareo!
Ma kako da ne,drugarice tvojik cerki su i tvoje drugarice,ma ti si im generacija.jadne zene koje ne umeju da ostare,to deluje zalosno.
*U zivotu svako dobije ono sto i zasluzuje.Nadji se.
Moj najveci greh je sto svekrvu ne zovem MAMA!Sigurno sa, kao i svi imala i jos gresaka u zivotu,nekih sam svesna,i licno odgovorna,neke sam mozda i nesvesno cinila,neke su bile van mojih moci delovanja!
Blago tebi,tako bezgresnom,pa te snajka postuje i naziva cale!
Nije bitna forma na torti,vec kakvog je ukusa unutra!
Iskreno,meni je to odvratno.Pogotovo keva,najezim se kad cujem.
I nismo saznali kako se Mirkov sin obraca tasti i tastu?![]()
To je metafora,ako znas sta je to!?
Kontradiktoran si,kazes "Mogla je da me zove kako hoce,ALI da me zove imenom,to bi bila njena nekultura!"
Pa ni ja svekra i svekrvu ne zovem "kanto"vec po imenu,ali ih postujem,jer su roditelji coveka sa kojim zivim i imam decu!Opet ponavljam,kada im je potrebna pomoc,mi smo tu,a ne krijem se ko njen zet kada je frka!
A starije osobe uopst niti tetkam,niti cikam,jednostavno im persiram,i time im ukazujem postovanje!Ako ikako mozes to da razumes?
Dobro bosanka,razumem...
Ovim si Mirko sve rekao.. kad ostanes bez argumenata kreces na ovakve gluposti, u tim godinama, zalosno..Mozes li ti nesto da razumes sa tom tvojom bosanskom glavom:
Ovim si Mirko sve rekao.. kad ostanes bez argumenata kreces na ovakve gluposti..
Sad sam ubjedjena da je i ta stvar oko imena tvoj kompleks- ko sam, ja sam i ego..
Dobro bosanka,razumem...
Mozes li ti nesto da razumes sa tom tvojom bosanskom glavom:
1.Ti imas svoje misljenje,ja svoje.
2.Ti zivis u jednom okruzenju,ja u drugom.
3.Ti imas svoj nacin razmisljanja,ja svoj.
I nek tako ostane.Svako ima svoj zivot,iznosimo iskustva,ali ne mozemo da namecemo svoje misljenje drugome.Kapiras li ti to?!
Kako ti koga zoves,tvoj problem.Zovi ga kako hoces,ali postoje neki drugi koji to rade drugacije.
Ako diskutujemo,zasto vredjas i bosanski narod ismevas?
Da,daaa...tvoj argument je da treba svi da zivimo onako kako ti mislis.
Ovde se iznoisi svoje misljenje a ne namece se.
Ne mislimo svi isto,ne zivimo u istom okruzenju...i nemamo isto sredstvo za razmisljanje.
Ako diskutujemo,zasto vredjas i bosanski narod ismevas?
Odakle ovom coveku teorija da sam iz Bosne?Mada bila bih ponosna da jesam,jer to je jedan ponosan i napacen narod!I jako je ruzno da se tako nacisticki odnosis i generalizujes jedan narod!Pazi od koje si ti kraljevske krvi?
Iako si zeleo reci da sam tvrdoglava,kada ne mozes argumentovano da diskutujes,to sto vredjas jedan narod,samo govori o tome koliko si vaspitan!I zao mi je tvoje snaje,narocito ako zivite u istoj kuci!
Ne brini za moju snajku,obozava me.Sreca da mi nisi ti u kuci.![]()
Sta ima tebe da obozava snaja!!!Valjda tvoga sina obozava!Ovo je perverzno!
Mirko, a zasto meni niste odgovorili na post? Slazete se sa iznetim u postu ili ste ga propustili u kavzi sa ovdasnjim simpaticnim snajkama?![]()