Svekrve...neicrpna tema

Kao po nekom običaju, opet upadam u sred diskusije u kojoj ne učestvujem... rekoh, samo da se požalim na svoju svekrvu, pa da begam... :mrgreen:
'ladno je primila moju poštu, na kojoj jasno piše "obavezno lično dostavljanje", otvorila ( da, otvorila!!! Dostavljač je otcepio povratnicu, ali je pošiljalac "udario" heftalicom ispod perforacije, valjda upravo zato da bi sprečio radoznalce da bace oko "kad je već otvoreno" ), pročitala - iako sam ja sve vreme bila tu, u svom stanu, dva sprata iznad nje ( delimo isti ulaz ), i onda me zvala telefonom da mi prepriča koju sam poštu dobila :dash: A sve je opravdala rečima - pa ne misliš valjda da ja ne smem da znam šta mi se u kući dogadja? Ne mogu se primati plave koverte, a da ja ne znam šta je :dash::dash::dash:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!
Ne, nije u pitanju sadržaj pisma, naprotiv. U pitanju je ebeni odnos, nisam bre ja njena štićenica, nije mi tutor, nije mi staratelj, nisam mentalno oštećena!!!! Ebo te, čita mi poštu!!! :eek:
I dalje se razmišljam da odem u muriju i prijavim, bar da je malo iscimaju.... mislim, remse i ja, naravno da neću, ali tako sam ebeno besna, da je to čudo!!! :besna:

koliko jednostrano gledate stvari..
da li vam pada na pamet da nisu sve dede i babe dozivili istu kolicinu ljubavi u svom detinjstvu i da ne umeju svi na isti nacin da je prenesu..
jel vam pada na pamet da stariji ljudi imaju problem sa demencijom..cesto prikrivenom, koju njihova okolina i najblizi tumace kao - prozlio se?
aman decu radjmo sebi..ako neko sebe vidi kao deo pomoci, dobro dosao je ukoliko nam odgovara, ako se ne vidi - niko nema pravo da se ljuti na njih zbog toga..
oni su svoju decu podigli..
red je i da se odmore malo..

Potpuno se slažem sa tobom. Ja nikada nisam ni pomišljala da mi babe čuvaju decu. Mogu da utrče u nekoj vanrednoj situaciji, ali im nikako ne treba nametati obavezu da svaki dan, 10 sati dnevno čuvaju decu. To je veliki i fizički i psihički napor, a i odgovornost. Ne znam da li bi se bilo koja od vas prihvatila da tako čuva dete koje nije njeno. Ja prva NE BIH.

Ne razumem.
Mina Kristina po tvojoj iščašenoj logici ne zaslužuje da je rođeno dete gleda u starosti samo zato što ne želi da izigrava besplatan bejbisiting servis?:eek:
Valjda je zaslužila ljubav i pažnju time što je bila dobra majka a ne što je bejbisiterka unučetu?

ona nece da bude baka, a ne bebisiterka, a kako sada juri sve od sebe kasnije nece imati ko da je pogleda, jer ce ih uspesno razjuriti, ali to je samo moja izcasena logika :zper:

Kao po nekom običaju, opet upadam u sred diskusije u kojoj ne učestvujem... rekoh, samo da se požalim na svoju svekrvu, pa da begam... :mrgreen:
'ladno je primila moju poštu, na kojoj jasno piše "obavezno lično dostavljanje", otvorila ( da, otvorila!!! Dostavljač je otcepio povratnicu, ali je pošiljalac "udario" heftalicom ispod perforacije, valjda upravo zato da bi sprečio radoznalce da bace oko "kad je već otvoreno" ), pročitala - iako sam ja sve vreme bila tu, u svom stanu, dva sprata iznad nje ( delimo isti ulaz ), i onda me zvala telefonom da mi prepriča koju sam poštu dobila :dash: A sve je opravdala rečima - pa ne misliš valjda da ja ne smem da znam šta mi se u kući dogadja? Ne mogu se primati plave koverte, a da ja ne znam šta je :dash::dash::dash:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!
Ne, nije u pitanju sadržaj pisma, naprotiv. U pitanju je ebeni odnos, nisam bre ja njena štićenica, nije mi tutor, nije mi staratelj, nisam mentalno oštećena!!!! Ebo te, čita mi poštu!!! :eek:
I dalje se razmišljam da odem u muriju i prijavim, bar da je malo iscimaju.... mislim, remse i ja, naravno da neću, ali tako sam ebeno besna, da je to čudo!!! :besna:

talenat, genije, fantom, ali radoznalost je ubila macku,....
podmetni joj nesto od cega ce joj pozliti pa neka buce,....

Meni je ovo malo radikalan stav. Ja sam svoju decu odgajio/la i slus. Ne znam kako mogu tako da se povlace granice gde je kraj i pocetak primanja i davanja u porodicnim odnosima. Ne kazem da nikakve granice ne treba da postoje, ali mi je strano da je neko svoju brigu o potomcima 100% zavrsio kad je svoju decu izveo na put.

meni je fer stav..
covek je potrosna roba..neko od nas se trosi vise, neko manje..
unucici su dedama i babama njihova krv, njihovo meso..
i nema dede i babe koji svoje unucice ne vole..
ali ne moraju svi tu ljubav da pokazuju na isti nacin..
nekog je zivot istrosio i prosto nema zivaca i snage da se bavi decijim bubicama..
ajde majke budite iskrene pa mi kazite da od kako ste rodile decu niste stavile neki put ruke na usi jer vise niste mogle da slusate svoje bebce kako placu zbog grceva ili vec nekog razloga?
da vam nije bilo muka od trcanja za njima i bola u ledjima jer ste morale da idete povijeno za detetom koje je tek stalo na noge..da vas nikad glava nije zabolela od decijeg kmecanja i kenjkanja?
a to su sve normalne faze u odrastanju svakog deteta..
po meni, dede i babe imaju pravo da kazu da ne mogu da se nose sa tim duze od mozda pola sata dnevno..

ona nece da bude baka, a ne bebisiterka, a kako sada juri sve od sebe kasnije nece imati ko da je pogleda, jer ce ih uspesno razjuriti, ali to je samo moja izcasena logika :zper:

Čime ih juri? Time što mirno, bez nervoze kaže "ne, ne mogu danas čuvati unuče, idem na pecanje"?
A je l ćeš ti tvoje roditelje gledati u starosti onoliko koliko ti čuvaju decu sada, m?

Volim svoje roditelje. Oni mene još više. Odrekli su se/i još uvek se odriču koječega zarad mene. Ali moja majka već sada kaže da ne računam na njenu pomoć kada je čuvanje unučića u pitanju. Nema snage za to. I ja to poštujem.
I još nešto, kako je to uvek njegova mama loša a snajkina divna, duša od žene?
Da ne pominjem da se kod većine vas zamerke na svekrvu svode na to što neće da bude stalna kasica prasica, kuvarica i spremačica. I još je nebaka i loša žena jer prosto želi da živi svoj život.:roll:
Koji moj rađate decu kad niste sposobni da o njima brinete?
Slažem se delom sa Neizrecivom. Odlučio si se za roditeljsto? Nema kukanja i cmizdrenja. Šta si zagrizao, progutaš. A ta varijanta "roditeljska ljubav je kada im uzjašem na grbaču do smrti" za mene nije ni ljubav niti zdrav odnos dete-roditelj.

..to je ono shto roditelj treba da nudi od srca, a deca da zahvale i argumentovano odbiju.. :lol:
..ako kazem detetu da kod mene ima tanjir dok ne nadje posao, to je sigurnost a ne ubijanje ambicije..
..ako kazem cerki da cu joj pomoci koliko god bude trebalo kad se porodi, to daje snagu, a ne znachi pljuc na njene sposobnosti kao roditelja..

..meni je mnogo znachilo shto MOGU da pozovem u pola dana i pola noci, iako to nisam uradila vishe od tri puta u 16 godina..

Čime ih juri? Time što mirno, bez nervoze kaže "ne, ne mogu danas čuvati unuče, idem na pecanje"?
A je l ćeš ti tvoje roditelje gledati u starosti onoliko koliko ti čuvaju decu sada, m?

Volim svoje roditelje. Oni mene još više. Odrekli su se/i još uvek se odriču koječega zarad mene. Ali moja majka već sada kaže da ne računam na njenu pomoć kada je čuvanje unučića u pitanju. Nema snage za to. I ja to poštujem.
I još nešto, kako je to uvek njegova mama loša a snajkina divna, duša od žene?
Da ne pominjem da se kod većine vas zamerke na svekrvu svode na to što neće da bude stalna kasica prasica, kuvarica i spremačica. I još je nebaka i loša žena jer prosto želi da živi svoj život.:roll:
Koji moj rađate decu kad niste sposobni da o njima brinete?
Slažem se delom sa Neizrecivom. Odlučio si se za roditeljsto? Nema kukanja i cmizdrenja. Šta si zagrizao, progutaš. A ta varijanta "roditeljska ljubav je kada im uzjašem na grbaču do smrti" za mene nije ni ljubav niti zdrav odnos dete-roditelj.

u pravu si ;) samo ja nisam o tome pricala i nisam se na to zalila i nema nikakve veze samnom, i nemoj sto zameriti, ali moja logika je izcasena :zper:

..to je ono shto roditelj treba da nudi od srca, a deca da zahvale i argumentovano odbiju.. :lol:
..ako kazem detetu da kod mene ima tanjir dok ne nadje posao, to je sigurnost a ne ubijanje ambicije..
..ako kazem cerki da cu joj pomoci koliko god bude trebalo kad se porodi, to daje snagu, a ne znachi pljuc na njene sposobnosti kao roditelja..

..meni je mnogo znachilo shto MOGU da pozovem u pola dana i pola noci, iako to nisam uradila vishe od tri puta u 16 godina..

ovo je jedno, drugo je ono o cemu pisemo..
ja sam imala 40 godina kad sam izgubila oca i osecaj poremecenog oslonca do danas nisam povratila..i ne verujem da cu ikad..
taj osecaj da imamo na koga da racunamo, na svoje roditelje je jedno..
i roditelji ce uvek da budu tu kao osonac svom detetu..
ali ne da bebisituju po 8h dnevno..ne da bebisituju da bi mama i tata vodili neometan socijalni zivot kao pre roditeljstva..
tu su da budu podrska svojoj deci, a ne da budu kucne pomocnice i besplatne bebisiterke u sta ih dobar broj novopecenih roditelja svrstava..
jesu roditelji svojoj deci..
a njihova deca treba da budu roditelji svojoj..

..e tako se ja nudim, pa kad joj trebam zove me i je iskreno jedva docekam, uzivam i da budem iskrena volela bih i puno vise vremena sa
malenom..ali cerka voli normalna stvar da provodi vreme sa svojim detetom, a nisam ni ja jedina baka, ima jos jednu,, i treba svi da budu
zadovoljni...:)
...kad se porodila bila sam prvih mesec dana kod nje, pomagala joj maximalno, cak sam je 2-3x poslala u grad uvece, a ja bila sa bebom,
tek da se ne oseti izolovano od drustva i sputana detetom...znacilo joj je mnogo...a i meni onaj predivni bebeci miris i sve sto uz to ide,
ne bih menjala ni za sta na svetu...ako bude trebalo opet cu ako me bude zdravlje sluzilo bar ovoliko kao sada...

...normalno mi je da me probudi u 6h ujutro i da kaze dodji mama molim te, ili u 03h nocu, ali je to uradila samo 1x i to ne tako rano
jer zna da imam nesanice pa je zvala tek u 9h...i bas mi je bilo zao sto se mucila do tad i ona i beba.:(

...nemamo problemm ako ja ne mogu iz nekog razloga da je pripazim bas tada, ime dete i tatu, i tetke, pa ulecu svi kad bas treba,
i nikom nije tesko, verovatno sto je prva beba i u njihovoj i nasoj porodici...ne znam...

...a mogla bih mirne duse da kazem dosta je bilo, odgajila sam ja svoje pa vi vidite sta cete sa vasim detetom, ali mislim da bih pre
pozvakala sopstveni jezik nego sto bih to izgovorila....nedavno sam joj predlozila da da malenu na jesen u vrtic bar na par sati da se
druzi i sad je taj predlog u razmatranju...po meni ona treba da bude u decijem okruzenju, mi babe volimo ali nekad se malo pogubimo,
i od puste ljubavi svakakve budalastine dozvoljavamo, sto za dete i nije bas najbole...niti su babe drustvo za celodnevno druzenje sa
decom....

ja sam imala 40 godina kad sam izgubila oca i osecaj poremecenog oslonca do danas nisam povratila..i ne verujem da cu ikad..
ali ne da bebisituju po 8h dnevno..ne da bebisituju da bi mama i tata vodili neometan socijalni zivot kao pre roditeljstva..
tu su da budu podrska svojoj deci, a ne da budu kucne pomocnice i besplatne bebisiterke u sta ih dobar broj novopecenih roditelja svrstava..

..apsolutno.. :)

Evo,meni malo pre kaze svekar tj pita mogu li da vode Dunju sa njima u banju.I sta ja da kazem,ne moze nisam je rodila vama da je vodite,volite i cuvate...:eek:

Mislim da grešiš. Neće detetu faliti baš ništa da par dana promeni klimu. U krajnjem slučaju, to je zdravo. Tamo će da šeta, da se igra, deda i bab će svašta da joj čine. Uživancija i detetu i njima. Da nisu sposobni da se staraju o njoj ne bi ti ni tražili da je vode.
Ispašćeš zla snaja.

Pa nije to jedno a ti da pricas drugo.
Zasto ne pricamo o tome da je neka pomoc potrebna i dobrodosla. Zasto pricamo o tome da baba treba da cuva dete 8 h svaki dan u odnosu na drugu krajnost koju si predlozila a to je da ta ista baba mozda nema zivaca za dete max pola sata dnevno? To su ekstremi, izmedju ima jos dosta opcija. Sigurno da ima baba i deda koji su dobili unucice kada su vec u godinama kad malo sta mogu, ali mislim da je manjina onih koji ne mogu bas nista. A drugo je ako mogu- a nece, bas nista.
Ja ne vidim da je strasno ako ti neko pricuva dete jednom mesecno na npr. 4 h pa da mozes da izadjes u pozoriste, bioskop i na pice ili klopu pre ili posle.
Moja mama npr. nije fizicki dorasla cuvanju deteta od 4 godine, ali mi npr pomogne tako sto mi povremeno donese skuvan rucak, i ja samo mogu da kazem hvala.

..e tako se ja nudim, pa kad joj trebam zove me i je iskreno jedva docekam, uzivam i da budem iskrena volela bih i puno vise vremena sa
malenom..ali cerka voli normalna stvar da provodi vreme sa svojim detetom, a nisam ni ja jedina baka, ima jos jednu,, i treba svi da budu
...kad se porodila bila sam prvih mesec dana kod nje, pomagala joj maximalno, cak sam je 2-3x poslala u grad uvece, a ja bila sa bebom,
tek da se ne oseti izolovano od drustva i sputana detetom...znacilo joj je mnogo...a i meni onaj predivni bebeci miris i sve sto uz to ide,
ne bih menjala ni za sta na svetu...ako bude trebalo opet cu ako me bude zdravlje sluzilo bar ovoliko kao sada...

...normalno mi je da me probudi u 6h ujutro i da kaze dodji mama molim te, ili u 03h nocu, ali je to uradila samo 1x i to ne tako rano
jer zna da imam nesanice pa je zvala tek u 9h...i bas mi je bilo zao sto se mucila do tad i ona i beba.:(

...nemamo problemm ako ja ne mogu iz nekog razloga da je pripazim bas tada, ime dete i tatu, i tetke, pa ulecu svi kad bas treba,
i nikom nije tesko, verovatno sto je prva beba i u njihovoj i nasoj porodici...ne znam...

...a mogla bih mirne duse da kazem dosta je bilo, odgajila sam ja svoje pa vi vidite sta cete sa vasim detetom, ali mislim da bih pre
pozvakala sopstveni jezik nego sto bih to izgovorila....nedavno sam joj predlozila da da malenu na jesen u vrtic bar na par sati da se
druzi i sad je taj predlog u razmatranju...po meni ona treba da bude u decijem okruzenju, mi babe volimo ali nekad se malo pogubimo,
i od puste ljubavi svakakve budalastine dozvoljavamo, sto za dete i nije bas najbole...niti su babe drustvo za celodnevno druzenje sa
decom....
:super::ok:

decom....

Vidiš, ja sam imala dve bake.
Jedna je bila baka slična tebi, ustajala je u sred noći, bila brižna, posvećena unucima na način sličan tvom.
Druga je skoro 8 meseci bila u selu, pa malo u banju, pa kod sestara u goste. Uvek je htela da nekog od unučića povede sa sobom ali je takođe imala svoj "plan i program" pa ko se uklopi, uklopi se.
I obe sam volela podjednako.
I obe su me volele, svaka na svoj način.
I dan danas mi silno nedostaju.

Tako da, ako baka voli unuče, znaće ono to provodilo sa njom par nedelja godišnje ili svaki dan (postoje bake čiji unuci žive u inostranstvu, što ne znači da veza baka-unuče ne postoji).

Jao ja moram opet o ovim mojima
elem, moja jetrva ne dolazi kod nas vec godinama, jerbo se naljutila na S&S sto nisu hteli da cuvaju dete u sledecoj situaciji
bili su na moru, vratili se i oba deteta su navatala neki virus, prehladu, sta li...
..doveli su decu u stan kod S&S, ostavili stvari i rekli -evo deca neka budu malo kod vas, dva tri dana, mi idemo da odmorimo
malo.
na sta je moj svekar rekao "Ostavljate nam bolesnu decu da odmorite? Od cega, od odmora?"

To je nju strasno uvredilo i ona vise eto, ne dolazi
Oni su ispali najgori na svetu jer nisu hteli da cuvaju njenu bolesnu decu dok oni odmore posle povratka sa mora
cak bi ih i cuvali, svekrva bi pristala, ali je svekar bio taj koji je rekao "dosta bre zaebancije"
i oni i dalje smatraju da deda i baba moraju da cuvaju decu kad god njima treba da oni odmore od roditeljstva malo
sto je ok povremeno
ali da se ljutis na roditelje sto nemaju vise snage ni fizicki ni psihicki da cuvaju decu 24/7. malo je bzv

Forum, arena extrema :lol:
Prosto pocinjem da ga volim u njegovom prosto grotesknom ekstremizmu
Nista izmedju totalne hladnoce i odbijanja svake pomoci i izrabljivanja deda i baba nema :rotf:
Da, tacno je. Kad deca odrastu, niko vise nista nikome ne duguje, ali majku mu, gde je zdrav razum
Pa valjda je normalno da i deca roditeljima i oni njima priskoce u pomoc povremeno
To ne podrazumeva izrabljivanje, bezobrazno uvaljivanje dece ili placljivo nabijanje krivice deci od strane roditelja kako im duguju svakodnevnu paznju
Mislim da takve scene i akcije prave neuravnotezena deca i roditelji
Ko ce normalan na prvo mesto staviti neku svoju minornu obavezu ili zadovoljstvo, naustrb toga da pricuva unucice ako za to postoji neki solidan, razuman razlog i ako se to trazi povremeno
Ko ce normalan odbiti da pomogne roditeljima moralno, materijalno i fizicki, ako se to trazi povremeno i ako za to postoji razuman razlog
Mislim....dajte
Ko nije imao decu taj moze olako da kaze kako nista od roditelja nikada nece ocekivati. Mozda nece ocekivati onaj ko izuzetno dobro zivi i svaki svoj problem moze da resi novcem.
Ali ogromna vecina drugih neka bude vrlo oprezna kad hrabro izjavljuje da ce sve sama i da uvek i sve oko dece moze sama i da se bi mirno gledali da ih roditelji odbiju jer idu da voze bicikle, a oni imaju vaznu obavezu, srecu se sa prijateljima koje mogu da vide samo to vece jer zive bog zna gde, moraju na sluzbeni put ili koji god drugi normalan razlog naveli.
Jer kao eto, imaju i roditelji puno pravo na svoje vreme. Tacno, imaju. Ali oni kao penzioneri imaju svo vreme ovog sveta, nemaju neke strasno bitne obaveze koje ne mogu da cekaju i ako zaista, svaki put imaju nesto vaznije od toga da pricuvaju unuke, nadam se da su svesni da postoji jako mali broj onih koji ce im dodati casu vode ili doneti hleb kad vise ne budu bili u stanju da hodaju

Ja sam imala po jednu babu od ove dve sorte...
Jedna je bila baba, a druga baba+ime.
Naravno da sam vise sam bila vezana za ovu koja me cuvala, dovodila iz obdanista, pazila kad sam bila bolesna, vodila sam sobom. Ona je bila baba.
Drugu sam vidjala jednom nedeljno, ona je volela da putuje po svetu, i sa nama kad se ide na more, nikad nas nije cuvala...Ona je baba+ime.
Ova koja nas je cuvala je bila svekrva, i to ne bas najdivnija svekrva. Ali je baba bila najbolja...Mnogo smo vise vile vezane za nju, ako mogu da kazem i da smo je mnogo vise volele. A sad kad sam odrasla i kad ih vise nema, mogu da kazem da je mnogo vise cenim...
To nikad ne moze da bude isto...

...hvala devojke:D

Vidiš, ja sam imala dve bake.
Jedna je bila baka slična tebi, ustajala je u sred noći, bila brižna, posvećena unucima na način sličan tvom.
Druga je skoro 8 meseci bila u selu, pa malo u banju, pa kod sestara u goste. Uvek je htela da nekog od unučića povede sa sobom ali je takođe imala svoj "plan i program" pa ko se uklopi, uklopi se.
I obe sam volela podjednako.
I obe su me volele, svaka na svoj način.
I dan danas mi silno nedostaju.

Tako da, ako baka voli unuče, znaće ono to provodilo sa njom par nedelja godišnje ili svaki dan (postoje bake čiji unuci žive u inostranstvu, što ne znači da veza baka-unuče ne postoji).

...gde sam ja rekla da se ne vole bake koje zive daleko do unicica, ljubavi ili ima ili nema, daljina nije presudna ni za jedno ni za drugo...
...moja unuka ima baku sa kojom zivi u kuci, koja je takodje obozava i veoma je pozrtvovana, ne zato sto mora, vec sto zeli i koliko zeli,
niko nikog na nista ne prisiljava...one imaju svoje vreme, koje je mereci satom mnogo vece nego nase, i opet se i nas dve neizmerno volimo....
...moje su bake bile uvek daleko od mene, pa sam ih obe volela...razlicito jer su i bile razlicite....a moja deca su imale bake jednu da kazem
blizu u istom gradu,drugu bas daleko..i ta koja je bila daleko i po logic stvari trebaa da bude zeljna svojih unuka nikad im nije ni na koji nacin
pokazala ljubav, naprotiv jasno je dala do znanja da ih ne voli....sad smo u istom gradu, srecu se kao stranci, praunuku nije ni videla osim
mozda na slickama na fb...i to je to....eto recimo ta zena ce umreti sama bez da ima koga da joj doda casu vode...a da je imala malo
osecanja, malo neznosti i po koji osmeh za svoje unuke zovot bi joj bio mnogo drugaciji....

Ja sam imala po jednu babu od ove dve sorte...
Jedna je bila baba, a druga baba+ime.
Naravno da sam vise sam bila vezana za ovu koja me cuvala, dovodila iz obdanista, pazila kad sam bila bolesna, vodila sam sobom. Ona je bila baba.
Drugu sam vidjala jednom nedeljno, ona je volela da putuje po svetu, i sa nama kad se ide na more, nikad nas nije cuvala...Ona je baba+ime.
Ova koja nas je cuvala je bila svekrva, i to ne bas najdivnija svekrva. Ali je baba bila najbolja...Mnogo smo vise vile vezane za nju, ako mogu da kazem i da smo je mnogo vise volele. A sad kad sam odrasla i kad ih vise nema, mogu da kazem da je mnogo vise cenim...
To nikad ne moze da bude isto...

Ovako i ja...Maminoj majci smo bile jedine tri unuke i nikada nije zelela da se nadje mami za pomoc. Deda i nana sa tatine strane imaju nas 14 !!! I uvek je bilo najnormalnije da budemo kod njih kad-god pozelimo. Ziveli su na selu i pored bezbroj njihovih obaveza nikada, ali nikada nisam primetla da smo im visak, a znalo je nas desetoro istovremeno da bude kod njih.
Nemam ja tu nikakve zamerke...svako ima pravo na svoj izbor. Ja sam daleko od roditelja, niko mi nije cuvao decu, a kad sam jednom prilikom komsinicama koje su sedele same na plazi rekla - blago vama sa svekrvama (koje su cuvale decu da bi one nabacivale boju), umalo me nisu ubile!!!
Da li cu cuvati svoje unuke....videcemo...

Back