Zadovoljna domacica
Buduća legenda
- Poruka
- 25.688
Ne znam za druge, ja bih samo u svoje ime da lajem.
Imala sam tu sreću da svoja dva deteta odgajam sama, ali stvarno sama. Muž odlepršao čim su dečurlija prohodala, valjda mu bilo teško da trči za njima, ko bi ga znao. Osnovao drugu porodicu i tamo mu bilo baš sve potaman, žena starija od njega, nerotkinja, juuuuhuuuuu, on dolazio svojoj majci na nedeljne ručkove, naravno bez naše dece i tako tekli dani, meseci, godine....
Svoju decu sam sama rodila, odgajala, vaspitavala, ali došlo vreme da i ja kažemOSTA, oni su odrasli ljudi, imaju svoje porodice i meni nekako ne ide pod kapu da više nikoga i nikad više niti čuvam, niti pazim, niti vaspitavam. Dosta mi je za tri života unapred. Moja snajka (jedna od dve) ima običaj da kaže da sam sebična jer nikako ne dozvoljavam da mi uvale klinca kada negde odlaze na neku recimo zabavu, a ja kažem: boli me uvo ko šta misli, svoju decu sam sama odgajala, namučila sam se neviđeno, leba ponekad nisam imala za sebe-za decu je uvek bilo, meni nekako dosta, neka svoju decu svako odgaja kako zna i ume.
Veoma poštujem svoju snajku, vredna je i radna, sve u kući pod konac, ali nikako ne razumem da od mene očekuje da joj budem na izvolte kad poželi da ode negde sa mužem u provod, a meni se recimo gleda TV ili mi se jednostavno ne da da ikog i išta trpim, da budem bilo kome sluga i katica za sve. Svoje sam oduvala uz mnogo muke i odricanja, dajte ljudi da imam prava da i ja malko zajebavam svet, da recimo odem na pecanje kad mi se prohte, a volim da pecam ama baš, a oni se baš tada nalakte da im čuvam dete. Volim to malo biće neizmerno, ali bih ga volela još i više kada bi mi ga manje nametali kada njima dođe da se izduvaju, ja se recimo tako, nikad nisam izduvavala kada sam brinula o svojim malcima.
Meni ovo kao neki revanšizam, ali ne znam da li prema svom detetu ili prema snaji.

Ja imam dobru svekrvu, super odnos sa njom, i sa svekrom i sa zaovom, pa ako me pamet ne napusti, nema šanse da moja deca sa svojim porodicama žive sa nama.